14-06-2026, 17:45:14

Autor Tema: Rasprava o kvaliteti Alfi  (Posjeta: 104633 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Constantine

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Rasprava o kvaliteti Alfi
« Odgovori #1320 u: 07-10-2015, 00:45:01 »
Imam 407-icu SW 2.0 HDI gotovo 5 godina, napravio sam s njim 110k km, sad ima 284k. Kaj se korozije tiče, primjećujem jedan mjehurić veličine pol nokta na vratima gepeka na spoju s kromiranom ukrasnom lajsnom, jedan još manji na gornjoj strani suvozačkog praga, i to je više-manje to. Od ispod ima par žešće hrđavih šarafa, pa bi bilo interesantno vidjeti na kaj liči lim u koji su zašarafljeni. Prije 15-ak godina sam imao isto skoro 5 godina 405-icu facelift i nisam primjetio većih problema s hrđom. No, to je bilo prije 15-ak godina.
Kolega na poslu ima Xantiu facelift 2000. godište, znam i prvog vlasnika i njega. Fakat nije bio udaran. E, taj je hrđav i to jako tam na spoju zadnjeg blatobrana i praga s vozačke strane. Ali baš onak, grdo hrđav. Na drugim mjestima nisam primjetio hrđu, ali tam je baš ono, grdo za vidjeti. Dali se zaštopa kakav odvodni kanal, pa se nakupi voda na tom mjestu, ne znam.
BMW petica e34 mi je recimo bila poprilično hrđava po pragovima i rubovima vrata, to im je mana bili udareni ili ne.
Kappa je recimo bila bez trunke hrđe, taj auto je stvarno vrhunski zaštićen. Jedino im je lak dosta loš, apšisa i počne se ljuštiti.

Istina, xantia tamo hrđa jer ako pogledaš kod zadnjeg kotača traba biti jedan plastični čep a kod tvog prijatelja je tamo rupa bez čepa. Hrđa samo u tom slučaju. Sa druge strane nema tog problema.
Imao sam i ja 405 drugu liniju i naravno da nije bilo korozije, nešto malo površinski kod rezervnog kotača ispod auta. Auto 20 godina star.

Niti sa njime se ne svadam. On ima svoje argumente, ja svoje. On nije vidio ni jednog trulog francuza. Ja sam ih se nagledao more. Pocevsi od CX, GS, 204, 205 pa na ovamo. Posebno bolesni na hrdu su bili svi Citroeni sa hidro ovjesom.
Poanta je da nije u pravu i da mu tvrdnja ne stoji pa koliko se god iz petnih zila trudio uvjerit me u suprotno.
Zadnji francuz koji je bio u mojim rukama je 206. Nakon toga vise niti jedan nikada nece u moje ruke. Moze me sam Isus uvjeravat da nisam u pravu. Taj mi je auto, kupljen nov ispod cekica, u tri mjeseca priustio takvu agoniju da sam ga prodao i nakon toga zapalio vatru na sred boravka i plesao ples radosti.
Ja se tebe ne trudim uvjeriti u ništa, znam kakvi su to auti što se lima tiče tako da nemam potrebe se sa tobom raspravljat.
CX je auto koji se počeo radit prije 40 godina, jedino ako  imaš 60 godina možeš pričat o koroziji i tim autima, 204 iz koje je on godine? GS također auto danas star 40 godina. Iz tih godina je trul bilo koji Mercedes ili Volvo. Uopće besmisleno za komentirat. U tim godinama nije bilo cinčanja lima.
To što si imao problem sa 206 vjerovatno nisi imao problem da je bio trul i 206 ima mana od zadnjeg mosta, 1.4 motora kojima oće izgorit dihtung glave i da ne nabrajam ali taj auto nisam nigdje spomeuo jer nisam spomeuo nigdje fiat punto koji su opet manje više svi truli.

Offline fubabob77

• Sa stažom
  • Spol: Muški
    • SLUNJ
« Odgovori #1321 u: 07-10-2015, 07:35:46 »

Ovo je vrh.

Poslano sa mog C6603 koristeći Tapatalk
« Zadnja izmjena: 07-10-2015, 07:36:33 od fubabob77 »

Offline deda

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #1322 u: 07-10-2015, 07:51:39 »
Karoserije nitko nikada nije cinčao ni prije ni danas,osim probne serije Porshea i Audia jedno vrijeme.Dakle,ne postoje pocinčane karoserije i ne slušajte glupe prodavače automobila(koji su uglavnom završili neku pekarsku školu,a prodaju aute) i neupučene novinare koji lupaju ko Max po diviziji.
Tko ne vjeruje,neka koji put pogleda seriju "mega tvornice" na Discaveryu,pa će mu sve biti jasno.

Offline buzz11

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #1323 u: 07-10-2015, 09:02:06 »
Ja se tebe ne trudim uvjeriti u ništa, znam kakvi su to auti što se lima tiče tako da nemam potrebe se sa tobom raspravljat.
CX je auto koji se počeo radit prije 40 godina, jedino ako  imaš 60 godina možeš pričat o koroziji i tim autima, 204 iz koje je on godine? GS također auto danas star 40 godina. Iz tih godina je trul bilo koji Mercedes ili Volvo. Uopće besmisleno za komentirat. U tim godinama nije bilo cinčanja lima.
To što si imao problem sa 206 vjerovatno nisi imao problem da je bio trul i 206 ima mana od zadnjeg mosta, 1.4 motora kojima oće izgorit dihtung glave i da ne nabrajam ali taj auto nisam nigdje spomeuo jer nisam spomeuo nigdje fiat punto koji su opet manje više svi truli.

Znam i ja kakvi su to auti.
Da...odgovor ti je briljantan  :funny: Cak ni ne procitas sa razumijevanjem prije nego li odgovoris  :hehe:
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Offline draak

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #1324 u: 07-10-2015, 09:11:20 »
Karoserije nitko nikada nije cinčao ni prije ni danas,osim probne serije Porshea i Audia jedno vrijeme.Dakle,ne postoje pocinčane karoserije i ne slušajte glupe prodavače automobila(koji su uglavnom završili neku pekarsku školu,a prodaju aute) i neupučene novinare koji lupaju ko Max po diviziji.
Tko ne vjeruje,neka koji put pogleda seriju "mega tvornice" na Discaveryu,pa će mu sve biti jasno.
Nije bas istina. A6ica mi je bila pocincana, Audi 80 od staroga isto ima pocincanu karoseriju. I moja 166ica je pocincana. Na blatobranima, tamo gdje bi trebale biti blatarice, mi se lak malo ogulio. I lijepo se vidi da je pocincano tu gdje nema laka.

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk

:ar:

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #1325 u: 07-10-2015, 09:49:18 »
Pojedite snickers drugovi...    :Crazy

Najvaznije je sto  svi pricate istinu. Gledajuci iz svog kuta u kojem ste isprobali ogranicen broj auta. Ta iskustva se razlikuju, ali se ne moze generalno misljenje o 'kvaliteti' formirat na osnovi tog. Pogotovo sto je i 'kvaliteta' subjektivan osjecaj.   
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline Boki

• Starosjedioc
  • Brera Spider Tbi
    • Kraljevica
« Odgovori #1326 u: 07-10-2015, 10:18:39 »
Pojedite snickers drugovi...    :Crazy

Najvaznije je sto  svi pricate istinu. Gledajuci iz svog kuta u kojem ste isprobali ogranicen broj auta. Ta iskustva se razlikuju, ali se ne moze generalno misljenje o 'kvaliteti' formirat na osnovi tog. Pogotovo sto je i 'kvaliteta' subjektivan osjecaj.

:good post

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet,Brera
    • Vukovar
« Odgovori #1327 u: 07-10-2015, 10:40:01 »
Moj Ford Sierra 1.8 CLX je isto bio pocinčan...
Gas Guzzler

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #1328 u: 07-10-2015, 11:14:03 »
 :cofe2:
« Zadnja izmjena: 09-10-2015, 04:21:57 od tool75 »

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #1329 u: 07-10-2015, 11:17:31 »
 i moja ograda je pocincana   
 :Rock:

Offline abatenoj

• Ovisnik o alfistima
  • 156 light busso
    • Old Castle
« Odgovori #1330 u: 07-10-2015, 11:21:11 »
Nepotrebna tema jer nitko ne vozi Alfu zbog razuma i kvalitete, odnosa ulozeno/dobiveno, naknadne prodaje i sl. Za takve stvari postoje Dacie i Golfovi, budimo realni i recimo da je Alfa u prosjeku te klase i cijene po nekakvom neodredjenom standardu kvalitete i zavrsimo ovu muku.

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #1331 u: 07-10-2015, 11:44:43 »
Ne možeš takve stvari pisati sada kada je bio jubilarni 40. susret Alfista. Smiri se malo  :hehe:

Usput - dobar argument. Svi proizvođači se trude ispraviti uočene mane i čim brže izbacuju neko rješenje ne bi li vratili ugled i smirili kupce. A ovi, naši, 12 godina upiru na isto a u zadnje vrijeme original dijelovi došli na razinu osrednjih zamjenskih.
b
Evo kako je to BMW brzo rješio Vanos

http://www.bimmerforums.com/forum/showthread.php?862405-VANOS-quot-O-quot-ring-failure
http://www.beisansystems.com/procedures/vanos_procedure.htm

Ili pucanje poda, pucalo na e36, nisu rješili, pucalo na e46, nisu rješili.

« Zadnja izmjena: 09-10-2015, 04:20:06 od tool75 »

Offline deda

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #1332 u: 07-10-2015, 12:56:41 »
Nije bas istina. A6ica mi je bila pocincana, Audi 80 od staroga isto ima pocincanu karoseriju. I moja 166ica je pocincana. Na blatobranima, tamo gdje bi trebale biti blatarice, mi se lak malo ogulio. I lijepo se vidi da je pocincano tu gdje nema laka.

Niti jedan od tih navedenih auta nije pocinčan,a to kaj si ti vidio nije cink.

Offline draak

• Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #1333 u: 07-10-2015, 13:10:10 »

Kako nisu pocincani. A Audi 80 B3 je bio prvi pocincani auto srednje klase.

Citat:
In September 1986, Audi released a new Typ 89 Audi 80 for the 1987 model year on the European market and introduced it elsewhere within a year. It was based on a new platform which broke the relationship with the Volkswagen B-series platforms, not being the same as the Passat's B3 platform. Although often called the typ 89 even among knowledgeable Audi enthusiasts, the official and correct nomenclature was its production code Typ 89 from 1987 to 1989, and Typ 8A from 1990 onwards. It introduced a new aerodynamiclook and a fully galvanised bodyshell. This was the first mid-sized car to feature a fully zinc-coated body, giving it longevity and durability against corrosion perforation.[citation needed] This protective shield proved to be so effective that Audi extended its corrosion perforation warranty from the originally offered ten years to twelve years (during early pre-production, the body was expected to be good for only eight years). Audi still uses zinc galvanisation for all current steel-bodied models.

A ovo sto sam vidio na autu jest cink. Nije obicna AKZ. Da jest otisla bi zajedno sa lakom, ne bi ostao cisti galvanizirani dio.
A te "belosvetske" zavjere i emisije na Discoveryu ne pusim. Discovery je vece zutilo od Nacionala i Globusa zajedno. Zabavan kanal, ali sa jako malo istinitih cinjenica.

:ar:

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #1334 u: 07-10-2015, 13:11:08 »

Znači alfa 33 serie 3 nema pocinčane dijelove koji su izloženi utjecaju vlage u odnosu na seriju 1? A zašto se to onda navodilo u prospektima crno na bijelo? Danas su komplet karoserije rađene od rola čelika koje su unaprijed galvanizirane, dolaze takve u tvornicu.
« Zadnja izmjena: 07-10-2015, 13:28:37 od tool75 »

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #1335 u: 07-10-2015, 13:33:43 »
Znači alfa 33 serie 3 nema pocinčane dijelove koji su izloženi utjecaju vlage u odnosu na seriju 1? A zašto se to onda navodilo u prospektima crno na bijelo? Danas su komplet karoserije rađene od rola čelika koje su unaprijed galvanizirane, dolaze takve u tvornicu.

Imao sam je dosta dugo,14 godina ... i strulila je na nekim djelovima. Ako je bila pocinčana kako je onda strulila  :?:

Gt na oštećenom pragu bacio ruzinu , sanirano u startu , al ako je pocinčano odakle ruzina  :?:
« Zadnja izmjena: 07-10-2015, 13:34:44 od GTzadar »
.... sempre gilles ....

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #1336 u: 07-10-2015, 13:35:04 »
svi misle da je pocinčani lim klasični zn-fe lim kao za npr oluke iliti žljebove... pocinčani lim za aute je obični željezni lim lagano prevučen nekom cink zaštitom...ako zagrebeš tu zaštitu to je amen..
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #1337 u: 07-10-2015, 13:36:09 »
svi misle da je pocinčani lim klasični zn-fe lim kao za npr oluke iliti žljebove... pocinčani lim za aute je obični željezni lim lagano prevučen nekom cink zaštitom...ako zagrebeš tu zaštitu to je amen..

Tako i ja mislim  :da: ... to je neka zaštitica al nije to ''cinčanje'' ...
.... sempre gilles ....

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #1338 u: 07-10-2015, 13:43:26 »
Imao sam je dosta dugo,14 godina ... i strulila je na nekim djelovima. Ako je bila pocinčana kako je onda strulila  :?:

Gt na oštećenom pragu bacio ruzinu , sanirano u startu , al ako je pocinčano odakle ruzina  :?:

Galvanizacija samo odgađa neželjeno. Ako ti se neki džep npr. na spoju praga i rubnjaka napuni vlažnim blatom i tu stoji, nikakav zink ne pomaže nego samo odgađa. Ne postoji apsolutna zaštita od hrđe. Galvnizirani čelik se koristi u autoindustriji već dugo, na koji način neću ulaziti. Sigurno da ne uranjaju karoserije u vruće kupke. Ali čelik u plohama već dolazi zaštićen. Isto tako zink se može skinuti brušenjem, što je i preporuka kod zavarivanja jer inače imaš otrovne plinove.
« Zadnja izmjena: 07-10-2015, 13:53:51 od tool75 »

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #1339 u: 07-10-2015, 13:45:38 »

Auti se rade od čelika, a ne od čistog željeza. Samim time to je superiorniji lim od oluka, žljebova i sl.
« Zadnja izmjena: 07-10-2015, 13:46:38 od tool75 »

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #1340 u: 07-10-2015, 13:47:22 »
Auti se rade od čelika, a ne od željeza.
a šta je čelik; slitina bakra?!? zna se o čemu govorimo, strojar sam pa mi ne moraš pokušat dokazivat da čelik nije željezo
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #1341 u: 07-10-2015, 13:59:56 »
Kao što sam rekao karoserije se rade od cinkom tretiranog čelika koji dolazi u tvornicu u ovakvim rolama. U tvornici se ne radi proces pravog cinčanja to je briga dobavljača materijala. Šarafi su niklovani ili cinčani, pa svejedno prohrđaju. Ako ih bacite u kiselinu sloj cinka se skida i hrđa gotovo odmah dok se suši.

https://www.youtube.com/watch?v=6U2VYO7IUrQ

Zinc Coated Steel Coil Plant,Acier galvanisé Coil usine
Galvanized steel coils are widely used in the construction industry, as raw material for the production of corrugated panels, fencing products, drywall panel profiles, ventilation systems etc. Recommended for both outside and inside usage, galvanized steel has a high resistance to corrosion in different environments, due to a protective layer of zinc of 100 – 180 grams per square meter.
Hot-dip galvanized steel coils are produced by immersing steel in a zinc bath. An appropriate galvanizing process requires a pretreatment process during which the steel passes through different baths which prepare the surface for zinc coating. In this stage, chemicals are used to clean the surface of the steel. After the chemical treatment, the steel coils pass through a bath of melted zinc at temperatures around 460 ° C. The resulting uniform coating is finished through a process of skin-passing to provide smooth and shiny appearance of the finished product. To store for a longer period, the hot-dip galvanized coils can be delivered with a final oil coating, according to the customer’s demand.
PROFILAND STEEL produces hot-dip galvanized steel coils with very good work at further cold forming and bending processes.

Technical specification:
• Steel grade: DX51D+Z
• Zinc coverage: 40-275 g/sqm on both sides (depending on the requested specification);
• Thickness: between 0.2 mm and 4.00 mm;• Width: 600mm,914mm,1000mm, 1220mm, 1250,1500mm;
• Coil weight: 3-10 mt;• Coil ID: 508 mm;
• Coil OD: 900-1500 mm ;
Depending on their usage, the hot-dip galvanized coil can be delivered slightly oiled.

Characteristics:
a) Low-cost: Zinc coating is cheaper than other coatings.
b) Lasting and durable: The zinc coating is attached by chemical reaction to become the surface of the steel sheet, therefore, the coating lasts for a long time. Generally, standard zinc coating(Z60 to Z80) can last for 50 years without any repair,
while in coastal areas lasting 20 years.
c) Strong toughness: The zinc coating owns special metallurgical structure which bears mechanical damages in delivery and application.
d) Overall protection: The steel materials are totally submerged into the alloy and galvanized in every place; even the depressions,concaves, and sharp corners of the steel materials could be galvanized and protected.
e) Convenient:Galvanizing is easier and more convenient than other coating application. Besides, applied in construction, there’s no need to paint once the galvanized steel coils&sheets are installed in construction sites

Production Application:
Galvanized steel coil products are mainly used in construction, light industry, auto industry, agriculture, animal, husbandry and fishery, and commercial.
a.) Construction industry is mainly used in the manufacture of corrosion resistance of industrial and civil construction roof panel, roof grille, etc;
b.) Light industry with its manufacturing home appliance shell, civil chimney, kitchen utensils, etc;
c.) Auto industry is mainly used in the manufacture of car corrosion resistant parts, etc;
d.) Agriculture animal husbandry and fishery is mainly used for food storage, meat and frozen aquatic products processing equipment, etc;
e.) Commercial is mainly used as a material handling, packaging equipment, etc.
« Zadnja izmjena: 07-10-2015, 14:26:16 od tool75 »

seni kt

• Gost
« Odgovori #1342 u: 07-10-2015, 16:00:57 »
Draak potpuno si u pravu 2001 god sam kupio Audi 100 cc 2.3 e 1987 godiste auto je bio potpuno pocincan i danas vidim taj auto prodao sam ga kolegi 2003 godine. Auto kakav je bio onda takav je i danas bez trunke hrde. A stari mi je kupio Fiat Bravu 98 god ganc novu onda u Zadarcomercu i pragovi su u banani auto garaziran od vremenskih uvjeta jedino sto je vidio je bila kisa auto nikad nije vozen po zimi. Znaci garaziran od prvog dana.

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #1343 u: 07-10-2015, 17:00:23 »
A koliko traju vilice i vanos na BMW-u? Misliš da traju nešto duže?

Znači BMW je svejedno kvalitetan sa iznimnim rješenjima dok je alfa nekvalitetna sa fušerskim rješenjima?

Pričaš o nekoj zatucanosti, a pljuješ po alfi zbog vilica i varijatora dok ti ne smeta što su na bmw-u do nedavno pucale šasije na trojkama, odlazili nikasil blokovi, krivile se glave itd. Pa upravo ti nisi objektivan i žmiriš na probleme tvoje omiljene marke koji su puno veći od vilica i varijatora. :cofe2:
:good post pa elektronika od hladnjaka kosta ko varijator na ts u  :confus:
Varijator sekta

Offline otrov

• Sa stažom
  • 159 1.9jtdm 8v Grigio Titanio
    • Drežnik Grad
« Odgovori #1344 u: 07-10-2015, 18:01:58 »
Ja ne mogu vjerovati što se sve može pročitati na alfa forumu, od golfa do puga. Neka dušebrižnici pričaju šta hoće, njihovi golfovi su svete krave, ja sam kreten vozim alfu, al mi nitko ne može maknut onaj osjećaj zadovoljstva i onaj osmijeh s lica kad sjednem u nju nakon napornog radnog dana, pomazim je po kontrolnoj tabli, ona upali iz prve, sve lampice svijetle, samo ja i ona, fino ju ljubnem, pa lagano prva i dalje. Ne vjerujem da vlasnici bilo kojih drugi marki imaju takav odnos kao što alfisti imaju sa svojom alfom.  :alfisti:
Audentes deus ipse iuvat

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #1345 u: 07-10-2015, 18:10:41 »
.... sempre gilles ....

Offline noiser

• Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
    • Kaštela i di posal odvede
« Odgovori #1346 u: 07-10-2015, 18:13:54 »
Ruku na srce, rasprava o kvaliteti Alfi je u najmanju ruku, besmislena!!! Uvik ima onih , koji će pljucat Alfe a da nikad nisu sili za volan iste i uz to će falit neke marke auta koje izgledaju ka kutija šuferini a vožnja istih je ka-ta-stro-fa. Nema smisla takvima išta objašnjavat.  :mah:
Malo koje "sirotinjsko" auto ima vozna svojstva Alfe. I tu nema rasprave. A!  :gay:
« Zadnja izmjena: 07-10-2015, 18:14:38 od noiser »
"Alfa males buys BMW, Alfa's are for nice people"

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #1347 u: 07-10-2015, 18:36:17 »
Tako je  :da: ovo je klub ljubitelja marke Alfa Romeo i onda ti dođe neki vagenovac kakat po tome što ti  voliš, e pa ja bi takve odjebao odavde po hitnom postupku i nek kakaju gdje im je mjesto.Nebi mi nikad palo na pamet regat se na das problem forum i ici jebat nekog u zdrav mozak zato što ja mrzim taj poluproizvod. Imao govno izjebalo me davnih godina i rekao nikad više   :thanks
Varijator sekta

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #1348 u: 07-10-2015, 18:40:44 »
Ima ih i koji nisu vagenovci. Vis da su peugeot i citroen najbolji auti na svijetu. Ne trunu, ne kvare se, jeftini za odrzavanje, vozne karakteristike samo takve...za pozeljeti samo.
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #1349 u: 07-10-2015, 18:53:43 »

Ja ne mogu vjerovati što se sve može pročitati na alfa forumu, od golfa do puga. Neka dušebrižnici pričaju šta hoće, njihovi golfovi su svete krave, ja sam kreten vozim alfu, al mi nitko ne može maknut onaj osjećaj zadovoljstva i onaj osmijeh s lica kad sjednem u nju nakon napornog radnog dana, pomazim je po kontrolnoj tabli, ona upali iz prve, sve lampice svijetle, samo ja i ona, fino ju ljubnem, pa lagano prva i dalje. Ne vjerujem da vlasnici bilo kojih drugi marki imaju takav odnos kao što alfisti imaju sa svojom alfom.  :alfisti:

Amen velikim slovima !!
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.