28-05-2026, 08:32:32

Autor Tema: Pitajte Seba  (Posjeta: 2252784 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline GATO

• Trade Count: (+3)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
    • Zagreb Cityyy
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #5610 u: 30-01-2010, 14:44:16 »
e seb imam jedan ozbiljan problem, opasan ,,plin je u pitanju,, nesto se dogodilo sta nezznam, al kad ugasim auto negdje pusta plin, otvorim haubu i vidim kako plin izlazi cuje se kako pusta i smrdi, gledo sam mislim da je otpao nekakav komad, ko saraf, nesto je majka govorila da je bila kod vas al su rekli kao da taj plin vi ne radite, fakat sam zabrinut da jos ne odletim u zrak :wal:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5611 u: 30-01-2010, 18:17:45 »
e seb imam jedan ozbiljan problem, opasan ,,plin je u pitanju,, nesto se dogodilo sta nezznam, al kad ugasim auto negdje pusta plin, otvorim haubu i vidim kako plin izlazi cuje se kako pusta i smrdi, gledo sam mislim da je otpao nekakav komad, ko saraf, nesto je majka govorila da je bila kod vas al su rekli kao da taj plin vi ne radite, fakat sam zabrinut da jos ne odletim u zrak :wal:
istina...opasno....treba zatvorit ventil na boci i u servis ko radi taj plin
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline chili

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • 146 1.6TS
    • Zagreb
« Odgovori #5612 u: 30-01-2010, 23:23:55 »
Pozdrav!
Jedno kratko.Kako utječe otvoreni filter (gljiva) na MAF senzor?
Auto je gtv 2.0 ts '96, mehaničar veli da je zadnji put zblokiro radi toga što je usis zraka predirektan..

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #5613 u: 31-01-2010, 06:00:58 »
Uljne pare se kondenziraju na MAFu daleko više kad je s gljivom nego kad je normalni usis s normalnim filterom i PFTT...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5614 u: 31-01-2010, 08:12:12 »
Pozdrav!
Jedno kratko.Kako utječe otvoreni filter (gljiva) na MAF senzor?
Auto je gtv 2.0 ts '96, mehaničar veli da je zadnji put zblokiro radi toga što je usis zraka predirektan..
svaki sportski filter propušta veče čestice prašine i ktome što je zmazaniji zrak sve to lošije utječe na debimetar...gljiva je po meni dosta loš odabir sportskog filtera jer vuče zrak iz motornog prostora a on je tamo dosta topal i zmazan tako da je po meni to najlošija opcija...moja preporuka je cda i složit cijev za dotok zraka sa mjesta di vuče tvornički filter...tu se izgubi onda onaj sportski zvuk no sad moraš ocjenit sam što ti više znači
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #5615 u: 31-01-2010, 13:19:50 »
zato fino zablindiras na usisu ulaz za uljne pare a crijevo sa separatora pustis nek visi, ko u stojadina. hebo ekologiju.  :funny:

sportivo

• Gost
« Odgovori #5616 u: 31-01-2010, 20:45:58 »
nije losa ideja. iako nisam siguran ali to crijevo na usisu ide prije zaklopke gasa a ne prije debimetra. ja sam razmisljao staviti malu gljivu na to za uljne pare...

Online drazen

• Pripravnik
  • **
  • Stelvio
    • Labin
« Odgovori #5617 u: 01-02-2010, 14:06:37 »
Pozdrav,

Za 156 (1999) imam 2 kljuca. Izgledaju isto i crvene boje su oba. Sa jednom stranom jednog kljuca ne mogu upaliti auto, vergla i svijetli zuti kljuc na tabli. Ako ga okrenem prvi put opet svijetli kljuc na tabli ali kad ga izvucem i opet stavim u bravu auto pali bez problema. Drugi radi na obje strane. Do cega bi moglo biti?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5618 u: 01-02-2010, 17:07:52 »
Pozdrav,

Za 156 (1999) imam 2 kljuca. Izgledaju isto i crvene boje su oba. Sa jednom stranom jednog kljuca ne mogu upaliti auto, vergla i svijetli zuti kljuc na tabli. Ako ga okrenem prvi put opet svijetli kljuc na tabli ali kad ga izvucem i opet stavim u bravu auto pali bez problema. Drugi radi na obje strane. Do cega bi moglo biti?
ako sa jednim ključem svaki put pali od prve a sa drugim ima povremeno problema onda nešto ne valja sa ključem...okretanje istog ključa nebi trebalo imat veze

ljutko

• Gost
« Odgovori #5619 u: 02-02-2010, 17:43:17 »
Imam alfu 159 1.9 jtdm,  u zadnje vrijeme od kako je temperatura ispod minusa
automobil mi iskljucuje abs, vdc, i hill holder!
Poprilicno nezgodno je za 159 ku na snjegu bez abs i vdc-a..prakticki nemoguce ga je voziti..
Prvi puta je javio gresku abs i snot availble, vdc is not availble, check your manual...
Odslepali smo auto u servis tamo su nam rekli da su ponistili gresku i da je sv ok, od toga je proslo 5-6 dana.
Sjedam sinoc u auto i pogađajte, auto opet javlja istu gresku, jedva dolazim do kuce, gdje palim i gasim auto te greska nestaje..
Zna li netko mozda sto bi mogao biti uzrok ovome svemu?
POprilicno sam nezadovoljan jer sa autom od 250 tkn, ja se bojim otici na skijanje... :color:
Ima li itko ikakav hint sto bi to moglo biti..
Hvala :mahm
« Zadnja izmjena: 03-02-2010, 11:52:18 od ljutko »

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5620 u: 03-02-2010, 06:49:53 »
Imam alfu 159 1.9 jtdm, presla je 17 tkm, u zadnje vrijeme od kako je temperatura ispod minusa
automobil mi iskljucuje abs, vdc, i hill holder!
Poprilicno nezgodno je za 159 ku na snjegu bez abs i vdc-a..prakticki nemoguce ga je voziti..
Prvi puta je javio gresku abs i snot availble, vdc is not availble, check your manual...
Odslepali smo auto u servis tamo su nam rekli da su ponistili gresku i da je sv ok, od toga je proslo 5-6 dana.
Sjedam sinoc u auto i pogađajte, auto opet javlja istu gresku, jedva dolazim do kuce, gdje palim i gasim auto te greska nestaje..
Zna li netko mozda sto bi mogao biti uzrok ovome svemu?
POprilicno sam nezadovoljan jer sa autom od 250 tkn, ja se bojim otici na skijanje... :color:
Ima li itko ikakav hint sto bi to moglo biti..
Hvala :mahm
odokativno bi reko da ga zeza napon akumulatora
postoje i servisne info o sličnim problemima ali se napominje da treba ostat upisana greška u ECU-u ABS-a...s obzirom da kažeš da greške nije bilo reko bi da ga zeza,kak sam reko,napon akumulatora
« Zadnja izmjena: 03-02-2010, 06:54:53 od Seb »

ljutko

• Gost
« Odgovori #5621 u: 03-02-2010, 11:51:37 »
Hvala na odgovoru, ja se nadam da je to...danas se opet pojavilo i ne gasi se...svi sigurnosni sustavi iskljuceni... :sado:

Offline goran1980

• Sa stažom
  • 159 1.9JTD 100kW
    • Zagreb
« Odgovori #5622 u: 03-02-2010, 13:45:21 »
Pitanje vezano za tempomat ...
Danas sam se nesto isgrao sa AlfaDiag-om ... i kaze da je Cruise Control Present. Eh sad, nemam rucicu ali sam nasao tu na forumu da si nesto pisao da se da dodati na neke modele. Kakve su sanse da se doda na moju.
Alfa 156, 2003 god. 1.6TS (ima ABS, ASR, VDC).

EDIT: ne znam da li je bitno, ali Alfa je serija sa unutrasnjim redizajnom.
« Zadnja izmjena: 03-02-2010, 13:47:53 od goran1980 »
Goran.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5623 u: 03-02-2010, 16:13:08 »
Pitanje vezano za tempomat ...
Danas sam se nesto isgrao sa AlfaDiag-om ... i kaze da je Cruise Control Present. Eh sad, nemam rucicu ali sam nasao tu na forumu da si nesto pisao da se da dodati na neke modele. Kakve su sanse da se doda na moju.
Alfa 156, 2003 god. 1.6TS (ima ABS, ASR, VDC).

EDIT: ne znam da li je bitno, ali Alfa je serija sa unutrasnjim redizajnom.
treba vidjet dali na uklopci volana ispod obloge ima slobodnu utičnicu da se ušteka ručica tempomata...ak ima trebao bi radit...ak nema treba povuč žice do ECU-a

Lox

• Gost
« Odgovori #5624 u: 03-02-2010, 19:53:10 »
Pitanje oko mjenjaca 33-ojke Imolice
Kada otidu sinhroni brzina, najcesce druge :sad: do te mjere da se vise ne moze mijenjati bez medjugasa,koliko se jos moze voziti a da se ne uniste zupcanici, mjenjac, diferencijal.
Da li se moze bez rastavljanja mjenjaca pouzdano znati da li su i zupcanici otisli i u kojoj mjeri, i da li se jos mogu naci dijelovi za popravak u servisu ili je potrebno traziti kod otpisanih 33-ojka.
Unaprijed hvala :care

Offline DAREK

• Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • alfa 156 1.8 TS
    • ZABOK
« Odgovori #5625 u: 03-02-2010, 20:05:12 »
čim prije izmjeniš sinhron bolje za zupčanike i tvoj đep :ok:
E MOJ ČAČA OTPALA TI MUDA ŠTO SI MENE NAPRAVIO LUDA

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5626 u: 04-02-2010, 06:46:21 »
Pitanje oko mjenjaca 33-ojke Imolice
Kada otidu sinhroni brzina, najcesce druge :sad: do te mjere da se vise ne moze mijenjati bez medjugasa,koliko se jos moze voziti a da se ne uniste zupcanici, mjenjac, diferencijal.
Da li se moze bez rastavljanja mjenjaca pouzdano znati da li su i zupcanici otisli i u kojoj mjeri, i da li se jos mogu naci dijelovi za popravak u servisu ili je potrebno traziti kod otpisanih 33-ojka.
Unaprijed hvala :care
sve ovisi kolko to krći...svaki put kad malo zakrči zupčanik se ošteti po malo
ne može se znat dok se sve ne izvadi van

cvijetic_vila

• Gost
« Odgovori #5627 u: 04-02-2010, 16:02:26 »
seb jel znas ima li negdje u blizini mostara tipa, sarajevo, split, imotski ovaj neoriginalni dio kupiti? jesi li ti napravio onu alfu sto ti je bila na popravci sa slicnim kvarom? u cemu je bila kvaka? meni je njagore sto ona ne turira samo kada je u leru nego i kada vozim pocne lijepo da "štuca" i ne smiruje se dok ne pustim gas ili dok ne pritisnem papučicu kvačila?!?!? pozdrav

ORG 2075 KN
NEORG 900 KN

Offline goran1980

• Sa stažom
  • 159 1.9JTD 100kW
    • Zagreb
« Odgovori #5628 u: 04-02-2010, 16:06:11 »
Pozdrav!

Bacio sam oko ispod plastike oko volana, ali nisam nasao free konektor. Mozda ja ne vidim to sto bi trebao vidjeti, pa ako ti se da pogledati fotke mozda ti nadjes konektor za tempomat.

Ako ga nema, znaci moze se staviti tempomat ali moraju se vuci zice do ECUa?

Jel treba kupiti i drugu donju plastiku na koja ima rupu za rucicu tempomata ili se ova preradi/izreze?
Goran.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5629 u: 05-02-2010, 06:51:58 »
seb jel znas ima li negdje u blizini mostara tipa, sarajevo, split, imotski ovaj neoriginalni dio kupiti? jesi li ti napravio onu alfu sto ti je bila na popravci sa slicnim kvarom? u cemu je bila kvaka? meni je njagore sto ona ne turira samo kada je u leru nego i kada vozim pocne lijepo da "štuca" i ne smiruje se dok ne pustim gas ili dok ne pritisnem papučicu kvačila?!?!? pozdrav
neznam...treba piti po dučanima  sa djleovima
onog je zezo motorič i leptir usisa

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5630 u: 05-02-2010, 06:55:44 »
Pozdrav!

Bacio sam oko ispod plastike oko volana, ali nisam nasao free konektor. Mozda ja ne vidim to sto bi trebao vidjeti, pa ako ti se da pogledati fotke mozda ti nadjes konektor za tempomat.

Ako ga nema, znaci moze se staviti tempomat ali moraju se vuci zice do ECUa?

Jel treba kupiti i drugu donju plastiku na koja ima rupu za rucicu tempomata ili se ova preradi/izreze?
ne vidim ga
sad po tome ispada da treba druga uklopka i onda vuč žice u nadi da če ECU proradit kad se sve spoji
ja sam imao slučaj na Sediciu 1.9 jtd di je isto pisalo da je ECU predviđen za tempomat no kad smo sve spojili nije htio proradit

Offline Shokrez

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Mito
    • Zagreb
    • Testvoznja.net
« Odgovori #5631 u: 06-02-2010, 12:09:34 »
Nažalost, moram se i ja malo javiti u ovu temu. naime, riječ je o jednoj manjoj grešci tj. "bugu" na Alfi Mito.

Riječ je o tome da se na autu povremeno, sam od sebe, isključi suvozački air bag. Naime, ostavim auto u dvorištu, sve je u redu. Ujutro idem na posao, i vidim upaljenu žutu lampicu koja signalizira ugašen air bag. Nakon toga ga mogu ponovno uključiti u izborniku i problem je riješen.

Prvi put mi se to desilo prije nekih pola godine, i već sam bio kod vaših dečki u servisu, koji su napravili dijagnostiku i rekli da je sve ok. Nakon toga smo svi zaključili da sam možda sam ugasio air bag, kako je auto bio nov, pa kao nisam još upoznat sa svim opcijama.

No ipak, problem se pojavio još 3-4 puta nakon toga, i siguran sam da nisam ništa dirao.

Evo, ako ništa drugo, sad ste bar informirani o tome, pa možda uspijete saznati u čemu je problem. Početkom trećeg mjeseca dolazim na redoviti godišnji servis, pa se možda do tada nešto sazna o tome.

Lijep pozdrav,

Želiš postati test vozač? Posjeti... www.TESTvoznja.net

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5632 u: 06-02-2010, 12:44:03 »
Nažalost, moram se i ja malo javiti u ovu temu. naime, riječ je o jednoj manjoj grešci tj. "bugu" na Alfi Mito.

Riječ je o tome da se na autu povremeno, sam od sebe, isključi suvozački air bag. Naime, ostavim auto u dvorištu, sve je u redu. Ujutro idem na posao, i vidim upaljenu žutu lampicu koja signalizira ugašen air bag. Nakon toga ga mogu ponovno uključiti u izborniku i problem je riješen.

Prvi put mi se to desilo prije nekih pola godine, i već sam bio kod vaših dečki u servisu, koji su napravili dijagnostiku i rekli da je sve ok. Nakon toga smo svi zaključili da sam možda sam ugasio air bag, kako je auto bio nov, pa kao nisam još upoznat sa svim opcijama.

No ipak, problem se pojavio još 3-4 puta nakon toga, i siguran sam da nisam ništa dirao.

Evo, ako ništa drugo, sad ste bar informirani o tome, pa možda uspijete saznati u čemu je problem. Početkom trećeg mjeseca dolazim na redoviti godišnji servis, pa se možda do tada nešto sazna o tome.

(Image removed from quote.)

Lijep pozdrav,
nismo imali problema do sada na Mitu sa takvim stvarima
odokativno bi reko da je neka sw-ska greška...
mogu provjerit u pon pa me samo podsjeti na pp ili mail

Jazavac051

• Gost
« Odgovori #5633 u: 07-02-2010, 20:37:47 »
Jedno antialfa pitanje  :song:
Može li se VW-ov motor TDI od 75 KS chipirati i ako se može koliko je to dodatnih KS i koliko para (može i na PM)
Unaprijed hvala..

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5634 u: 08-02-2010, 06:42:42 »
Jedno antialfa pitanje  :song:
Može li se VW-ov motor TDI od 75 KS chipirati i ako se može koliko je to dodatnih KS i koliko para (može i na PM)
Unaprijed hvala..
može...cca 20% gore...keš 2000 kn

Jazavac051

• Gost
« Odgovori #5635 u: 08-02-2010, 06:54:17 »
Hvala na odgovoru, mislio sam na novi Polo a negdje sam čuo da postoji blokada da se ne može chipirati, a ne znam da li se gubi garancija na novo vozilo?

Offline Igica

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 146
    • Varaždinske toplice - Varaždin
« Odgovori #5636 u: 08-02-2010, 07:37:54 »
Bok Seb! Kolko je kod tebe dijagnostika i eko-test? Nisam prošel na tehničkom, previsok mi je CO na visokim okretajima, kaj bi moglo biti?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5637 u: 08-02-2010, 11:05:06 »
Hvala na odgovoru, mislio sam na novi Polo a negdje sam čuo da postoji blokada da se ne može chipirati, a ne znam da li se gubi garancija na novo vozilo?
definitivno dok je u garanciji nebi se smjelo ništa dirat

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5638 u: 08-02-2010, 11:06:50 »
Bok Seb! Kolko je kod tebe dijagnostika i eko-test? Nisam prošel na tehničkom, previsok mi je CO na visokim okretajima, kaj bi moglo biti?
dijagnoza cca 200-500 kn + pdv (ovisi kolko ču potrošit vremena dok nađem kvar)....eco test 50 kn + pdv
najčešće bude kat u pitanju...zatim lambda pa tako dalje

m77

• Gost
« Odgovori #5639 u: 09-02-2010, 01:00:03 »
bok seb!
imam alfu 164 3.0 v6 24v super 93.g,motor je u kvaru,izgubio sam pritisak ulja i odonda je nisam palio,trazim dobrog majstora za to?
mozda bi radio i generalku na motoru pa me zanima tko bi to mogao dobro napravit,sta mi sve treba za uzet i koliko bi to sve kostalo cca?
unaprijed zahvaljujem
 :mahm