12-06-2026, 01:36:36

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 180837 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Igica

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa 146
    • Varaždinske toplice - Varaždin
Kao syo su komentari na myhrawebu, sad ce maknut zvuk, pa mjenjac, pa ovo, pa 100 raznih modela od skutera na dalje, bitno da se proda i to nece imat veze s ducatiem.

gluposti, ducati će i dalje ostati ducati. Samo će imat nove tatu i mamu. Malo bogatije.

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
da kao to su s lamborghiniem napravili, :rolll:  :rolll:

I onda se to nece prodavati jer to nitko nece htjeti kupiti.

Nije tačno da su to napravili sa lambom......ako pogledaš malo šta su zaista uradili sa lambom je da su ga rafinirali, lambo je prije na modelima diablo i starim modelima tipa countach imao težak i neprecizan mjenjač, kvačilo gdje si morao biti fizički radnik da ubaciš u brzinu, a o preglednosti vozila i realnoj upotrebljivosti izvan staze nije bilo ni govora ili je bila dobro upitna.
Lambo je rafiniran i doveden u situaciju da bude stvarna konkurencija recimo jendnom ferrariju ili u novije vrijeme zondi.
Da se taj potez nije desio lambo bi otišao u istoriju kao firma koja je proizvodila traktore i eto nekad nešto značila. Ta vremena su prošla, a ovo što sam ja napisao nije moja pamet nego se to vidi iz svih testova od onih Fifth Geara, Tog Geara, Harrija Metcalfa (DriveTV) itd itd itd.
Eh sad će se nači neko ko će sebe vidjeti kao pravog alfa mužjaka kome taj hardcore momenat nedostaje - a takvi obično valjaju populističke izjave bez pokriča.
No dobro - ja sam svoje mišljenje rekao, nek se desi šta treba da se desi, niti sam dioničar FIATA niti sam dioničar VAGa - meni ni iz džepa ni u džep

:mahm
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
Nije tačno da su to napravili sa lambom......ako pogledaš malo šta su zaista uradili sa lambom je da su ga rafinirali, lambo je prije na modelima diablo i starim modelima tipa countach imao težak i neprecizan mjenjač, kvačilo gdje si morao biti fizički radnik da ubaciš u brzinu, a o preglednosti vozila i realnoj upotrebljivosti izvan staze nije bilo ni govora ili je bila dobro upitna.
Lambo je rafiniran i doveden u situaciju da bude stvarna konkurencija recimo jendnom ferrariju ili u novije vrijeme zondi.
Da se taj potez nije desio lambo bi otišao u istoriju kao firma koja je proizvodila traktore i eto nekad nešto značila. Ta vremena su prošla, a ovo što sam ja napisao nije moja pamet nego se to vidi iz svih testova od onih Fifth Geara, Tog Geara, Harrija Metcalfa (DriveTV) itd itd itd.
Eh sad će se nači neko ko će sebe vidjeti kao pravog alfa mužjaka kome taj hardcore momenat nedostaje - a takvi obično valjaju populističke izjave bez pokriča.
No dobro - ja sam svoje mišljenje rekao, nek se desi šta treba da se desi, niti sam dioničar FIATA niti sam dioničar VAGa - meni ni iz džepa ni u džep

:mahm

ja sam bio sarkastican, jer su i po mom misljenju Lamborghini uredili i neke stvari izbacili. Druga je stavr da je meni ferrari po dizajnu drazi.

Dakle znaju oni kaj su kupili i sigurno im nije u interesu napraviti od Ducatia nesto kaj radi skutere, nisu ga zato kupili.

Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
ja sam bio sarkastican, jer su i po mom misljenju Lamborghini uredili i neke stvari izbacili. Druga je stavr da je meni ferrari po dizajnu drazi.

Dakle znaju oni kaj su kupili i sigurno im nije u interesu napraviti od Ducatia nesto kaj radi skutere, nisu ga zato kupili.

Do mene !   :ok:
Slažem se ferrari mi je također draži.
« Zadnja izmjena: 19-04-2012, 19:31:42 od Tare071 »

Offline Alfa Wanabe

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
Pa dobro Istina da su lambo transformirali. Prije su Alfu i Lambo kupovali vozaci, a danas proizvodjaci racunovodstvenog softwarea.
Uzimam za primjer jednog kojeg osobno poznam a vozi Alfu. I izjava istog mi je predobra " a jeftino sam je dobio jer sam imao kes". Njemu je auto ko auto.

Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
Pa dobro Istina da su lambo transformirali. Prije su Alfu i Lambo kupovali vozaci, a danas proizvodjaci racunovodstvenog softwarea.
Uzimam za primjer jednog kojeg osobno poznam a vozi Alfu. I izjava istog mi je predobra " a jeftino sam je dobio jer sam imao kes". Njemu je auto ko auto.

Da da...dobra ti je podjela, oni što preko dana rade na mješalici za beton su pravi muškarci a oni sa cvikerima su "računovođe"..........logika ti je NHF truba.
Auto kupuju oni koji si ga mogu priuštit i tačka. A znaš kako ti je, svi muškarci misle da su dobri u krevetu i za volanom  :smijeh
I  BTW na stranu hardcore alfisti, ja se mogu opkladiti da je 40% forumaša ovde kupilo alfu jer je bila u cjenovnom razredu koji su si mogli priuštit a jesu li onda kad su je kupili otkrili nešto više kod tog auta i tog brenda to je već neka druga tema........
« Zadnja izmjena: 19-04-2012, 21:30:10 od Tare071 »

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split

Kakva je to podjela?  :hehe:

Kao da će Alfu kupiti samo zaljubljenici u nju, pa ima ljudi koji kupe auto jer im treba prijevozno sredstvo, a to je kupnjom i dobio.
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

BigSaint

• Gost

:rolll: :hap:

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
  • Ferrari...Subaru i Micek evoIX
    • PAZIN
Ako pripitome njemci Ducati kao što su pripitomili Lambo, onda bolje da Dukac ide u povijest.

Svako ko ima para može vozit Ducatia, ali za izvuć iz njega ono za što je taj stroj konstruiran ... treba
imat kohones i veliko vozačko umijeće.

Taj stroj ima ogromnu karizmu i ako ga uljude ... bolje da se spominje kao legenda

Ko pročita, otpala mu kita.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
Ako pripitome njemci Ducati kao što su pripitomili Lambo, onda bolje da Dukac ide u povijest.

Svako ko ima para može vozit Ducatia, ali za izvuć iz njega ono za što je taj stroj konstruiran ... treba
imat kohones i veliko vozačko umijeće.

Taj stroj ima ogromnu karizmu i ako ga uljude ... bolje da se spominje kao legenda

Bili bi isto ko i MV agusta, toliko su zajebani i extravagantni da imaš šaku ljudi koji su za njih čuli i imaju model u par godina......ma daj, zar se neko stariji od 12 godina loži na dimenziju kohonesa. A ti bajkeri sa kohonesima, jednom sedmično završe na sarajevskom groblju.....preračunaju dimenziju kohonesa  :funny:
« Zadnja izmjena: 19-04-2012, 22:33:04 od Tare071 »

Offline alfamarko

• Pripravnik
  • **
  • 159 1.9 JTD
    • Bjelovar
Mene osobno ne bi bilo strah toga da VW preuzme Alfu, da nemamo živi primjer Seata. Nadjenuli su mu pridjev "Španjolska Alfa", zaposlili Da Silvu i krenuli u stvaranje cuore sportivo marke. Ta cijela priča je neslavno  završila i po mome mišljenju VW bi se sada vrlo rado riješio Seata. Seata koji se je izgubio u monovulumenskim oblicima. Jednostavno nemaju oni žicu za to. Žulja njih taj dio kolača i znado koliki Alfa ima kult i zaljubljenika po cijelom svijetu.  A opet na greškama se uči i možda bi to bio i uspješan poslovni potez. Ne mrzim Njemačku i njihovu industriju, čak naprotiv, ali njemački auti  :ne2:.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
njemački auti ko njemački narod tek kad si puno popiju se opuste, a onda pretjeraju pa postanu nepodnošljivi  :craz :craz

Offline Uzzy

• Ovisnik o alfistima
    • Solin
    • GTV
gluposti, ducati će i dalje ostati ducati. Samo će imat nove tatu i mamu. Malo bogatije.

Nema tu audi puno za prckat,mogu povecat kvalitetu,smanjit troskove proizvodnje,kvalitetnije izreklamirat.......i ostale stvari koje swabe rade bolje od talijana.......

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
Nema tu audi puno za prckat,mogu povecat kvalitetu,smanjit troskove proizvodnje,kvalitetnije izreklamirat.......i ostale stvari koje swabe rade bolje od talijana.......

Taman tako !

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
  • Ferrari...Subaru i Micek evoIX
    • PAZIN
Bili bi isto ko i MV agusta, toliko su zajebani i extravagantni da imaš šaku ljudi koji su za njih čuli i imaju model u par godina......ma daj, zar se neko stariji od 12 godina loži na dimenziju kohonesa. A ti bajkeri sa kohonesima, jednom sedmično završe na sarajevskom groblju.....preračunaju dimenziju kohonesa  :funny:

napisao sam i veliko vozačko umijeće ... ne ložim se uopće na veličinu kohonesa, nego imam veliki respekt
prema nekom ko iz takvog vozila zna izvuć maximum ... Dukac je po upravljivosti karting među motorima.
ja sam samo iznio moje emotivno mišljenje, a to je da bolje da Ducati ode u zaborav, (i da se njegovi ljubitelji sa sjetom sjete nekih boljih vremena) nego da njemci od njega naprave motor kojeg može vozit blizu limita svatko ko za njega ima para ... ili od njega naprave nedaj bože VolksWagen, tj. motor pristupačan širem krugu ljudi
Ducati je motor sa dušom ... kad ga se njemci dokopaju, momentalno će tu svoju dušu izgubit ... provjerit da li su svi vijci dobro stegnuti nakon par vožnji, to je Ducati i njegov šarm ... da li mogu njemci napravit bolji motor? a vjerojatno mogu. da li mogu napravit da je sve cakum-pakum, da si ne razbijaš glavu da li je sve stegnuto? sigurno mogu. da li mogu zadržat njegovu dušu? nemogu ni pod razno.
To je moje razmišljanje, kao emotivca koji se pali na talijansku auto/moto industriju, a šta je bolje za Ducati i njegove zaposlenike ... u to ne ulazim, jer ne raspravljam o tome kako im se može pomoći

Bili bi isto ko i MV agusta, toliko su zajebani i extravagantni da imaš šaku ljudi koji su za njih čuli i imaju model u par godina ... a šta je loše u tome? ... pa ima puno stvari na ovom svijetu za koje je čula samo šačica ljudi

popričaj malo sa nekim talijanom sa mjesečnim primanjima visine talijanskog prosjeka plaća, uhvati ga na prepad i pitaj ga šta misli o ovom preuzimanju od strane Audi-a ...
dobit ćeš sličnu priču ovoj mojoj
Ko pročita, otpala mu kita.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
Ako je sarm provjeriti da li je kotac dobro zategnut onda mi to ne treba. To ja zovem slamperaj! Sarm je zvuk, izgled, osobine u voznji.

Po toj logici je zaribavanje radilica na 16V TS sarm, diesel zvuk varijatora sarm kojeg alfa nije imala dok fiat nije poceo prckat i upropastavat dobre stvari ( znam za jedan slucaj kad je na 8V TSu krepao varijator, i to nakon 350 000 nije vracao zakrenutost).

Nisu svabi glupi nit im je namjera od Ducatia napraviti motor za siroke mase, jer za to su mogli kupiti nekog drugog.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
Ako je sarm provjeriti da li je kotac dobro zategnut onda mi to ne treba. To ja zovem slamperaj! Sarm je zvuk, izgled, osobine u voznji.

Po toj logici je zaribavanje radilica na 16V TS sarm, diesel zvuk varijatora sarm kojeg alfa nije imala dok fiat nije poceo prckat i upropastavat dobre stvari ( znam za jedan slucaj kad je na 8V TSu krepao varijator, i to nakon 350 000 nije vracao zakrenutost).

Nisu svabi glupi nit im je namjera od Ducatia napraviti motor za siroke mase, jer za to su mogli kupiti nekog drugog.

:da: :da: :care
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
njemački auti ko njemački narod tek kad si puno popiju se opuste, a onda pretjeraju pa postanu nepodnošljivi  :craz :craz

:care

Ovo treba staviti u knjigu mudrih izreka  :clap:

Offline haky

• Sa stažom
  • lancia y-GT
    • ZAGABRIA-sesvete

najpametniji odg.u ovoj temi :ok:
VOLIM SVE ŠTO MLADI VOLE

33QO

• Gost

Slava Isusu!

:smijeh

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
Slava Isusu!

:smijeh

Nije čovjek džaba izabrao taj nadimak  :hehe:

MaliBuda

• Gost
Jaimam problem s instant proizvodjacima.....znaci audi je dosao na trziste i odjednom je on premium brend,sad je on i sportski, i svasta nesto. Mrzim sterilne brendove poput audia i tdi-a. U svakom slucaju mislim da ce vw preuzet i sterilizirat cijelu autoindustriju a sad ocito i moto ind. Iskreno nemrem vjerovat da im talijani to dopustajz

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
talijani su budale,nema tu ništa čudno  :)

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
Jaimam problem s instant proizvodjacima.....znaci audi je dosao na trziste i odjednom je on premium brend,sad je on i sportski, i svasta nesto. Mrzim sterilne brendove poput audia i tdi-a. U svakom slucaju mislim da ce vw preuzet i sterilizirat cijelu autoindustriju a sad ocito i moto ind. Iskreno nemrem vjerovat da im talijani to dopustajz

audi se dobro morao pomuciti da se ugura u taj tzv. premium segment, i to je pocelo kada su negdje 1988. predstavili petmetarski audi sa v8 motorom. nije to njima niko poklonio, sami su se izborili. od tada prave vrhunska auta sto im se isplatilo visestruko jer prodaja raste iz godine u godinu.

a ne alfa i lancija, naprave odlicne modele kao sto je delta, 156, i onda 10 godina nista nakon toga  :000:

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
audi ima ''sponzora'' sa viška para (vw)

dok alfa ima vlasnika za kojeg samo čekamo da vidimo negdje da je propao,nesmiju ić rizično jer imaju velike šanse za propast

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
pa VW je 1990. godine dao 1,5 milijardu tadasnjih DEM za vrlo rizicnu kupovinu Skode

i evo gdje je Skoda danas

a fiatu je uspjelo upropastiti dvije marke sa mozda najvecom istorijom i tradicijom u automoto svijetu, kao sto su alfa i lancia  :mad:

MaliBuda

• Gost
Marke koje postoje 30g ne priznajem

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
Marke koje postoje 30g ne priznajem

skoda postoji ohoho, audi postoji od 1966. a audijev prethodnik je auto union, isto odavno prisutan - jos jedna uspjesna akvizicija vw-a

ne volim ni ja vw ali im se u poslovnom smislu treba kapa spustiti dole

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
skoda postoji ohoho, audi postoji od 1966. a audijev prethodnik je auto union, isto odavno prisutan - jos jedna uspjesna akvizicija vw-a

ne volim ni ja vw ali im se u poslovnom smislu treba kapa spustiti dole

Audi je bio dio Autouniona. Poslije drugog svjetskog rata i nakon kaj je tvorcia odešena u rusiju su u Bavarskoj...

MaliBuda

• Gost
Skoda je nekad bila auto sad je policija i cammeo.
Nije problem da netko kupi nekoga samo ne vag alfu , Ja mislim da je problem ako svi budemo vozili iste dosadne aute. Sva sreca na krizi mozda vw s svojim napuhanim cijenam propadne