Imam 407-icu SW 2.0 HDI gotovo 5 godina, napravio sam s njim 110k km, sad ima 284k. Kaj se korozije tiče, primjećujem jedan mjehurić veličine pol nokta na vratima gepeka na spoju s kromiranom ukrasnom lajsnom, jedan još manji na gornjoj strani suvozačkog praga, i to je više-manje to. Od ispod ima par žešće hrđavih šarafa, pa bi bilo interesantno vidjeti na kaj liči lim u koji su zašarafljeni. Prije 15-ak godina sam imao isto skoro 5 godina 405-icu facelift i nisam primjetio većih problema s hrđom. No, to je bilo prije 15-ak godina.
Kolega na poslu ima Xantiu facelift 2000. godište, znam i prvog vlasnika i njega. Fakat nije bio udaran. E, taj je hrđav i to jako tam na spoju zadnjeg blatobrana i praga s vozačke strane. Ali baš onak, grdo hrđav. Na drugim mjestima nisam primjetio hrđu, ali tam je baš ono, grdo za vidjeti. Dali se zaštopa kakav odvodni kanal, pa se nakupi voda na tom mjestu, ne znam.
BMW petica e34 mi je recimo bila poprilično hrđava po pragovima i rubovima vrata, to im je mana bili udareni ili ne.
Kappa je recimo bila bez trunke hrđe, taj auto je stvarno vrhunski zaštićen. Jedino im je lak dosta loš, apšisa i počne se ljuštiti.