14-06-2026, 10:48:59

Autor Tema: Rasprava o kvaliteti Alfi  (Posjeta: 104593 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Constantine

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Rasprava o kvaliteti Alfi
« Odgovori #1290 u: 06-10-2015, 22:42:48 »
Ja na poslu imam službenu daciu Lodgy, mislim loš je izgledom i puno mi troši sa 1.6 85 ks ali ne znam koji su to djelovi skupi, ulje filteri, pločice? Sve je to neki Reno.
Ta 406 je očito imala neko oštećenje koje nije sanirano i tu bi  istrunuo i Volvo.

Kupio sam Xantiu neki dan, 98g. hrđa ne postoji, čovjek ih ima deset na pakingu kod Boombara na Maksimirskoj, ni jedna nije trula.

Offline buzz11

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #1291 u: 06-10-2015, 22:48:38 »
Nisi ni ti shvatio poantu sa cijenom dijelova.

Nije bila nikad udarena niti ostecena.

Oh Xantia pogotovo nikad ne trune  :smijeh

Xantia

XM

Mislim da je vrijeme da se preselis na Citroen/Peugeot forum  :ok:
« Zadnja izmjena: 06-10-2015, 22:52:50 od buzz11 »
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Constantine

• Gost
« Odgovori #1292 u: 06-10-2015, 22:49:14 »
407 je sasvim ok auto, dva frenda ih imaju, jedan i oko 330000 tis km i samo teraj, ni jedan ni drugi ih ne štede.... ali lim nije tako dobar i jednostavno ne mogu tolko ležajeba promjenit koliko rikavaju...strujni problemi poput zaključavanja su stalni...

a općenito za lim, dovezi bilo koji auto iz italije, svi će bit bez piknjice hrđe, dovezi bilo koji auto iz njemacke, belgije, nizozemske; svi do jednog će bit hrđavi, manje od 5% će bit u pristojnom stanju ... dakle tu ne govorimo o audiju, mercedesu, alfi, fiatu, bmw-u ; SVI  .. to su riječi mehaničara koji već neko vrijeme radi u njemačkoj
407 je ok auto ali ima isto par mana, prve serije sa turbinom i displayom, također na njima su Siemens dizne ali svejedno prelaze dosta kilometara uz povoljnu potrošnju.
Meni je trošio 7 deci prosječno manje od 159.
Prostraniji je ali je isto skučen na zadnjim sjedalima, ipak gepek mu ima normalnu rupu za razliku od 159.
Zupčasti mu ide na 220 tisuća. Ipak sam dojma da nije kvalitetan kao 406.

Constantine

• Gost
« Odgovori #1293 u: 06-10-2015, 22:55:57 »
Nisi ni ti shvatio poantu sa cijenom dijelova.

Nije bila nikad udarena niti ostecena.

Oh Xantia pogotovo nikad ne trune  :smijeh

Mislim da je vrijeme da se preselis na Peugeot forum  :ok:

Mislim da je vrijeme da prestaneš pisat gluposti.

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #1294 u: 06-10-2015, 22:57:59 »
Mislim da je vrijeme da prestaneš pisat gluposti.

Prvo: Kulturno se izrazavaj
Drugo: Sve sam te aute ili posjedovao ili je posjedovao netko od rodbine/prijatelja.
Trece: Kad kazes da francuzi ne trunu..mogu ti samo rec  :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh odnosno da trunu samo ako su bili udareni pa lose slozeni  :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh

Kod francuza je obicno izvana gladac, iznutra jadac oliti izvana huj, iznutra fuj. Izvana izgleda kao ogledalo, a iznutra je lim...pa nema ga.
« Zadnja izmjena: 06-10-2015, 23:00:43 od buzz11 »
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet,Brera
    • Vukovar
« Odgovori #1295 u: 06-10-2015, 23:01:06 »
 :good post

Kumov Saxo već cca 4 puta "repariran" zadnji dio gdje idu torzije... trune skoro gore neg opel ,jednom je ostao bez zadnje torzije doslovno u vožnji... a nije jedini.
Gas Guzzler

Constantine

• Gost
« Odgovori #1296 u: 06-10-2015, 23:01:31 »
Pokazao si mi jednu xantiu, šta da ja tebi stavim 100 alfi?
Kako znaš da nije bila razbijena?

Ivan0047

• Gost
« Odgovori #1297 u: 06-10-2015, 23:04:57 »
Da ti ja sad nabrojim ljude koje znam a nemaju veze sa forumima koji me razletio TS motor, sve redom manje od 100 tisuća kilometara?
Kakav je to ovjes koji u gradu nemre izdržat 50 tisuća?
Kakav je to lim koji istrune u 21. stoljeću, farba koja puca nakon najmanjeg kamečića?
Dosjedi po limariji koje vidiš da nisu 100% sa deset metara udaljenosti?
Ja sam na 159 dva puta mijenjao turbinu u 25 tisuća km i pet puta senzore raznorazne i podizač prozora i žaruljice od svjetala  dest puta i šta ti ja znam.
Jtd motor prva liga, nema šta al sve oko motora tri puta crkne a kad crkne onda je to njemačka podvala iz Boscha...
Znači pričam o cijeloj gami od 1997 izuzev modela 159 a ni on nije prestao biti mušićav ali je barem složen kao njemački auto.
Ti tamo spominješ neke skupe audije, reci da li znaš koliko problema imaju maseratiji i ferrariji?

Reno nikad nije imao svoj V6 nego je to PSA proizvod i to je vrhunski motor, bio u cliu V6 ili Laguni.

Ja vozim francuze jako dugo i 406 je bolje složen auto od 156. Samo netko tko nema pojma može tvrdit drugačije, ne vozi se bolje jer je podešen za udobnost ali limarija, unutrašnjost, buka.. uglavnom u cjelini bolji auto.

Pa alfe i vani imaju nižu cijenu od konkurencije a ne samo kod zatupljenih balkanaca i za to postoji razlog.
Alfa danas proizvodi dva auta, koji je razlog tome?
Kako je taj sfušani VW koncern dogurao do najvećeg svetskog proizvođča automobila?
Razlog je šugavi fiat koji nije ulagao dovoljno ni u kvalitetu ni u ponudu modela i firmu je doveo do toga da se do nedavno govorilo o prodaji i Alfi definitivno treba bolji vlasnik.

A to sa vrijeđanjem rade ljudi koji uglavnom pojma nemaju pa ne znaju ništa drugo reći nego vrijeđat jer su tako naučili od doma.

nabroji,ali i nabroji kakoo se taj auto odrzavao.
moj ima 230+ i  vozi kao prvi dan(sad i bolje s  2.0 mjenjacem kod drugog vlasnika)
pricaj malo o odrzavanju auta,ne o "kvaliteti" jer to vise znaci ako netko preko zime ne propere niti jednom auto ili onaj koji prije spremanja  u garazu razvlaci miniwash.

Poslano sa mog ALE-L21 koristeći Tapatalk
« Zadnja izmjena: 06-10-2015, 23:18:31 od Ivan0047 »

Offline Darjan

• Sa stažom
    • Tučepi
« Odgovori #1298 u: 06-10-2015, 23:05:44 »
@GTZadar - ne trudi se objašnjavati, uzalud trošiš vrijeme i živce. ovo što pišeš stoji i manje više je svima jasno osim onima koji imaju svu pamet svijeta. A često se iza takvih 'mudrih' i 'pametnih' kriju pubertetlije ili ego manijaci kojima je bitno da njihova riječ bude gornja bez obzira što šamaraju mrtvog magarca.

Ne znam je li se na forumu događa neko kolektivno ispiranje mozgova ili je bablje ljeto uzelo maha pa se pišu ovakve pizdarije u zadnje vrijeme.

Činjenica je da od '97 kad je 156 predstavljena pa do '09 kad je 147 na istoj platformi završila s proizvodnjom Alfa nije rješila problem klapavog prednjeg trapa, varijatora faze i potrošnje ulja na TS motorima, a to puno govori o brizi prema krajnjem korisniku. Da se razumijemo, i VAG je imao problema sa 2.0 TDI motorima, BMW ima problematičnu N47 seriju, ali sve se uredno rješava čak i van garancije ako je auto servisiran u ovlaštenom servisu.

I da  ne bi opet dežurni dušebrižnici skočili na noge, Alfu posjedujem i da sad opet kupujem auto bila bi u užem izboru, ali da je oličenje kvalitete - nije.
« Zadnja izmjena: 06-10-2015, 23:11:49 od Darjan »

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #1299 u: 06-10-2015, 23:07:07 »
Pokazao si mi jednu xantiu, šta da ja tebi stavim 100 alfi?
Kako znaš da nije bila razbijena?

Dooobro pogledaj sliku pa mi reci da li je taj auto bio razbijan. Ali ono dobro pogledaj.
Ima stotine takvih primjera pa mozes stavit tisucu alfi. 306 je jedan od najtruljavijih auta ikad. 405 i 406 ne zaostaju. Xantie su bile ocajne. XM prednjaci. Saxo na dosjedima torzionki...katastrofa.

Svi auti imaju problema sa korozijom i tu uopce nema rasprave. Francuzi truljave kao i Opeli. Prije nego sidu s proizvodne trake. Ni Alfa tu ne zaostaje puno da se razumijemo. Sjetimo se samo picolovca Mece linije 123. Taj je trunul tako glasno da si mogao cut kad stojis kraj njega. 124 linija isto, al ne....francuzi ne trunu. Daj molim te.

Constantine

• Gost
« Odgovori #1300 u: 06-10-2015, 23:09:43 »
Prvo: Kulturno se izrazavaj
Drugo: Sve sam te aute ili posjedovao ili je posjedovao netko od rodbine/prijatelja.
Trece: Kad kazes da francuzi ne trunu..mogu ti samo rec  :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh odnosno da trunu samo ako su bili udareni pa lose slozeni  :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh

Kod francuza je obicno izvana gladac, iznutra jadac oliti izvana huj, iznutra fuj. Izvana izgleda kao ogledalo, a iznutra je lim...pa nema ga.

Prvo ti meni nemaš što govorit kuda da ja idem.
A drugo mislim da nemaš dovoljno znanja da bilo što pišeš o bilo kojem francuzu što si pozavao svojm malom pjesmicom.

Po meni Fiat nije dobar za Alfu i to od početka.

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #1301 u: 06-10-2015, 23:13:22 »
Prvo ti meni nemaš što govorit kuda da ja idem.
A drugo mislim da nemaš dovoljno znanja da bilo što pišeš o bilo kojem francuzu što si pozavao svojm malom pjesmicom.

Po meni Fiat nije dobar za Alfu i to od početka.

Ti si vidovit pa znas koliko ja znanja o cemu imam  :funny:
Zivo ti meni sto godina  :ok:

To sto sam ti rekao kuda da ides je cisto iz prakticnih razloga jer je ovo vec ne znam koji post na Alfa forumu gdje forsiras francuze kao olicenje kvalitete, trajnosti, sportskih karakteristika, itd, itd.
« Zadnja izmjena: 06-10-2015, 23:15:05 od buzz11 »

Offline IvanGT

• Administrator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • - -
    • Zagreb
« Odgovori #1302 u: 06-10-2015, 23:15:19 »
Buzz, na prvoj slici ti fali oznaka C kod srednje strelice...  :Tongue: :smijeh

koji to auto masovne produkcije je oličenje kvalitete..? Svi imaju kvarove i greške--

ove priče da PSA ne hrđa je smijeh žešći..ja ih se nagledao u TM servisu i po slavoniji
koliko hoćeš.. užas.. 306 sam i sam imao, užas.. da ne govorim o torziji na njemu i
na 206...al na tome sam bar zaradio paru svojevremeno radeći pikse..  :funny:

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1303 u: 06-10-2015, 23:17:38 »
Dacia je tip auta koji je jeftin u startu, a onda guliona na dijelovima.

Ne buzz, nismo krivo razumjeli nego si se krivo izrazio. Jasno si napisao da je Dacia guliona na dijelovima. Nije. To što je jeftina u startu pa 500,00 kuna za ležaj na autu A od 65000 kuna je po postotku više od ležaja vrijednog 1000,00 kuna na autu B od 200000 kuna je irelevantan podatak nebitan za tvrdnju da je Dacia jeftin auto za održavanje.
Ležaj za auto A je i dalje jeftiniji od ležaja za auto B.

Ipak, sve to ionako nije bitno jer naći čovjeka za argumentiranu raspravu je skoro pa nemoguće. Da ne govorim da većina krene u raspravu ali kada napišu glupost ili shvate da su im argumenti kula od pijeska koju je odnio val onda krenu napadati, vrijeđati, omalovažavati sugovornika usput uzdižući u nebesa svojih 150,00 kuna ili zloupotrebljavajući moderatorske ovlasti. Nažalost.

Tema je - rasprava o kvaliteti Alfi. Već u startu krivo postavljena. Kvaliteta čega? Osjećaja na volanu? Vožnje ukupno? Kvaliteta dijelova? Kvaliteta konstrukcije? Kvaliteta unutrašnjosti?

Kako odrediti ukupnu kvalitetu vozila? Nikako.

Danas sam saznao da 2.0TDI motori imaju problem sa pumpama ulja a posljedično turbinom. Reparacija pumpe ulja i nova turbina uz popratne radove je cca 6500,00 kuna. Kaže serviser da ima barem 2 do 3 slučaja mjesečno i da na lageru drži ispravnu pumpu ulja i turbinu jer zna da neće dugo stajati.
Znaš što je zanimljivo? Vlasniku tog Audija nije ni najmanji problem to što se dogodilo. On  uživa u kvaliteti unutrašnjosti, u ugodi vožnje, masivnosti vozila i svemu onome što ta značka donosi sa sobom. Mislim si...budala. A gleda on mene dok pričam zašto vozim i volim Alfu i shvatim da vidim svoje mišljenje o njemu u njegovim očima.

Dakle, gluposti pišemo već xy stranica. Samo nepotrebne tenzije. Premda tema nije skroz beskorisna - barem se vidi tko je koliko zreo.
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #1304 u: 06-10-2015, 23:17:47 »
Buzz, na prvoj slici ti fali oznaka C kod srednje strelice...  :Tongue: :smijeh

koji to auto masovne produkcije je oličenje kvalitete..? Svi imaju kvarove i greške--

ove priče da PSA ne hrđa je smijeh žešći..ja ih se nagledao u TM servisu i po slavoniji
koliko hoćeš.. užas.. 306 sam i sam imao, užas.. da ne govorim o torziji na njemu i
na 206...al na tome sam bar zaradio paru svojevremeno radeći pikse..  :funny:

:smijeh :smijeh :smijeh

Nemam ja pojma o nicemu. Odrastao sam u mehanicarsko limarskoj radionici, al sam valjda preglup bio prepoznat o kojim se to autima radi  :smijeh

Ne buzz, nismo krivo razumjeli nego si se krivo izrazio. Jasno si napisao da je Dacia guliona na dijelovima. Nije. To što je jeftina u startu pa 500,00 kuna za ležaj na autu A od 65000 kuna je po postotku više od ležaja vrijednog 1000,00 kuna na autu B od 200000 kuna je irelevantan podatak nebitan za tvrdnju da je Dacia jeftin auto za održavanje.
Ležaj za auto A je i dalje jeftiniji od ležaja za auto B.

Ipak, sve to ionako nije bitno jer naći čovjeka za argumentiranu raspravu je skoro pa nemoguće. Da ne govorim da većina krene u raspravu ali kada napišu glupost ili shvate da su im argumenti kula od pijeska koju je odnio val onda krenu napadati, vrijeđati, omalovažavati sugovornika usput uzdižući u nebesa svojih 150,00 kuna ili zloupotrebljavajući moderatorske ovlasti. Nažalost.

Mozebit da sam se krivo izrazio.
Sad vidi gole matematike.
Auto 65000 vs 200000 kn
Lezaj 500 vs 1000 kn

Auto od 200000 je 3 puta skuplji od onoga od 65000, a lezaj je skuplji 2 puta. Jesam sad poblize objasnio?
« Zadnja izmjena: 06-10-2015, 23:21:36 od buzz11 »

Constantine

• Gost
« Odgovori #1305 u: 06-10-2015, 23:18:07 »
Dooobro pogledaj sliku pa mi reci da li je taj auto bio razbijan. Ali ono dobro pogledaj.
Ima stotine takvih primjera pa mozes stavit tisucu alfi. 306 je jedan od najtruljavijih auta ikad. 405 i 406 ne zaostaju. Xantie su bile ocajne. XM prednjaci. Saxo na dosjedima torzionki...katastrofa.

Svi auti imaju problema sa korozijom i tu uopce nema rasprave. Francuzi truljave kao i Opeli. Prije nego sidu s proizvodne trake. Ni Alfa tu ne zaostaje puno da se razumijemo. Sjetimo se samo picolovca Mece linije 123. Taj je trunul tako glasno da si mogao cut kad stojis kraj njega. 124 linija isto, al ne....francuzi ne trunu. Daj molim te.

Nabrojao si sve aute koje sam imao i imam osim xm-a i ja nisam vidio korozije. Nagledao sam ih se, znam sve s16 i gtie, vts-e koji se prodaju, Xm-a sam pogledao desetak jer sam ga davno htio kupit.
Ti auti nemaju korozije osim ako nisu bili oštećeni tako da ovo što si napisao nije istina.
Kao da mi ideš pisat da Audi a4 trune
« Zadnja izmjena: 06-10-2015, 23:20:30 od Constantine »

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet,Brera
    • Vukovar
« Odgovori #1306 u: 06-10-2015, 23:21:22 »
Ma francuska vozila su najjbolja  :ok: šta vi ljudi znate  :hehe:
Gas Guzzler

Offline Darjan

• Sa stažom
    • Tučepi
« Odgovori #1307 u: 06-10-2015, 23:21:54 »

To sto sam ti rekao kuda da ides je cisto iz prakticnih razloga jer je ovo vec ne znam koji post na Alfa forumu gdje forsiras francuze kao olicenje kvalitete, trajnosti, sportskih karakteristika, itd, itd.

Francuzi su jedini koji nude preciznost i kvalitetu izrade talijanske industrije, samo što to dolazi bez finog dizajna i dobrog osjećaja u vožnji. :D

Pa kad je bal, nek je maskenbal...
« Zadnja izmjena: 06-10-2015, 23:23:39 od Darjan »

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #1308 u: 06-10-2015, 23:24:16 »
Nabrojao si sve aute koje sam imao i imam osim xm-a i ja nisam vidio korozije. Nagledao sam ih se, znam sve s16 i gtie, vts-e koji se prodaju, Xm-a sam pogledao desetak jer sam ga davno htio kupit.
Ti auti nemaju korozije osim ako nisu bili oštećeni tako da ovo što si napisao nije istina.
Kao da mi ideš pisat da Audi a4 trune

Nema sto. Uvjerio si me. Sutra bravo ide na prodaju. Kupujem nekog francuza  :care

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1309 u: 06-10-2015, 23:24:23 »
Ne znam je li se na forumu događa neko kolektivno ispiranje mozgova ili je bablje ljeto uzelo maha pa se pišu ovakve pizdarije u zadnje vrijeme.

Činjenica je da od '97 kad je 156 predstavljena pa do '09 kad je 147 na istoj platformi završila s proizvodnjom Alfa nije rješila problem klapavog prednjeg trapa, varijatora faze i potrošnje ulja na TS motorima, a to puno govori o brizi prema krajnjem korisniku. Da se razumijemo, i VAG je imao problema sa 2.0 TDI motorima, BMW ima problematičnu N47 seriju, ali sve se uredno rješava čak i van garancije ako je auto servisiran u ovlaštenom servisu.

I da  ne bi opet dežurni dušebrižnici skočili na noge, Alfu posjedujem i da sad opet kupujem auto bila bi u užem izboru, ali da je oličenje kvalitete - nije.

Ne možeš takve stvari pisati sada kada je bio jubilarni 40. susret Alfista. Smiri se malo  :hehe:

Usput - dobar argument. Svi proizvođači se trude ispraviti uočene mane i čim brže izbacuju neko rješenje ne bi li vratili ugled i smirili kupce. A ovi, naši, 12 godina upiru na isto a u zadnje vrijeme original dijelovi došli na razinu osrednjih zamjenskih.

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1310 u: 06-10-2015, 23:26:10 »
:smijeh :smijeh :smijeh

Nemam ja pojma o nicemu. Odrastao sam u mehanicarsko limarskoj radionici, al sam valjda preglup bio prepoznat o kojim se to autima radi  :smijeh

Mozebit da sam se krivo izrazio.
Sad vidi gole matematike.
Auto 65000 vs 200000 kn
Lezaj 500 vs 1000 kn

Auto od 200000 je 3 puta skuplji od onoga od 65000, a lezaj je skuplji 2 puta. Jesam sad poblize objasnio?

Ma objasnio si ti i ja sam pretpostavio da na to ciljaš. Ali to je opet potpuno nebitno u cijeloj priči. Održavanje je i dalje duplo jeftinije. Ne kužim šta si htio pokazati sa tom matematikom.

Online Big D

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #1311 u: 06-10-2015, 23:26:48 »
Imam 407-icu SW 2.0 HDI gotovo 5 godina, napravio sam s njim 110k km, sad ima 284k. Kaj se korozije tiče, primjećujem jedan mjehurić veličine pol nokta na vratima gepeka na spoju s kromiranom ukrasnom lajsnom, jedan još manji na gornjoj strani suvozačkog praga, i to je više-manje to. Od ispod ima par žešće hrđavih šarafa, pa bi bilo interesantno vidjeti na kaj liči lim u koji su zašarafljeni. Prije 15-ak godina sam imao isto skoro 5 godina 405-icu facelift i nisam primjetio većih problema s hrđom. No, to je bilo prije 15-ak godina.
Kolega na poslu ima Xantiu facelift 2000. godište, znam i prvog vlasnika i njega. Fakat nije bio udaran. E, taj je hrđav i to jako tam na spoju zadnjeg blatobrana i praga s vozačke strane. Ali baš onak, grdo hrđav. Na drugim mjestima nisam primjetio hrđu, ali tam je baš ono, grdo za vidjeti. Dali se zaštopa kakav odvodni kanal, pa se nakupi voda na tom mjestu, ne znam.
BMW petica e34 mi je recimo bila poprilično hrđava po pragovima i rubovima vrata, to im je mana bili udareni ili ne.
Kappa je recimo bila bez trunke hrđe, taj auto je stvarno vrhunski zaštićen. Jedino im je lak dosta loš, apšisa i počne se ljuštiti.

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #1312 u: 06-10-2015, 23:27:38 »
Ma objasnio si ti i ja sam pretpostavio da na to ciljaš. Ali to je opet potpuno nebitno u cijeloj priči. Održavanje je i dalje duplo jeftinije. Ne kužim šta si htio pokazati sa tom matematikom.

To da je onome tko je skucao 65000 za Daciu muka kad mora istrest 500 kn za lezaj koji realno vrijedi 150. Spominjao si frenda koji kuka na veliki servis ako sam dobro ubrao?

Imam 407-icu SW 2.0 HDI gotovo 5 godina, napravio sam s njim 110k km, sad ima 284k. Kaj se korozije tiče, primjećujem jedan mjehurić veličine pol nokta na vratima gepeka na spoju s kromiranom ukrasnom lajsnom, jedan još manji na gornjoj strani suvozačkog praga, i to je više-manje to. Od ispod ima par žešće hrđavih šarafa, pa bi bilo interesantno vidjeti na kaj liči lim u koji su zašarafljeni. Prije 15-ak godina sam imao isto skoro 5 godina 405-icu facelift i nisam primjetio većih problema s hrđom. No, to je bilo prije 15-ak godina.
Kolega na poslu ima Xantiu facelift 2000. godište, znam i prvog vlasnika i njega. Fakat nije bio udaran. E, taj je hrđav i to jako tam na spoju zadnjeg blatobrana i praga s vozačke strane. Ali baš onak, grdo hrđav. Na drugim mjestima nisam primjetio hrđu, ali tam je baš ono, grdo za vidjeti. Dali se zaštopa kakav odvodni kanal, pa se nakupi voda na tom mjestu, ne znam.
BMW petica e34 mi je recimo bila poprilično hrđava po pragovima i rubovima vrata, to im je mana bili udareni ili ne.
Kappa je recimo bila bez trunke hrđe, taj auto je stvarno vrhunski zaštićen. Jedino im je lak dosta loš, apšisa i počne se ljuštiti.

Xantie su bolesno truljavile na unutarnjem limu zadnjih blatobrana. Nevidljivo iz vana dok kugla od hidra ne utrci u gepek. Isto tako unutarnji pragovi. Izvana se nista ne vidi, a iznutra jao.
407 ima dobar pleh i nelose su zasticeni.
Uglavnom vise manje svaki ce bez neke strasne korozije izdurat 5 godina ziher. Mislim svaki auto opcenito.
« Zadnja izmjena: 06-10-2015, 23:33:51 od buzz11 »

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1313 u: 06-10-2015, 23:31:38 »
To da je onome tko je skucao 65000 za Daciu muka kad mora istrest 500 kn za lezaj koji realno vrijedi 150. Spominjao si frenda koji kuka na veliki servis ako sam dobro ubrao?
E sada ima smisla  :hmmm:

Ali ovaj moj kuka jer će sada dati cca 1500,00 kuna a zadnjih godina mu je redovni godišnji trošak servisa bio 500,00 kuna.  On je samo ekstreman primjer toga kako svi mi imamo različite vrijednosti i mišljenja o tome koliko nešto vrijedi a koliko ne. Samim time je tragično svađati se oko toga.

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #1314 u: 06-10-2015, 23:32:40 »
E sada ima smisla  :hmmm:

Ali ovaj moj kuka jer će sada dati cca 1500,00 kuna a zadnjih godina mu je redovni godišnji trošak servisa bio 500,00 kuna.  On je samo ekstreman primjer toga kako svi mi imamo različite vrijednosti i mišljenja o tome koliko nešto vrijedi a koliko ne. Samim time je tragično svađati se oko toga.

Ne svadam se ja s tobom  :hehe:

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1315 u: 06-10-2015, 23:38:01 »
Ne svadam se ja s tobom  :hehe:

Ma svađaš se sa onim koji uslijed nekog svog iskustva i sustava vrijednosti jako cijeni francuze a ti ne cijeniš. Nema smisla. Osim ako malo ne podbadaš pa gledaš kako se pjeni. Ali uzimati to k srcu je baš besmisleno i ne vodi nečemu.

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #1316 u: 06-10-2015, 23:40:56 »

o čem ti pričaš.... ovjes platforme 156 147 gt je jedan od boljih fwd ovjesa .. to što ljudi taj ovjes održavaju fortuna line i polovnim dijelovima nije alfin problem... moje vilice su izdržale 150 tis km moje i mareove žestoke vožnje  i to se ne može nazvati klapavim ovjesom..sjeti se samo audijevog ovjesa pa onda reci šta je klapavo

dalje, varijator faze, na kiji mi je rikno na 70000km ...

dalje, ulje troši bar 50% motora dan danas, dakle i novi i stariji
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #1317 u: 06-10-2015, 23:42:28 »
Ma svađaš se sa onim koji uslijed nekog svog iskustva i sustava vrijednosti jako cijeni francuze a ti ne cijeniš. Nema smisla. Osim ako malo ne podbadaš pa gledaš kako se pjeni. Ali uzimati to k srcu je baš besmisleno i ne vodi nečemu.

Niti sa njime se ne svadam. On ima svoje argumente, ja svoje. On nije vidio ni jednog trulog francuza. Ja sam ih se nagledao more. Pocevsi od CX, GS, 204, 205 pa na ovamo. Posebno bolesni na hrdu su bili svi Citroeni sa hidro ovjesom.
Poanta je da nije u pravu i da mu tvrdnja ne stoji pa koliko se god iz petnih zila trudio uvjerit me u suprotno.
Zadnji francuz koji je bio u mojim rukama je 206. Nakon toga vise niti jedan nikada nece u moje ruke. Moze me sam Isus uvjeravat da nisam u pravu. Taj mi je auto, kupljen nov ispod cekica, u tri mjeseca priustio takvu agoniju da sam ga prodao i nakon toga zapalio vatru na sred boravka i plesao ples radosti.
« Zadnja izmjena: 06-10-2015, 23:45:43 od buzz11 »

Offline Darjan

• Sa stažom
    • Tučepi
« Odgovori #1318 u: 06-10-2015, 23:51:33 »
o čem ti pričaš.... ovjes platforme 156 147 gt je jedan od boljih fwd ovjesa .. to što ljudi taj ovjes održavaju fortuna line i polovnim dijelovima nije alfin problem...

Tako je. Čak je i presjednik Obama uputio posebnu delegaciju u Lombardiju da istraži tajne Alfinog ovjesa usporedivog s NASA-inom tehnologijom, kako bi ga škripanje istog održavalo budnim tijekom monotonih vožnji po američkim saveznim državama. Ako to ne uspije, tu je uvijek klapavi varijator faze.

P.S. Pozdrav od onog koji održava auto isključivo originalnim i najkvalitetnijim zamjenskim dijelovima.
« Zadnja izmjena: 06-10-2015, 23:52:58 od Darjan »

Offline dinko156ti

• Pripravnik
  • **
    • sisak
« Odgovori #1319 u: 07-10-2015, 00:00:58 »
Nepotrebna tema jer nitko ne vozi Alfu zbog razuma i kvalitete, odnosa ulozeno/dobiveno, naknadne prodaje i sl. Za takve stvari postoje Dacie i Golfovi, budimo realni i recimo da je Alfa u prosjeku te klase i cijene po nekakvom neodredjenom standardu kvalitete i zavrsimo ovu muku.