22-06-2026, 17:24:41

Autor Tema: Kako prijaviti i registrirati vozilo kupljeno u EU ??  (Posjeta: 58958 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Odg: Kako prijaviti i registrirati vozilo kupljeno u EU ??
« Odgovori #210 u: 12-08-2013, 20:39:18 »
To je ono kad netko pruzi mali prst, a ljudi mu uzmu cijelu ruku  :craz

ma uzeli ga cjelog   :craz
Nije bolest sve što boli

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #211 u: 13-08-2013, 13:09:08 »
ma dicu cjeli katalog to ima 400 stranica ovi mi itako u firmi prate sve sta se kopira i skenira ::)
moram cekat da ode sef stanice ca jer je kod njega u kancelariji katalog a nismo bas u najboljim odnosima,odo sad vidjet jel jos dolje :craz  :batin

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #212 u: 13-08-2013, 13:33:23 »
evo uspio za alfu bmw i fiat ostalo me ne zanima :hehe: nisam stigao lanciu jer sam morao to brzinski obavit :hap: kako da to sad stavim tu na ovom kompu su mi blokirali stranice za upload slika  :sado: i ako stavim kao slike naci cu neku stranicu koju nisu blokirali neznam oce se to vidjet sitna su slova ful a nisam bas toliko sa kompom na ti da znam stavit drugacije pomagajte  :hehe:

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #213 u: 13-08-2013, 13:42:23 »
evo da probam ovako :hap:
« Zadnja izmjena: 13-08-2013, 13:42:57 od Reno »

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #214 u: 13-08-2013, 13:45:32 »
...

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #215 u: 13-08-2013, 13:46:50 »
...

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #216 u: 13-08-2013, 13:51:00 »
za fiata stavim poslje,lanciu cu kopirat sutra prekosutra kad opet uspijem doc do kataloga,kopirao sam i bmw jer ce meni trebat a ako kome jos treba cu mu poslat da ne zagadujem temu svabama  :cool-smiley-027:

Offline marijo84

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V
    • Opuzen
« Odgovori #217 u: 13-08-2013, 15:16:39 »
Evo me opet... dakle iman par informacija jer san jučer i danas nešto rješavao...

Jučer sam išao obaviti homologaciju u Splitu.
Dakle od dokumenata trebate imati orginalni COC dokument baš koji je iz Italije... Npr momak prije mene je uvozio Renaulta i imao je Austrijski COC dokument, takav dokument nisu priznali jer je morao imati Francuski dokument. Dakle dokument treba biti iz zemlje proizvodnje. Ukoliko se nema COC dokument onda morate dostaviti potvrdu proizvođača koju morate platiti nekih 400 kn ovlaštenom uvozniku za navedeni model.
Drugi dokument što sam priložio bio je kupoprodajni ugovor
Treće je bila poništena prometna dozvola od bivšeg vlasnika (neznam dali je potrebna) a i tu je bila moja prometna dozvola (slovenska)

Sa tim papirima sam došao u stanicu za pregled i dobio sam uplatnicu na iznos od 625 kn i morao sam kupiti 70 kn takse.  I po završetku procedure dobio sam potvrdu o suglesnosti pojedinačno pregledanog vozila

Danas sam išao u carinsku ispostavu i stvarno sam uvidio da su nam katalozi smeće...
Naime preko prijatelja koji radi u poreznoj upravi sam došao do cijene od 36 000 kn kao vrijednost automobila al u carinskoj ispostavi šok....
Procijenili su mi automobil na 42 906,00 kn što me nemalo iznenadilo... Druga stvar što sam očito krivo shvatio je da se izračun računa na sljedeći način

42906,00 + 1% = 429,06 kn
42906,00 +16%= 6864,96 kn
---------------------------------------
                             7294,02 kn

Ja sam mislio da ide 42906,00 +16% = 6864,96 i onda na ovaj iznos ide porez od 1% dakle eto čisto da znate formulu za izračun.

E kada dobijete rješenje onda imate opciju da se žalite što odugovlači cijelu proceduru ili potpisujete izjavu da se nećete žaliti i onda sve to možete riješiti isti dan. Nakon potpisa izjave uplatio sam iznos putem internet bankarstva da izbjegnem bankarske lihvarske naknade, isprintao sam potvrdu i tim se vratio u carinsku ispostavu.
Uvidom uplate su mi potvrdili porezno rješenje i sad idemo dalje...

Sutra ću otići u poreznu ispostavu i rješiti 5% poreza na stjecanje rabljenih motornih vozila i onda sa svim tim papirima na osiguranje i stanicu za tehnički pregled....

Eto nadam se da sam bio jasan a ako kome što treba slobodno mi se obratite ;)

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #218 u: 13-08-2013, 17:03:54 »
Što se tiče obračuna poreza, to se je znalo da ide postotak cijene na osnovicu, i postotak CO2 na osnovicu.

No vidim da se muljaže rade u određivanju porezne osnovice. Trebalo bi ih baš pitat da dokažu na osnovu čega vade te brojke, jer eurotax se provjeri za 50 kn i mogu im doć s papirom od eurotaxa u poreznu, pa da ih onda vidim šta će reć.

Nego mi nije jasna ova stvar oko COC-a, kako misliš mora biti iz zemlje proizvođača. Pa neću ić u Italiju po taj papir, uzet ću ga u Autocommerceu, ili još bolje u zemlji gdje budem kupovao auto, konkretno Sloveniji. Pa nigdje se ne specificira da COC mora biti na određenom jeziku ili izvađen u određenoj zemlji. To je ionako samo još jedan u nizu papira koji je sam sebi svrha, na kojem zarađuju.

BTW, COC je upravo potvrda proizvođača, to je jedno te isto. COC = Certificate of Conformity, tj potvrda o sukladnosti.

@Reno

Svaka čast. Inače, za sve kojima se ne plaća 50kn Eurotaxu, postoji web stranica dat.de, ima i na engleski verzija, pa se da izračunat neka okvirna osnovica. Koliko sam ja vidio, cifre se poklapaju više-manje s tim katalogom (npr Alfa 159 1.9 JTD Progression '04 je cca 4000€, GT 2.0 JTS '05 je cca 7000€, kao i u katalogu).
« Zadnja izmjena: 13-08-2013, 17:08:16 od Antonio »

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #219 u: 13-08-2013, 19:43:47 »
za fiata stavim poslje,lanciu cu kopirat sutra prekosutra kad opet uspijem doc do kataloga,kopirao sam i bmw jer ce meni trebat a ako kome jos treba cu mu poslat da ne zagadujem temu svabama  :cool-smiley-027:

:pivo: :ok: +

Offline marijo84

• Pripravnik
  • **
    • Opuzen
« Odgovori #220 u: 13-08-2013, 22:36:00 »

Nego mi nije jasna ova stvar oko COC-a, kako misliš mora biti iz zemlje proizvođača. Pa neću ić u Italiju po taj papir, uzet ću ga u Autocommerceu, ili još bolje u zemlji gdje budem kupovao auto, konkretno Sloveniji. Pa nigdje se ne specificira da COC mora biti na određenom jeziku ili izvađen u određenoj zemlji. To je ionako samo još jedan u nizu papira koji je sam sebi svrha, na kojem zarađuju.

BTW, COC je upravo potvrda proizvođača, to je jedno te isto. COC = Certificate of Conformity, tj potvrda o sukladnosti.

Pa dobro hoću reći da je momak koji je kupio francusko auto u austriji imao neki austriski COC dokument koliko sam ga skužio i morao je vaditi potvrdu.
Ja san kod kupnje Alfe pitao vlasnika dali posjeduje COC dokument i imao je orginalni talijanski.
Dakle ili orginalni COC (meni za Alfu je Fiatov talijanski dokument) ili potvrda proizvođača ili uvoznika iz Hrvatske... Potvrda iz Slovenije ti neće kod nas vridit već ćeš morat u Autocommerceu vadit. Al savjetujen ti samo da prije kupnje pitaš dali auto posjeduje orginalni COC dokument, a ako nemaš onda moraš još 400 kuna dati za potvrdu.

Offline zeljko04

• Na probi
  • *
  • 156 SW 2.4 JTD 20V
    • Zupanja
« Odgovori #221 u: 14-08-2013, 01:18:56 »
o pa šta nisi rekao mene zanima za 2.4 jtdm 20v iz 2004 naravno TI paket opreme kolika je kataloška, ako je ikako moguće da odgovoriš :n065:

evo ti informacija iz prve ruke
moja je 156 2,4jtd 20v, 2004 god, porezna osnovica je 34000kn, davanja su 19% (1% za vrijednost i 18% za co2), posebni porez mi je 6.550kn
potvrda u autocommerce je 400kn, homologacija 625kn ples 70kn biljezi
auto sam platio 2000eur sa probnim plocicama
troskovi puta odlaska po auto za 3400km su me izasli 3800kn
reg sa 50% popusta je 3800kn

ugl auto me kostao sa svim troskovima 31000kn

Offline kizo

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #222 u: 14-08-2013, 06:00:41 »
evo ti informacija iz prve ruke
moja je 156 2,4jtd 20v, 2004 god, porezna osnovica je 34000kn, davanja su 19% (1% za vrijednost i 18% za co2), posebni porez mi je 6.550kn
potvrda u autocommerce je 400kn, homologacija 625kn ples 70kn biljezi
auto sam platio 2000eur sa probnim plocicama
troskovi puta odlaska po auto za 3400km su me izasli 3800kn
reg sa 50% popusta je 3800kn

ugl auto me kostao sa svim troskovima 31000kn
e puno ti hvala to me je najviše zanimalo jer si planiram baš tu 20v tražit

DrAnte

• Gost
« Odgovori #223 u: 14-08-2013, 12:14:02 »
Danas sam išao u carinsku ispostavu i stvarno sam uvidio da su nam katalozi smeće...
Naime preko prijatelja koji radi u poreznoj upravi sam došao do cijene od 36 000 kn kao vrijednost automobila al u carinskoj ispostavi šok....
Procijenili su mi automobil na 42 906,00 kn što me nemalo iznenadilo... Druga stvar što sam očito krivo shvatio je da se izračun računa na sljedeći način

42906,00 + 1% = 429,06 kn
42906,00 +16%= 6864,96 kn
---------------------------------------
                             7294,02 kn

Ja sam mislio da ide 42906,00 +16% = 6864,96 i onda na ovaj iznos ide porez od 1% dakle eto čisto da znate formulu za izračun.

E kada dobijete rješenje onda imate opciju da se žalite što odugovlači cijelu proceduru ili potpisujete izjavu da se nećete žaliti i onda sve to možete riješiti isti dan. Nakon potpisa izjave uplatio sam iznos putem internet bankarstva da izbjegnem bankarske lihvarske naknade, isprintao sam potvrdu i tim se vratio u carinsku ispostavu.
Uvidom uplate su mi potvrdili porezno rješenje i sad idemo dalje...

Sutra ću otići u poreznu ispostavu i rješiti 5% poreza na stjecanje rabljenih motornih vozila i onda sa svim tim papirima na osiguranje i stanicu za tehnički pregled....

Eto nadam se da sam bio jasan a ako kome što treba slobodno mi se obratite ;)

Sorry, nisam skužio od prije, o kojoj se Alfi radi? Malo je skupa porezna osnovica. Koji model, motor i godište?

Da li ovih 5% moraš platiti zato što si kupio od privatne osobe ili si kupio od autokuće pa ti svejedno tuku tih 5%?

DrAnte

• Gost
« Odgovori #224 u: 14-08-2013, 12:16:08 »
Svaka čast. Inače, za sve kojima se ne plaća 50kn Eurotaxu, postoji web stranica dat.de, ima i na engleski verzija, pa se da izračunat neka okvirna osnovica. Koliko sam ja vidio, cifre se poklapaju više-manje s tim katalogom (npr Alfa 159 1.9 JTD Progression '04 je cca 4000€, GT 2.0 JTS '05 je cca 7000€, kao i u katalogu).

Please, reci gdje mogu zatražiti Eurotax potvrdu za vrijednost auta? Ja se nalazim u Splitu. Da li treba ići u Zagreb ili se može odavde riješiti?

BTW, imaš li informaciju da oni prihvaćaju Eurotax procjenu ili carinici opale po svome pa ti pjevaj borbene?

DrAnte

• Gost
« Odgovori #225 u: 14-08-2013, 12:28:01 »
Evo, zvao sam Eurotax Hrvatska. Nemaju broj u Hrvatskoj, nego samo u Sloveniji. Kad sam nazvao onda mi je Slovneka rekla da je program za izračun samo za pravne osobe, ali da mi oni mogu preko telefona reći kolika je vrijednost auta. Kaže da to ja ne nosim na carinu, nego da će carina obračunati. Ja sam pitao da li carina računa po Eurotaxu ili po nekom svom obračunu. Ona kaže da carina računa po eurotaksu.

Ako je to tako, onda ispada da ću platiti malo poreza. Ali ja sam nekako skeptičan, njušim da će me lešinari oderati. Rekli su da će mi se javiti sutradan, ali evo nema ni traga ni glasa od njih već treći dan.

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #226 u: 14-08-2013, 12:36:54 »
Da, Eurotax Hrvatska još nije profunkcionirao, kao i COC Hrvatska, ali rade na tome (dobro su se i sjetili).

U sloveniji možeš za cca 50kn dobit procjenu, tako da ti je žena nešto krivo rekla, nije to samo za pravne osobe. A naša porezna mora računati po Eurotaxu, zato on i postoji, da se isti auto isto vrednuje u cijeloj EU

DrAnte

• Gost
« Odgovori #227 u: 14-08-2013, 12:41:09 »
Da, Eurotax Hrvatska još nije profunkcionirao, kao i COC Hrvatska, ali rade na tome (dobro su se i sjetili).

U sloveniji možeš za cca 50kn dobit procjenu, tako da ti je žena nešto krivo rekla, nije to samo za pravne osobe. A naša porezna mora računati po Eurotaxu, zato on i postoji, da se isti auto isto vrednuje u cijeloj EU

A da li samo Porezna računa po Eurotaxu ili to mora i Carina? Naime, maloprije je Mariofil napisao da su njemu na carini opalili veću cifru. Ne znam da li su oni blefirali ili Carina može računati po svome?

Koja je procedura za vađenje Eurotax potvrde. Ja nisam mogao platiti karticom na netu jer mi neda tu opciju, a Slovenka mi nije znala objasniti, rekla je da mi to može dati na telefon.

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #228 u: 14-08-2013, 12:53:18 »
Što se tiče eurotaxa, probaj ovdje: http://www.eurotax.be/E/fzbewertung/suche.php Ali kažem, za neku okvirnu provjenu je i dat.de super, koji je badave. Jer realno, na 200-500€ koliko može procjena odstupati na autu reda veličpine 5000€ (ako i toliko), ta razlika ispadne nekih parsto kn, tako da nije strašno.

A u nekom normalnom svijetu i Carina i Porezna bi trebale uzimati istu osnovicu, ali kod nas je sve moguće. Mada, ne treba se bojati previše, ide to po Eurotaxu, nije da ni oni mogu raditi što žele. Jedna prijava u Bruxelles i da vidiš priče.

Offline zeljko04

• Na probi
  • *
  • 156 SW 2.4 JTD 20V
    • Zupanja
« Odgovori #229 u: 14-08-2013, 13:28:41 »
Da,tocno je da gledaju po eurotaxu ali samo kojem,na carini carinik ima papir koji popunjava kod pregleda auta a na tom papiru su pitanja tipa jel ima kozu,grijanje sjedala,dvoozonsku klimu,parking senzore,...znaci "luksuz" ce carina naplatiti uz eurotax. Jer da se gleda samo eurotax moj bi realno bio procijenjen na 3000eur, ovako je 4500. Uvijek cu govoriti, ova drzava je golo govno

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #230 u: 14-08-2013, 13:35:36 »
Da,tocno je da gledaju po eurotaxu ali samo kojem,na carini carinik ima papir koji popunjava kod pregleda auta a na tom papiru su pitanja tipa jel ima kozu,grijanje sjedala,dvoozonsku klimu,parking senzore,...znaci "luksuz" ce carina naplatiti uz eurotax. Jer da se gleda samo eurotax moj bi realno bio procijenjen na 3000eur, ovako je 4500. Uvijek cu govoriti, ova drzava je golo govno

nema ništa  :ok:

staviš govno u papir i upališ grijanje i malo otvoriš prozor, je da budeš 3 dana luftao poslije ali ćeš platiti kikiriki  :craz
Nije bolest sve što boli

Offline marijo84

• Pripravnik
  • **
    • Opuzen
« Odgovori #231 u: 14-08-2013, 14:45:13 »
Sorry, nisam skužio od prije, o kojoj se Alfi radi? Malo je skupa porezna osnovica. Koji model, motor i godište?

Da li ovih 5% moraš platiti zato što si kupio od privatne osobe ili si kupio od autokuće pa ti svejedno tuku tih 5%?

Ovo je Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16 V 2005 godina.

5% plaćam jer sam kupio od privatne osobe.

E da napomenem iako porezna ima svoje kataloge iz kojeg mi je rečeno da ovaj model je procjenjen na 36 000 kn danas nisu niti pogledali svoj katalog već se kao osnovica uzima cijena iz carinskog kataloga gdje je cijena skoro 43 000 kn... Tako da ako mislite uvozit automobil sa papirom automobila kojeg želite kupiti otiđite u carinsku ispostavu da vam reču svoju procjenu da se ne šokirate ka i ja...

DrAnte

• Gost
« Odgovori #232 u: 14-08-2013, 20:09:31 »
Ovo je Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16 V 2005 godina.

5% plaćam jer sam kupio od privatne osobe.

E da napomenem iako porezna ima svoje kataloge iz kojeg mi je rečeno da ovaj model je procjenjen na 36 000 kn danas nisu niti pogledali svoj katalog već se kao osnovica uzima cijena iz carinskog kataloga gdje je cijena skoro 43 000 kn... Tako da ako mislite uvozit automobil sa papirom automobila kojeg želite kupiti otiđite u carinsku ispostavu da vam reču svoju procjenu da se ne šokirate ka i ja...

Pa ne mogu vjerovati da su ti ovako skupo procijenili. Da li auto ima kakvu dodatnu opremu? Naime, netko je napisao da ako imaš alu felge, automatsku klimu, kožna sjedala i sl. da ti onda doadatno povećavaju cijenu poreza.

Koliko je uopće koštao taj automobil kad je bio nov u dućanu?

Offline clio

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulia Q4 ,Alfa Romeo Giulietta TCT
    • Lovran
« Odgovori #233 u: 15-08-2013, 09:41:34 »
znaci po svemu sta sam procitao zadnje dane na forumu,uvoz dode nekih 2000 eu od cijene auta,znaci ako je auto 3 tis. jos 2 je uvoz,to govorim sa registracijom i svime kod nas  :?: :?:

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #234 u: 15-08-2013, 10:00:26 »
...prema tome, ništa strašno povoljnije nego i prije 01.07....

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #235 u: 15-08-2013, 10:31:07 »
...prema tome, ništa strašno povoljnije nego i prije 01.07....

Ma isti pipi
Nije bolest sve što boli

DrAnte

• Gost
« Odgovori #236 u: 15-08-2013, 10:31:33 »
znaci po svemu sta sam procitao zadnje dane na forumu,uvoz dode nekih 2000 eu od cijene auta,znaci ako je auto 3 tis. jos 2 je uvoz,to govorim sa registracijom i svime kod nas  :?: :?:

Pa ne trebaš baš ovako otresti. Kažeš da uvoz auta dođe 2000 eura. Znači ja bih mogao kupiti Maserati Quatroporte i platiti 2000 eura poreza i ostalih davanja. Pa zar to nije sjajno!

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #237 u: 15-08-2013, 10:56:34 »
Glupost je da nije povoljnije.

Eto, 156 u Slo za 4000€, u HR je za 5500 na cesti regana i osigurana. Kod nas ih nema ispod 6500-7000€, a i to sta ima je vecina uvoz i kod soderasa.

Mislim svatko ima svoju racunicu, i svatko sa svojim novcima radi sta misli da je najbolje, ali ja osobno racunicu vidim. Vjerovatno nije za sve aute ista racunica, ali konkretno za sve sto sam gledao usteda je od 1000€ pa na vise
« Zadnja izmjena: 15-08-2013, 10:58:10 od Antonio »

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #238 u: 15-08-2013, 11:08:49 »

...čitaj što piše  :rolll:...nisam usporedio sa cijenama kod nas, nego sa uvozom prije 01.07....uvozio sam 156 jtd 16v 2003.g. u 4. mjesecu ove godine i zanemarivo skuplje sam prošao nego da sada uvozim auto...

...dakle cijela priča da će auti iz EU biti višestruko povoljniji za uvoz nakon ulaska u EU, pada u vodu...

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #239 u: 15-08-2013, 11:09:07 »

Eto, 156 u Slo za 4000€, u HR je za 5500 na cesti regana i osigurana. Kod nas ih nema ispod 6500-7000€, a i to sta ima je vecina uvoz i kod soderasa.

Mislim svatko ima svoju racunicu, i svatko sa svojim novcima radi sta misli da je najbolje, ali ja osobno racunicu vidim. Vjerovatno nije za sve aute ista racunica, ali konkretno za sve sto sam gledao usteda je od 1000€ pa na vise
iskreno taj uvoz je žešća zajebancija, ja u trošak računam i jedan put u slo gdje sam pregledao 7 kom i par puteva po HR gdje sam isto gledao aute

bitno je znati kuda ideš i imati gore nekoga da pogleda par auta da ne ideš zbog jednoga jer je onda sve jako rizično

najbitnije je odrediti šta kupuješ i dobro se informirati šta gledati, neki nedaju voziti u servis na pregled neki daju ima svega, ja sam kupio auto svjesno sa problemima da ih ja rješim i da znam šta imam  :da:

jezik je isto bitna stvar ako ne znaš njemački i pregovarati pitati najeb... sa mnom je išla žena jer tečno priča njemački a ja kužim par fraza i to je to, telefon za 7 mjesec sam dobio 1700kn jer sam zvao X oglasa ali sve to spada u potragu za autom  :da:

ja sam recimo na ovoj od njemačke do HR sje... dva selena i ubio kočnice  :craz ali su i bile pri kraju  :ok:
Nije bolest sve što boli