11-06-2026, 01:32:13

Autor Tema: Pitajte Seba  (Posjeta: 2256214 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
Odg: Pitajte Seba
« Odgovori #5550 u: 20-01-2010, 17:51:31 »
Seb izvini sto te gnjavim poslijednjih dana ali imam tako puno problema.Prvo pukla mi je manzetna na lijevome kotacu i probao sam da je zamijenim ali nije islo nikako osovina da izadje van kao da je privarena pri glavcinu pa ako ima neka zackoljica kako izvuci da mi kazes.A isto tako me zanima cemu sluzi ovaj ovo sto sam oznacio na slici a nalazi se na osovini na lijevome kotacu.HVALA Seb
sprej i plastičnim čekičem izbijaj
uteg za balans poluosovine ak dobro vidim
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Mihailo89

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    • Herceg-Novi
« Odgovori #5551 u: 20-01-2010, 18:20:30 »
sprej i plastičnim čekičem izbijaj
uteg za balans poluosovine ak dobro vidim
Znaci samo silu da upotrebim  :hehe:.Hvala Seb budem sjutra probao.

Offline split

• Na probi
  • *
    • Split
« Odgovori #5552 u: 20-01-2010, 19:56:31 »
Daj mi molim te reci prije nego kupim novi ler motor.
Dakle radi se o alfi 145 1.6 ts 99.g. . Receno mi je da se zna desit da centrala zabuca i da je valja resetirat, te da skinem minus klemu. koliko dugo triba centrali da se resetira da mogu vratit klemu i da li će sama ponovo "instalirat" ler motor ako nije u kvaru? počelo mi se dešavat da motor valja u leru i na hladno upali i odma se ugasi, te iz druge tek upali bez gasa...

Boxer

• Gost
« Odgovori #5553 u: 20-01-2010, 20:07:37 »
Dakle radi se o alfi 145 1.6 ts 99.g. . Receno mi je da se zna desit da centrala zabuca i da je valja resetirat, te da skinem minus klemu. koliko dugo triba centrali da se resetira da mogu vratit klemu i da li će sama ponovo "instalirat" ler motor ako nije u kvaru? počelo mi se dešavat da motor valja u leru i na hladno upali i odma se ugasi, te iz druge tek upali bez gasa...

Neki dan riješio isti problem na 1.8 TS 16v čišćenjem injektora :da: :ok:

Offline split

• Na probi
  • *
    • Split
« Odgovori #5554 u: 20-01-2010, 20:09:03 »
Injektori čisti,kontrolirani prije 6 miseci, imam lpg, isto se ponaša i na plinu i na gorivu  :ok:

Offline Delta S4

• Sa stažom
    • Rijeka
« Odgovori #5555 u: 20-01-2010, 22:47:09 »
može ali 238 kn 1 kom :rolll:

:o000:  :clap: Vidjeti ću, ako fali samo jedan, naručiti ću, ako ih fali više, skidam ih sve  :hap: Hvala puno  :ok:
I don't suffer from insanity; I enjoy every minute of it.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5556 u: 21-01-2010, 06:43:33 »
nažalost neznam te fore sa klemom jer ja imam opciju u testeru di se resetiraju ti parametri
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #5557 u: 21-01-2010, 08:39:50 »
Injektori čisti,kontrolirani prije 6 miseci, imam lpg, isto se ponaša i na plinu i na gorivu  :ok:
skidaj klemu na jedno 15-20 minuta a prije toga nazovi servisera za plin i dogovri stelanje mape. Meni se ista stvar desvala.

Dopeljaj se do njega na benzin i nek stela to kak spada.

U cemu je fora?
Kada plinksa mapa nije postela kako spada ecu po podacima od lambde to registira i pomice benzinsku mapu u siromasno ili bogato kako bi dobio ispravni satsav ispusnih plinova.

Rijesenje je da se skine klema time se resetira ECU, dovezes se na benzin do servisera i onda on po tim sada ispravnim parametrima benzina mora nastelati plin.

Isto tako je moj savjet iz vlastitiog iskustva koristiti injector cleaner u gorivu ( ja koristim flash lube) cisti i sprijecava nastanje naslaga koje nastaju isparavnjem goriva u zatvorenim diznama.

Kockasti auto, najbolji auto.

Offline split

• Na probi
  • *
    • Split
« Odgovori #5558 u: 21-01-2010, 10:40:33 »
Mapa je ok, prijatelj mi je vlasnik servisa plina tako da je svako malo preštelam, jučer sam je štela i ok je, milisekunda plina i goriva su iste... ler motor zajabaje sto posto... dakle, šta bi se trebalo desit ako ako se išteka struja sa ler motora i ostavim ga izvan funkcije, u kojoj pozicije će ostat onaj klipić na ler motoru?

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #5559 u: 21-01-2010, 10:49:07 »
Mapa je ok, prijatelj mi je vlasnik servisa plina tako da je svako malo preštelam, jučer sam je štela i ok je, milisekunda plina i goriva su iste... ler motor zajabaje sto posto... dakle, šta bi se trebalo desit ako ako se išteka struja sa ler motora i ostavim ga izvan funkcije, u kojoj pozicije će ostat onaj klipić na ler motoru?
radit ce "pod cokom"
provjeri si još da ti nije procurilo ulje u rupu za svjecice to se voli desiti.
Kockasti auto, najbolji auto.

Alfa-Dodo

• Gost
« Odgovori #5560 u: 21-01-2010, 11:55:19 »
Seb  :mah: Kako se skida ogledalo sa retrovizora, ne radi mi grijanje na njemu :mad:
Postoji li neki posebni osigurač za grijanje desnog retrovizora ili  :rolll:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5561 u: 21-01-2010, 12:23:17 »
ja nisam baš ziher da se radi pravi reset skidanjem kleme no...
što se tiče istog vremena otvorenosti injektora benzina i plina meni isto baš ne drži vodu jer kak znaš kolko su ti protočni plinski injektori u odnosu na benzin...plin se mora poštelavat na lambdu i to je onda 100%...BRC ima recimo 3 veličie injektora i recimo jedna vrsta može radit na kubikaži od 1400-2000 ccm što znači ako taj injektor stavim na 1600 ccm motor i onda na 2000 nemogu na jednom i drugom autu se bazirat na istu otvorenost injektora jer 1.6 motor ima jednu veličinu benzinskih injektora a 2.0 drugu...ja uvjek sve aute Fiat grupe podešavam na Lambdu preko testera a ostale marke na automatiku pa probavam još malo u vožnji i obično moram vršit još neku doradu

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5562 u: 21-01-2010, 12:26:30 »
Seb  :mah: Kako se skida ogledalo sa retrovizora, ne radi mi grijanje na njemu :mad:
Postoji li neki posebni osigurač za grijanje desnog retrovizora ili  :rolll:
u većini slučaja pukne jer ga moraš sa odvijačem napet da se odkači ali kak sam reko prije pukne...moraš vidjet dali dobivaš struju na njeaga na konektoru i ako da a on ne radi onda ga mjenjaj

Alfa-Dodo

• Gost
« Odgovori #5563 u: 21-01-2010, 12:30:13 »
mjenjam ogledalo ili i retrovizor  :rolll:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5564 u: 21-01-2010, 16:37:31 »
mjenjam ogledalo ili i retrovizor  :rolll:
špigl :craz :hehe: ...ogledalo,ogledalo.... :hap:

Alfa-Dodo

• Gost
« Odgovori #5565 u: 22-01-2010, 11:24:22 »
znam kaj je špigl, to je ono isto što i bigl  :craz
Ajde mi šapni koliko dođe, nemoj glasno da me hertz ne mrkne  :000:

Offline Mihailo89

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    • Herceg-Novi
« Odgovori #5566 u: 22-01-2010, 15:53:25 »
Bok Seb ima jedno pitanje.Kada krecem cuje se krckanje samo kada je volan namotan do kraja i u jednu i u drugu stranu,znam da je zglob otisao ali me zanima ako se cuje kada namotam pun u jednu i u drugu stranu isto se cuje dal to znaci da je i jedan i drugi zglob dao svoje.KAda sam podigao jedan kraj na dizalicu i pokusao da krenem culo se samo krckanje i lupanje u lijevom al u desnom nije e sad mi reci da li je samo lijevi otisao ili i jedan i drugi.Nadam se da sam ti uspio objasniti sta me zanima.HVALA UNAPRIJED
« Zadnja izmjena: 22-01-2010, 15:54:12 od Mihailo89 »

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5567 u: 22-01-2010, 16:15:40 »
znam kaj je špigl, to je ono isto što i bigl  :craz
Ajde mi šapni koliko dođe, nemoj glasno da me hertz ne mrkne  :000:
trebam broj šasije

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5568 u: 22-01-2010, 16:16:38 »
Bok Seb ima jedno pitanje.Kada krecem cuje se krckanje samo kada je volan namotan do kraja i u jednu i u drugu stranu,znam da je zglob otisao ali me zanima ako se cuje kada namotam pun u jednu i u drugu stranu isto se cuje dal to znaci da je i jedan i drugi zglob dao svoje.KAda sam podigao jedan kraj na dizalicu i pokusao da krenem culo se samo krckanje i lupanje u lijevom al u desnom nije e sad mi reci da li je samo lijevi otisao ili i jedan i drugi.Nadam se da sam ti uspio objasniti sta me zanima.HVALA UNAPRIJED
kad krcka neko mora izvan slušat koji krcka...možda se čuju oba

Offline Mihailo89

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    • Herceg-Novi
« Odgovori #5569 u: 22-01-2010, 16:38:09 »
E pa toga se i ja bojim ali podigao sam jednu stranu najprije na dizalicu(desu) i polako otpustao kvacilo i nista se nije culo a isto to sam uradio na lijevu i culo se isto ono drobljenje kao i kada krecem.Zato sam u dilemi dal je samo jedan.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5570 u: 23-01-2010, 07:57:41 »
E pa toga se i ja bojim ali podigao sam jednu stranu najprije na dizalicu(desu) i polako otpustao kvacilo i nista se nije culo a isto to sam uradio na lijevu i culo se isto ono drobljenje kao i kada krecem.Zato sam u dilemi dal je samo jedan.
nemoj bi u dilemi nego probaj kak sam reko...neko mora vani slušat

cvijetic_vila

• Gost
« Odgovori #5571 u: 23-01-2010, 13:01:30 »
Pozdrav Seb, opet ja  :o000: hahahah.
na alfi promjenjen varijator, remen, spaner i klizac. prvih 30 kilometara nije se culo ono gasanje - turiranje, nakon 30-tak provozanih kilometara opet isto. znaci u leru turira sa 500 - 1500 obrtaja, a kada sam npr. u trecoj brzini pri 1500 obrtaja zna mu se desiti kao da stuca. istina auto je dosta promjenilo zvuk, nema vise zvuka dizela i to mi je pravo drago, super, jedan belaj manje, znaci servis odradjen sto se tice kisa i spanera. sta iduce da radim po ovim parametrima koje ti spominjem, dakle turiranje sa 500 - 1500 obrtaja??? majstor za elektroniku kaze mali varijator, a drugi mehanicar kaze da bi valjalo da on procisti dizne. jel imas neku ideju? auto unutra grije ok ono puse tplo, medjutim temperatura koju pokazuje rijetko kad "odljepi" sa pocetka. auto inace ne turira dok se malo ne ugrije (vecinom je tako) i ne znam vise sta i kako da mjenjam. onaj mali varijator ili motoric ler gasa nista od navedenog ne pokazuje na dijagnostici osim optora koji sam ti ranije navodila da nije nikako u granicama normalne. ikakava ideja???? pozz

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5572 u: 23-01-2010, 13:52:37 »
Pozdrav Seb, opet ja  :o000: hahahah.
na alfi promjenjen varijator, remen, spaner i klizac. prvih 30 kilometara nije se culo ono gasanje - turiranje, nakon 30-tak provozanih kilometara opet isto. znaci u leru turira sa 500 - 1500 obrtaja, a kada sam npr. u trecoj brzini pri 1500 obrtaja zna mu se desiti kao da stuca. istina auto je dosta promjenilo zvuk, nema vise zvuka dizela i to mi je pravo drago, super, jedan belaj manje, znaci servis odradjen sto se tice kisa i spanera. sta iduce da radim po ovim parametrima koje ti spominjem, dakle turiranje sa 500 - 1500 obrtaja??? majstor za elektroniku kaze mali varijator, a drugi mehanicar kaze da bi valjalo da on procisti dizne. jel imas neku ideju? auto unutra grije ok ono puse tplo, medjutim temperatura koju pokazuje rijetko kad "odljepi" sa pocetka. auto inace ne turira dok se malo ne ugrije (vecinom je tako) i ne znam vise sta i kako da mjenjam. onaj mali varijator ili motoric ler gasa nista od navedenog ne pokazuje na dijagnostici osim optora koji sam ti ranije navodila da nije nikako u granicama normalne. ikakava ideja???? pozz
tak nešto imam i ja sad u radioni...obično bude motorić minimuma ali imao sam par rijetkih slučaja da bude kučište leptira usisa zraka tj leptir u kučištu dobije lufta no vi krenite od motorića minimuma

cvijetic_vila

• Gost
« Odgovori #5573 u: 23-01-2010, 14:00:12 »
Kod nas ga trenutno nemaju na stanju, jel mi mozes reci molim te cijenu toga i imas li slucajno neku skicu toga, jel to s lijeve strane kod sajle od gasa. ili gdje su dzekovi od pinova ili s desne strane gdje je plastika s jednim dzekom???

Offline Mihailo89

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    • Herceg-Novi
« Odgovori #5574 u: 23-01-2010, 17:06:43 »
kad krcka neko mora izvan slušat koji krcka...možda se čuju oba
Hvala Seb u pravu si tako cu biti siguran :ok:Izvini sto te stalno zapitkujem ali znam da je uvijek tvoja dijagnoza na mjestu i zato pohvala od mene.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5575 u: 24-01-2010, 07:49:09 »
Kod nas ga trenutno nemaju na stanju, jel mi mozes reci molim te cijenu toga i imas li slucajno neku skicu toga, jel to s lijeve strane kod sajle od gasa. ili gdje su dzekovi od pinova ili s desne strane gdje je plastika s jednim dzekom???
nalazi se na kučištu leptira sa kontra strane na kojoj se kači gas sajla
sad sam u kući pa nemam ni sliku ni cijenu

Offline fbajlo

• Starosjedioc
  • Freemont 2.0 mjt, Aprilia Atlantic 500,Monster 696
    • Zagreb
« Odgovori #5576 u: 26-01-2010, 09:09:55 »
Bok Seb, imam malo pitanjce. Alfa 159 JTDm, već drugi dan za redom kod prvog jutarnjeg paljenja na par sekundi zasvjetli lampica ABS-a i na info displayu izbaci poruku ''ABS not available, consult handbook''. To traje samo dok držim gumb Start, i odmah se ugasi, a ne primjećujem nikakve probleme kod kočenja, i ne javlja se preko dana kad palim auto. Jeli možda stvar u niskim temperaturama s obzirom da auto nije u garaži? Trebam li dogovoriti nekakav posjet tebi?
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.

Alfa-Dodo

• Gost
« Odgovori #5577 u: 26-01-2010, 12:18:02 »
trebam broj šasije
:mah: Evo me Seb sa brojem šasije za desni špigl  :craz
ZAR9320000283290

Ajde mi usput pogledaj koliko dođu točno brisači jer sam dobio nekoliko raznih inf. o cijeni od 170 do 270 kn

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5578 u: 27-01-2010, 06:46:10 »
Bok Seb, imam malo pitanjce. Alfa 159 JTDm, već drugi dan za redom kod prvog jutarnjeg paljenja na par sekundi zasvjetli lampica ABS-a i na info displayu izbaci poruku ''ABS not available, consult handbook''. To traje samo dok držim gumb Start, i odmah se ugasi, a ne primjećujem nikakve probleme kod kočenja, i ne javlja se preko dana kad palim auto. Jeli možda stvar u niskim temperaturama s obzirom da auto nije u garaži? Trebam li dogovoriti nekakav posjet tebi?
odokativno bi reko da je problem u naponu struje (premali) što nije neuobičajneo za ove vremenskek uvjete....možeš navratit da ga chekiramo

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #5579 u: 27-01-2010, 06:51:52 »
:mah: Evo me Seb sa brojem šasije za desni špigl  :craz
ZAR9320000283290

Ajde mi usput pogledaj koliko dođu točno brisači jer sam dobio nekoliko raznih inf. o cijeni od 170 do 270 kn
opet mi daje 2 modela špigla no cijena je ista 366 kn
metlice brisača 219