Ja sam imao 145 1,6boxera i to 95god i slusao sam potpuno iste price...jao boxer, kvari se, sve je komplikovano zamijeniti, nema dijelova itd... sve seljacka suplja onih koji pojma nemaju...
1. ja sam licno mijenjao svijece na njemu, bez problema, za 15 min (nasao ih u prvoj prodavnici djelova)
2. za filtere da ne govorim(100puta jednostavnije)
3. Zupcasti mijenjao u garazi bez kanala i dizalice(jesam skidao karambolku i hladnjak okretao al zato sto mi je to prvi put bilo, drugi put bi to znao bez skidanja bilo cega uraditi)...
4. Mijenjao sve cilindre(kvacila,kocione itd..) nije bas bilo jednostavno al nije ni nesto narocito komplikovano kad imas volju da radis i koristis mozak...
5. Bilo je jos milion drugih stvarcica kao diskova, plocica, lafeta itd...nista nije komplikovanije nego kao kod drugih auta, mozda cak i naprotiv...
6. Kazu kvari se.... nije ni blizu tacno...to je NEPODERIV MOTOR ako se pravilno koristi, onaj ko zna kako se i kada taj motor tjera i izvlaci max snaga iz njega...vozio sam ga vise od 4 godine i nikad nisam imao kvar na motoru niti mjenjacu...a bilo je svakakve voznje i jednom sam ga navukao na 205km/h (bilo je blago nizbdro)

Tako pusti te price sto cujes, to su samo zavidni ljudi koji samo vjeruju u golfove i slicna sranja od auta... i ko zna da radi alfe, njemu je to prejednostavno, a ko je naucio na nekom drugom autu, naravno da ce reci da je alfa komplikovana... Tako samo ti nju redovno odrzaji i