15-06-2026, 19:35:51

Autor Tema: Rasprava o kvaliteti Alfi  (Posjeta: 104791 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
Odg: Rasprava o kvaliteti Alfi
« Odgovori #450 u: 28-11-2012, 21:32:08 »
Na kojoj si strani tih novina.....

Sto iznapadaste covjeka, pa taman kad dodje na pola, zaboravi sta je bilo na pocetku pa krene isponova :hehe:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline SZ

• Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.4 JTD 133KW
    • Teslić, BiH
« Odgovori #451 u: 28-11-2012, 21:37:32 »
Repetitio est mater studiorum  :hehe:
clausula intabulandi

Offline amar147

• Starosjedioc
  • Ex 145 boxer & 147 jtd
    • Sarajevo, BiH
« Odgovori #452 u: 28-11-2012, 22:44:22 »
Moderator evo vrijedja me,,,,,kaze da sam puko sto volim alfu  :batin
 :smijeh  :hehe:  :smijeh
pozdrav amaru legendi

Da se nismo ja i ti slucajno trkali prije mozda mjesec, od c.vile do otoke u pravcu ilidze :?: nesto mi se vrati film neki  :funny:

Offline amar147

• Starosjedioc
  • Ex 145 boxer & 147 jtd
    • Sarajevo, BiH
« Odgovori #453 u: 28-11-2012, 22:46:38 »
E vi ćete Sarajlije znati ziher....gotovo svaki put kad idem u Sarajevo odsjednem tamo iznad Željinog stadiona.
Uvijek tamo blizu stoji Alfa 147 sa carbon haubom...fino izgleda auto skroz :mah:

Nesto se ne sjecam da sam je vidio al ubuduce cu malo obratiti paznju bas da pogledam... :mah:

Offline verde_tropico

• Trade Count: (+3)
  • Sa stažom
  • A Life Fulfilling Addiction
    • Brela
« Odgovori #454 u: 28-11-2012, 22:54:43 »
Sto iznapadaste covjeka, pa taman kad dodje na pola, zaboravi sta je bilo na pocetku pa krene isponova :hehe:

il je naprosto fasciniran tim rezultatima i ne može doći k sebi od oduševljenja...hehe,  a narafski tu je i ponos na alfu i osjećaj sigurnosti koji mu ona pruža ...
Life is like dick, seems to be short until starts to get hard

Offline nuka159

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
    • Svedska
« Odgovori #455 u: 29-11-2012, 09:03:54 »
Jos nisam sreo nekog koje toliko ponosan na bmw kao sto alfista moze biti ponosan na svoju alficu.

Anton

• Gost
« Odgovori #456 u: 29-11-2012, 09:18:48 »
Na koga da budem ponosan... :?:
na đubre talijansko.... :o000:

Ponosan nisam, ali da ju volim...ma ne da ju volim...obozavam ju... :love:

Offline bassi

• Pripravnik
  • **
    • sarajevo bih
« Odgovori #457 u: 29-11-2012, 09:21:15 »
Da se nismo ja i ti slucajno trkali prije mozda mjesec, od c.vile do otoke u pravcu ilidze :?: nesto mi se vrati film neki  :funny:
ma ne vjerujem,ne trkam se ja po gradu a pogotovo sa alfama,,,,,mozda se samo nekada odlijepim od kakvog vw ili audija koji ocigledno hoce da se trka jer ta auta ne mogu podnijeti u svojoj blizini  :gun:
najvise volim kada na semaforu ljudi gledaju u moju alfu f.l. a nitko ne pogleda audija 4  ili pak golfa kojih ima vise nego u Njemackoj tj Vogosci  :action-smiley-056:
 :hehe: ::)

Offline nuka159

• Sa stažom
    • Svedska
« Odgovori #458 u: 29-11-2012, 09:38:49 »
Neznam samo za cime bi se okretali ljudi,svaki golf isti od 4 do nove 7 nikakve razlike u njima.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #459 u: 29-11-2012, 11:46:05 »
Na koga da budem ponosan... :?:
na đubre talijansko.... :o000:

Ponosan nisam, ali da ju volim...ma ne da ju volim...obozavam ju... :love:

:ok: :care

:funny: :funny: :funny:
.... sempre gilles ....

Offline Plavac

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo GT
    • Karlovac
« Odgovori #460 u: 29-11-2012, 13:34:26 »
Jos nisam sreo nekog koje toliko ponosan na bmw kao sto alfista moze biti ponosan na svoju alficu.
    Ova ti je dobra  :hehe: ima tu istine :hehe:

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #461 u: 30-11-2012, 09:08:29 »
A da se vratimo malo nazad na temu?  :craz

Mene su kod kupovine prijatelji i poznanici uvjeravali da pripazim jer Alfa navodno ima problema sa strujom i mušićavom elektronikom.
Na sreću, nisam uopće imao takvih problema. Sa ostalim jesam, sa SVIM ostalim... jesam!

Al možeš reć frendovima da su bili u krivu, sa strujom i elektronikom nikakvih problema   :smijeh

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #462 u: 30-11-2012, 09:09:34 »
Al možeš reć frendovima da su bili u krivu, sa strujom i elektronikom nikakvih problema   :smijeh

:smijeh :smijeh :smijeh :smijeh
.... sempre gilles ....

Offline bassi

• Pripravnik
  • **
    • sarajevo bih
« Odgovori #463 u: 30-11-2012, 09:26:35 »
eto koliko ti drugovi znaju o autima :hehe:   :smijeh :smijeh

Offline Plavac

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo GT
    • Karlovac
« Odgovori #464 u: 30-11-2012, 13:52:25 »
  I meni se nekad probuši guma, stvarno te alfe ......

Online Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #465 u: 30-11-2012, 15:47:09 »
Pa hebo vas sta vi radite s ovim alfama da se toliko kvare  :?:

U kuci imamo samo alfe vec 10 godina, nikad nikakav kvar!!! Samo potrosni materijal.

Imam boxericu 230 soma km ide normano sve, 147ica od staroga da ne pricam, pali vozi i ides, i 147icu kada vozis vozis je sam bez ikakvih miseva ni pilica ko sta inace se vozu u 145icama 33jkama.. Nema da se cuje nikakava plastika, nis ne lupa. A spusten auto i na 17 cola. Ako ces je odrzavati kako treba i da pazis sta radis s njiom, trajat ce ti dok ne istrune.

Znaci da je problem u vozaca a ne Alfa.
« Zadnja izmjena: 30-11-2012, 15:53:36 od Alfista145 »
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline Fenris

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #466 u: 30-11-2012, 19:23:41 »
Ti nemaš egr na boxerici :)
Većinu nas to muči/je mučilo  :hehe:
Alfa Romeo GT 1.9 JTD
Alfa & Omega

Offline Plavac

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo GT
    • Karlovac
« Odgovori #467 u: 30-11-2012, 19:59:15 »
 Cirka soma kuna novi. Gle ljudi nisu to više yugići.

33QO

• Gost
« Odgovori #468 u: 30-11-2012, 21:11:13 »

Kupivši svoju prvu alfu u životu, davne '88. godine, mislio sam da sam dotaknuo Olimp. Bio sam presretan, 19-ogodišnjak u 33-jci! Uzdasi na sve strane  :hehe: :hehe:   
Nakon što je splasla početna euforija, nakon godinu dana sam shvatio što znači slogan: "što to noću cvrči u alfinim salonima" ili ona "hrđaju već u katalozima"

Kupivši '91. svoju drugu alfu u životu, normalno, nekome "jednom ko nijednom"  :hehe: :hehe: , shvatio sam što to znači kad netko kaže da alfe imaju problem sa elektronikom (sreća imadoh vatrogasni aparat u autu) ili još bolje, zašto je ovdije na forumu otvorena tema: "Prolupala radilica"

E, onda '95. rekoh DOSTA! pređoh na druge marke, ALI, kad bi god prošao pored iti jedne te bezdušne, grozne, kvarljive i štatigajaznam kakve alfe, srce bi se uzlupalo.

2007. vidjevši 159-ku rekoh  :love3: :love3:   Moja si!!! Tako i bi. E, onda vrlo brzo otkrih da je ono prokletstvo iz davnih dana i dalje prisutno, ne možeš ga se riješiti  :ne2: . Getriba, cvrčak, lamela, klima .....

Ali kako to u životu biva, jedna muka ti nije dosta, pa 2009. otrovah ženu da prodamo njenu Xsaru u odličnom stanju za neku siću, da bi kupio 147-mu, jer jednoj takvoj temperamentnoj dami ništa drugo ni ne pristaje  :craz . E, na to naš Balinjera počme trljat ruke  :sarcastic: : diskovi, seleni, lamela i korpa, pukao jedan, pa drugi sic .... 

Sad imamo svatko svoj križ   :hehe:

Da napomenem, sve redom se radi o novim autima!

I onda na kraju dugo željena 75-ica, kao ispunjenje momačkih želja. Da se stari čovo počasti.  :hehe:
Sa njom i nisam imao nekih problema, jer je bila u mene svega 9 mjeseci, a i te dječije bolesti su je daaaavno, davno prošle.  :craz

E sad, zašto sve ovo pišem?!

Iako sam moderator, dozvolit ćete mi da se malo prostački izrazim, jer nikako mi nije jasno kako neki ljudi mogu sebi dozvoliti da pametuju ili bolje rečeno se (kako meni, tako i drugima) preseravaju izjavama tipa: Ti nisi alfist....   kupi si golfa   .. pljuješ po alfama.

Šta je to Alfist? Da se nesmijem našaliti sa svojom mukom?! Ne smijem biti sarkastićan, jer bi to moglo dirnuti nečije osjećaje prema novome ljubimcu?  Trebam glorificirati nešto što nije u redu? E, neću! Ali, neću nikoga ni vrijeđati, jer u niti jednome mome postu se ne spominju nikakve uvrijede.

Zanimljivo, te kritike mahom dolaze od ljudi kojima je njihova alfa prva, a vjerojatno i zadnja alfa u životu.

U svakom slučaju, volim alfe  :love: , živim alfe, ali sam svjestan i njihovih mana.
« Zadnja izmjena: 30-11-2012, 21:14:18 od Q. ORO »

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #469 u: 30-11-2012, 21:15:59 »

Kupivši svoju prvu alfu u životu, davne '88. godine, mislio sam da sam dotaknuo Olimp. Bio sam presretan, 19-ogodišnjak u 33-jci! Uzdasi na sve strane  :hehe: :hehe:   
Nakon što je splasla početna euforija, nakon godinu dana sam shvatio što znači slogan: "što to noću cvrči u alfinim salonima" ili ona "hrđaju već u katalozima"

Kupivši '91. svoju drugu alfu u životu, normalno, nekome "jednom ko nijednom"  :hehe: :hehe: , shvatio sam što to znači kad netko kaže da alfe imaju problem sa elektronikom (sreća imadoh vatrogasni aparat u autu) ili još bolje, zašto je ovdije na forumu otvorena tema: "Prolupala radilica"

E, onda '95. rekoh DOSTA! pređoh na druge marke, ALI, kad bi god prošao pored iti jedne te bezdušne, grozne, kvarljive i štatigajaznam kakve alfe, srce bi se uzlupalo.

2007. vidjevši 159-ku rekoh  :love3: :love3:   Moja si!!! Tako i bi. E, onda vrlo brzo otkrih da je ono prokletstvo iz davnih dana i dalje prisutno, ne možeš ga se riješiti  :ne2: . Getriba, cvrčak, lamela, klima .....

Ali kako to u životu biva, jedna muka ti nije dosta, pa 2009. otrovah ženu da prodamo njenu Xsaru u odličnom stanju za neku siću, da bi kupio 147-mu, jer jednoj takvoj temperamentnoj dami ništa drugo ni ne pristaje  :craz . E, na to naš Balinjera počme trljat ruke  :sarcastic: : diskovi, seleni, lamela i korpa, pukao jedan, pa drugi sic .... 

I onda na kraju dugo željena 75-ica, kao ispunjenje momačkih želja. Da se stari čovo počasti.  :hehe:
Sa njom i nisam imao nekih problema, jer je bila u mene svega 9 mjeseci, a i te dječije bolesti su je daaaavno, davno prošle.  :craz

Iako sam moderator, dozvolit ćete mi da se malo prostački izrazim, jer nikako mi nije jasno kako neki ljudi mogu sebi dozvoliti da pametuju ili bolje rečeno se (kako meni, tako i drugima) preseravaju izjavama tipa: Ti nisi alfist....   kupi si golfa   .. pljuješ po alfama.

Šta je to Alfist? Da se nesmijem našaliti sa svojom mukom?! Ne smijem biti sarkastićan, jer bi to moglo dirnuti nečije osjećaje prema novome ljubimcu?  Trebam glorificirati nešto što nije u redu? E, neću! Ali, neću nikoga ni vrijeđati, jer u niti jednome mome postu se ne spominju nikakve uvrijede.

Zanimljivo, te kritike mahom dolaze od ljudi kojima je njihova alfa prva, a vjerojatno i zadnja alfa u životu.

U svakom slučaju, volim alfe  :love: , živim alfe, ali sam svjestan i njihovih mana.

:grinning-smiley-043:
Nije bolest sve što boli

Offline VIPER999

• Ovisnik o alfistima
  • 155 & Alfetta in progress
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #470 u: 30-11-2012, 21:32:58 »
Svaka čast ... ja prolazim svoju kalvariju s 146com, prva Alfa i definitvno ne zadnja ...

Online a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #471 u: 30-11-2012, 21:37:13 »

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #472 u: 30-11-2012, 21:39:02 »

Kupivši svoju prvu alfu u životu, davne '88. godine, ..... U svakom slučaju, volim alfe  :love: , živim alfe, ali sam svjestan i njihovih mana.

Zašto držiš "SDI" i "GTD" u avataru??  :sado: :sado: :sado:

:smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh :smijeh

"Some cars take your breath away"

Offline Plavac

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo GT
    • Karlovac
« Odgovori #473 u: 30-11-2012, 23:18:19 »
Na žalost ovdje ima puno zgoda tipa "za soma eura mogao sam birat između glfa keca i npr 156" karikiram ali tako nekako i onda peri po alfi. Koliko vidim svi danas imaju struju, net a i pismeni smo pa znamo zašto i kako (a njčešće je to kupovina statusa u društvu ili možda...????.......:craz) kupujemo dotični auto. Kupih svjesno alfu iz inata a ne nekakve ljubavi svjestan njenih vrlina i mana ako ih ima  :hehe: i nežalim. I Ferari se često kvari ali ga određeni tip ljudi kupuje. Jednom riječju za alfu treba lova. Meni nije prva a dali će bit posljednja???? hebiga star sam ...... :hehe:

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #474 u: 30-11-2012, 23:44:31 »
ma alfe su kao i svi drugi auti što se tiče kvarova, traže održavanje i to je to, problem je što ih malo ljudi održava, još je manje majstora koji se neki klinac kuže, većina njih danas funkcionira kao služba za ugradnju djelova, nitko ništa ne zna popraviti, kada to sve zbrojiš sa financijskom situacijom i što većina kupi alfu jer je u pravilu jeftiniji a mlađi auto od konkurencije a ne mogu je i ne znaju održavati, da se razumijemo nisam ja popio svu pamet svijeta ali sam za lovu koju sam dao za skoro 5g star auto mogao uzeti novoga npr megana ali me to nije zanimalo, napravio sam po kupovini auta sve što mu je trebalo i tako bude i u buduće, redovito mjenjati ulje neke stvari promjeniti unaprijed da ne stanu nenadano i to je to, nikakva mudrost kao i svi auti, još je alfa i donekle jeftina za održavati jer npr moj kvar alternatora me koštao 1800kn dok da imam BMW 3 istu godinu bi bio 500€ + rad jer se ne može popravljati alternator sve zalito  :ok:
Nije bolest sve što boli

Online Alfista145

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #475 u: 01-12-2012, 09:19:40 »
ma alfe su kao i svi drugi auti što se tiče kvarova, traže održavanje i to je to, problem je što ih malo ljudi održava, još je manje majstora koji se neki klinac kuže, većina njih danas funkcionira kao služba za ugradnju djelova, nitko ništa ne zna popraviti, kada to sve zbrojiš sa financijskom situacijom i što većina kupi alfu jer je u pravilu jeftiniji a mlađi auto od konkurencije a ne mogu je i ne znaju održavati, da se razumijemo nisam ja popio svu pamet svijeta ali sam za lovu koju sam dao za skoro 5g star auto mogao uzeti novoga npr megana ali me to nije zanimalo, napravio sam po kupovini auta sve što mu je trebalo i tako bude i u buduće, redovito mjenjati ulje neke stvari promjeniti unaprijed da ne stanu nenadano i to je to, nikakva mudrost kao i svi auti, još je alfa i donekle jeftina za održavati jer npr moj kvar alternatora me koštao 1800kn dok da imam BMW 3 istu godinu bi bio 500€ + rad jer se ne može popravljati alternator sve zalito  :ok:
:good post
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

33QO

• Gost
« Odgovori #476 u: 01-12-2012, 09:22:35 »

:ok:

Offline kristyanhr

• Starosjedioc
  • EX: Fiat Punto mk2 1.9DS Trenutačno: AR156 1.8TS
    • Slavonski Brod
    • NANO Autodetailing Centar
« Odgovori #477 u: 01-12-2012, 09:58:42 »
kad smo kod same kvalitete alfe i samih kvarova... najskuplji dijelovi na alfi i najskuplji popravci su bili abs..injektori...maf...itd...proizvođač: BOSCH .... Jer moram jos nesto spomenuti??????? švabo..
Darijan Kosić: "Alfizam je religija."
Certified Gtechniq Detailer - http://nano-kj.hr/nano.php

Offline bassi

• Pripravnik
  • **
    • sarajevo bih
« Odgovori #478 u: 01-12-2012, 10:03:27 »
moja mama bi stalno govorila bratu i meni "vi ste samo nasmijani kada sjednete u alfu"
mislim da to sve govori
 :love:

Offline kristyanhr

• Starosjedioc
  • EX: Fiat Punto mk2 1.9DS Trenutačno: AR156 1.8TS
    • Slavonski Brod
    • NANO Autodetailing Centar
« Odgovori #479 u: 01-12-2012, 10:09:53 »
moja mama bi stalno govorila bratu i meni "vi ste samo nasmijani kada sjednete u alfu"
mislim da to sve govori
 :love:
i previše.. ;)
Darijan Kosić: "Alfizam je religija."
Certified Gtechniq Detailer - http://nano-kj.hr/nano.php