15-06-2026, 18:47:10

Autor Tema: Rasprava o kvaliteti Alfi  (Posjeta: 104784 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet,Brera
    • Vukovar
Odg: Rasprava o kvaliteti Alfi
« Odgovori #1230 u: 05-10-2015, 11:38:07 »
Žali se na scirocca ?  :hehe: ,lani sam imao kući Phaetona jedno 4-5 dana od kolege V10 TDI , auto najviše klase u VW... , ja zbilja ne znam što je tu toliko dobro da bi bilo toliko skupo. Svi prekidači izlizani i izgrebani , volan "provrtio" kožu na gornjem hvatištu , za 5.0 motor neide nikako ,a troši kao helikopter. Al cijena u nebesima ..

Ista stvar s Passatom B6 2.0 TDI koji sam imao prilike voziti.. hrpa jeftinog kroma oko satova ,mjenjača (ak to možemo tako nazvati) koja se guli s još lošije plastike , oznake na radiju i prekidačima gotovo da više ni ne postoje koliko su izguljene. To iskreno nikada ni na jednoj pa ni staroj Alfi nisam vidio da se dogodilo. Trese-lupa-udara kad ga voziš ,ma užas i nevjerovatno ..za to govno od auta je dobio 6000e iako osobno ne bih to vozio ni da mi ga se pokloni.

Jednostavno..mentalni sklop "balkanaca" je da auto mora biti iz njemačke (žena može bit sa sela) i to je to ,cijena ode u nebesa.

Gas Guzzler

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #1231 u: 05-10-2015, 17:34:48 »
Jbg, on danas moze dobit 15 000€ za njega, a ti za 147 jedva 5000€.

Ime se stjece godinama, a izgubi vrlo brzo. VW jos zivi na slavi Golfa 2, a Alfe su jos uvijek stigmatizirane s kramama iz 80-ih.

Nikad alfa nije radila krame. A pogotovo ne u 80-im. Prodavali su 80-ih više alfi nego bilo kad pod fiatom. 33-ki je prodano skoro 1 000 000.
« Zadnja izmjena: 05-10-2015, 17:37:49 od tool75 »

Offline Vasko

• Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #1232 u: 05-10-2015, 18:41:18 »
Imam jednog frenda koji vozi VW Pola, stari mu vozi Passata, a djed je do nedavno vozio Golfa jedinicu - svi kupljni novi.

I kada se ja s njim nađem, pa kad se počnemo prepucavati što se više kvari, Alfa ili Wagen to je smiješno za gledanje. I obojica spominjemo isključivo vlastite kvarove  :smijeh. Nema rekla kazala, nema moj susjed, firma u mojoj ulici i slično..

Ali budimo realni, on je malo atipičan vlasnik Volkswagena.

Uglavnom treba biti realan, nikako ne volim kada mi netko laže o svom autu.

Offline S.M.

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1233 u: 05-10-2015, 19:04:23 »
Wagen po reklami troši više od ikoga u europskom auto biznisu. Ne govorim za reklame nego za cijenu 1 reklame. Sumnja je da na taj način potkupljuju novinare.

A ovo za kvalitetu. To je subjektivan dojam pa taj novinar i dobrim dijelom slaže. Evo dao sam vam primjer Giulia i novoga A4 gdje je dobavljač isti pa onaj krakati Nijemac baca drkicu na A4 i kaže Alfa je napredovala al nije skroz kao Audi.
Nekada je to moglo biti objektivno jer  dosta 'wagena je bilo u startu utegnutije nego Nijemac. Ali evo prika ima Golf IV koji je na manje od 150k km rasklapaniji nego FIAT Brava na 365k km. Da ne govorim kako ti Golfovi imaju sindrom propadanja suvozačevog prozora i to sam vidio na dosta njih.

Offline Darjan

• Sa stažom
    • Tučepi
« Odgovori #1234 u: 05-10-2015, 19:35:16 »
Bez obzira na općepoznatu balkansku zaljubljenost prema VWu, isto treba biti realan i priznati da je generalno Alfa dosta osjetljivija za korištenje od usporedive njemačke konkurencije.

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #1235 u: 05-10-2015, 20:09:21 »
Bez obzira na općepoznatu balkansku zaljubljenost prema VWu, isto treba biti realan i priznati da je generalno Alfa dosta osjetljivija za korištenje od usporedive njemačke konkurencije.
Lupas kao i inače  :hap:
Varijator sekta

Offline Darjan

• Sa stažom
    • Tučepi
« Odgovori #1236 u: 05-10-2015, 20:19:37 »
Lupas kao i inače  :hap:

Naravno.

Ovo je dokaz tome.

:mah: Seb ,moze mala pomoć. 159 SS.  Dakle normalno je da se SS pumpa pali na otvaranje vrata i priprema sustav za rad no pocelo mi se dešavat sljedeće i to sam primjetio da se dešava od kad sam bio odspojio akumulator.Pumpa se vise nepali na otvorena vrata već na zatvorena  :Crazy nebitno jel u D ili N. Dakle auto ugasen i zakljucan, pumpa svakih 5-6 minuta proradi na  dvije tri sekunde a kad ostavim vrata otvorena nepali se  ::) Dakle zbog neceg je auto pomijesao otvorena i zatvorena vrata. CAN linija i ecu od mjenjaca uredno pokazuju da je sve ok sa prekidacem u vratima odnosno kad su vrata zatvorena kaže da su zatvorena a kad su otvorena kaže da su otvorena.Nikakvih drugih anomalija sve radi kako treba samo to zeza. Pricao sam sa jednim dobrim SS majstorom i kaze da mu samo treba dati naredbu preko Examinera da pali pumpu na otvorena vrata pa me zanima sta ti misliš o time.
Znaš li mozda dali ima jedan ili dva prekidaca u vratima preko kojeg dobiva signal?  Thx
« Zadnja izmjena: 05-10-2015, 20:20:20 od Darjan »

Offline Role 156

• Ovisnik o alfistima
    • Požega
« Odgovori #1237 u: 05-10-2015, 20:27:23 »
Razumijem da si frustriran jer ocito je da nisi pravi alfist kad te diraju nekakve gluposti  ::) Po c3mu je recimo 159 osjetljivija od pasata? Skoro sva struja je na oba ista i kvaliteta ista i po meni je idiotno reći da je pasat bolji, čisti balkanski mentalitet  :ok:
Varijator sekta

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Vukovar
« Odgovori #1238 u: 05-10-2015, 20:29:11 »
Daj meni VW da ga vozim par mjeseci...kao što Alfu vozim...generalka mu negine  :hehe: , (ak mu prije toga ne otkaže mjenač ili slično)  :tongue:
Gas Guzzler

Offline Darjan

• Sa stažom
    • Tučepi
« Odgovori #1239 u: 05-10-2015, 20:40:00 »
Razumijem da si frustriran jer ocito je da nisi pravi alfist kad te diraju nekakve gluposti  ::) Po c3mu je recimo 159 osjetljivija od pasata? Skoro sva struja je na oba ista i kvaliteta ista i po meni je idiotno reći da je pasat bolji, čisti balkanski mentalitet  :ok:

Nisam alfist niti ću se ikad istim deklarirati. Danas Alfa, sutra Mercedes, prekosutra nešto drugo. Ne ograničavam se na jednu marku vozila niti me imalo dira napisano.

Ali činjenica je da je rođaku na Alfi 159 pukla felga na tri kraka. Ako to nije odraz nekvalitete i loše kontrole, onda ne znam što bi trebalo biti. Pa, kome pravo, kome krivo.

Offline Role 156

• Ovisnik o alfistima
    • Požega
« Odgovori #1240 u: 05-10-2015, 20:44:20 »
 :funny: A tko je tu felgu pravio. Alfa u tvornici? Nevrijedi oko ovakvih gluposti uopće i pisat  :mah:
Varijator sekta

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #1241 u: 05-10-2015, 20:45:17 »
:funny: A tko je tu felgu pravio. Alfa u tvornici? Nevrijedi oko ovakvih gluposti uopće i pisat  :mah:
bas tak.... ali i opet tko zna otkud ta felga, mozda kupljena s nekog karamboliranog auta i sto drugih scenarija...
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline Darjan

• Sa stažom
    • Tučepi
« Odgovori #1242 u: 05-10-2015, 20:56:15 »

Nekome su to gluposti, a nekome je nepotrebno bacanje novaca i vremena.

Još čekam da netko napiše da je Alfa po kvaliteti u rangu Rolls-Roycea pa se može reći da je razina zatupljenosti na ovom forumu dosegla vrhunac. Fušeri iz autoindustrije tipa BMW ili Audi nisu niti vrijedni spomena...

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1243 u: 05-10-2015, 21:25:04 »

Još čekam da netko napiše da je Alfa po kvaliteti u rangu Rolls-Roycea pa se može reći da je razina zatupljenosti na ovom forumu dosegla vrhunac. Fušeri iz autoindustrije tipa BMW ili Audi nisu niti vrijedni spomena...

Pa nije u rangu RR-a, al ako nije Barem Bently-ja, onda je u rangu Đeguara  :smijeh
Ma, niš te Alfe ne valjaju...... :oldman:   
Da valjaju, imao bi ih puno dvorište  :mehanic

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #1244 u: 05-10-2015, 21:52:58 »
BMW imao sranje sa swirlom, imao FPT, dobavljač isti. Samo eto neko će više kenjati po Talijanima jer jbg što Bavarac napravi to niko ne rastavi i slični proseri.

Kažem, slično je sada kod interijere kod Giulie, isti dobavljač kao kod oba Bavarca, al oni neki Nijemac opet prosere kako nije kao kod njih...

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
« Odgovori #1245 u: 05-10-2015, 22:00:06 »

Ne znam ( a nije me ni briga) da li znate koliko i kako ja "koristim" aute, no ukoliko itko ima drugu marku vozila u klasi i godistem sa mojim Alfama i da je SIGURAN da ce izdrzati koristenje u tom obimu placam taj auto cijenu koju taj zeli. ALI ukoliko se uz odrzavanje koje ja placam nesto desi tom autu zelim lovu nazad, a auto cu zadrzati.
Hrpetina ljudi kupi Alfu za par stotina eura, nema za ulje i filtere i kada radilica odhebe karijeru, auto ne valja.

Vecina Alfi sa ovog foruma su vise u blokadi nego u leru i voze puno preko "usporedive njemacke konkurencije".
Zivim u podrucju gdje cvrkut ptica ne cujes od hrdjanja Opela i VW-a. Vilice, kugle i spone ne postoje na tim autima ali se kunu da vec godinama nisu imali kvara. Naravno kada lijepo zamolim da ih ja provozam u njihovoj germanskoj nejaci vidi se samo strah u ocima jer znaju da se prema mom autu nema milosti.

Dakle slobodno kaki po Alfi koliko god zelis ali molim te nemoj usporedjivati sa "njemackom konkurencijom". Nema je. 
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Offline Surovi

• Starosjedioc
  • Alfa Romeo Croma 1.9 JTD 16V
    • Zagreb
« Odgovori #1246 u: 05-10-2015, 22:04:11 »
Ma glavno da je Audi premium.
To što mu je pregrijavanje zadnjeg cilindra zbog egr-a (na 1.9 tdi koji sam imao) normalno (konsrukcijska pogreška) pa odlaue ležajevi i ventili nikom ništa (mijenjao sam bregastu na oko 100 tkm  :Crazy), to što su mu ležajevi s magnetnim indikatorima za ABS toliko osjetljivi da se pregrijavaju zbog širokih guma, nikom ništa, To što neke probleme ne znaju riješit ni voditelji servisa u Zagrebu, nikom ništa. S 1,9 TDI koji je još i najpouzdaniji dizel sam imao hrpu problema, ne samo ja, susjedu na Golfu V crkla tandem pumpa pa riknuo turbo...made in Romania, na nešto više od 100 tkm. Uz redovito održavanje i normalnu vožnju. Eksplodirao mi kompresor klime na manje od 100 tkm, kolegiama na A4 i Škodi također.
O 2.0 PD bolje da ne prićam. Susjedin se razletio na oko 70 tkm. Žena vozi laganini, uglavnom prigratska vožnja i duge relacije autocestm ispod 150 km/h.
Sjeo s kolegom s Audi foruma na kav i žalio se na dizel, a on kaže, ne brini, nemaju samo dizeli probleme s injektorima. I na benzincu sam ih mijenjao, a ne samo to. Kad sam rekao da to nigdje nisam pročitao, samo se nasmijao. To se ne komentira na tim forumima. Pa Audi je "Premium" to se ne kvari. Hrpu upita o kvarovima su mi tamo ignorirali  :?:
Evo baš gledam, kod frenda u dvorištu već mjesec dana B klasa -zamjenska. Valjda mu je novi E220 CDI na servisu.
Frend vozi BMW 320 d i ima 100 muka s mjenjačem. NEma dijelova za tu kištru pa mu je majstor malo tokario jednu osovinu da proba kako će držat jer mu iskače iz prve. Nema veze ako nešto zbog toga crkne, ionako nema druge nego kupovat novi mjenjač.

Rekoh već jednom.
Nikad više "Premium".
Fiat sam kupio da se ne živciram ako mi nešto krepa...jer to je Fiat. Nije "Premium".

Postoje razlozi zašto su skuplji od Alfe, Fiata, Forda itd, ali to više nije pouzdanost i kvaliteta u tom smislu.
« Zadnja izmjena: 05-10-2015, 22:09:30 od Surovi »

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Vukovar
« Odgovori #1247 u: 05-10-2015, 22:05:23 »
:good post ,i jedan i drugi
« Zadnja izmjena: 05-10-2015, 22:15:30 od RoadRunner »
Gas Guzzler

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #1248 u: 05-10-2015, 23:46:12 »
 :da:
Nije bolest sve što boli

Offline cava

• Trade Count: (+8)
  • Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #1249 u: 05-10-2015, 23:56:26 »
 :welcome: , mjesto gdje svi voze Alfe, pričaju kako su njemci bolji, a ipak voze Alfu.  :dontno:
Behind the red line

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #1250 u: 06-10-2015, 00:08:00 »
Ti premiumi su odlični auti, ali kvaliteta i pouzdanost im nije jača strana, iako tako ne izgleda isprve, odnosno dokle oko vidi. Šta će mi kvalitetna plastika na kruškotu i botuni i precizni zazori kad je u vratima plastični podizač koji redovno puca, a ispod haube npr. motor kojem pucaju klipovi ili lanac ili se pak trga podnica iznad mosta. Tvorničkih grešaka i random kvarova na lopate.
« Zadnja izmjena: 06-10-2015, 00:21:01 od tool75 »

Offline buzz11

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #1251 u: 06-10-2015, 02:45:23 »
Naravno.

Ovo je dokaz tome.

Taj roletov post je dokaz cega? Da je SS osjetljiviji od cega? Meni na A3 krepucnuo S-Tronic (prevedeno DSG) na 41000. Nije pomijesao otvorena, zatvorena, vrata nego je crknuo.
Sa druge strane Bravo se ne gasi od kad sam ga kupio. Preko 60000 sad vec ima. Toci i vozi. Znam za dosta slucajeva gdje su krepavali lezajevi na famoznim M32 getribama. Moja ne proizvodi nikakve zvukove, a vozim ga tako da bi se prosjecni korisnik automobila rasplakao da mu tako provozam auto, a da ne pricam kako ga moja frau vozi. Kad sjedne u njega nakon mrtvog focusa od 100 ks talijan je stalno u crvenom.
Uglavnom, oba su auta vozena jednako. Nema milosti. Pa sad ti pricaj o tome kako je svabo manje osjetljiv. Je, al malo sutra. Isti drek samo je premium tri puta skuplji, iako ne znam po cemu je to A3 premium.

Ono sto ja mislim o svemu je to da auto koji vise stoji nego se vozi = problematican auto koji ce stalno zajebavat. Isto tako auto ti vraca onako kako ga "naucis" od pocetka. Odnosno, onaj auto koji gazis od pocetka kad je nov mozes gazit citav zivotni vijek i nista mu nece biti. Onaj kojeg je netko saltao na 2000 pa ga ja poslije kupim i saltam na 4000 = problematican auto. Iz tog razloga nisam nikad kupio polovnjak kojeg je vozila doktorova zena.
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Offline vos dee

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
    • Split
« Odgovori #1252 u: 06-10-2015, 02:59:46 »
Mislin da je kvaliteta pogotovo polovnih  stvar srice ....npr kupim razhebanog megane iz 99 i vozim ga 8 miseci ko da je ukraden-nikad nista osim rupe na kileru od manjeg sudara i klapanja lijevog homokinetickog-takav je kupljen......onda kupim alfa 147 2002, i naravno puno je bolja iznutra, lipsa, pruza bolji osjecaj, jedina zamjerka sta je dosta tromija radi tezine (1.6 ts) od megana 1.4 16v 105....dakle ukrcam more novaca u nju, pazim i mazim...u godinu i dva miseca 101 problem.....toliko me isfrustrirala da san se pocea klet da u zivotu vise alfu necu uzet, jbg ipak san uzea.....ali za vikend auto ,)
Ps promotori kvalitete, zanima me sta mislite o  t.s. masinama....jel bolja spuzva ili guma ko zastita haube od letecih klipnjaci? , bolje imat kanticu od 3 ili 5 litara za dolivat ulje, da li da konstantno spojim laptop ili mac na pobijesnjeli selespeed, zasto se kompakt od cca 1300 kila  uvija kad mu vrata otvoris? hahaha.....ajde nije bas tako mekana a opet kad gledas chrash test 147 zapitas se.....doktori, di je zapelo?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

uno turbo i.e. wanted

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
« Odgovori #1253 u: 06-10-2015, 07:23:04 »
:welcome: , mjesto gdje svi voze Alfe, pričaju kako su njemci bolji, a ipak voze Alfu.  :dontno:

Da. Ja znam da vozim govno pa to mogu jasno i glasno reci. Kako moze netko drugi pricati kads nije vozio/imao?
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #1254 u: 06-10-2015, 08:11:33 »
Wagen po reklami troši više od ikoga u europskom auto biznisu. Ne govorim za reklame nego za cijenu 1 reklame. Sumnja je da na taj način potkupljuju novinare.

A ovo za kvalitetu. To je subjektivan dojam pa taj novinar i dobrim dijelom slaže. Evo dao sam vam primjer Giulia i novoga A4 gdje je dobavljač isti pa onaj krakati Nijemac baca drkicu na A4 i kaže Alfa je napredovala al nije skroz kao Audi.
Nekada je to moglo biti objektivno jer  dosta 'wagena je bilo u startu utegnutije nego Nijemac. Ali evo prika ima Golf IV koji je na manje od 150k km rasklapaniji nego FIAT Brava na 365k km. Da ne govorim kako ti Golfovi imaju sindrom propadanja suvozačevog prozora i to sam vidio na dosta njih.

Svaka firma koja je u vrhu troši na oglašavanje i marketing. Negdje sam pročitao da je Samsung prije 2 godine prvi puta u marketing uložio više nego u R&D. Danas je sve potrošna roba, prodaje priča i marketing, a ne toliko kvaliteta.

Što se propadanja prozora na Golfu, misliš nešto slično kao stražnji podizači na 159? Ili pantovi vrata koji škljocaju. Šrot su bili i na 147, na GT, 159 ima problema s njima. Jest ovo Alfistički forum, ali volim objektivnost i realnost.
Treba uzeti u obzir da ovdje 90% auta je kupljeno kao polovno, i tu sve priče padaju u vodu, jer ako nisi prvi vlasnik, nemaš pojma što je i kako je auto preživio svoju mladost.

Ja sam uzeo Alfu jer joj je nabavna cijena mizerna u odnosu na švabe, a nudi više. Održavanje nije jeftino, bar ne onakvo za kakvo sam se odlučio (kvalitetni djelovi, a ne krpanje i reparacije). Gubitak vrijednosti je brutalan. Istovremeno pokrpanog švabu uvijek možeš utopit u roku 7 dana. Uvijek. I treba i to imati u vidu, jer ima ljudi kojima auto ne predstavlja apsolutno ništa osim prijevoznog sredstva od točke A do točke B, i svaka kuna koju moraju na auto potrošiti je muka. Pretpostavljam da će i tako biti samnom kada pređem određenu godinu i presložim prioritete u životu.

Poanta mog posta je da se u biti slažem s dosta tog napisanoga u temi - svi auti danas imaju probleme, više manje iste jer su svi ti sklopovi od istig dobavljača - SWIRL, DPF, EGR itd...i apsolutno stoji činjenica da se na talijanima ili francuzima takve stvari sprdaju do maksimuma,  na švabima se prešute, ali to je stvar mentaliteta, ne kvalitete auta.
« Zadnja izmjena: 06-10-2015, 08:13:23 od Antonio »

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #1255 u: 06-10-2015, 08:31:54 »

Nemožeš tu nazivat ljude zatupljenima !!!
Nerealan si u ocjenjivanju kvalitete, ili tu namjerno provociraš ili nemaš pojma a ni iskustva s drugim markama.

.... sempre gilles ....

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #1256 u: 06-10-2015, 09:01:43 »

Nerealan si u ocjenjivanju kvalitete, ili tu namjerno provociraš ili nemaš pojma a ni iskustva s drugim markama.

Klasicno bacanje udice da se navuce ekipa :-)
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #1257 u: 06-10-2015, 09:03:04 »
Klasicno bacanje udice da se navuce ekipa :-)

:da: :ok:
.... sempre gilles ....

Offline Darjan

• Sa stažom
    • Tučepi
« Odgovori #1258 u: 06-10-2015, 09:07:12 »

Ja nerealan, a tebi otpala vrata na autu.
To se ni na Jugu koji je bio sinonim za nekvalitetu nije događalo.

Nije Alfa nekvalitetna koliko zlobnici tvrde, ali bogami nije ni u rangu solidnosti jednog VAG-a. Ja nemam nikakvih problema s tim i opet bih je kupio, ali određena rješenja ne bi pas s maslom pojeo.

Ovako bi izgledala nekako moja lista preferencija vozila na 4 kotača:
1. BMW
2. Alfa
3. Lada
4. VW

Ali ni u ludilu neću reći da je kvalitetnija od njemačke konkurencije, pa kome pravo, kome krivo.
Čitajući forum, ispada da je Alfa kombinacija kvalitete Mercedesa W124 i performansi Porschea 911. Nebitno koji model, nebitno koji motor...
« Zadnja izmjena: 06-10-2015, 09:12:03 od Darjan »

Offline alfazara

• Ovisnik o alfistima
  • 155 1.8
    • Zadar
« Odgovori #1259 u: 06-10-2015, 09:14:19 »
Ja volim alfu i lud sam za njom ali nisam zato zatupljen volim vidit i druge dobre aute pogotovu. Ako su sredeni. Ali alfa mi je ljubav bolest neznam kako to nazvati ne kazem da bmw nije dobar auto ali me ne dira itd. A stvar odgoja nekog nazvati zatupljenim zato sto nesto voli :hat:
« Zadnja izmjena: 06-10-2015, 09:16:13 od alfazara »
Alfa  u <3