Kupivši svoju prvu alfu u životu, davne '88. godine, mislio sam da sam dotaknuo Olimp. Bio sam presretan, 19-ogodišnjak u 33-jci! Uzdasi na sve strane :hehe: :hehe:
Nakon što je splasla početna euforija, nakon godinu dana sam shvatio što znači slogan: "što to noću cvrči u alfinim salonima" ili ona "hrđaju već u katalozima"
Kupivši '91. svoju drugu alfu u životu, normalno, nekome "jednom ko nijednom" :hehe: :hehe: , shvatio sam što to znači kad netko kaže da alfe imaju problem sa elektronikom (sreća imadoh vatrogasni aparat u autu) ili još bolje, zašto je ovdije na forumu otvorena tema: "Prolupala radilica"
E, onda '95. rekoh DOSTA! pređoh na druge marke, ALI, kad bi god prošao pored iti jedne te bezdušne, grozne, kvarljive i štatigajaznam kakve alfe, srce bi se uzlupalo.
2007. vidjevši 159-ku rekoh

Moja si!!! Tako i bi. E, onda vrlo brzo otkrih da je ono prokletstvo iz davnih dana i dalje prisutno, ne možeš ga se riješiti

. Getriba, cvrčak, lamela, klima .....
Ali kako to u životu biva, jedna muka ti nije dosta, pa 2009. otrovah ženu da prodamo njenu Xsaru u odličnom stanju za neku siću, da bi kupio 147-mu, jer jednoj takvoj temperamentnoj dami ništa drugo ni ne pristaje

. E, na to naš Balinjera počme trljat ruke

: diskovi, seleni, lamela i korpa, pukao jedan, pa drugi sic ....
Sad imamo svatko svoj križ :hehe:
Da napomenem, sve redom se radi o novim autima!
I onda na kraju dugo željena 75-ica, kao ispunjenje momačkih želja. Da se stari čovo počasti. :hehe:
Sa njom i nisam imao nekih problema, jer je bila u mene svega 9 mjeseci, a i te dječije bolesti su je daaaavno, davno prošle.
E sad, zašto sve ovo pišem?!
Iako sam moderator, dozvolit ćete mi da se malo prostački izrazim, jer nikako mi nije jasno kako neki ljudi mogu sebi dozvoliti da pametuju ili bolje rečeno se (kako meni, tako i drugima) preseravaju izjavama tipa: Ti nisi alfist.... kupi si golfa .. pljuješ po alfama.
Šta je to Alfist? Da se nesmijem našaliti sa svojom mukom?! Ne smijem biti sarkastićan, jer bi to moglo dirnuti nečije osjećaje prema novome ljubimcu? Trebam glorificirati nešto što nije u redu? E, neću! Ali, neću nikoga ni vrijeđati, jer u niti jednome mome postu se ne spominju nikakve uvrijede.
Zanimljivo, te kritike mahom dolaze od ljudi kojima je njihova alfa prva, a vjerojatno i zadnja alfa u životu.
U svakom slučaju, volim alfe

, živim alfe, ali sam svjestan i njihovih mana.