12-06-2026, 23:20:17

Autor Tema: Rasprava o kvaliteti Alfi  (Posjeta: 104553 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
Odg: Rasprava o kvaliteti Alfi
« Odgovori #150 u: 20-04-2012, 21:53:33 »
"Kao da će Alfu kupiti samo zaljubljenici u nju, pa ima ljudi koji kupe auto jer im treba prijevozno sredstvo, a to je kupnjom i dobio."

Daj molim te, koja je to Alfa pouzdana i upotrebljiva svaki dan bez da je moras "trpiti"
I nemojte mi pricati bajke " imam Alfu, tjeram je ko` vrag necistu dusu i nikada nista evo vec 5600000km" .
Vilice na 156 pucaju ko kokice, na 75 getriba vec na 100k ronda, 146 i 145 bolje da ni ne komentiram i sada ces mi reci da je to za siroke mase? To je auto za svaki dan?
Pardon.... Alfa 147 GTA tebi zvuci kao auto za moju mamu od 52 godine?

:?:  Vozio sam 33 od 97. nikada me nije ostavila na cesti, sad 156 isto tako, zamijeni što se mora i vozi dalje, vozim se svaki dan, nije neka velika kilometraža do 10000 godišnje ali nikad nisam ni jednu tjerao ko vrag nečistu dušu pa je možda tu pola odgovora zašto su moje alfe dobre a obadvije su uvežene polovne iz Italije.
I zamolio bih da se već jednom prestane sa pljuvanjem po alfama, kakve su, takve su, naše su.

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #151 u: 20-04-2012, 22:11:16 »
Moja takoder se ne ganja, jedino sta sam mjenjao malo skuplje je bio varijator, ostalo pali, toci i vozi do kud ces. :ok:
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #152 u: 21-04-2012, 00:33:30 »
"Kao da će Alfu kupiti samo zaljubljenici u nju, pa ima ljudi koji kupe auto jer im treba prijevozno sredstvo, a to je kupnjom i dobio."

Daj molim te, koja je to Alfa pouzdana i upotrebljiva svaki dan bez da je moras "trpiti"
I nemojte mi pricati bajke " imam Alfu, tjeram je ko` vrag necistu dusu i nikada nista evo vec 5600000km" .
Vilice na 156 pucaju ko kokice, na 75 getriba vec na 100k ronda, 146 i 145 bolje da ni ne komentiram i sada ces mi reci da je to za siroke mase? To je auto za svaki dan?
M3, S4, S5, S8 zvuče?

Dobar dio ljudi je kupilo alfe jer im je cijena niska i dobiješ veći auto nego kod konkurencije rabljenih. 156ica trenutno ima na bacanje na cesama kao pred par godina 145/6.

dobar dio ljudi onda poludi jer su ti auti izvoženi i treba u startu uložiti solidnu količinu novca. Kolega od mog frenda je vozio 156 i veli da nikad nije imao auto kji se bolje vozi, ali da nikad više neće kupiti alfu. Skupi servisi, skupi djelovi ( svjećice, vilice) i slaba trajnost istih ( vilice).
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline alfa166twinspark

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #153 u: 21-04-2012, 00:47:00 »
M3, S4, S5, S8 zvuče?

Dobar dio ljudi je kupilo alfe jer im je cijena niska i dobiješ veći auto nego kod konkurencije rabljenih. 156ica trenutno ima na bacanje na cesama kao pred par godina 145/6.

dobar dio ljudi onda poludi jer su ti auti izvoženi i treba u startu uložiti solidnu količinu novca. Kolega od mog frenda je vozio 156 i veli da nikad nije imao auto kji se bolje vozi, ali da nikad više neće kupiti alfu. Skupi servisi, skupi djelovi ( svjećice, vilice) i slaba trajnost istih ( vilice).

:da: :da:

Offline EncY

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #154 u: 21-04-2012, 00:49:02 »

Hajde onda ti razguli na neki drugi forum ako ti se vec ne svidja Alfa idi vozi golfa 2 auto za siroke narodne mase  :metak

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #155 u: 21-04-2012, 01:18:33 »
M3, S4, S5, S8 zvuče?

:care

Idemo u stilu brojki i slova... ja nadodajem "V6"   :cigara:   Garantirano ide i za roditelje >50g... evo sutra ću napravit fotku  :drive: :drive:  :craz :) :love3:
« Zadnja izmjena: 21-04-2012, 01:19:21 od Bandit »
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
« Odgovori #156 u: 21-04-2012, 12:11:32 »
Hajde onda ti razguli na neki drugi forum ako ti se vec ne svidja Alfa idi vozi golfa 2 auto za siroke narodne mase  :metak

Da mi se ne svidja moj auto vozio bih nesto drugo. Ali cinjenica je da ja jesam zaljubljen u svoj auto. Isto tako znam da je krama i svjestan sam toga i priznajem to.

Idem off topic. Sorry!
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #157 u: 21-04-2012, 12:30:57 »
M3, S4, S5, S8 zvuče?

To je prava realnost i ono što sam ja u par navrata također tvrdio. Ja sad po sarajevu viđam najviše "alfista" su bivši GOLF2 GTI vlasnici, Kadett GSI vlasnici koji su za male doplate došli do alfi i većina njih će to auto drljati do prvog većeg servisa i onda ga prodati. Tako je kako je.......
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #158 u: 21-04-2012, 13:47:44 »
a to sa prodajom alfe, pogotovo na BH trzistu polovnjaka, ce malo teze ici  :)

neka je kupi VW, bolji bi posao napravio od fiata. doci od vrlo uspjesne 156ice, prodane u preko 700.000 primjeraka, do 159ke, koja nije ni u 80.000 komada prodana, pa pogasiti pola game modela  :metak

najveca sprdacina je uradjena sa rebrandiranjem chryslera u lanciu themu, ocekujem da i na pt cruisera stave alfin logo  :smijeh

Offline Marcus

• Trade Count: (+22)
  • Starosjedioc
  • 156 2.4 Ursus
    • Zagreb, Trnsko
« Odgovori #159 u: 21-04-2012, 13:59:00 »

niti jedan auto u tom rezimu nebu dugo zdrzal sa 'nikad nis'...dal su alfe osjetljive, pa vjerojatno jesu i dali se dosta ostrije voze od vecine 'normalnih' autiju i to vjerojatno stoji...a ove price drugih marki koji 'vec 200 000 km rade samo redovne servise'.'..imao sam priliku sjesti u par takovih i reci cu samo da se ja s tim nebi do ducana spustio u kakvom su stanju...dakle alfe jesu osjetljive, ali oni koji ih voze jos su gori, jer na prve zvukove rade se zamjene, a ne pusta se 50 000 km da kugla lupa i sta ja znam  i ne vice se na mom autu nikad nis.....
Da mi je i dolinom smrti proći, zla se ja ne bojim  jer Ti si sa mnom....

http://zalauru.blog.hr/

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #160 u: 21-04-2012, 14:27:14 »
ako radis auto koji ima sprotski image i percipira se ko sportski onda mora biti i adekvatno izradjen, a ne da ti crkne motor jer si se cesce vozio na noz...

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #161 u: 21-04-2012, 14:28:21 »
ako radis auto koji ima sprotski image i percipira se ko sportski onda mora biti i adekvatno izradjen, a ne da ti crkne motor jer si se cesce vozio na noz...

Onaj legendarni Punto izdržljiviji od QV  :craz :hehe: :) :ok:
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #162 u: 23-04-2012, 06:05:52 »

Ne to nije definicija sportskog automobila, trajnost nije faktor koji je tu uopće u jednadžbi, da si rekao auto visoke klase onda bi razumio ali definicija sportskog auta zaista nema veze sa km prije servisa i generalnim brojem kvarova...

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #163 u: 23-04-2012, 10:28:12 »
ako cemo realno, nijedan serijski automobil nema velike veze sa trkacim automobilima

sjedim neki dan sa legendom bh automoto sporta, tanom kuvaljom, kaze on, sinko, ja sam ti prije 20 godina imao bmw e36 2.0 4cil stmo sa 286 ks koji je bio laksi xxx kg od serijskih i stotinu drugih specificnih podesavanja

po njegovom, naziv sport u serijskim vozilima nema blage veze sa pravim automoto sportom a pametnijeg treba poslusati  :ok:

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #164 u: 23-04-2012, 12:01:27 »
Ne to nije definicija sportskog automobila, trajnost nije faktor koji je tu uopće u jednadžbi, da si rekao auto visoke klase onda bi razumio ali definicija sportskog auta zaista nema veze sa km prije servisa i generalnim brojem kvarova...
Ima u toliko da se način vožnje spominje kao uzrok kvarova. Ista stvar bi bila kada bi se radilo o terencu kojeg ne smiješ voziti po terenu jer će nešto puknuti.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #165 u: 23-04-2012, 13:20:50 »
ako cemo realno, nijedan serijski automobil nema velike veze sa trkacim automobilima

sjedim neki dan sa legendom bh automoto sporta, tanom kuvaljom, kaze on, sinko, ja sam ti prije 20 godina imao bmw e36 2.0 4cil stmo sa 286 ks koji je bio laksi xxx kg od serijskih i stotinu drugih specificnih podesavanja

po njegovom, naziv sport u serijskim vozilima nema blage veze sa pravim automoto sportom a pametnijeg treba poslusati  :ok:

Ja pravo da ti kažem ne slušam priče tih "ocvalih" moto-trkača a znam ih par i svi vole pametovat. A evo i zašto, znanja od prije 20 godina su poprilično slabo primjenjiva danas a i pitanje je koliko je taj trkač bio i meštar, jer što  dobar vozač mora biti ujedno i "rođen s gedorom"....ne mora. I još jedna stvar, svi ti stariji trkači su se čitav život trkali na uniroyal/tigar/sava gumama i sa modriča/ina uljima jer su u bivšoj jugi bila striktna pravila za trke, tako da je upitno šta ti trkači znaju izuzev vozit auto. Naravno da ima auta koja su sportskiha od drugih, ne možeš me uvjeriti da se jedan hunday i30 vozi isto kao i BMW ili jedna dacia sandero kao alfa GTA.
Što se tiče osjetljivosti i kvalitete alfe, ja sam mišljenja da je to poprilično osjetljivo auto koje puno pruža ali i puno traži da bi puno pružalo. I ne bih ga svakom savjetovao - jednostavno nije za svakoga.
Za mene je najprecizniji opis alfe dao Jeremy Clarkson kad je rekao da je to najbolje auto ali nakratko - "''Alfa build a car to be as good as a car can be . . . . . . . . BRIEFLY''
To je moje mišljenje  :mah:
« Zadnja izmjena: 23-04-2012, 13:29:14 od Tare071 »
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #166 u: 23-04-2012, 16:51:35 »
Ja pravo da ti kažem ne slušam priče tih "ocvalih" moto-trkača a znam ih par i svi vole pametovat. A evo i zašto, znanja od prije 20 godina su poprilično slabo primjenjiva danas a i pitanje je koliko je taj trkač bio i meštar, jer što  dobar vozač mora biti ujedno i "rođen s gedorom"....ne mora. I još jedna stvar, svi ti stariji trkači su se čitav život trkali na uniroyal/tigar/sava gumama i sa modriča/ina uljima jer su u bivšoj jugi bila striktna pravila za trke, tako da je upitno šta ti trkači znaju izuzev vozit auto. Naravno da ima auta koja su sportskiha od drugih, ne možeš me uvjeriti da se jedan hunday i30 vozi isto kao i BMW ili jedna dacia sandero kao alfa GTA.
Što se tiče osjetljivosti i kvalitete alfe, ja sam mišljenja da je to poprilično osjetljivo auto koje puno pruža ali i puno traži da bi puno pružalo. I ne bih ga svakom savjetovao - jednostavno nije za svakoga.
Za mene je najprecizniji opis alfe dao Jeremy Clarkson kad je rekao da je to najbolje auto ali nakratko - "''Alfa build a car to be as good as a car can be . . . . . . . . BRIEFLY''
To je moje mišljenje  :mah:

ima samo jedan problem

niko iz BiH se ni nakon 20 godina ni priblizio nije njegovim rekordima, odnosno vremenima  :craz
pored toga, kuvalja se trkao do 2003. godine a inace, za one koji mozda ne znaju, je bio visestruki prvak bivse jugoslavije u biciklizmu pa se od 1975. prebacio na automoto sport

nije pametovao tacnije ja sam bio zainteresovan da cujem price starog asa, pa mi je rekao da to nikog ne interesuje i cudio se  :komp:

a sa daciom sandero i sa bmw m5 ce se od tacke a do tacke b stici vrlo slicno u vremenskim jedinicama, barem po balkanskim gudurama, tu su kamere, ogranicenja, striktne kontrole i onda se postavlja pitanje za koji moj se uzimaju putnicka, da ne kazem civilna, auta od 200-300 itd. KS? pa jedina dva mjesta gdje se vozaci takvih masina mogu iziviti jeste staza i njemacki autobanovi.

Anton

• Gost
« Odgovori #167 u: 23-04-2012, 20:18:45 »
Jednom u zivotu da se slozim s Tarom... "alfa nije auto za svakoga"
Kad mene pitaju nakon moje 3 alfe, koliko sam zadovoljan s alfama, nikad ne lazem.
Meni su savrsene ali po nekim tudim kriterijima vjerujem da bi bilo vise negativno nego pozitivno.
Unatoc tome sto alfa nije proizvodac exluzivnih vozila kao nekada, zadrzala je neke specificnosti koje ju razlikuju od svega ostalog na cesti.

156 jtd me u 3 godine i 70 tkm kostala nekih 5000 kuna popravaka ne racunajuci redovne i veliki servis.
Sve sto mi je trebala uciniti, od voznje za gust do prijevoza obitelji na duge relacije, udobno brzo i sigurno, odradila je savrseno! Za mene je to kvalitetan auto!

Al nebih ga preporucio prijatelju... Neprijatelju, mozda  :hap:

Offline Plavac

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo GT
    • Karlovac
« Odgovori #168 u: 23-04-2012, 21:07:10 »
 Alfa je najbolji auto na svitu. :ok:

33QO

• Gost
« Odgovori #169 u: 23-04-2012, 21:11:05 »

Alfe mi krv piju!

... ali ih volim  :love:

denis147

• Gost
« Odgovori #170 u: 23-04-2012, 23:02:19 »
147 1.6ts TI 2003  - bez greške
147 1.6ts     2007  - bez greške

po mom iskustvu alfe su besprijekorne  :hap: :hap: :craz

MaliBuda

• Gost
« Odgovori #171 u: 23-04-2012, 23:36:02 »
Kvaliteta nekog auta je vrlo upitna ja sam imao podosta alfi i bmw-a,lanci,fiata itd. Svi se u prosjku kvare tu negdje ali kad idem kupit obicnu vilicu za svoju kockicu ona jos uvijek kosta 800kuna mislim da je jako vazno koliko kostaju popravci to je jako bitno

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #172 u: 24-04-2012, 00:00:33 »
Kvaliteta nekog auta je vrlo upitna ja sam imao podosta alfi i bmw-a,lanci,fiata itd. Svi se u prosjku kvare tu negdje ali kad idem kupit obicnu vilicu za svoju kockicu ona jos uvijek kosta 800kuna mislim da je jako vazno koliko kostaju popravci to je jako bitno

za 164 za 800kn dobiješ cjeli most  :craz

ne možeš to tako uspoređivati!
Nije bolest sve što boli

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #173 u: 24-04-2012, 09:49:49 »
Alfe mi krv piju!

... ali ih volim  :love:

... to je to  :ok:

:care
.... sempre gilles ....

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #174 u: 24-04-2012, 14:34:45 »
Ma Alfa je meni najkvalitetnija :rolll:

Nije ,ali bilo koji drugi auto u tom cijenovnom rangu mi je goli smoki prema alfi.

Barem ja tako osjećam........

Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #175 u: 24-04-2012, 14:38:10 »
Ma Alfa je meni najkvalitetnija :rolll:

Nije ,ali bilo koji drugi auto u tom cijenovnom rangu mi je goli smoki prema alfi.

Barem ja tako osjećam........

kratko, jasno, objektivno - potpisujem :ok:
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Offline alfamarko

• Pripravnik
  • **
  • 159 1.9 JTD
    • Bjelovar
« Odgovori #176 u: 17-05-2012, 11:00:59 »
Ne znam dali je ovo pravo mjesto, ali evo jednog istraživanja Centra za Vozila Hrvatske koji ude u prilog našem omiljenom brendu.

free picture hosting

VW  :craz

Po meni ta medalja ima i drugu stranu, jer nije samo riječ o samoj kvaliteti auta, nego i o održavanju istog.

Offline alfaKT

• Na probi
  • *
    • Kutina
« Odgovori #177 u: 20-06-2012, 13:42:58 »
Ma Alfa je jedini auto koji reflektira karakter vlasnika  :craz Ak si traljav, takva ce i Alfa da bude...ak si bezobrazan, taka ce i onda da bude...ak pazis na nju, onda ce pazit na tebe  :craz Ak ju volis, ona ce ti dat jos vise uzitka  :love: :love:

...Bravo  :ok: apsolutna istina  :love: mene još nijedna alfa (156 2.4.jtd 140ks cipirana na 170ks i 156 2.4 jtdm 175ks) nije razocarala niti imala nekih problema,a sa svakom sam napravio 200000km....sad vozim Giuliettu 2.0jtdm-2 170ks i vjerujem da ce i poslije nje opet kupiti Alfu jer svaki drugi auto mi je bezveze  :sado:

Offline alfaKT

• Na probi
  • *
    • Kutina
« Odgovori #178 u: 20-06-2012, 13:51:43 »
u Alfu dajes stalno novac da je mozes gazit,ak nedas novac onda ona tebe gazi  :craz

...ako znaš vozit auto,onda ne trebaš puno ulagati u Alfu...ja sam na dvije 156 2.4jtmd (po 200000km na svakoj) imao jako malo troškova na održavanju,a održavao sam redovito...na prvoj sam promijenio debimetar i prednje vilice,amortizere (jednom) , diskove i koč.pločice (dvaput) i koliko se sjećam ništa više....na drugoj prednje vilice (dvaput) koč.diskove i pločice (dvaput), zamašnjak, egr...ma sve skupa više nego zadovoljan...čak je kupac one prve 156-ice bio zadovoljan nakon mene, ništa nije mijenjao osim prednjih vilica godinu dana nakon sto ju je kupio...zadnju 156-icu jos nisam prodao,ali sam uvjeren tko je kupi da ce imati jako dobar auto bez ikakvih ulaganja

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #179 u: 20-06-2012, 14:17:33 »
ovo s novcem je laz bar kad se radi o polovnom 2.0 16v TS...