Hehe, necu...
Moracu da testiram Debimetar...
Koliko to vise trosi, mislim da bi tako najlakse mogao da vidim da li je ispravan? Koliko tvoja alfa trosi u gradu, a koliko na otvorenom... Ne sme da prece 9.4L u gradu?
Hvala 
Moja je 2002. 140 KS i one relativno dosta manje trose u odnosu na 150 KS, bar mi je tako i Baric rekao. Jer moja u gradu ne treosi preko 7.2-7.5 najvise. A inace prosjecna potrosnja unazad 4 000 km mi je 6.5 i to je normalno za taj motor.
Sto se tice potrosnje mislim da se ne isplati zbog nekih 0,5 Litara mjenjati Debimetar jer je preskup. Bedimetar najlakse ispitas na autoceti.
Ako ti nece vise od 185-190, a sa velikim mukama na 200-210, onda van prije ne.
Moze biti da je zastopan,, sto ima slicnu sliku potrosnje.
Sto se tice same potrosnje ja sam svoju damu vec imao na 12,5L/100. Ne zaboraviti Dizela

Potrosnja je normalna izmedju sto Cor pise 7,4-9,6. U papirima je gradska voznja upisana sa 9,9 sto se nesmije zaboraviti. Zena nasu po gradu u Stuttgartu vozi sa 8,2, a ja nemogu ispod 9,5 eto isti auto a vec 1,3L/100 Dif. Isti auto, isti Debimetar i Vmax zadovoljavajuce

, jedino kad idemo za HR puni auto sa dvije odrasle osobe i dvoje djece prosjek na 1000 km 6,5 sa prosjekom brzine oko 108 km/h.