13-05-2026, 14:13:20

Autor Tema: 159 - problem, i pitanje :)  (Posjeta: 18213 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dugixy1

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
Odg: 159 - problem, i pitanje :)
« Odgovori #90 u: 21-12-2012, 12:40:41 »

dečki, to su vrijedne informacije, ne daje se to samo tako ,
pošaljite koju ponudu na PM , pa ću izabrati najboljeg ponuđača :craz

ipak sam ja profesionalac, to su bile silne škole da bih danas baratao ovakvim znanjem,
i sad vi mene pitate kao da prodajem svinjske polovice , tu je bilo krvi,suza, znoja, odricanja ... :hap:

ali ajde jedan mali dio mog velikog znanja mogu podijeliti sa vama, samo molim vas neka ostane među nama

možda mi nećete vjerovati ali zvao sam profesora Baltazara i on mi je složio napitak  :clap: :rol:

ajde da vas više ne mućim  :hehe:

http://www.molydon.hr/proizvodi-info/1008/ADITIV%20ZA%20POBOLJ

i točim ovo gorivo, kažu da je trenutno najbolje, i ima u sebi već više aditiva za čišćenje dizni i dr

http://www.petrol.hr/q-max

http://www.petrol.hr/na-putu/goriva-petrol/dizel

:undd:

Offline Mladen

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #91 u: 21-12-2012, 13:00:46 »
bas cu kupit jedan pa probat sipat da vidim jel ima kakve razlike  :craz
:Horse: :mehanic

Offline Dama 166

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
AW: 159 - problem, i pitanje :)
« Odgovori #92 u: 21-12-2012, 13:53:02 »
A toooo, to znam, al nisam jos sipo, na drugom tanknju cu jer sad sam momentalno na mhesavini i ne smrdi vise na auspuf. Samo me interesira jel se to da mjesati sa 2Takt uljem ?? ako da stavio bi odmah :)), kolko si ti tih infuzija ulozio kad sise :) moro odricat ? Sise jako odrico ??:)). Vidio sam na nekom forumu isto neku caroliju sto su poljaci izmislili a ta carolija neutralizira vodu koja se talozi sa smecem na dnu tanka i ocisti navodno jako ljepo testirano u Laboratoriju. Al prvo poznatu marku probati i onda vidjeti, al mislim ako je tebi Baltazar napravio taki Recept valjda ce i nama ;) :)).

Od Liquia je i onaj Intakt Cleaner za ciscenhe usisa isto super, ja sam barem odmah osjetio razliku, jer je mozda bio dosta zastolan tj. zacadjen

Anton

• Gost
Odg: AW: Odg: 159 - problem, i pitanje :)
« Odgovori #93 u: 21-12-2012, 14:01:48 »
I mene zanima jer sam kao sto sam stavio kod sebe u temi preventivno mjenjao svih 5 novih grijaca ali problem sa palenjem osto isti. I Seb mi je reko da jedan Injektor sa 2,5 korekturom pa bi me zanimalo sta si stavljo ako moze link.

Kakav sad ti problem s paljenjem imas  :?:

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart
AW: 159 - problem, i pitanje :)
« Odgovori #94 u: 21-12-2012, 14:29:25 »
Hahahaha ne sad nego nakon tri tjedna kako sam ga uzeo.
Kazaljka okrezaja plesala Sambu, nakon malo propuhivanja i na svaki tank prvih 2000 km po 3dcl. 2Takta smirila se. Ns Meetu u Rijeci je vec bila dosta mirna ali malkoc se ipak micala.
Sad kako je skinut dpf ko da zabijes caval.
Ujutro sad kako je hladnije zadimi gusti bijeli dim dok se ne zagrije i trokira ko da radi na 3Zyl., cim se zagrije ko da nista nije bilo? Ja sta cu napraviti je da cu izvaditi senzor za Rail pritisak koji se nalazi na railu jer to znam sa posla da CP4 ispadaju sa malim Rail pritiskom kad je senzor zastopan, jedna od stvari sto moze biti uzrok i vecoj potrosnji.

E kad bi sad meni cobanu neki Baltazar objasnio kaki je to Systemski lonac bio bi zahvalan. Stalno citam o tom cudu a blejim ko tele u sarana vrata :)). Hvala unaprijed

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
« Odgovori #95 u: 21-12-2012, 17:40:43 »
bas cu kupit jedan pa probat sipat da vidim jel ima kakve razlike  :craz

auuu, pa ti se odmah u silni trošak bacio , najbolje natoći 0.3 kao rakiju :craz

ja sam stavio dvije ili 3 bočice, piše na puni tank, pošto ja točim pola tanka,onda sam stavljao po pola bočice.

baš sam kad sam nedavno mijenjao  grijače sa @kolgate i @kolgate  mi je očistio i map , ne maf filter već MAP.
i ostao je malo začuđen kako je bio čist, kod njega je bilo puno više gareži i nakon čišćenja kaže
da je osjetio promjenu na bolje. ja ne znam jel ovaj aditiv što sam predložio čisti i MAP , ako
da možda je zato kod mene bila bolja situacija. 99% moje vožnje je po gradu.

taj liqui moly je Njemačka firma, navodno imaju samo proizvodnju u Njemačkoj, znači proizvod ne stiže iz lijevih zemalja,
treba naći o njima text , prvo je i jedino poduzeće na tržištu koje je dobrovoljno zamolilo institut APL za testiranje proizvoda.

stručnjaci koju su testirali ostali su iznenađeni,   rezultati testova su bili odlični , tako da je i ta firma za testiranja počela koristiti njihove proizvode za svoje određene strojeve. ima po netu izjava inžinjera i tih testova da sad ne tražim, tako da njima vjerujem. ne kažem da je sve odlično jer su jako proširili paletu proizvoda ali vjerujem da ima dobrih stvari.

jednom sam uspio naći baš negdje razgovor sa jednim od inžinjera koji je prisustvovao i vršio testove, neki su bili vrlo skeptični prije testa na određene proizvode,text je na Engleskom ali vrlo interesantan , poslije testa su bili oduševljeni rezultatima.
« Zadnja izmjena: 22-12-2012, 00:04:22 od dugixy1 »

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart
AW: Odg: 159 - problem, i pitanje :)
« Odgovori #96 u: 22-12-2012, 14:31:57 »
auuu, pa ti se odmah u silni trošak bacio , najbolje natoći 0.3 kao rakiju :craz

ja sam stavio dvije ili 3 bočice, piše na puni tank, pošto ja točim pola tanka,onda sam stavljao po pola bočice.

baš sam kad sam nedavno mijenjao  grijače sa @kolgate i @kolgate  mi je očistio i map , ne maf filter već MAP.
i ostao je malo začuđen kako je bio čist, kod njega je bilo puno više gareži i nakon čišćenja kaže
da je osjetio promjenu na bolje. ja ne znam jel ovaj aditiv što sam predložio čisti i MAP , ako

taj liqui moly je Njemačka firma, navodno imaju samo proizvodnju u Njemačkoj, znači proizvod ne stiže iz lijevih zemalja,
treba naći o njima text , prvo je i jedino poduzeće na tržištu koje je dobrovoljno zamolilo institut APL za testiranje proizvoda.

stručnjaci koju su testirali ostali su iznenađeni,   rezultati testova su bili odlični , tako da je i ta firma za testiranja počela koristiti njihove proizvode za svoje određene strojeve. ima po netu izjava inžinjera i tih testova da sad ne tražim, tako da njima vjerujem. ne kažem da je sve odlično jer su jako proširili paletu proizvoda ali vjerujem da ima dobrih stvari.

jednom sam uspio naći baš negdje razgovor sa jednim od inžinjera koji je prisustvovao i vršio testove, neki su bili vrlo skeptični prije testa na određene proizvode,text je na Engleskom ali vrlo interesantan , poslije testa su bili oduševljeni rezultatima.

;) :), Liqui je u mojim ocima sto se tice takih stvari 1.izbor jer se kao i druge neke Firme ulazu u testiranja godisnje nekoliko Mio. €.

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #97 u: 24-12-2012, 15:22:42 »

pa da, sad cekam poslje nove godine, pa ide sve novo ulje u nju i fiteri, jos samo nabavit dizalicu  :craz
:Horse: :mehanic

Offline Guro

• Sa stažom
  • 159 1.9JTDm & 156 2.4JTD
    • Podgorica
« Odgovori #98 u: 02-01-2013, 12:16:43 »
prije svega da cestitam svima praznike protekle, i sve najbolje u ovoj godini, puno srece, zdravlja i ljubavi, i da vas alfe slusaju bolje nego ikad...  :pivo:

a sad da vam kazem da me nakon 900km predjenih posle remap-a sinoc u 3 sata alfa ostavila na putu u oblaku bijelog dima, kao da je neko bacio dimnu bombu.... u preticanju na nekih 130km/h samo je izgubila snagu i na auspuh pocela da izabucje dim, toliko da su svi iz kolone stali posle mene da vide je li sve ok... auto ugaseno, i doslepano nazad.... to je bio bukvalno prvi put da sam je posteno stisnuo od kad sam sve to radio....

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #99 u: 02-01-2013, 12:25:21 »
prije svega da cestitam svima praznike protekle, i sve najbolje u ovoj godini, puno srece, zdravlja i ljubavi, i da vas alfe slusaju bolje nego ikad...  :pivo:

a sad da vam kazem da me nakon 900km predjenih posle remap-a sinoc u 3 sata alfa ostavila na putu u oblaku bijelog dima, kao da je neko bacio dimnu bombu.... u preticanju na nekih 130km/h samo je izgubila snagu i na auspuh pocela da izabucje dim, toliko da su svi iz kolone stali posle mene da vide je li sve ok... auto ugaseno, i doslepano nazad.... to je bio bukvalno prvi put da sam je posteno stisnuo od kad sam sve to radio....

:wal:
Nije bolest sve što boli

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #100 u: 02-01-2013, 12:31:10 »

....koji shit ....gdje si chipao..... :?:
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #101 u: 02-01-2013, 14:38:23 »
možda ti je upaio regenraciju
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #102 u: 02-01-2013, 14:41:59 »
da kako ti je rješen dpf?
Nije bolest sve što boli

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #103 u: 02-01-2013, 15:03:20 »

dpf je skinut... i ugasen... makar su mi rekli da je ugasen pa sam ga zbog toga i skinuo...

dok sam je slepao, akumlator je otisao zbog farova....ali kad sam stigao i dao kontakt sa to malo struje sto je ostalo, pokazivac ulja je bio na pola.... a prije toga je bio do vrha...
mada pitanj je koliko je tacan tada ??? jer kad je akumulato oslabio, nije bilo lampice koju mi nije upalio, preko abs, airbag-a....

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #104 u: 03-01-2013, 12:50:20 »
 :mad: :mad: :wal: :wal:

kojaaa katastrofa  :sad: :sad: nemam sto reci evo ima decki koji su odradili sve kao i ti i ja sam medju njim cak nemam ni 1. Kat nego Downpipe, i evo od Remapa i gasenja EGR-a je predjeno nekih 8000 km, od gasenja DPF-a i stavljanja cijevi nekih 2500 km, i do sad sve ok osim sto ce se morati podesiti mapa jer previse dimi a mozda je i do sagorjevanja jer jedan injektor ima veliku korekturu, pa cu probati sa onim aditivom.
Zao mi i volio bi kad bi aktualizirao korake koji se budu radili. Bas si baksuz  :wal: :wal:

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #105 u: 03-01-2013, 12:52:16 »

je seb samo i sa upaljenom regeneracijom moze voziti dalje i ne gubi toliko snagu ili se varam  :?:

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #106 u: 03-01-2013, 13:06:23 »
Kako ulje sad stoji na sipci? ako fali puno ulja onda je ili turbina riknila ili su karike na toj km  :o000:
Varijator sekta

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #107 u: 03-01-2013, 13:34:54 »
je seb samo i sa upaljenom regeneracijom moze voziti dalje i ne gubi toliko snagu ili se varam  :?:
varaš se...ima određeno stage regeneracije di auto počne bacat ogroman oblak dima i ode u safety mode di kao da turbo opče ne radi

a možda mu je i turbo rikno
« Zadnja izmjena: 03-01-2013, 13:35:46 od Seb »
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #108 u: 03-01-2013, 13:46:00 »
Kako ulje sad stoji na sipci? ako fali puno ulja onda je ili turbina riknila ili su karike na toj km  :o000:

ma ulje je proslo negdje sigurno...kad sam je doslepao, i dao kontakt, pokazivac je bio na pola... a prije toga je bio do vrha...

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #109 u: 03-01-2013, 13:47:54 »
varaš se...ima određeno stage regeneracije di auto počne bacat ogroman oblak dima i ode u safety mode di kao da turbo opče ne radi

a možda mu je i turbo rikno

ja ipak tipujem na turbinu, ili kariku neku za koju mi rekose... jer kad ona pusti ulje, desava se isto to kao kad rikne turbina...ako sam dobro shvatio...
i kao sto vec rekoh ulje je vec na pola palo...tako da bih na osnovu toga rekao da je nesto po pitanju turbine...
na kraju, sa remapom je ugasen dpf i skinut....tako da ne bi trebalo da moze da upali tj pokrene regeneraciju...
« Zadnja izmjena: 03-01-2013, 13:48:32 od Guro »

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #110 u: 03-01-2013, 13:48:19 »
Zna li se sta je nakraju? auto je kod majstora ili?
Varijator sekta

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #111 u: 03-01-2013, 14:02:50 »
Zna li se sta je nakraju? auto je kod majstora ili?

auto sam parkirao kod drugara... ovih dana su u CG praznici, bozic tek ide... pa racunam tek tokom sledece nedelje da cu nesto raditi po tom pitanju...sad je parkirana... i ceka
« Zadnja izmjena: 03-01-2013, 14:03:35 od Guro »

Offline __Goran__

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #112 u: 03-01-2013, 15:37:24 »
pa koliko ja znam svima tako fućka, upali bose i ne sekiraj se

to je taj stav  :craz

Meni isto primjetnije fućka nakon remap+egr+dpf+cijev, ali meni je to super, frend pita šta se to čuje reko muči to je turbina :D

Ono što meni smeta je što kazaljka okretaja poblesavi ako želim povući iz nižih obrtaja, a u višem stupnju prijenosa sam. Npr. vozim se u 5.brzini na 1900okr (što ne bi trebalo biti tako strašno) i malo jače stisnem gas, kazaljka okretaja počne ići gore-dolje, a motor se čuje kao da turiram na mjestu. Znači ne prenosi dobro moment/snagu/štaveć na kotače (nemam ASR). Ali ako sam u dobrom stupnju (npr 3.brzina 2200 okr) i stisnem gas, najsretniji sam čovjek na cesti  :craz
Drive it like you stole it

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #113 u: 03-01-2013, 18:33:45 »
to je taj stav  :craz

Meni isto primjetnije fućka nakon remap+egr+dpf+cijev, ali meni je to super, frend pita šta se to čuje reko muči to je turbina :D

Ono što meni smeta je što kazaljka okretaja poblesavi ako želim povući iz nižih obrtaja, a u višem stupnju prijenosa sam. Npr. vozim se u 5.brzini na 1900okr (što ne bi trebalo biti tako strašno) i malo jače stisnem gas, kazaljka okretaja počne ići gore-dolje, a motor se čuje kao da turiram na mjestu. Znači ne prenosi dobro moment/snagu/štaveć na kotače (nemam ASR). Ali ako sam u dobrom stupnju (npr 3.brzina 2200 okr) i stisnem gas, najsretniji sam čovjek na cesti  :craz

pa to ti nije baš normalno meni poveče odakle hoćeš bez brige :da:
Nije bolest sve što boli

Offline __Goran__

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #114 u: 04-01-2013, 11:06:00 »
Ma znam, nisam ni mislio da je normalno, ali sklon sam ne rješavati probleme dok nije prekasno, tako da ću se samo priviknuti na ovaj način vožnje :) U biti ja sam navikao voziti benzince u visokom stupnju/niskim okretajima zbog uštede benzina, a dizeli to baš ne trpe.

Inače ovako u vožnji mi se ne čini da postoji neki mehanički kvar (s druge strane pretpostavljam da nije ni do remapa jer bi još netko to primijetio), a i ako polako dodajem gas, znači normalna, ne-sportska vožnja, ne primijetim probleme.

Od ostalih post-remap nuspojava, primijetio sam jedino još nešto dulji vremenski period dostizanja radne temperature motora.

i uz to sve ja opet volim taj auto i jedva čekam da moram nekam ić
Drive it like you stole it

Offline alfist@

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 166 2.4 JTD FL / 159 1.9 JTS 160ks Full
    • Beograd/Zadar
« Odgovori #115 u: 10-01-2013, 05:51:53 »
Au, koja steta...   Ali danas sam video kako je 159 udarila u Juga, naravno jugo je kriv,    alfi i nije tolika steta, ono... krilo i malo hauba, Jugo se raspao ( nema povreda )... ali koji je to bedak videti... strasno....  :sad:

Turbina i td... to se sve da zameniti, samo dok je limarija ok....  Tako da, glavu gore.  :mah:

Nego evo jedno pitanje za JTS alfiste,  :grinning-smiley-039:  ili TS, 
Snimio sam prvi deo zvuka je iz auta, i on nije mnogo bitan,  ali kada sam stavio telefon pored rotor/spaner ( sta je prvo odmah do masine ) , kao da cujem glupi zvuk raspalog usisvaca koji mi komsija pali svakog jutra, ili je meni vec taj zvuk usao u glavu.  :craz    Ali definitnivno nije besuman, tacno se cuje masina kako radi pored njega, mnogo tise.

http://2ultimate.com/Memo.m4a

Upozorenje,  prvi deo zvuka je mnogo tih, a onaj kraj masine je mnogo glasniji.

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #116 u: 10-01-2013, 13:05:34 »
evo mene :)

10 dana bez kola.... danas je slepam u servis, pa da vidimo sto je bilo :)
u medjuvremenu, dobio sam jednu 159 2.4 MY2008 na koriscenje... presla manje od moje... unura ocuvanija... ali sve ostalo dodjavola :) ne radi desni retrovizor, ne moze da se sklopi, kad pokusam da ga sklopim spusti se prozor... skripi trap sa desne strane... motor zadnjeg podizaca preskace...ne rade tipke bord kompjutera...ide dobro, ali bih ocekivao i bolje od motora sa 210ks... svakako ima ljepsi zvuk od moje :) ovo sam primjetio nakon predjenih 10km...vidjecemo za dalje...

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #117 u: 11-01-2013, 12:55:00 »
skinuta turbina...ostala bez podmazivanja...i havarija...

kad je prvi put skidana zbog kontrole i vracena nazad, izgleda da ima jedan saraf u kom se nalazi neka mrezica i kroz koju prolazi ulje... ona se okrenula bila izgleda....i blokriala ulje da dolazi u turbinu....  i zbog toga se izgleda sve ovo i desilo...

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #118 u: 11-01-2013, 12:57:37 »
kako ostala bez podmazivanja a vid sve puno ulja  :craz :craz
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #119 u: 11-01-2013, 13:00:23 »
kako ostala bez podmazivanja a vid sve puno ulja  :craz :craz

:hehe: :hehe: :hehe