21-04-2026, 06:38:23

Autor Tema: Kupovina: Alfa GIULIETTA  (Posjeta: 83798 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Odg: Kupovina: Alfa GIULIETTA
« Odgovori #300 u: 02-07-2017, 10:17:14 »
Za tu si mi pricao kad je kolega trazio auto. Nisam siguran dali je isti auto u pitanju, trebao bih naci oglas.
Jbg nisam 100% ali mogla bi biti felge boja stimaju

Poslano sa mog SM-N9100 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline shadowfax

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Stelvio 2.2 Q4, 33 1.7 16v, 33 1.7
    • Gornje Međimurje
« Odgovori #301 u: 03-07-2017, 13:09:09 »
Jel to Zelezna gora ili tako nesto imaju neku radionicu vlasnik?

Ta je dosla iz slo i nije bas nesto opremljena i prodaje je dugo i nije radio nista veliko od servisa koliko znam kad sam je pred 1.5g gledao

Mislim da to nije ta, ta još nije nigdje u oglasu, čovjek živi u Vž, a ima kafić u ČKu..
Alfa Romeo - making drivers into mechanics since 1910

Offline tiho999

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #302 u: 08-07-2017, 18:18:55 »
Dakle gospodo prije svega pozdarav!
Iako sam nov na forumu, krenuti cu odmah s konkretnim pitanjima.

Dakle, radim na kupnji polovne AR Giuliette. S obzirom na potrebu, isao bih na dizelski motor, 1.6 preferirano 2.0.
Budget mi je negdje od oko 10000€ do 14000€. Godište bi bilo najstarije 2013 te kilometraza do max 100.000km.
Tu se pojavljuje prvi problem koje navlaci da auto kupim u inozemstu.

Da li su kod nas Giuliette precjenjene? Starije verzije s puno vise kilometara i sa puno slabijom opremom sto izvana sto iznutra, su puno skuplje nego primjerci u Njemačkoj, Austriji ili Italiji. 2,0 JTD sa pređenih cca 70.000kmh u Sportiva paketu kosta oko 11-12k a sa svim davanjima u RH automobil bi me izasao oko 14k (premda sam nacuo da se od 1.7.2017. koristi neki novi zakon koji smanjuje davanja prema drzavi prilikom uvoza vozila).

Da li tu dolazimo i do pitanja kilometraze, da li se na Alfi ona skida (mozda glupo pitanje, normalno da se skida) ali mozda postoje neke opcije gdje se blokira isto ili ne postoji caka da spustis kilometrazu...(ukoliko je potreba mogu linkati nekoliko primjera usporedne modela koji se prodaju kod nas ili na mobil.de ili autoscout).

Zapravo, najbolje bi bilo kad bi postojao netko na forumu koji je prosao sve ovo pa da u detalje objasni sta i kako, jer nazalost nisam pronasao na forumu da ju je netko uzeo na ovakav nacin, pretezito su to polovni iy RH auti ili frisko iz trgovine.

Eto, unaprijed hvala! :)
« Zadnja izmjena: 08-07-2017, 18:20:14 od tiho999 »

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #303 u: 08-07-2017, 19:44:24 »
Dakle gospodo prije svega pozdarav!
Iako sam nov na forumu, krenuti cu odmah s konkretnim pitanjima.

Dakle, radim na kupnji polovne AR Giuliette. S obzirom na potrebu, isao bih na dizelski motor, 1.6 preferirano 2.0.
Budget mi je negdje od oko 10000€ do 14000€. Godište bi bilo najstarije 2013 te kilometraza do max 100.000km.
Tu se pojavljuje prvi problem koje navlaci da auto kupim u inozemstu.

Da li su kod nas Giuliette precjenjene? Starije verzije s puno vise kilometara i sa puno slabijom opremom sto izvana sto iznutra, su puno skuplje nego primjerci u Njemačkoj, Austriji ili Italiji. 2,0 JTD sa pređenih cca 70.000kmh u Sportiva paketu kosta oko 11-12k a sa svim davanjima u RH automobil bi me izasao oko 14k (premda sam nacuo da se od 1.7.2017. koristi neki novi zakon koji smanjuje davanja prema drzavi prilikom uvoza vozila).

Da li tu dolazimo i do pitanja kilometraze, da li se na Alfi ona skida (mozda glupo pitanje, normalno da se skida) ali mozda postoje neke opcije gdje se blokira isto ili ne postoji caka da spustis kilometrazu...(ukoliko je potreba mogu linkati nekoliko primjera usporedne modela koji se prodaju kod nas ili na mobil.de ili autoscout).

Zapravo, najbolje bi bilo kad bi postojao netko na forumu koji je prosao sve ovo pa da u detalje objasni sta i kako, jer nazalost nisam pronasao na forumu da ju je netko uzeo na ovakav nacin, pretezito su to polovni iy RH auti ili frisko iz trgovine.

Eto, unaprijed hvala! :)
Ukratko

2013 sa dobrim paketom opreme za 12000 nema vani da je ispod 100tkm i da je sve ok sa autom i ako se takav pojavi proda se u dan dva

Uvoz za isti je 2.0 170ks je cca 2000e uvozno gledano 1.6 ti je najbolja opcija jer je mali co2

Mislim da ti je budget premali za uredan dobro opremljen da stavis na cestu u HR za 14000e ako mozes napraviti kompromise po pitanju motora i opreme naci ces lakse auto

Jer navedeni ocekuj da moras odmah napraviti servis rega i eventualno kasko

Km se skidaju vani isto kao i kod nas a giu je auto koji dobro skriva km

Nije bolest sve što boli

Offline noiser

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
    • Kaštela i di posal odvede
« Odgovori #304 u: 08-07-2017, 23:11:34 »
Da, kako je Danko napisa budjet ti je ipak mal za sve uvjete koje si napisa. Morat ces udrit kompromis. I ne, nisu Giuliette precjenjene u nas. Tj svi auti su precjenjeni u nas,nazalost. Giu je dobro auto i samim time kosta. Al bar znas di su novci otisli... :ok:
I dosta nas je uvezlo auto u zadnje vrime. Imas temu http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=59483.1580
"Alfa males buys BMW, Alfa's are for nice people"

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #305 u: 09-07-2017, 01:34:04 »
Dobar auto kosta i vani...
Jeftini su oni sa masu km i pistolj opremom...
A takve rijetko tko zeli......

Svi bi mi full za malo love, a to tak ne ide...

Tak da se ili pripremi na to da kupis auto sa vise km, boljom opremom i pripremi se na 1500€ uloga kroz xy vremena ili si kupi sa manje kilometara, mladji i odrzavaniji, ali sa pistolj opremom...

Za Giu sa dobrom opremom, najmladje 2013 godinu, do 100000km original, mislim da ti je ovo novaca na zalost premalo...

Evo ja gledam malo njuskalo skoro svaki dan...
Zelio bih Giu sa tct-om, pa usporednujem i gledam...
Sve i jedna u cijeni do 12000€ trenutno na njuskalu su slabije opremljene od moje, neovisno o godistu i kilometrazi, a cak i neke skuplje nemaju sve sto ja imam u svom autu tvornicki, plus upgrade-i moji, ali zato imaju malo manje km, ali i to je pitanje, jer je na 90% njih skinuto...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce, ex. Giulietta 2.0, ex. 147 1.6TS
    • Zagreb
« Odgovori #306 u: 09-07-2017, 09:34:24 »
Ili kako je netko napisao lovu u kasicu i čekaj priliku. S vremena na vrijeme se pojavi Giulietta koju prodaje netko tko ju je kupio u Hrvatskoj. Doduše te su redovito skuplje ali u većini slučajeva znaš od koga i kakav je auto.
A sigurno će biti par odličnih u nekom trenutku 😉

Poslano sa mog D5803 koristeći Tapatalk

Offline tiho999

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #307 u: 09-07-2017, 11:55:26 »
Pa evo nekoliko primjera onoga sto sam uocio. Na cca 1500-2000€ i racunam dodatnih troskova tako da sve sto ce biti ispod je ok.
Budget sam stavio takav jer unutar toga pucam, naravno mogu ga i povećati jer raditi će se o kreditom financiranju.
Naravno, sam servis, provjera automobila u rh bi bila jeftinija, na temelju poznanstava.
Najveci rizik od svega je sto unatoc transparensnosti kupujes macka u vreci, naravno broj sasije sve otkriva pa se lako broj iz njemacke provjeri telefonski u RH da li je "to to" ali nekako globalno, nisam skeptik da se bacim u takav trosak i auto iz inozemstva.

Slazem se s vecimo stvari sto ste naveli ali postaviti cu nekoliko slicnih verzija razlicitih godista automobila;

http://bit.ly/2t0ZdS7 - "osnovna" boja, nema kozne siceve ali mi ulazi u rang onog sto trazim. E sad, 2,0 od 50k km za 13000 eura - 2013/2014 linija

http://bit.ly/2t16i4R - starija linija 2010/2011 - cca 5k km manje od ove iznad ali malo bolja oprema za takoder 13k eura

1.6 motori su puno jeftiniji i idu oko 8-10 soma eura, takoder uz pristojnu opremu i kilometrazu.

Mislim da ovakva dva automobila nema u ovakvom cjenovnom rangu kod nas.

Mnoge sam price cuo u ovih mjesec dana od kad sam se odluci uzet auto, uzmi golfa od 150 000km, jeftini djelovi imas di oces, uzmi A3 170 000km mali auto ne treba ti vise i sve slicno. Tu neke duse i srece nema, barem meni i smatram da nikako nebi bio zadovoljan da vozim te autobile.

Auto je kao i mobitel i sva ostala tehnikalija, moze trajat 20godina a moze riknut za mjesec dana. Tu ne trebamo pricati u detalje jer dns je sve rizik. Meni je cilj da mi sto duze auto sljaka uz normalne servise. Ako piknem na Audi ili nekog svabu di moram raditi zamjenu motora za dva mjeseca, rade cu to onda na Alfi i zato pucam na sto manju mogucu kilometrazu. 

Ne mislim uzimati dodatno neki drugi auto kroz narednih 5godina s obzirom da bi mi auto sluzio konkretno za voznju   svakodnevno na relaciji Precko-Buzin (posao) i koji puta mjesecno zapaliti Zg-Novska ili Zg-Ogulin, dakle godisnje vrh vrhova je 30,000km sto smatram da takva masina uz regularna odrzavanja jednostavno moze i mora potrajati pa cak i do 10 godina svoga postojanja i tek tada bi se trebali pojaviti malo veci problemi.

Sve predrasude bacam sa stranu jer od kad su nove linije Alfi stigle, veliki kvarovi su rijetkost i svode se na ono, bas ako piknes.

« Zadnja izmjena: 09-07-2017, 11:56:33 od tiho999 »

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #308 u: 09-07-2017, 13:17:35 »
Pa evo nekoliko primjera onoga sto sam uocio. Na cca 1500-2000€ i racunam dodatnih troskova tako da sve sto ce biti ispod je ok.
Budget sam stavio takav jer unutar toga pucam, naravno mogu ga i povećati jer raditi će se o kreditom financiranju.
Naravno, sam servis, provjera automobila u rh bi bila jeftinija, na temelju poznanstava.
Najveci rizik od svega je sto unatoc transparensnosti kupujes macka u vreci, naravno broj sasije sve otkriva pa se lako broj iz njemacke provjeri telefonski u RH da li je "to to" ali nekako globalno, nisam skeptik da se bacim u takav trosak i auto iz inozemstva.

Slazem se s vecimo stvari sto ste naveli ali postaviti cu nekoliko slicnih verzija razlicitih godista automobila;

http://bit.ly/2t0ZdS7 - "osnovna" boja, nema kozne siceve ali mi ulazi u rang onog sto trazim. E sad, 2,0 od 50k km za 13000 eura - 2013/2014 linija

http://bit.ly/2t16i4R - starija linija 2010/2011 - cca 5k km manje od ove iznad ali malo bolja oprema za takoder 13k eura

1.6 motori su puno jeftiniji i idu oko 8-10 soma eura, takoder uz pristojnu opremu i kilometrazu.

Mnoge sam price cuo u ovih mjesec dana od kad sam se odluci uzet auto, uzmi golfa od 150 000km, jeftini djelovi imas di oces, uzmi A3 170 000km mali auto ne treba ti vise i sve slicno. Tu neke duse i srece nema, barem meni i smatram da nikako nebi bio zadovoljan da vozim te autobile.

Auto je kao i mobitel i sva ostala tehnikalija, moze trajat 20godina a moze riknut za mjesec dana. Tu ne trebamo pricati u detalje jer dns je sve rizik. Meni je cilj da mi sto duze auto sljaka uz normalne servise. Ako piknem na Audi ili nekog svabu di moram raditi zamjenu motora za dva mjeseca, rade cu to onda na Alfi i zato pucam na sto manju mogucu kilometrazu. 

Ne mislim uzimati dodatno neki drugi auto kroz narednih 5godina s obzirom da bi mi auto sluzio konkretno za voznju   svakodnevno na relaciji Precko-Buzin (posao) i koji puta mjesecno zapaliti Zg-Novska ili Zg-Ogulin, dakle godisnje vrh vrhova je 30,000km sto smatram da takva masina uz regularna odrzavanja jednostavno moze i mora potrajati pa cak i do 10 godina svoga postojanja i tek tada bi se trebali pojaviti malo veci problemi.

Sve predrasude bacam sa stranu jer od kad su nove linije Alfi stigle, veliki kvarovi su rijetkost i svode se na ono, bas ako piknes.
Meni je otisao motor u kurac na 170tkm zastekao injektor koji je bio ok auto je vise nego odrzavan i kod 1vl i kod mene

Prvi je puska od opreme

Drugi koji si naveo nije neko ludilo od opreme ok ima kozna sjedala pedale i navi ali nema ksenon nema brembo sto je meni bitnije od koznih sjedala i pedala

Svakako i ta od 13 te bude izasla 16000 kad dodes sa njom u HR kad dodas servis koji moras zbog godina rega kasko eto te na 17000 barem

Pisem ti to jer sam i sam prosao isto

Nije bolest sve što boli

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #309 u: 09-07-2017, 13:48:30 »
Meni je otisao motor u kurac na 170tkm zastekao injektor koji je bio ok auto je vise nego odrzavan i kod 1vl i kod mene

Prvi je puska od opreme

Drugi koji si naveo nije neko ludilo od opreme ok ima kozna sjedala pedale i navi ali nema ksenon nema brembo sto je meni bitnije od koznih sjedala i pedala

Svakako i ta od 13 te bude izasla 16000 kad dodes sa njom u HR kad dodas servis koji moras zbog godina rega kasko eto te na 17000 barem

Pisem ti to jer sam i sam prosao isto

A za 17 dobiješ moju!
😂😂😂😂😂😂😂

Offline krk4n

• Ovisnik o alfistima
  • 159 tka
    • Zagreb
« Odgovori #310 u: 09-07-2017, 14:07:28 »
Jel ima Giu 1.6 sa TCT?

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #311 u: 09-07-2017, 14:11:45 »
Jel ima Giu 1.6 sa TCT?
Ima, ali ako se ne varam tek od MY2016 sa motorom 120 ks

Offline NiTo

• Ovisnik o alfistima
  • Cuore Sportivo...con due bambini !!!
    • Split
« Odgovori #312 u: 09-07-2017, 14:15:39 »

Ova "druga" , starija izgleda pravi bombon... :love:
...za njom bi se okrenuo , za crnom , ovakva kakva je...ne bi...
Al sto je nekom lipo...drugome ne mora biti...
Želim ti sriću , da guštaš...pa sad... polako , ne srljaj  :oldman: :oldman:

:pivo:
159 jtdM , GT 3.0

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #313 u: 09-07-2017, 14:15:55 »
U donjem linku piše o 1.6 JTDm 2 i TCT

https://karic.hr/home-alfa/giulietta
« Zadnja izmjena: 09-07-2017, 14:34:18 od Marin Matošić »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: willyz

Offline krk4n

• Ovisnik o alfistima
  • 159 tka
    • Zagreb
« Odgovori #314 u: 09-07-2017, 14:37:37 »
U donjem linku piše o 1.6 JTDm 2 i TCT

https://karic.hr/home-alfa/giulietta

Start stop bi se dao ugasit :?

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #315 u: 09-07-2017, 14:57:33 »
Start stop bi se dao ugasit :?
Svugdje ga možeš ugasit osim na QV koja nema SS

Offline krk4n

• Ovisnik o alfistima
  • 159 tka
    • Zagreb
« Odgovori #316 u: 09-07-2017, 15:02:19 »
Svugdje ga možeš ugasit osim na QV koja nema SS

Za stalno, ne nakon svakog paljenja?

Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #317 u: 09-07-2017, 15:39:45 »
Za stalno, ne nakon svakog paljenja?

Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk
E to nisam siguran.
Čuo sam da se navodno može softverski ugasiti. Ja sam pitao u servisu ali nisam dobio pouzdan odgovor.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #318 u: 09-07-2017, 23:03:11 »
A za 17 dobiješ moju!
😂😂😂😂😂😂😂

Ma ne bi je ni prodao jer sta kupiti

Da idem opet na uvoz trebam jos dodati za mlađu jednako opremljenu i opet patnja gewinde kocnice kotaci 2din, nista nek se kotrlja dalje i bok

Nije bolest sve što boli

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #319 u: 10-07-2017, 10:49:50 »
Ma ne bi je ni prodao jer sta kupiti

Da idem opet na uvoz trebam jos dodati za mlađu jednako opremljenu i opet patnja gewinde kocnice kotaci 2din, nista nek se kotrlja dalje i bok

Opaaaaa

Počeli su znakovi starenja  :D :D

A kad sam reko da mi je pun kufer kupovina i modifikacija i da je najveći upgrade HR naljepnica - svi ste mi se rugali   :Hihi: :Hihi:

"Some cars take your breath away"

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #320 u: 10-07-2017, 11:53:49 »
Opaaaaa

Počeli su znakovi starenja  :D :D

A kad sam reko da mi je pun kufer kupovina i modifikacija i da je najveći upgrade HR naljepnica - svi ste mi se rugali   :Hihi: :Hihi:
Ne nego ne zelim gurati lovu u daily driver nema smisla opet je ogulila felge i branik prednji

Cak razmisljam da je za godinu dvije frknem uzmem zeni novi clio ili sl i bok

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
« Odgovori #321 u: 10-07-2017, 16:35:52 »
Ne nego ne zelim gurati lovu u daily driver nema smisla opet je ogulila felge i branik prednji

Cak razmisljam da je za godinu dvije frknem uzmem zeni novi clio ili sl i bok

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk
Tak ti je to kada vozis zenin auto i lupas pare u njega......

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline dule_dj

• Učim polako
    • Đakovo
« Odgovori #322 u: 15-08-2017, 19:13:43 »
Ljudi mala pomoc. Jel netko zna nesto vise o ovoj Giulietti? Jel ga tko isao gledati uzivo i kako vam se cini? Razmisljam ovih dana otic ju pogledat pa me zanima jel mi se isplati prelazit 250km samo da bi ju vidio uzivo. Hvala

http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-giulietta-2.0-jtd-oglas-22781903

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #323 u: 15-08-2017, 19:54:27 »
Djeluje da je u dobrom stanju. 50tkm joj ne bi trebao biti problem.
Meni jedino na slici djeluju malo neodržavana iznutra.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: dule_dj

Offline kizo

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #324 u: 15-08-2017, 20:01:20 »
na tvom mjestu bi pogledao i ovu http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-giulietta-2.0-oglas-23161001
malo skuplja ali

Offline dule_dj

• Učim polako
    • Đakovo
« Odgovori #325 u: 15-08-2017, 20:47:53 »
I meni se cini kao da je slabije odrzavana iznutra, al ni to nije probldm ako sve ostalo šljaka :D

I ovu Giuliettu sa 175 konja sam gledao, cak mi se cini da je bolje odrzavana od ove sa 150 konja no malo mi je cijena veca. Iako bi to bio savrsen odabir za prvu Alfu :D e da je samo malo jeftinija

Offline kizo

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #326 u: 15-08-2017, 21:06:35 »
treba probati malo cijenu korigirati pa bude manja
da i oprema i motor sve je bolje  :tooth
odeš, vidiš auto i ponudiš svoju cifru i to te ne košta ništa
« Zadnja izmjena: 15-08-2017, 21:12:50 od kizo »

Offline 19didi

• Učim polako
  • Zagreb
    • Zagreb
« Odgovori #327 u: 10-09-2017, 18:54:50 »
Dvojba je ova: starija giulietta cca 2011/2012 s motorom 2.0 MJ 140/170 konja, ili novija nakon prvog facelifta cca2014 1.6 MJ 105hp. Kilometraža je tu negdje, mozda čak starija ima nešto manje, a i cijena je tu negdje.

Pa me zanimaju vaša razmišljanja i iskustva...

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #328 u: 10-09-2017, 21:07:43 »
Dvojba je ova: starija giulietta cca 2011/2012 s motorom 2.0 MJ 140/170 konja, ili novija nakon prvog facelifta cca2014 1.6 MJ 105hp. Kilometraža je tu negdje, mozda čak starija ima nešto manje, a i cijena je tu negdje.

Pa me zanimaju vaša razmišljanja i iskustva...
Ovisi sta ti je bitnije

Meni je npr ljepsa prije redizajna motori su vise manje ista pjesma

Nije bolest sve što boli

Offline Svicar

• Pripravnik
  • **
    • Luzern