13-05-2026, 11:19:49

Autor Tema: 159 - problem, i pitanje :)  (Posjeta: 18167 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dugixy1

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
Odg: 159 - problem, i pitanje :)
« Odgovori #60 u: 18-12-2012, 15:31:44 »

pa baš sam ti htio napisati, probaj nekako snimiti to fučkanje, da čujemo
pa usporedimo.

jesi bio kod doktora za uši? da nije do tebe ,predobro čuješ :hehe:

šalim se ,stavi snimak :mah:

Offline Dama 166

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
AW: 159 - problem, i pitanje :)
« Odgovori #61 u: 18-12-2012, 15:53:43 »
Decki sorry al ja vas nemogu pratiti :)).
Ne kuzim vase probleme.
Meni je kompl. otvoren auspuh i imam samo zadnje Origi lonce. Zvuk je skinut u mojoj temi u tunelu ali u kabini sto njenja stvar jer znam kaki je na otvorenom. Ok kod mene se radi o 2,4 , a ti imas 1,9. Protpostavljam da je zvik mozda nesto nizi radi kubikaze al jedino ato si mogu pretpostaviti da piska ko zmija :), i ako je tako dobro je :)). Mi bi htjeli neke trkace performance a da se nis ne cuje. Duro nemoj me krivo shvatiti al ako je sve diht onda je to to. Zao mi je sto si se toliko ispuco, Vjerojatno je dio zvuka Turba koji se prenosi pozadi. 1. Kat nesto prigusi al ocito ne dovoljno. Ja sam se nado da ce moj biti nesto glasniji i sad kako je ispalo bas je super samo sto zvuk pada na nekih 2300 i necuje se nusta vise nego prije al onda dolazi usis :)).
Kad budem radio rest nadam se da ce mi tako sloziti da drzi do 3000 i onda je to to :).

Offline Guro

• Sa stažom
  • 159 1.9JTDm & 156 2.4JTD
    • Podgorica
« Odgovori #62 u: 18-12-2012, 16:17:55 »
evo sad dva snimka..odradjena tlefonom..sa jednom nogom u autu na gasu..a telefon u ruci iznad haube(zatvorene)... sve je ovo uglavnom na max 2000, mozda 2500rpm...

nego se opucih da okacim ovo negdje... forum ne dozvoljava bez pojedine extenzije, a zvucne i zip nisu medju njima

evo...jedna zip datoteka...

http://www50.zippyshare.com/v/38423789/file.html

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #63 u: 18-12-2012, 17:21:27 »
evo sad dva snimka..odradjena tlefonom..sa jednom nogom u autu na gasu..a telefon u ruci iznad haube(zatvorene)... sve je ovo uglavnom na max 2000, mozda 2500rpm...

nego se opucih da okacim ovo negdje... forum ne dozvoljava bez pojedine extenzije, a zvucne i zip nisu medju njima

evo...jedna zip datoteka...

http://www50.zippyshare.com/v/38423789/file.html

pa koliko ja znam svima tako fućka, upali bose i ne sekiraj se

jedino da li ti pod opterećenjem zviždi do recimo 3500 ili ti prestane nakon cca 2500?
« Zadnja izmjena: 18-12-2012, 17:22:47 od danko0013 »
Nije bolest sve što boli

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
« Odgovori #64 u: 18-12-2012, 17:37:09 »
ovakav identičan zvuk ima moja, možda si ti bolje snimio jer ja ne mogu baš toliko čisti zvuk dobiti,
ali to ti je potpuno normalno fućkanje,  pa kod mene svaki 3 auto tako fućka,
čovjek je stavljao novu turbinu i kad je upalio auto ja sam ustao jer sam mislio da je netko upalio moj.
pazi nova turbina,sa autom sve u redu, bio sam i kod Seba kaže normalno, koga got sam pitao odgovor normalno,
to se ćuje oko 2000-2500 okretaja i poslije se stiša ili mašina nadglasa.

tako da si po meni trebao prvo okačiti zvuk , riješili bi te problema. to čujem samo kad krečem ili idem sporo ,u normalnoj vožnji ga ne čujem. ja sam taj zvuk dobio isti dan kad sam skinuo dpf.

ne kužim šta te tu tako smeta, pa potrgana ispušna se čuje puno jače, evo neka ti Danko kaže.
mislim da nas više tu sa 159 imam taj zvuk. klasično fučkanje, možda kod tebe mrvicu jače ili bolje snimljeno,probaću i ja snimit.

turbo nije, još je očišćen , injektori reparirani, grana nije puknuta, znaći auto je ispravan.

EDIT:
evo vidim da ti je i Danko odgovorio , takvih fučkanja se naslušam svaki dan po gradu.
« Zadnja izmjena: 18-12-2012, 17:47:09 od dugixy1 »

Offline kolgate

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • Bmw 5
    • long village
« Odgovori #65 u: 18-12-2012, 17:43:50 »
ovakav je kod mene al nema zvizdanja sa snjim

jel, mozes snimit taj zvuk ??

to je čisti protočni lonac i mislim da nije neka razlika od obične cijevi...meni su u lasti rekli da će
i sa protočnim loncem zvuk biti izraženiji, pa su mi preporučili sistemski, kakav sam na kraju i ugradio...

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
« Odgovori #66 u: 18-12-2012, 17:49:08 »
to je čisti protočni lonac i mislim da nije neka razlika od obične cijevi...meni su u lasti rekli da će
i sa protočnim loncem zvuk biti izraženiji, pa su mi preporučili sistemski, kakav sam na kraju i ugradio...

pa možda i nama fučka jer imamo protočne, i meni je počelo izmjenom dpf-a ali me ne smeta.
nekima se to fučkanje i sviđa.

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #67 u: 18-12-2012, 17:58:18 »
e kako ovim strucnjacima ovamo objasnit sto je  sistemski lonac... :)  :?: jer bih opet platio zamjenu..samo ako oce mi zamijenit ovaj sa takvim...

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart
AW: Odg: 159 - problem, i pitanje :)
« Odgovori #68 u: 19-12-2012, 02:44:35 »
pa možda i nama fučka jer imamo protočne, i meni je počelo izmjenom dpf-a ali me ne smeta.
nekima se to fučkanje i sviđa.

Poskok sikta ;))) aj bas budem ovaj tjedan snimio jak se cuje od 1500-ca. 3500, moja zena za zvuk jos nista nije rekla al doci ce to sa zadnjim djelom u proljece :)) najkasnije

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #69 u: 19-12-2012, 09:33:22 »
evo kad sam vec otvorio temu...da pitam jos ovo...

nakon remap-a imam jednu cudnu pojavu... a to je ako dodam gas a na nizim obrtajima, onda se u jednom momentu javi nesto kao da zatrese auto...ali 100% mi se to cini da dolazi sa motora...kao da motor u tom momentu pocne da trokira...ali mi se cini da nema problema u tome kako vuce,jednostavno se to javi u nekom uskom pojasu obrtaja, a prije nego sto se dohvati malo vecih...

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #70 u: 19-12-2012, 10:17:34 »
i sad mi prosto djeluje nevjerovatno... al dva grijaca su crkla-... prije par dana upalila lampicu ... sad uzeo unimjer, i dva su ok, a dva mrtva...

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #71 u: 19-12-2012, 15:04:58 »

zvuk je dublji na odredenim okretajima, nije kao sa samom cijevi.
meni je ok zvuk sa tim loncem, jer nisam ni htio sistemski stavit, ici cu i na zadnje isto protocne ..
:Horse: :mehanic

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #72 u: 19-12-2012, 15:07:42 »
evo kad sam vec otvorio temu...da pitam jos ovo...

nakon remap-a imam jednu cudnu pojavu... a to je ako dodam gas a na nizim obrtajima, onda se u jednom momentu javi nesto kao da zatrese auto...ali 100% mi se to cini da dolazi sa motora...kao da motor u tom momentu pocne da trokira...ali mi se cini da nema problema u tome kako vuce,jednostavno se to javi u nekom uskom pojasu obrtaja, a prije nego sto se dohvati malo vecih...

to ti moze bit od prevelikog okretnog momenta, da je stavio veliki moment na malim okretajima ..

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #73 u: 19-12-2012, 15:26:06 »
jel to sto stetno???... pretposavljam da jeste..da strada zamajac npr???

Anton

• Gost
« Odgovori #74 u: 19-12-2012, 18:20:42 »
Ajme majko... Kad ce kraj...  :kokice:

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #75 u: 19-12-2012, 22:12:29 »
jel to sto stetno???... pretposavljam da jeste..da strada zamajac npr???

:da: :da: :da: treba smanjit malo Nm, na niskim okretajima

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #76 u: 19-12-2012, 22:13:31 »
Ajme majko... Kad ce kraj...  :kokice:

nema kraja ipak je to alfa, vozi wv pa neces imat problema  :song: :song: :funny: :funny: :smijeh :smijeh

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #77 u: 19-12-2012, 23:42:01 »
eh...kad ovo zavrsim idem na klimu :) i tada mozda bude kraj...ako se ne razleti nesto novo u medjuvremenu  :hehe:

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
« Odgovori #78 u: 20-12-2012, 00:00:33 »
eh...kad ovo zavrsim idem na klimu :) i tada mozda bude kraj...ako se ne razleti nesto novo u medjuvremenu  :hehe:

ma ti si se zeznuo što nisi okačio prvo zvuk, kako si opisao ja sam mislio gromovi i oluje,
bio sam siguran da je grana kao kod Danka. dobro sad bar znaš stanje mašine, ali si
neku lovu potrošio možda bez razloga. ovo sa grijačima ti nije pre skupo i ništa strašno.
ako je do remapa ovo što ti trese u vožnji zamoli da ti malo smanje.
probaj sa još tim drugim loncem, pitaj šta može osim protočnog i možda ti se stiša zvuk.
mene osobno to ne smeta i javlja se od 1500-2500 samo kad vozim polako.
injektori si ti reparirani što je dobra stvar ali košta.
uglavnom nije ništa strašno :ok:
nema potrebe za panikom.

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #79 u: 20-12-2012, 08:07:44 »

Riječ "kraj" ti Alfe ne vole. Kad riješiš klimu, sam skini žaruljicu pozicije. Bolje da ti odrediš što će svjetlit na display-u, nego da ona sama odabere. U ECU od Alfe nisu unjeli vrijednosti djelova pa ova jadna ne zna i onda počme prijavljivat greške od 500 E pa na više  :grinning-smiley-039: :craz

"Some cars take your breath away"

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #80 u: 20-12-2012, 08:32:45 »
Riječ "kraj" ti Alfe ne vole. Kad riješiš klimu, sam skini žaruljicu pozicije. Bolje da ti odrediš što će svjetlit na display-u, nego da ona sama odabere. U ECU od Alfe nisu unjeli vrijednosti djelova pa ova jadna ne zna i onda počme prijavljivat greške od 500 E pa na više  :grinning-smiley-039: :craz

možda su unjeli zato i kreće od 500€ :hehe:
Nije bolest sve što boli

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #81 u: 20-12-2012, 08:57:36 »
ma ti si se zeznuo što nisi okačio prvo zvuk, kako si opisao ja sam mislio gromovi i oluje,
bio sam siguran da je grana kao kod Danka. dobro sad bar znaš stanje mašine, ali si
neku lovu potrošio možda bez razloga. ovo sa grijačima ti nije pre skupo i ništa strašno.
ako je do remapa ovo što ti trese u vožnji zamoli da ti malo smanje.
probaj sa još tim drugim loncem, pitaj šta može osim protočnog i možda ti se stiša zvuk.
mene osobno to ne smeta i javlja se od 1500-2500 samo kad vozim polako.
injektori si ti reparirani što je dobra stvar ali košta.
uglavnom nije ništa strašno :ok:
nema potrebe za panikom.

tako sam i ja mislio kada je rekao da ima iritirajuci i glasni zvuk, ovo od turbine i nije glasno kako je opisao.

mislim da bi sijede dobio onda kada bi mu ispusna se cula  :hehe: :hehe:

moze stavit i normalan alspuh, jer ce i on bit protocniji od dpf-a

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #82 u: 20-12-2012, 11:46:06 »
možda su unjeli zato i kreće od 500€ :hehe:

meni je moja rekla "dobro jutro" jer je 3. dan izbacila grešku "kvar centrale", a garancija istekla. cijena sitnica: 12.500 kn + pdv  :icon_lol: :icon_lol:

ipak je bio happy end - drugi servis je konstatirao problem s EGR-om i rješio stvar za nekoliko glava ivana mažuranića

"Some cars take your breath away"

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #83 u: 20-12-2012, 13:08:18 »
evo sad zamijenih 2 grijaca.... lagano to odradih ispred kancelarije  :hehe: al ostade greska, moram je izgleda izbrisati na komp... ja sam mislio da ce sama nestati :) i sad pali jos bolje... mada je danas toplo, pa se ne moze vidjeti prava razlika...

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
« Odgovori #84 u: 20-12-2012, 13:21:21 »
meni je moja rekla "dobro jutro" jer je 3. dan izbacila grešku "kvar centrale", a garancija istekla. cijena sitnica: 12.500 kn + pdv  :icon_lol: :icon_lol:

ipak je bio happy end - drugi servis je konstatirao problem s EGR-om i rješio stvar za nekoliko glava ivana mažuranića

a baš tako hoće kad istiće garancija onda ode nešto i to po običaju skupo.

meni je pukao nosač zadnjeg stakla, gledam garanciju po njoj istekla prije 14 dana, odem do  susjeda za alfe jer nisam imao pojma da su ti nosači kao od zlata i kažem daj mi to sredi i koliko bi koštalo,kaže pa šta nemaš garanciju to ti je preko 2000 kuna, kažem istekla prije 15 dana, kaže on ma juri u Autocommerce, moli tamo, nije puno vremena ako je neki ok lik možda te i prime.
ja od njega isti tren letim u drugi dio grada, ulazim u autocommerce, neki djelatnik me zaprimi, nakon što smo se pozdravili druga mi je rečenica bila " o vidim ja da ste vi jedan fini gospodin, vrlo susretljiv i guram mu 200 kuna , čovjek me gleda , čudi se ,ja kažem ma samo uzmite kad got dođem obratiću se vama , popite vi i dečki neko piće, vidi da sam navalio. :redf:
 i sad ja njemu počmem iznositi problem , kaže dajte papire da vidim, garantnu knjižicu , gleda nešto po komp i kaže: ma nemate problema vama garancija traje još skoro god dana :rol: dobro da nisam pao pod stol  :metak ,
tamo svaki serviser kad kupiš polovan auto računa garanciju na svoj način, biio sam kod 3 različita i svaki mi je rekao drugačije, po predzadnjem i po papirima mi je treba isteći , zato sam jurio, gurao novce... :grinning-smiley-044:

složi on meni termin i kaže ali zbilja ne treba ovih 200 kuna, nema potrebe i hoće vratiti i kako da uzmem kad je tako "divan čovjek" :bomb: . gledam tih 200 k i mislim si jesam budaletina :sad: , firma da ne znaš tko pije tko plača, najrađe bi ih tužio a ne nagrađivao , samo problemi sa njima :angry-smiley-004:. i bilo mi neugodno uzeti, da mi je bar išao na ruku nakon toga, već se ponašao kao da me ne zna.
po preuzimanju auta pitao sam koliko bi me inače koštalo, odgovor je bio 2500 kuna.

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #85 u: 20-12-2012, 15:32:38 »
a baš tako hoće kad istiće garancija onda ode nešto i to po običaju skupo.

meni je pukao nosač zadnjeg stakla, gledam garanciju po njoj istekla prije 14 dana, odem do  susjeda za alfe jer nisam imao pojma da su ti nosači kao od zlata i kažem daj mi to sredi i koliko bi koštalo,kaže pa šta nemaš garanciju to ti je preko 2000 kuna, kažem istekla prije 15 dana, kaže on ma juri u Autocommerce, moli tamo, nije puno vremena ako je neki ok lik možda te i prime.
ja od njega isti tren letim u drugi dio grada, ulazim u autocommerce, neki djelatnik me zaprimi, nakon što smo se pozdravili druga mi je rečenica bila " o vidim ja da ste vi jedan fini gospodin, vrlo susretljiv i guram mu 200 kuna , čovjek me gleda , čudi se ,ja kažem ma samo uzmite kad got dođem obratiću se vama , popite vi i dečki neko piće, vidi da sam navalio. :redf:
 i sad ja njemu počmem iznositi problem , kaže dajte papire da vidim, garantnu knjižicu , gleda nešto po komp i kaže: ma nemate problema vama garancija traje još skoro god dana :rol: dobro da nisam pao pod stol  :metak ,
tamo svaki serviser kad kupiš polovan auto računa garanciju na svoj način, biio sam kod 3 različita i svaki mi je rekao drugačije, po predzadnjem i po papirima mi je treba isteći , zato sam jurio, gurao novce... :grinning-smiley-044:

složi on meni termin i kaže ali zbilja ne treba ovih 200 kuna, nema potrebe i hoće vratiti i kako da uzmem kad je tako "divan čovjek" :bomb: . gledam tih 200 k i mislim si jesam budaletina :sad: , firma da ne znaš tko pije tko plača, najrađe bi ih tužio a ne nagrađivao , samo problemi sa njima :angry-smiley-004:. i bilo mi neugodno uzeti, da mi je bar išao na ruku nakon toga, već se ponašao kao da me ne zna.
po preuzimanju auta pitao sam koliko bi me inače koštalo, odgovor je bio 2500 kuna.
:funny: :funny: :funny:
Varijator sekta

Offline Guro

• Sa stažom
    • Podgorica
« Odgovori #86 u: 20-12-2012, 16:28:57 »
da li parametri koji se vide na fiac ecu scanu... a odnose se na korekciju dizni.. po cilindrima... znace nesto??? jer odradio sam servis dizni,.. ociscenje, zamijenjeni ulosci i jos neke sitnice...ali sad kad ga povezem na dijagnsotiku, parametri prelaze i dalje +-1 za dvije dizne..a za dvije su ispod...ali se krecu izmedju +-0.5 i +-1... al je auto hladno bilo...jel se to gleda kad je ugrijano???

update...

kad je auto ugrijano situacija je jos gora...

ovo su sve parametri na leru dok auto radi...eventualno malo gasa do 2500rpm...
« Zadnja izmjena: 20-12-2012, 16:55:42 od Guro »

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
« Odgovori #87 u: 21-12-2012, 04:53:08 »

Seb mi je rekao da je normalno odstupanje do  +- 2,5 , tako da ovo što si ti naveo je u normali,
ako je točno što Seb kaže.

ja sam na drugom injektoru imao odstupanje od + 2,5 do 2,9. i nakon par bočica aditiva mi se to smanjilo na + 0,8.

ovo plus i minus očito nije bitno već je bitno da ne prelazi određenu normu.

on ih je reparirao, pitaj njega koji su mu bili rezultati na dijagnostici nakon reparacije.

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #88 u: 21-12-2012, 08:33:18 »
Seb mi je rekao da je normalno odstupanje do  +- 2,5 , tako da ovo što si ti naveo je u normali,

ja sam na drugom injektoru imao odstupanje od + 2,5 do 2,9. i nakon par bočica aditiva mi se to smanjilo na + 0,8.

on ih je reparirao, pitaj njega koji su mu bili rezultati na dijagnostici nakon reparacije.

koji si aditiv koristio za ciscenje ??

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
    • Njemacka, Stuttgart
AW: Odg: 159 - problem, i pitanje :)
« Odgovori #89 u: 21-12-2012, 08:59:54 »

I mene zanima jer sam kao sto sam stavio kod sebe u temi preventivno mjenjao svih 5 novih grijaca ali problem sa palenjem osto isti. I Seb mi je reko da jedan Injektor sa 2,5 korekturom pa bi me zanimalo sta si stavljo ako moze link.