19-06-2026, 23:35:29

Autor Tema: Rasprava o kvaliteti Alfi  (Posjeta: 104948 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mikela

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • - fiat 500 abarth- alfa giulietta 2.0jtdm
    • dugopolje-hvar-split
Odg: Rasprava o kvaliteti Alfi
« Odgovori #1200 u: 02-10-2015, 15:33:00 »
Prodano je više pa je i veća šansa da će se nešto pokvariti, to sam napisao a da je nešto bolje ako se više proda, iako nešto se ne prodaje više bez razloga.
Ja sam se referirao na stalno spominjanje passata i golfova.
Besmislena rasprava, firma od 800 tisuća zaposlenih protiv čega? Firme sa dva auta?
Pa najbolje za Alfu bi bilo da se riješe fiata i da su pod vw-om, imali bi stope rasta 30% godišnje.
Pa njemac je rukovodio proizvodnjom 159 i auto je kvantni skok u odnosu prema 156, čim si uhvatio kvaku.
a šta se tiče drugih osobina po voznosti i filingu u vožnji 156 je za svoje vrijeme bija vrhunski auto po svemu a  to šta su nabili 159-ki plus 300kg i zato  je hvalit jer je jedan posrani opel bija u suradnji sa alfom to je pretužno za marku alfa romeo , pravi put je alfe ovaj kojim sad kreću a to je suradnja sa modelima iz istog koncerna jer ferrari ima šta za ponudit alfi a ne ww    :kosa:
jopet će bit alfa pa di puklo da puklo

Constantine

• Gost
« Odgovori #1201 u: 02-10-2015, 17:14:23 »
zato šta je njemac rukovodio proizvodnjom 159 zato i nije do kraja po mom guštu kad spominješ kvake  :kosa:  kosa mi se diže na glavi taj detalj nemogu nikako progutat na tom autu... mislim na 159

Rekao sam kvake ali mislim na cijeli auto, ok unutašnjost je bezvezna i ona siva plastika oko instrumenata nije na razini auta.
Vw Alfi može ponuditi novac i marketing, reorganizaciju prizvodnje, podizanje kvalitete kao što ga daju Lamborghiniju ili Bentley-u.
Ne kažem vw, može to bit i Mercedes ili netko drugi ali čemu više ovo paćenje?
Nije iskorišten zamah sa modelima 156,147,166 da se dignu stepenicu više negu su spali na šta? Dva auta.
Na šta liči ona giulietta?
Ljudima treba nudit ono što tržište traži, peugeot je prije 20 godina u svakom segmentu imao sportski auto, u malim autima i nižoj srednjoj klasi su imali najbolje aute koji se koriste i dan danas na utrkama a gdje je danas?
Rade aute za homosekualce, metroseksualce, obitelji i ostale alce  ali rade ih zato jer se to prodaje. Mislim od modela 306 ići na 307 prividno može samo idiot.
Od te zarade mogu se ići zafrkavati za RCZ, vozit Pariz-Dakar, Skidat Pikes Peak.

159 je u stvari bio dobra podloga da se nastavi u idućoj generaciji lakšom karoserijo, da se iz njega izvede jedan dobar auto u golf klasi, SUV itd ali vrijeme je prošlo.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #1202 u: 02-10-2015, 17:39:42 »
Da se ubacim kratko posto uspoređujete s drugim markama.... Kolega ima C320 amg...2-3g star.... U zadnja 2-3mj otislo mu par senzora, cca 15000kn, toliko o kvaliteti Mercedesa :-)
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Constantine

• Gost
« Odgovori #1203 u: 02-10-2015, 19:17:30 »
Ak je toliko star onda je u garanciji. A i sta je to nekom ko je dao za auto kao stan

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #1204 u: 02-10-2015, 19:21:30 »
pitanje je samo sta sve pokriva garancija  :?:

LateBraking

• Gost
« Odgovori #1205 u: 02-10-2015, 19:35:43 »
Ma ne ljutim se nego vw svoje bogatstvo nije stekao na "zatucanom balkanu".
Kompanija je Lani zaradilja 17 miljardi dolara a vrijednost cijelog fiata je 20 miljardi a da ne govorim da su najveći svjetski proizvođači automobila i vlasnici Lamborghini-a, Bugatti-a, Ducati-a. itd. Te firme danas rastu a bile su ko zna gdje tj. pred bankrotom. Isto to mislim da bi bilo najbolje za Alfu da im je netko drugi vlasnik.
Ne bih se čudio da je u Italiji više prodanih Polo-a nego Mita ili Golfova nego Giulietta.
Golf 7 u kvaru a prodano ih na tisuće, meni je dva puta otišla turbina na 159 u 25 tkm i ko zna koliko senzora i pant vrata stalno se odšarafljivao, žarulje sam stalno mijenjao, pukao zadnji desni podizač...
Postoje razlozi zašto Alfa ima velik pad cijene i teško se prodaje a nisu vezani isključivo uz zatucanost  ::)

Bacim oko na temu "slučajno" nakon mjesec i pol dana ... ma, kako ti se da drobit ?
Otkud volja ponavljati iz šupljeg u prazno jedno te isto ???
I dalje se nismo maknuli od kartonske karoserije, veličanja Das Auta i 159 koja je po mišljenju/iskustvima većine najmanje Alfa (a tebi najbolja).
Jasno je svima, ajd, molim te, nemoj se mučiti i više kupit' nijednu Alfu, nisu one za tebe.

Offline bestija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #1206 u: 02-10-2015, 19:37:52 »
Rekao sam kvake ali mislim na cijeli auto, ok unutašnjost je bezvezna i ona siva plastika oko instrumenata nije na razini auta.
Vw Alfi može ponuditi novac i marketing, reorganizaciju prizvodnje, podizanje kvalitete kao što ga daju Lamborghiniju ili Bentley-u.
Ne kažem vw, može to bit i Mercedes ili netko drugi ali čemu više ovo paćenje?
Nije iskorišten zamah sa modelima 156,147,166 da se dignu stepenicu više negu su spali na šta? Dva auta.
Na šta liči ona giulietta?
Ljudima treba nudit ono što tržište traži, peugeot je prije 20 godina u svakom segmentu imao sportski auto, u malim autima i nižoj srednjoj klasi su imali najbolje aute koji se koriste i dan danas na utrkama a gdje je danas?
Rade aute za homosekualce, metroseksualce, obitelji i ostale alce  ali rade ih zato jer se to prodaje
. Mislim od modela 306 ići na 307 prividno može samo idiot.
Od te zarade mogu se ići zafrkavati za RCZ, vozit Pariz-Dakar, Skidat Pikes Peak.

159 je u stvari bio dobra podloga da se nastavi u idućoj generaciji lakšom karoserijo, da se iz njega izvede jedan dobar auto u golf klasi, SUV itd ali vrijeme je prošlo.

upravo tako... argument koji nema veze sa kvalitetom samog auta. uostalom ako je količina prodanih auta mjerilo kvalitete..kupi ono što se najviše prodaje i bog... 

''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #1207 u: 02-10-2015, 19:45:49 »
Kad vidim VW u istoj recenici sa kvaliteta, neznam jel bi plakao ili se smijao.
pa golfa 5-icu gti-a nac da nije bar jedan motor mijenjan je umjetnost, halo motor ne senzor peezdine vlage.
2.0tdi passati pa taj nema kvara ispod 2000kn, 1.4tfsi se razletavaju ko kokice.....
Kako kaze izreka:"zasto vw ima premium mekani interijer?
Da imas sto stiskati dok te slepa vozi do najblizeg servisa na zamjenu motora"

Nitko ne tvrdi da je Alfa pojam kvalitete, al vw je jos manji pokazatelj toga i to jos od golfa 2 1.6d, svakom godinom je sve gori.
Jos da su to neke sitnice nego do odlaze getrive, motori te svakakve peezde materine, potrosnju ulja koja je u normali 2l na 10 000km ne zelim komentirati.
........

Offline skuky156

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 1.9JTDm 16v 110kw,
    • Slunj
« Odgovori #1208 u: 02-10-2015, 20:05:15 »
Kad vidim VW u istoj recenici sa kvaliteta, neznam jel bi plakao ili se smijao.
pa golfa 5-icu gti-a nac da nije bar jedan motor mijenjan je umjetnost, halo motor ne senzor peezdine vlage.
2.0tdi passati pa taj nema kvara ispod 2000kn, 1.4tfsi se razletavaju ko kokice.....
Kako kaze izreka:"zasto vw ima premium mekani interijer?
Da imas sto stiskati dok te slepa vozi do najblizeg servisa na zamjenu motora"

Nitko ne tvrdi da je Alfa pojam kvalitete, al vw je jos manji pokazatelj toga i to jos od golfa 2 1.6d, svakom godinom je sve gori.
Jos da su to neke sitnice nego do odlaze getrive, motori te svakakve peezde materine, potrosnju ulja koja je u normali 2l na 10 000km ne zelim komentirati.
A dobro,nisu toliko baš looši doslovno,ali bit je da se u svemu više vjeruje golfu nego bilo kojem drugom. Nebi hvalio 159 jer je još upoznajem i nakon 2 godine a golfa neznam ali vidim koliko ih ima oko servisa koji čekaju na otklanjanje kvara.  NEKAD je i alfa bila nepoderiv auto,ali to NEKAD je stiglo i golfa i mercedesa i bmw a da ne govorim o opelu. Evo danas na merivi iz 2006 5.po redu vrata lemim žice jer su sve ispucale i dolazilo je do spojeva da se comp počeo blesirat i nije se mogao auto zaključati...  To je cijena koju plaćamo zbog "uznapredovale " tehnologije".
:ar:  
http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=69963.0
EX:http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=56880.0

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #1209 u: 02-10-2015, 20:06:32 »
danas samo koliko imas srece sa pojedinim autom. nebitno koja marka i model

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #1210 u: 02-10-2015, 20:09:21 »
E bas tako  :da: svi noviji auti su kurton a pogotovo golf  :smijeh
Varijator sekta

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1211 u: 02-10-2015, 20:10:02 »
A dobro,nisu toliko baš looši doslovno,ali bit je da se u svemu više vjeruje golfu nego bilo kojem drugom. Nebi hvalio 159 jer je još upoznajem i nakon 2 godine a golfa neznam ali vidim koliko ih ima oko servisa koji čekaju na otklanjanje kvara.  NEKAD je i alfa bila nepoderiv auto,ali to NEKAD je stiglo i golfa i mercedesa i bmw a da ne govorim o opelu. Evo danas na merivi iz 2006 5.po redu vrata lemim žice jer su sve ispucale i dolazilo je do spojeva da se comp počeo blesirat i nije se mogao auto zaključati...  To je cijena koju plaćamo zbog "uznapredovale " tehnologije".

Krivo. To je cijena koju plaćamo zbog žudnje za profitom pa se štedi na svemu. A tehnologija kao takva bi mogla biti zaslužna da te žice ne odu nikada. Ali takve su žice preskupe na masovnu proizvodnju.
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #1212 u: 02-10-2015, 20:23:00 »
Krivo. To je cijena koju plaćamo zbog žudnje za profitom pa se štedi na svemu. A tehnologija kao takva bi mogla biti zaslužna da te žice ne odu nikada. Ali takve su žice preskupe na masovnu proizvodnju.

nekad je kriva i sama kontrsukcija pojedinih stvari. imao sam 2 tipa i na oba isti problem pucanja zica na vratima bunkera dok na cromi i sad na puntu ( kod nas je skoro 10 god ) i na obije 147 nikad ni jedna zica.
moj stari ima stila SW i vec je promjenio par kvaka od vrata bunkera, stalno isti problem. otvaraju se sama u voznji ili nece da se uopce otvore  :fp:

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #1213 u: 02-10-2015, 20:33:32 »
Da doslovno su tako losi bez pretjerivanja
........

Constantine

• Gost
« Odgovori #1214 u: 02-10-2015, 21:06:27 »
Poanta su pare, novi modeli, nove tehnologije. Vw svega toga ima na pretek.
Takav vlasnik treba Alfi, ne nužno VW, PSA-drugi europski proizvođač- isto su se raširili modelima. Hoćeš od malih gradskih pa do gospodarskih vozila.
Ne mora nužno ni bit netko iz auto industrije. Mislim da vlasnici Volva i Jaguara su investicijski fondovi.
Injekcija para i kvalitetan managment koji će osmislit za početa 4-5 auta, marketing koji će naglašavat  Alfinu tradiciju sportskih auta i das auto ili kako već kvalitetu. Ne znam što ovi iz fiata cigani rade od te firme, bilo je riječi o prodaji i bilo je zainteresiranih ozbiljnih firmi, na kraju se odustalo, sad se čeka Giulia. Kad taj auto dolazi?
Gdje je Lancia u cijeloj priči? Kopiranje Chryslera 300... Pa vidio sam jednu jedinu u životu.

Offline skuky156

• Ovisnik o alfistima
    • Slunj
« Odgovori #1215 u: 02-10-2015, 21:37:11 »
Obojica imate pravo. Dodao bi na ovo da su preskupe za masovnu proizvodnju- ne samo to,pa od čega bi živjeli da su kvalitetne,nebi odlazile,nebi se mjenjale,nebi se uređaji kvarili itd...  Zato bi svi trebali imat u dvorištu uz nov auto još i jedan oldschool model pa bilo koji bio- makar i tzv. "narodna kola" iliti golf duja...   ::)

Constantine

• Gost
« Odgovori #1216 u: 02-10-2015, 22:25:45 »
Zato sam ja uz svoju alfu neki dan kupio xantiu 2.1td.
Sve rečeno bilo je vezano uz zaostajanje alfe za drugima, isto toliko mi kaskamo za drugima u standardu i bila mi je zadnja prilika da kupim alfu 155 dok ih još ima da se mogu jeftino vozit ali nije bilo ni jedne dobre 155, 145 ili 146.
Čak sam i našao kako kažeš golfa duju ali gtd 59 kw u karoseriji od gti-a ali ga je odmah prodao.
Ti stari auti su zakon.

barba Oro

• Gost
« Odgovori #1217 u: 02-10-2015, 22:41:34 »

:funny:

Constantine

• Gost
« Odgovori #1218 u: 02-10-2015, 22:47:13 »
To si ti?

barba Oro

• Gost
« Odgovori #1219 u: 02-10-2015, 22:52:39 »
To si ti?

:ne2: :ne2:   Ja sam ovi!

Constantine

• Gost
« Odgovori #1220 u: 02-10-2015, 23:07:26 »
Lijep  si , nema šta  :hap:

barba Oro

• Gost
« Odgovori #1221 u: 02-10-2015, 23:10:28 »
Lijep  si , nema šta  :hap:

:thanks :gay:

barba Oro

• Gost
« Odgovori #1222 u: 02-10-2015, 23:22:18 »

Evo, da ti bude malo jasnije. Imaš i koju stranicu ispred  ::)

http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=838.msg529784#msg529784

Offline skuky156

• Ovisnik o alfistima
    • Slunj
« Odgovori #1223 u: 03-10-2015, 02:32:10 »

:ne2: :ne2:   Ja sam ovi!

(Image removed from quote.)
dobro ti stoji   :hehe:

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #1224 u: 05-10-2015, 10:24:57 »
Speaking of kvaliteta, evo baš mali osvrt na ono što Alfi najviše zamjeraju, završna obrada.

Jutros me kolega provozao u njegovom Audi A3 2004 godište, dakle isto kao i moja 156. Kupljen od prvog vlasnika, 180 000km.

Tipke od klime + i - izlizane, još par tipki na radiju izlizano, tipke kod rukohvata od prozora i zaključavanja izlizane, ručka od vratiju napuknuta i sad ga zezaju oba mehanizma bravica + kvaka, i na vozačkim i na suvozačkim vratima. Kod mene, osim izlizane ručice mjenjača na dijelu di su brojevi, sve kao novo.

Što se mirnoće motora i vožnje tiče, tu nema dileme, sve je mirno (mjenjan je i zamašnjak i kvačilo). Sigurno je auto miriniji od moje Alfe, ali je zato i dosta glasniji izvana (ipak TDI rokće više od JTD-a). Ja bi doduše trebao i poštelati onu inox cijev usisa, jer mi dodiruje gore haubu pa sigurno i to malo pojačava zvuk i vibracije.

Sve u svemu, isti vrag. Tako da one priče kako je to švabo ne drže vodu. Baš tamo di se vole hvalit da su najjači su jako kiksali.
« Zadnja izmjena: 05-10-2015, 10:28:14 od Antonio »

Online Big D

• Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #1225 u: 05-10-2015, 10:28:35 »
Samo nemoj zaboraviti da je ovih 180k km vjerojatno barem x2  :tooth:

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #1226 u: 05-10-2015, 10:30:34 »
Nije, kupljen od prvog vlasnika, obiteljski čovjek, sva papirologija i dokumentacija sa servisa štima.

Kad smo kod toga, frend neki dan uzeo 147 sa 155 000km relativno upitnih, pa isto auto iznutra izgleda malo bolje od tog Audija. Malo je poderan naslon za ruku i par tipki je izlizano, ali u globalu manje od Audija.

Offline Boki

• Starosjedioc
  • Brera Spider Tbi
    • Kraljevica
« Odgovori #1227 u: 05-10-2015, 10:58:47 »
Neki dan odem s frendom do jedne garaže di dečko slaže svoj motocikl od nule ugl zanimljiv projekt ali nebitno za nastavak. Potegne se priča o autima i dečko povuče neku usporedbu u kojoj se našalio na račun (nekvalitetu) alfe, kad je saznao da sam tamo upravo s alfom došao ispričao se, ali nisam ja neki pacijent da mu zamjerim na bezazlenoj šali gdje sam se i sam smijao, idemo dalje s pričom.
Požali se dečko, kaže ima Scirocca 2.0 TDI 2009 godište, prvo mu se taman pred istek garancije dogodilo neko poprilično sranje s motorom ali je uspio riješit na garanciju. Nakon par desetaka tisuća razletio mu se common rail kaže šteta oko 10 000 kn, popravio to napravio par tisuća kilometara, dizne prdnule, kaže to su neke koje se ne mogu reparirat/popravit, morao kupovat nove, opet skupo za poludit.

Moj zaključak: dečko je očito razočaran kvalitetom sirocca ali unatoč tome našalio se na alfin račun jer alfa na ovim prostorima u širim masama jednostavno ima imidž auta koji se kvari i koji je skup za održavanje. Njegovu šalu su svi shvatili, da je umjesto alfe spomenuo scirocca u toj šali, šala bi vjerojatno propala jer nitko nebi shvatio što želi reći.

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #1228 u: 05-10-2015, 11:08:11 »
Jbg, on danas moze dobit 15 000€ za njega, a ti za 147 jedva 5000€.

Ime se stjece godinama, a izgubi vrlo brzo. VW jos zivi na slavi Golfa 2, a Alfe su jos uvijek stigmatizirane s kramama iz 80-ih. 

Offline Boki

• Starosjedioc
  • Brera Spider Tbi
    • Kraljevica
« Odgovori #1229 u: 05-10-2015, 11:21:56 »
Mislim da si malo pretjerao s razlikom u cijeni no budući da mi prodaja nije ni na kraj pameti nisam previše razmišljao o tome. A teoretski da moram vozit i održavat jedan od ta 2 auta bez da ga smijem prodat radije bih vozio svoju alfu, ko' zna kad će na ovom nešto opet riknut  :tooth: