11-06-2026, 10:16:46

Autor Tema: Pitajte Seba  (Posjeta: 2256341 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #6840 u: 27-09-2010, 06:41:14 »
da kužim...vani ljudi koji imaju 166-ce stavljaju koni sport amortizere i eibach opruge koje spuštaju 3 cm što mi djeluje nekako prenisko za takav auto.Možda bi mi to bila najbolja solucija koni sport na najmekše,nove opruge origigi i prednji stabilizator od v6 modela...što misliš o toj kombinaciji,mislim da je zadnji stabilizator isti na v6 i jtd.
dobit češ čvršći i kompaktniji ali tvrđi auto tj hod amortizera če ti bit skraćen i možda če bit neznatno tvrđi ali usljed kračeg hoda cupkat če auto...na udobnosti češ sigurno izgubit
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #6841 u: 27-09-2010, 06:42:06 »
Seb kad dodam/pustim gas ručica mjenjača napravi pomak malo kad držim ruku na njoj osjetim poprilično...Predpostavljam da je nosač motora???
vjerojatno...možda ne jedan nego su svi malo popustili
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline SALE-82

• Ovisnik o alfistima
    • Mainz (DE)
« Odgovori #6842 u: 27-09-2010, 09:33:33 »
Seb kad dodam/pustim gas ručica mjenjača napravi pomak malo kad držim ruku na njoj osjetim poprilično...Predpostavljam da je nosač motora???

imam isti problem na 147ci 1.6 77kw 2001g.,sad me zanima pošto su ti nosači?hvala
Meni kad krene u životu, toliko se zalaufa, da krene bez mene.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #6843 u: 27-09-2010, 16:04:37 »
imam isti problem na 147ci 1.6 77kw 2001g.,sad me zanima pošto su ti nosači?hvala
trebam broj šasije

domba

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #6844 u: 27-09-2010, 22:19:36 »
Poz Seb,
od zadnjeg mjenjanja ulja i svih filtera osjetim gorivo ili ispuh u kabini kroz ventilaciju. Mislio sam da je negdje ostalo malo ulja ili goriva na filteru pa će s vremenom prestat al sad sam prešao već nekih 2000 km i još uvijek se osjeti?

exer1212

• Gost
« Odgovori #6845 u: 27-09-2010, 23:58:54 »
145 boxer, 1.7 8v, ima plin, ugl neki dan se vozim, pljusak, uletim u lokvu vode, bas dosta vode, i poslije par metara mi pocne stekat, trzat,  i odjednom detonacija, i morao sam prebacit na benzin..ali i na benzinu nije radila savrseno, isla je,ali gas je isto lagaano stekao... poslije probao palit na plin, malo smjesu nastelovat, jer sam mislio da se to sjebalo..ali nista... i probam na benzin upalit, ono steka, kao da radi na 3 cilindra...gasi se , gusi se ...blabla... i sutra dan nekako dodjem doma na benzin... znaci ocito je voda kriva..a sad ,sta bi moglo tocno biti? btw, imam svijecice s 3 elektrode, a to nebi smio, pa sam uzeo danas s 1, pa cu sutra zamjeniti... sad ,da se nesto pokvasilo, zar se nebi do danas osusilo? posto je to bilo u nedj navecer...danas sam je palio, prvo je duugooo verglala, prvi put, pa se ugasi, pa onda upali odmah, pa drzi na 1100okretaja, 5 sec, pa padnu i ugasi se .. i tako svaki put..kad se malo ugrije, onda se ne gasi, ali pokusava. okretaji padnu .al se ne ugasi.. :D ..i smrdi ko kuga..osjeti se bas da ne sagorjeva dobro....

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #6846 u: 28-09-2010, 06:37:22 »
Poz Seb,
od zadnjeg mjenjanja ulja i svih filtera osjetim gorivo ili ispuh u kabini kroz ventilaciju. Mislio sam da je negdje ostalo malo ulja ili goriva na filteru pa će s vremenom prestat al sad sam prešao već nekih 2000 km i još uvijek se osjeti?
treba vidjet dali negdje curi...navrati ili pogledaj sam

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #6847 u: 28-09-2010, 06:39:11 »
145 boxer, 1.7 8v, ima plin, ugl neki dan se vozim, pljusak, uletim u lokvu vode, bas dosta vode, i poslije par metara mi pocne stekat, trzat,  i odjednom detonacija, i morao sam prebacit na benzin..ali i na benzinu nije radila savrseno, isla je,ali gas je isto lagaano stekao... poslije probao palit na plin, malo smjesu nastelovat, jer sam mislio da se to sjebalo..ali nista... i probam na benzin upalit, ono steka, kao da radi na 3 cilindra...gasi se , gusi se ...blabla... i sutra dan nekako dodjem doma na benzin... znaci ocito je voda kriva..a sad ,sta bi moglo tocno biti? btw, imam svijecice s 3 elektrode, a to nebi smio, pa sam uzeo danas s 1, pa cu sutra zamjeniti... sad ,da se nesto pokvasilo, zar se nebi do danas osusilo? posto je to bilo u nedj navecer...danas sam je palio, prvo je duugooo verglala, prvi put, pa se ugasi, pa onda upali odmah, pa drzi na 1100okretaja, 5 sec, pa padnu i ugasi se .. i tako svaki put..kad se malo ugrije, onda se ne gasi, ali pokusava. okretaji padnu .al se ne ugasi.. :D ..i smrdi ko kuga..osjeti se bas da ne sagorjeva dobro....
vjeroajtno se smočilo nešto vezano za iskru na svječicu...kablovi,bobine,neki spojevi,...

Offline mote kariola

• Ovisnik o alfistima
  • GT, Piaggio 50
    • Labin
« Odgovori #6848 u: 28-09-2010, 08:39:09 »

Razvodna kapa povuče vlagu,našpricaj je dobro sa wd-om nju i lulice,klasična stvar naboxerima i idući put lakše preko lokva.
功夫大师.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #6849 u: 28-09-2010, 08:44:07 »

Razvodna kapa povuče vlagu,našpricaj je dobro sa wd-om nju i lulice,klasična stvar naboxerima i idući put lakše preko lokva.
...a može ti bit i onaj rotor unutra !!!...mene to jednom izludilo a nikako otkrit što je...
.... sempre gilles ....

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #6850 u: 28-09-2010, 08:56:41 »
Već dva puta mi u vožnji na 147 počeo blinkat displaj od kilometraže. Znači blinka, brojke nestaju i vraćaju se u pravilnim vremenskim razmacima, a osvjetljenje na displeju ostaje cijelo vrijeme upaljeno. I tako sve dok ne stanem, ugasim i ponovno upalim auto.  :?:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #6851 u: 28-09-2010, 08:57:19 »
1. 145 1.7 8v ne postoji
ima 1.6 8v i 1.7 16v
2. ni jedan od tih auti nema razvodnu kapu nego bobine direktno induciraju napon na svječice preko kablova

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #6852 u: 28-09-2010, 08:58:12 »
Već dva puta mi u vožnji na 147 počeo blinkat displaj od kilometraže. Znači blinka, brojke nestaju i vraćaju se u pravilnim vremenskim razmacima, a osvjetljenje na displeju ostaje cijelo vrijeme upaljeno. I tako sve dok ne stanem, ugasim i ponovno upalim auto.  :?:
jedna od kontrlonih jedinica gubi vezu sa body kompjutorom

Offline mote kariola

• Ovisnik o alfistima
  • GT, Piaggio 50
    • Labin
« Odgovori #6853 u: 28-09-2010, 09:16:32 »
Mene je to zajebavalo na 33 1,7 8v,145/6 nisam nikad imao pa neznam te motore.
功夫大师.

exer1212

• Gost
« Odgovori #6854 u: 28-09-2010, 09:47:52 »
1. 145 1.7 8v ne postoji
ima 1.6 8v i 1.7 16v
2. ni jedan od tih auti nema razvodnu kapu nego bobine direktno induciraju napon na svječice preko kablova

ma stavljan je motor od 33jke, 8v

aquillonian

• Gost
« Odgovori #6855 u: 28-09-2010, 13:11:29 »
Bok,

Molim za pomoc, imam samo info iz "vlastite garaze". Imam Lanciu Kappu 2.4TDS, '95. god., ima toga za mijenjati, ali prvo treba budzet srediti. :craz

Unatrag par mjeseci, s vremena na vrijeme mi je znalo poceti cviliti remenje, ali samo na kratko. I cini mi se da mi je nekoliko puta proklizao remen(?) alternatora, ako ga ima  :craz, jer bi mi voltmetar na kratko naglo pao dolje, prilikom prelaska preko vece mase vode (citaj: lokve) da bi se nakon nekog vremena ponovno vratio na cca 12V.

Uglavnom, prosli vikend vozio sam autocestom (dakle, malo brze) i u jednom trenutku mi je otkazao servo, upalila se zaruljica akumulatora i voltmetar je pao na oko 10,5V. Ostalo je sve radilo ok i uz malo bildanja misica (bez serva, jelte) stigao sam doma.

Pretpostavljam da je remenje (servo-pumpa, alternator?), smijat cu se ako je nekakav osigurac (nisam stigao provjeriti, mada od pocetka mislim da nije).

Molim za misljenje i savjet te eventualno cijene popravka (orig/neorig dijelovi i to...).

Unaprijed puno hvala.  :care

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #6856 u: 28-09-2010, 13:25:11 »
Bok,

Molim za pomoc, imam samo info iz "vlastite garaze". Imam Lanciu Kappu 2.4TDS, '95. god., ima toga za mijenjati, ali prvo treba budzet srediti. :craz

Unatrag par mjeseci, s vremena na vrijeme mi je znalo poceti cviliti remenje, ali samo na kratko. I cini mi se da mi je nekoliko puta proklizao remen(?) alternatora, ako ga ima  :craz, jer bi mi voltmetar na kratko naglo pao dolje, prilikom prelaska preko vece mase vode (citaj: lokve) da bi se nakon nekog vremena ponovno vratio na cca 12V.

Uglavnom, prosli vikend vozio sam autocestom (dakle, malo brze) i u jednom trenutku mi je otkazao servo, upalila se zaruljica akumulatora i voltmetar je pao na oko 10,5V. Ostalo je sve radilo ok i uz malo bildanja misica (bez serva, jelte) stigao sam doma.

Pretpostavljam da je remenje (servo-pumpa, alternator?), smijat cu se ako je nekakav osigurac (nisam stigao provjeriti, mada od pocetka mislim da nije).

Molim za misljenje i savjet te eventualno cijene popravka (orig/neorig dijelovi i to...).

Unaprijed puno hvala.  :care
Lancia K ima hidraulični servo...vidi da se nešto nije dogodilo sa remenom ili pumpom (dali ima ulja,ako nema treba vidjet zašto)
voltažu koju si dobivo je vjerojatno bila samo ona koju je davao akumulator jer inače mora bit oko 14V dok auto radi
reko bi  da se nešto dogodilo sa remenom iz nekog razloga pa je presto vrtit pumpu i alternator

aquillonian

• Gost
« Odgovori #6857 u: 28-09-2010, 13:28:01 »
Lancia K ima hidraulični servo...vidi da se nešto nije dogodilo sa remenom ili pumpom (dali ima ulja,ako nema treba vidjet zašto)
voltažu koju si dobivo je vjerojatno bila samo ona koju je davao akumulator jer inače mora bit oko 14V dok auto radi
reko bi  da se nešto dogodilo sa remenom iz nekog razloga pa je presto vrtit pumpu i alternator

Aha, znaci ako je oboje "otislo" (i servo i alternator) onda je najvjerojatnije remen? Moze jos samo procjena troska za remen, ako nije problem (dijel+ruke)?

Puno hvala za pomoc

Offline Alen166

• Pripravnik
  • **
  • alfa 166 2.4 jtd
    • Velika Gorica
« Odgovori #6858 u: 28-09-2010, 13:41:46 »
Evo Seb nakon dužeg istraživanja u vezi amortizera i opruga odlučio sam se za ovu kombinaciju...stavit ču nove sve 4 bilstein b6 sport amortizere i sve 4 nove opruge od njemačke firme SUPLEX znaći iste visine su kao i origigi ali imaju bolje karakteristike.E sad imam par pitanja posao zamjene bi napravio isključivo i jedino kod tebe:
1.kod ovog posla što bi još bilo preporučljivo mjenjati znači kad se skoidaju opruge i amortizeri,ima li još djelova koje bi bilo preporučljivo promjeniti???
2.jel bi dobio što pozitivno po pitanju upravljivosti da stavim jače prednje stabilizatore od v6 modela moj je jtd 150 ks
3.može li se kod tebe napraviti optika???koja je cijena??

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #6859 u: 28-09-2010, 14:54:55 »
Aha, znaci ako je oboje "otislo" (i servo i alternator) onda je najvjerojatnije remen? Moze jos samo procjena troska za remen, ako nije problem (dijel+ruke)?

Puno hvala za pomoc
trebam broj šasije
ali treba vidjet zašto je to otišlo ako je

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #6860 u: 28-09-2010, 14:57:34 »
Evo Seb nakon dužeg istraživanja u vezi amortizera i opruga odlučio sam se za ovu kombinaciju...stavit ču nove sve 4 bilstein b6 sport amortizere i sve 4 nove opruge od njemačke firme SUPLEX znaći iste visine su kao i origigi ali imaju bolje karakteristike.E sad imam par pitanja posao zamjene bi napravio isključivo i jedino kod tebe:
1.kod ovog posla što bi još bilo preporučljivo mjenjati znači kad se skoidaju opruge i amortizeri,ima li još djelova koje bi bilo preporučljivo promjeniti???
2.jel bi dobio što pozitivno po pitanju upravljivosti da stavim jače prednje stabilizatore od v6 modela moj je jtd 150 ks
3.može li se kod tebe napraviti optika???koja je cijena??
1. ako je sve ok nema potrebe ništa preventivno
2. neznam koja je razlika između JTD i V6...ako je jača od V6 onda če ti auto bit malo čvršći,kompaktniji po zavojima
3. može...150 kn + pdv

Offline miro

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • benzinac
    • podstrana split
« Odgovori #6861 u: 28-09-2010, 18:18:06 »
1. 145 1.7 8v ne postoji
ima 1.6 8v i 1.7 16v

:ok: baš gledan ko će ih educirat  :ok:

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #6862 u: 28-09-2010, 21:44:56 »
jedna od kontrlonih jedinica gubi vezu sa body kompjutorom

Kakve kontrolne jedinice,  :?: Senzori od elektronike motora?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #6863 u: 29-09-2010, 06:36:29 »
Kakve kontrolne jedinice,  :?: Senzori od elektronike motora?
centralina...jedna od centralina (od nečeg) gubi vezu sa body-em zbog nečeg (loš spoj,neispravni body ili ta neka centralina,...)

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #6864 u: 29-09-2010, 07:32:47 »
 :mah: Seb,koliko dodu nosaci motora za 147 jtd 8v ZAR93700003102641

Offline Dooks

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Astra J 1.7CDTI
    • Samobor
« Odgovori #6865 u: 29-09-2010, 08:00:49 »
Koji su znakovi kad je egr zaštopan? Dal se čišćenjem riješava problem, te što se dobije ako ga blokiraš? (i koliko kuna kod tebe)

Hvala
Video: Odabrao Đelo Hadžiselimović. Preveo Saša Kolka. Tekst čitao Miljenko Kokot

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #6866 u: 29-09-2010, 08:20:38 »
Koji su znakovi kad je egr zaštopan? Dal se čišćenjem riješava problem, te što se dobije ako ga blokiraš? (i koliko kuna kod tebe)

Hvala
to što se on štopa i nije neki problem nego je problem ako on blokira tj ostaje otvoren kad ne treba bit...čiščenje nekad pomogne a nekad ne (50/50%)a ako i pomogne nemožeš znat kolko če radit...na JTD-u ga se smije blokirat,dobiješ to da ti ne može više radit probleme a na preciznom mjerenju eco testa (koje se ne vrši na tehničkom pregledu) auto u određenim uvjetima rada motora nije više ekološki kao sa EGR-om...inače radi problem oko eco testa kad ostane otvoren onda kada nebi trebo jer auto počn enormno dimit tako ako g ablokiraš više nebi trebo imat te probleme
kod mene je blokiranje 100 kn + pdv

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #6867 u: 29-09-2010, 08:41:54 »
:mah: Seb,koliko dodu nosaci motora za 147 jtd 8v ZAR93700003102641
                                                ORG        /           NEORG
NOSAČ MOTORA                     958,00  /           SAMO ORG
NOSAČ MOTORA                     618,00  /           300,00
NOSAČ MOTORA                     1090,00/           SAMO ORG
NOSAČ MOTORA                     660,00  /           350,00

Offline Dooks

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Astra J 1.7CDTI
    • Samobor
« Odgovori #6868 u: 29-09-2010, 09:01:47 »
to što se on štopa i nije neki problem nego je problem ako on blokira tj ostaje otvoren kad ne treba bit...čiščenje nekad pomogne a nekad ne (50/50%)a ako i pomogne nemožeš znat kolko če radit...na JTD-u ga se smije blokirat,dobiješ to da ti ne može više radit probleme a na preciznom mjerenju eco testa (koje se ne vrši na tehničkom pregledu) auto u određenim uvjetima rada motora nije više ekološki kao sa EGR-om...inače radi problem oko eco testa kad ostane otvoren onda kada nebi trebo jer auto počn enormno dimit tako ako g ablokiraš više nebi trebo imat te probleme
kod mene je blokiranje 100 kn + pdv
Ok, jer vidim da mi je počeo dimiti više u zadnjih par dana, al ne stalno, pa mi nekako baca na njega. Probat ću ga prvo pročistiti, pa ako niš dođem do tebe ga ubiti  :craz :craz
Video: Odabrao Đelo Hadžiselimović. Preveo Saša Kolka. Tekst čitao Miljenko Kokot

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #6869 u: 29-09-2010, 09:02:34 »
 :ok: