Pa evo nekoliko primjera onoga sto sam uocio. Na cca 1500-2000€ i racunam dodatnih troskova tako da sve sto ce biti ispod je ok.
Budget sam stavio takav jer unutar toga pucam, naravno mogu ga i povećati jer raditi će se o kreditom financiranju.
Naravno, sam servis, provjera automobila u rh bi bila jeftinija, na temelju poznanstava.
Najveci rizik od svega je sto unatoc transparensnosti kupujes macka u vreci, naravno broj sasije sve otkriva pa se lako broj iz njemacke provjeri telefonski u RH da li je "to to" ali nekako globalno, nisam skeptik da se bacim u takav trosak i auto iz inozemstva.
Slazem se s vecimo stvari sto ste naveli ali postaviti cu nekoliko slicnih verzija razlicitih godista automobila;
http://bit.ly/2t0ZdS7 - "osnovna" boja, nema kozne siceve ali mi ulazi u rang onog sto trazim. E sad, 2,0 od 50k km za 13000 eura - 2013/2014 linija
http://bit.ly/2t16i4R - starija linija 2010/2011 - cca 5k km manje od ove iznad ali malo bolja oprema za takoder 13k eura
1.6 motori su puno jeftiniji i idu oko 8-10 soma eura, takoder uz pristojnu opremu i kilometrazu.
Mislim da ovakva dva automobila nema u ovakvom cjenovnom rangu kod nas.
Mnoge sam price cuo u ovih mjesec dana od kad sam se odluci uzet auto, uzmi golfa od 150 000km, jeftini djelovi imas di oces, uzmi A3 170 000km mali auto ne treba ti vise i sve slicno. Tu neke duse i srece nema, barem meni i smatram da nikako nebi bio zadovoljan da vozim te autobile.
Auto je kao i mobitel i sva ostala tehnikalija, moze trajat 20godina a moze riknut za mjesec dana. Tu ne trebamo pricati u detalje jer dns je sve rizik. Meni je cilj da mi sto duze auto sljaka uz normalne servise. Ako piknem na Audi ili nekog svabu di moram raditi zamjenu motora za dva mjeseca, rade cu to onda na Alfi i zato pucam na sto manju mogucu kilometrazu.
Ne mislim uzimati dodatno neki drugi auto kroz narednih 5godina s obzirom da bi mi auto sluzio konkretno za voznju svakodnevno na relaciji Precko-Buzin (posao) i koji puta mjesecno zapaliti Zg-Novska ili Zg-Ogulin, dakle godisnje vrh vrhova je 30,000km sto smatram da takva masina uz regularna odrzavanja jednostavno moze i mora potrajati pa cak i do 10 godina svoga postojanja i tek tada bi se trebali pojaviti malo veci problemi.
Sve predrasude bacam sa stranu jer od kad su nove linije Alfi stigle, veliki kvarovi su rijetkost i svode se na ono, bas ako piknes.