15-06-2026, 16:58:41

Autor Tema: Rasprava o kvaliteti Alfi  (Posjeta: 104768 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • RI
Odg: Rasprava o kvaliteti Alfi
« Odgovori #1170 u: 23-08-2015, 12:44:50 »
 :tooth
« Zadnja izmjena: 30-10-2017, 16:59:56 od tool75 »

Offline RoadRunner

• Koordinator
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Sprint,33-Q4,145box16v,156-1.8ts,MiTo tjet,Brera
    • Vukovar
« Odgovori #1171 u: 23-08-2015, 14:35:01 »
Jedan "frajer" inače opelaš  :hehe: iz Osijeka (Tenja) ,je čuo da u Vukovaru ima neka Alfa koja može "skiniti" GSI Astru 150ks.
Došao je u Vukovar da "pokaže" tom Alfisti da je "opel uber alles" i da nema toga što ga može skiniti s "trona"  :smijeh
Ošao je podvijena repa kući s 3:0 za Alfu jer više nije bilo smisla se trkat.
Nakon toga je "hrabro" izazvao to Alfistu na forumu AK Slavonija (da ne navodim kak i s kojim "zamjenicama" ) da dođe u Osijek na "suzuku" da mu on pokaže..hm...jel.. kak se vozi  :hehe:
Alfista je prihvatio i došao... 1 trka... Alfa ga skine...2ga opet i 3ća..Alfista maši 3ću brzinu i stane...al et dovoljno je nek mu bude 5:1  :hehe:

Epilog svega... jedno taj snimak su Opelaši na svojim forumima stavili i hvalili se kako je Astra naprala Alfu 33 Q4..
Vrlo neki hrabri ljudi nema šta  :funny:
A snimak su i na jubito naravno stavili da se pokažu  :Crazy

http://www.youtube.com/watch?v=SSXk5UA5vpo
Gas Guzzler

barba Oro

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #1172 u: 23-08-2015, 16:54:28 »
Je mi usraste temu!   :hehe: :hehe:

Offline buzz11

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #1173 u: 23-08-2015, 17:06:27 »
Do jaja  :hehe:
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

FychoZ

• Gost
« Odgovori #1174 u: 23-08-2015, 18:06:19 »
Evo i mene al sam da procitam desetak stranica da uđem u đir

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #1175 u: 23-08-2015, 18:15:52 »
dzaba ti...pola je vec izrezano i razbacano u druge teme  :hehe:
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2

barba Oro

• Gost
« Odgovori #1176 u: 23-08-2015, 18:41:53 »
dzaba ti...pola je vec izrezano i razbacano u druge teme  :hehe:
Sreća, nije me bilo pa nisam mora čitat  :hehe:

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
    • Personal web site
« Odgovori #1177 u: 23-08-2015, 18:42:55 »
Sreća, nije me bilo pa nisam mora čitat  :hehe:

ni ne znas koliko si sretan  :hehe:

Offline Vasko

• Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #1178 u: 03-09-2015, 21:34:49 »
Evo malo dokaza, a ne nagađanja: problematika od danas.

Zove žena danas da ne može zatvoriti prozor, kaže ispada iz vodilice i proizvodi neke vrlo ružne zvukove pa je odustala (a žuri u grad i ne može zatvoriti auto :Angry1:    :smijeh)

http://www.youtube.com/watch?v=19N-Nktg4Rc&feature=youtu.be

A sad još jedan problem koji je prisutan već neko vrijeme. Vozačka brava očito zapinje ili neznam što ali na daljinski se neda zaključati, ako se okrene ključem ide. Ovisi o temperaturi i vlažnosti - ponekad hoće, ponekad neće.

http://www.youtube.com/watch?v=3O_TazwTBfQ&feature=youtu.be

I sada neka mi netko kaže da prozori imaju veze sa lošim održavanjem, ili centralna brava, ili kvake itd. Vrlo vjerojatno sam bio cicija pa nisam to sve promijenio na 100 000km  :smijeh

ALI

Otvorila se nova autopraona u Puli pa sam je poslije raspuhavanja malo odveo oprati...
šteta što nisam imao fotoaparat nego ovo smeće od mobitela

I sve joj je oprošteno  :love: :care

Offline faber

• Sa stažom
    • Novska
« Odgovori #1179 u: 04-09-2015, 13:08:26 »
147 je valjda jedini auto koji mi je ružniji u redizajnu. Ipak, izgleda super i takva.
Open mind for a different view...

Offline allroad

• Ovisnik o alfistima
    • Travnik, BiH
« Odgovori #1180 u: 04-09-2015, 13:14:31 »
Jeste ruzniji onome ko vozi pFL. O ukusima se ne raspravlja, ali alfa je napravila FL modele ne da budu ljepsi, nego samo da budu moderniji, ali dosta brze zastare od starijih modela koji ce uvijek biti aktuelni i jedinstveni

Offline Darjan

• Sa stažom
    • Tučepi
« Odgovori #1181 u: 04-09-2015, 13:17:46 »
Ja vozim FL pa mi stariji model svejedno ima ljepši prednji dio. Ostatak je na strani novijeg modela...

Offline faber

• Sa stažom
    • Novska
« Odgovori #1182 u: 04-09-2015, 13:18:40 »
Ne vozim PFL više. Nije u tome poanta.

Jednostavno su mi ljepši manji farovi naprijed.

Ovi moderni auti s velikim farovima mi izgledaju kao maloumni. Pogotovo istočnih proizviđača.

Giulia opet ima fine, uske farove za primjer.

Sve se svede na jednostavne stvari. Ono što je nekad bilo elegantno, biti će elegantno uvijek. Ono što je samo moderno, ujedno je i prolazno.
Open mind for a different view...

Offline allroad

• Ovisnik o alfistima
    • Travnik, BiH
« Odgovori #1183 u: 04-09-2015, 18:34:20 »
Pa da, o tome pricam, napravljena je da bude modernija a ne i ljepsa
Nekome je eto, naprijed ljepsa a nazad ruznija. Tacho je nekom ljepsi jedan, nekom drugi. Farovi jesu malo veliki, al ljepsi branik i scudetto poprave sliku koliko toliko

Offline skuky156

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 1.9JTDm 16v 110kw,
    • Slunj
« Odgovori #1184 u: 01-10-2015, 17:09:08 »
Ha gle,imao sam 156 i glupo je reći da mi je 159 puno bolja po svemu. 156 je življa i okretnija ali to ne prikazuje za mene kvalitetu auta. Nije ju nitko došao pogledat radi cijene i radi imena ALFA ROMEO. VW će i unatoč ovim trenutnim pizdarijama s njima uvijek biti broj 1 na balkanu iz razloga zatucanosti.  Mehaničar mi je zakleti VW-ovac ali kad mi je on rekao da danas više nema razlike neke velike između mehanike ova dva brenda onda nemam što dodavati tomu. 159 je skuplja u održavanju samo radi ovjesa,ovo drugo sve podjednako +/- 50-100kn ovisno o dijelu(kod nekog manje kod nekog više) a odlazi kako koji je vožen i održavan. Ne pratim vw grupaciju pa neznam koji je vw segment u konkurenciji 159-ki,ali ako je passat-  ja ju za njega nebi mjenjao. 
:ar:  
http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=69963.0
EX:http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=56880.0

Constantine

• Gost
« Odgovori #1185 u: 01-10-2015, 20:19:10 »
Ha gle,imao sam 156 i glupo je reći da mi je 159 puno bolja po svemu. 156 je življa i okretnija ali to ne prikazuje za mene kvalitetu auta. Nije ju nitko došao pogledat radi cijene i radi imena ALFA ROMEO. VW će i unatoč ovim trenutnim pizdarijama s njima uvijek biti broj 1 na balkanu iz razloga zatucanosti.  Mehaničar mi je zakleti VW-ovac ali kad mi je on rekao da danas više nema razlike neke velike između mehanike ova dva brenda onda nemam što dodavati tomu. 159 je skuplja u održavanju samo radi ovjesa,ovo drugo sve podjednako +/- 50-100kn ovisno o dijelu(kod nekog manje kod nekog više) a odlazi kako koji je vožen i održavan. Ne pratim vw grupaciju pa neznam koji je vw segment u konkurenciji 159-ki,ali ako je passat-  ja ju za njega nebi mjenjao.
Kako je 159 skuplja po ovjesu kad taj ovjes traje više nego cijela 156?
VW nema pizdarije nego je to namjerno napravljeno da se napravi šteta Njemačkoj.
Kako je netko zatucan tko kupi vw i može ga prodat sutra a onaj tko kupi alfu prodaje je godinu dana i nitko ga ne nazove i taj je hebeno pametan?
Šta vas jebe vw, firma zarađuje miljarde eura u cijelom svijetu ne samo na zatucanom balkanu kako ga zovete.
I 159 nije za usporedbu sa 156, kao da usperđuješ ax-a i c2, pa šta ako ke ax malo okretniji.

Offline dhacman2

• Pripravnik
  • **
  • GIULIETTA / sprint /156
    • zagreb-sesvete
« Odgovori #1186 u: 01-10-2015, 21:25:32 »
VW nema pizdarije nego je to namjerno napravljeno da se napravi šteta Njemačkoj.
Kako je netko zatucan tko kupi vw i može ga prodat sutra a onaj tko kupi alfu prodaje je godinu dana i nitko ga ne nazove i taj je hebeno pametan?
Šta vas jebe vw, firma zarađuje miljarde eura u cijelom svijetu ne samo na zatucanom balkanu kako ga zovete.
I 159 nije za usporedbu sa 156, kao da usperđuješ ax-a i c2, pa šta ako ke ax malo okretniji.

:ok: :ok:
Volim sve sto mladi vole

Offline skuky156

• Ovisnik o alfistima
    • Slunj
« Odgovori #1187 u: 01-10-2015, 21:47:51 »
Aj malo bolje pročitaj moj post. Po ničemu nisam pljuvao već napravio usporedbu. Dali je vw-u namješteno ili ne,nije me briga. Da je balkan po autima zatucan vw-om - je. Nemam ništa protiv tog brenda,naprotiv-da imam viška para uzeo bi si kao moj mehaničar golfa 5-icu R32 i po grobniku jurcao ali nemam pa neću. Što se tiče 156 vs 159,lijepo sam napisao da je "glupo reći" da je 159 bolja. Cijenu ovjesa znam jer sam mjenjao i na 156 3 puta i sad na 159 prednjeg pola(cijena kao cijeli prednji od 156) nakon 235000km na orginalnom. I rekao sam da nebi passat uzeo..... I nebi- jer mi do ove zadnje njegove linije niti jedan nije na pogled lijep,a mehanika je isti kuki kao i na alfi. Baš da napišem,danas došla golf 6-ica,2014.god- problemi sa EGR-om i zamašnjakom.... ali golf je golf...  Što kažeš-budala onaj koji preprodaje alfe,nikako da ih proda,stalno se kvare pa ih nitko neće....  Srećom pa ima nas koji bi kupili..   :Crazy   Zato se ovdje i pojavljuju ti oglasi 
Over and out   :off

Constantine

• Gost
« Odgovori #1188 u: 01-10-2015, 23:41:51 »
Kakvu si usporedbu napravio kad si napisao da uopće neznaš tko je konkurent 159 iz vw-a.
235 tkm za original ovijes, pola 156-ica je sa tom kilometražom na otpadu ili je trula ko onaj auto od kremenka.
Kakav je to golf 6 iz 2014.?
Nije budala tko prodaje alfe ali kad već nazivaš ljude koji prodaju ili kupuju vw zatucanim balkancima, što je onda netko tko prodaje alfu godinu dana bez ijednog poziva? Genijalan um?
Kvare se svi auti samo je golfova na njuškalu više od svih alfi zajedo a isto je i na cesti.
Usporedba 156 i 159 je kao golfa 3 i golfa 5 bar što se lima i karoserije tiče.
R32 nisam vozio ali ima najbolj zvuk od svih šest cilindraša koji sam čuo.

Offline skuky156

• Ovisnik o alfistima
    • Slunj
« Odgovori #1189 u: 02-10-2015, 01:29:18 »
Kakvu si usporedbu napravio kad si napisao da uopće neznaš tko je konkurent 159 iz vw-a.
235 tkm za original ovijes, pola 156-ica je sa tom kilometražom na otpadu ili je trula ko onaj auto od kremenka.
Kakav je to golf 6 iz 2014.?
Nije budala tko prodaje alfe ali kad već nazivaš ljude koji prodaju ili kupuju vw zatucanim balkancima, što je onda netko tko prodaje alfu godinu dana bez ijednog poziva? Genijalan um?
Kvare se svi auti samo je golfova na njuškalu više od svih alfi zajedo a isto je i na cesti.
Usporedba 156 i 159 je kao golfa 3 i golfa 5 bar što se lima i karoserije tiče.
R32 nisam vozio ali ima najbolj zvuk od svih šest cilindraša koji sam čuo.
Gle,neželim se prepirati bezveze oko gluposti. Rekao sam "zatucanim balkancima" jer jedino kod nas se pljuje po alfama,fiatima,lanciama što je čista glupost,kao i ova naša rasprava. Od 5 ljudi- 4 će reći da je golf jedini pravi auto a drugo su kršine a od tih 5 će onaj 1 reći da je alfa/fiat/lancia "dobra".....  Sad mi reci zbog čega je to tako ako se svi auti kvare...  Jeli do psihologije ili je do činjenice koju ti očito želiš utvrditi da alfa ne valja....
Neznam jeli golf 6 ili koji kuki ali je 2 godine star i znam da je u kvaru... I nadam se da ću jednog dana i ja postat zatucani balkanac pa kupit golfa... .   :hehe:   :hehe: 
Ajde,nećemo više   :off   ,neki bi ljudi kupili koju alfu pa im bolje pokušat pomoć nego nebulaznit ovim pričama na koje sam naletio i u drugim temama ovdje na forumu... 100ljudi 100 čudi,svatko ima svoje mišljenje i pravo na njega...  Naj se ljutit    :pivo:

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #1190 u: 02-10-2015, 09:37:49 »
Gle,neželim se prepirati bezveze oko gluposti. Rekao sam "zatucanim balkancima" jer jedino kod nas se pljuje po alfama,fiatima,lanciama što je čista glupost,kao i ova naša rasprava. Od 5 ljudi- 4 će reći da je golf jedini pravi auto a drugo su kršine a od tih 5 će onaj 1 reći da je alfa/fiat/lancia "dobra".....  Sad mi reci zbog čega je to tako ako se svi auti kvare...  Jeli do psihologije ili je do činjenice koju ti očito želiš utvrditi da alfa ne valja....
Neznam jeli golf 6 ili koji kuki ali je 2 godine star i znam da je u kvaru... I nadam se da ću jednog dana i ja postat zatucani balkanac pa kupit golfa... .   :hehe:   :hehe: 
Ajde,nećemo više   :off   ,neki bi ljudi kupili koju alfu pa im bolje pokušat pomoć nego nebulaznit ovim pričama na koje sam naletio i u drugim temama ovdje na forumu... 100ljudi 100 čudi,svatko ima svoje mišljenje i pravo na njega...  Naj se ljutit    :pivo:
:good post  :ok:
Varijator sekta

Constantine

• Gost
« Odgovori #1191 u: 02-10-2015, 09:58:56 »
Ma ne ljutim se nego vw svoje bogatstvo nije stekao na "zatucanom balkanu".
Kompanija je Lani zaradilja 17 miljardi dolara a vrijednost cijelog fiata je 20 miljardi a da ne govorim da su najveći svjetski proizvođači automobila i vlasnici Lamborghini-a, Bugatti-a, Ducati-a. itd. Te firme danas rastu a bile su ko zna gdje tj. pred bankrotom. Isto to mislim da bi bilo najbolje za Alfu da im je netko drugi vlasnik.
Ne bih se čudio da je u Italiji više prodanih Polo-a nego Mita ili Golfova nego Giulietta.
Golf 7 u kvaru a prodano ih na tisuće, meni je dva puta otišla turbina na 159 u 25 tkm i ko zna koliko senzora i pant vrata stalno se odšarafljivao, žarulje sam stalno mijenjao, pukao zadnji desni podizač...
Postoje razlozi zašto Alfa ima velik pad cijene i teško se prodaje a nisu vezani isključivo uz zatucanost  ::)
« Zadnja izmjena: 02-10-2015, 10:00:08 od Constantine »

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #1192 u: 02-10-2015, 10:04:17 »
Dosta  :off i veličanja njemačke industrije, to ovdje uopće nije bitno, forum je još uvijek  :alfisti:

Constantine

• Gost
« Odgovori #1193 u: 02-10-2015, 10:55:36 »
Kakvo veličanje? To su činjanice i nisam napisao da su vlasnici i Bentley-a i Scanie.
Voziš Alfu i ok ne kužim da na putu nečijoj sreći stalno stoje neki golfovi i passati.

Offline baresa

• Na probi
  • *
  • 156 SW JTD 16V
    • Split
« Odgovori #1194 u: 02-10-2015, 10:57:22 »
 :off
Ne bi se štel mešat, ali budući da sam radio u VW-u, imam iskustva s jaako puno nezadovoljnih kupaca Golfa i Passata. Primjera radi, na TDI motorima u Passatima se radila generalka na 180 000 km i prije.
A senzorika, podizači, itd.., sve se kvarilo u istoj mjeri kao i na Alfama s foruma.

Online bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #1195 u: 02-10-2015, 11:12:35 »
Ma ne ljutim se nego vw svoje bogatstvo nije stekao na "zatucanom balkanu".
Kompanija je Lani zaradilja 17 miljardi dolara a vrijednost cijelog fiata je 20 miljardi a da ne govorim da su najveći svjetski proizvođači automobila i vlasnici Lamborghini-a, Bugatti-a, Ducati-a. itd. Te firme danas rastu a bile su ko zna gdje tj. pred bankrotom. Isto to mislim da bi bilo najbolje za Alfu da im je netko drugi vlasnik.
Ne bih se čudio da je u Italiji više prodanih Polo-a nego Mita ili Golfova nego Giulietta.
Golf 7 u kvaru a prodano ih na tisuće, meni je dva puta otišla turbina na 159 u 25 tkm i ko zna koliko senzora i pant vrata stalno se odšarafljivao, žarulje sam stalno mijenjao, pukao zadnji desni podizač...
Postoje razlozi zašto Alfa ima velik pad cijene i teško se prodaje a nisu vezani isključivo uz zatucanost  ::)

neću ulazit u rasprave o iskustvima sa ''kvalitetom'', al argument da je nečega prodano više i da je zbog toga to nešto ''bolje'' ili ''gore'' je totalno bezveze.

Poanta je da ukoliko se kupi novi auto, svaki će ispunit svoju svrhu. ostalo su dojmovi. i polovnjaci.

''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline baresa

• Na probi
  • *
  • 156 SW JTD 16V
    • Split
« Odgovori #1196 u: 02-10-2015, 11:31:35 »
Slažem se.

Prema Wikipediji je 156ica proizvedeno skoro 3puta više nego 159ki.
Da li je onda ipak malo pretenciozno reći (kako se nekad piše tu forumu) da je 156ja "auto od papira" u odnosu na 159ku?

Načelno mislim da 156ica ipak zaslužuje malo veći respekt kod nas Alfista, i to uz bok 159ki.
My humble opinion.

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #1197 u: 02-10-2015, 12:01:53 »
Slažem se.

Prema Wikipediji je 156ica proizvedeno skoro 3puta više nego 159ki.
Da li je onda ipak malo pretenciozno reći (kako se nekad piše tu forumu) da je 156ja "auto od papira" u odnosu na 159ku?

Načelno mislim da 156ica ipak zaslužuje malo veći respekt kod nas Alfista, i to uz bok 159ki.
My humble opinion.

159-ka je što se tiče čvrstoće karoserije, kvalitete mehanike i završne obrade dosta ispred 156, ali da je sad 156 od papira je glupo tvrditi. 159 ima čvršći ovjest koji se ne razloha tako lako ali je ujedno i duplo skuplji (vilice).

A meni osobno je puno veći gušt vozit 156 - lakša, agilnija, redizajn 156 iznutra ne zaostaje kvalitetom puno za 159, imao i jedan i drugi auto i sad ponovo guštam u 156.
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Constantine

• Gost
« Odgovori #1198 u: 02-10-2015, 15:21:47 »

neću ulazit u rasprave o iskustvima sa ''kvalitetom'', al argument da je nečega prodano više i da je zbog toga to nešto ''bolje'' ili ''gore'' je totalno bezveze.

Poanta je da ukoliko se kupi novi auto, svaki će ispunit svoju svrhu. ostalo su dojmovi. i polovnjaci.

Prodano je više pa je i veća šansa da će se nešto pokvariti, to sam napisao a da je nešto bolje ako se više proda, iako nešto se ne prodaje više bez razloga.
Ja sam se referirao na stalno spominjanje passata i golfova.
Besmislena rasprava, firma od 800 tisuća zaposlenih protiv čega? Firme sa dva auta?
Pa najbolje za Alfu bi bilo da se riješe fiata i da su pod vw-om, imali bi stope rasta 30% godišnje.
Pa njemac je rukovodio proizvodnjom 159 i auto je kvantni skok u odnosu prema 156, čim si uhvatio kvaku.

Offline mikela

• Ovisnik o alfistima
  • - fiat 500 abarth- alfa giulietta 2.0jtdm
    • dugopolje-hvar-split
« Odgovori #1199 u: 02-10-2015, 15:27:24 »
Prodano je više pa je i veća šansa da će se nešto pokvariti, to sam napisao a da je nešto bolje ako se više proda, iako nešto se ne prodaje više bez razloga.
Ja sam se referirao na stalno spominjanje passata i golfova.
Besmislena rasprava, firma od 800 tisuća zaposlenih protiv čega? Firme sa dva auta?
Pa najbolje za Alfu bi bilo da se riješe fiata i da su pod vw-om, imali bi stope rasta 30% godišnje.
Pa njemac je rukovodio proizvodnjom 159 i auto je kvantni skok u odnosu prema 156, čim si uhvatio kvaku.
zato šta je njemac rukovodio proizvodnjom 159 zato i nije do kraja po mom guštu kad spominješ kvake  :kosa:  kosa mi se diže na glavi taj detalj nemogu nikako progutat na tom autu... mislim na 159
jopet će bit alfa pa di puklo da puklo