Ma glavno da je Audi premium.
To što mu je pregrijavanje zadnjeg cilindra zbog egr-a (na 1.9 tdi koji sam imao) normalno (konsrukcijska pogreška) pa odlaue ležajevi i ventili nikom ništa (mijenjao sam bregastu na oko 100 tkm

), to što su mu ležajevi s magnetnim indikatorima za ABS toliko osjetljivi da se pregrijavaju zbog širokih guma, nikom ništa, To što neke probleme ne znaju riješit ni voditelji servisa u Zagrebu, nikom ništa. S 1,9 TDI koji je još i najpouzdaniji dizel sam imao hrpu problema, ne samo ja, susjedu na Golfu V crkla tandem pumpa pa riknuo turbo...made in Romania, na nešto više od 100 tkm. Uz redovito održavanje i normalnu vožnju. Eksplodirao mi kompresor klime na manje od 100 tkm, kolegiama na A4 i Škodi također.
O 2.0 PD bolje da ne prićam. Susjedin se razletio na oko 70 tkm. Žena vozi laganini, uglavnom prigratska vožnja i duge relacije autocestm ispod 150 km/h.
Sjeo s kolegom s Audi foruma na kav i žalio se na dizel, a on kaže, ne brini, nemaju samo dizeli probleme s injektorima. I na benzincu sam ih mijenjao, a ne samo to. Kad sam rekao da to nigdje nisam pročitao, samo se nasmijao. To se ne komentira na tim forumima. Pa Audi je "Premium" to se ne kvari. Hrpu upita o kvarovima su mi tamo ignorirali

:
Evo baš gledam, kod frenda u dvorištu već mjesec dana B klasa -zamjenska. Valjda mu je novi E220 CDI na servisu.
Frend vozi BMW 320 d i ima 100 muka s mjenjačem. NEma dijelova za tu kištru pa mu je majstor malo tokario jednu osovinu da proba kako će držat jer mu iskače iz prve. Nema veze ako nešto zbog toga crkne, ionako nema druge nego kupovat novi mjenjač.
Rekoh već jednom.
Nikad više "Premium".
Fiat sam kupio da se ne živciram ako mi nešto krepa...jer to je Fiat. Nije "Premium".
Postoje razlozi zašto su skuplji od Alfe, Fiata, Forda itd, ali to više nije pouzdanost i kvaliteta u tom smislu.