13-06-2026, 05:58:46

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 180958 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sasa.baska

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
ma nije samo stvar u prekidacu. dobio bi das problem sa alfa znakom. mene nije briga koliko ce alfa auti prodat i koliko ce imat modela, da ima i sto modela i da mi se ni jedan ne dopada nebi je kupio. kupujes ono sta ti je zapelo za oko.  zelim je takvu kakva je, a ne da mi je neki mutant sa vau-vau porodicom. jel ima tko arnu  :?:

mislis da bi ti se alfa vozila tako kao sta se vozi sada da je pod vau-vau  :?:   :ne:
da bude bolja od audija ili vw  :ne: :ne: , a tek kakva bi cijena bila kod kupnje nove  :) :)

ma ja na sve to gledam sa nekog pozitivnog gledišta u smislu da će se Alfa unaprediti...
pa valjda ako se hoće povećat prodaja onda mora u tom smjeru ici i napredak i ponuda...
a i ne vjerujem da ce se natjecati Alfa vs vw vs Audi koji je bolji...pa nije cilj Vw napravit jos jedan Vw od Alfe...znaju oni ko kupuje Alfe i zbog čega i ja milsim da ce u tom smjeru i nastaviti...nece oni dva put radit istu gresku ko sa seatom  :ne:
njima je cilj uzet dio kolača u cjelokupnoj prodaji šta sad drzi Alfa ( doduše nevelik za sada), a to če napravit samo ako nastave s Alfom u smjeru Cuore Sportiva  :da:
bilo kako bilo ja sam optimist i nadam se da će se sve dobro zavrsit  :hehe:

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
ma ja na sve to gledam sa nekog pozitivnog gledišta u smislu da će se Alfa unaprediti...
pa valjda ako se hoće povećat prodaja onda mora u tom smjeru ici i napredak i ponuda...
a i ne vjerujem da ce se natjecati Alfa vs vw vs Audi koji je bolji...pa nije cilj Vw napravit jos jedan Vw od Alfe...znaju oni ko kupuje Alfe i zbog čega i ja milsim da ce u tom smjeru i nastaviti...nece oni dva put radit istu gresku ko sa seatom  :ne:
njima je cilj uzet dio kolača u cjelokupnoj prodaji šta sad drzi Alfa ( doduše nevelik za sada), a to če napravit samo ako nastave s Alfom u smjeru Cuore Sportiva  :da:

nemoj mislit da ce vw ulagat nesto posebno u alfu. bit ce ono da vidimo sta ima u skladistu pa cemo slozit nesto i za alfu. ja jednog znam da ako vw uzme alfu, znam tko je  :ne: :ne: :drive: pa da neznam sta napravili od nje

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR

Sve stoji, ali mislim da si malo fulao, ne iritira ljude ovdje na forumu , niti mene, barem nas alfiste što škripe,
federi, vilice, što svaki dugi benzinac vrisne, i tako to, nego što alfa nema automobila u ponudi, samo 2.
Ima alfista koji mogu i žele mjenjat i kupovat nove alfe, a drugi kupovat od njih opet kao rabljene.
I ja navijam da alfu kupi neka korporacija koja će joj dati novi uzlet ali da i dalje ostane Alfa Romeo i koja će
poštivat njenu tradiciju s barem 4-5 modela u non stop proizvodnji.
I to 2 FIAT-a (MiTo-Punto i Giulietta-Bravo) :craz
Nadajmo se da je to neka baza i da će vremenom biti više modela, ali treba se pomriti sa tim da neće više biti čistih Alfi, uvijek će to biti neka dijeljena platforma.

alfa bi se 10x bolje prodavala samo kad bi bila pod vwom,to je činjenica,ali to više nebi bila alfa

iako ni ovo sada više nije ''alfa'' kakvu je znamo,sve samo za bolju prodaju
Vjerovatno i bi, ali samo zahvaljujući boljem menadžmentu, marketingu, boljoj prodajnoj i servisnoj mreži diljem svijeta, itd...
Recimo VW je napravi ogroman brend od oznake TDI (iako pod tu oznaku idu motor koji nemaju veze jedni s drugima).
Dok FIAT nije u stanju kapitalizirati svoje izume Unijet/Multijet/Multiair/...
Recimo ljudi nemaju pojma da je FIAT zaslužan za CommonRail, a i sam FIAT ih konstantno zbunjuje ljepljenjem različitih oznaka jedne te iste generacije motora (JTD, M-JET, JTDM, JTDM-2, MJTD, Multijet...)

bas taj primjer Seata je pokazatelj svega. lako za Lambo, to je jedna druga dimenzija u koju ne ulazim. ali evo Seat, to je marka koja je blizu nasih novcanika.
znaci vw kupuj to od (tko bi rekao) FIAT-a i zeli napraviti konkurenciju temperamentim jeftinijim sportskim autima (znaci alfa, honda).
krecu u akciju, stavljaju seat u rally. godinu-dvije, nije islo, ne ulaze se vise novaca nego se krece na etcc (wtcc). tamo ponovo neide sa 2.0 N/A motorom i pod cijenu odustajanja FIA im dopusta da protiv svih pravila udu sa (turbo) diesel motorima i tamo rade rezultat sa nelegalnim autom (alfa je dobila limatotor na 8000, bmw radi sestaka na 7500 a chevrolet i lada bez limitatora tako da se privuce jos koji proizvodac pa makar se unistio sport (F1 primjer  :rolll: )

znaci krece vw u sportskom smjeru i radi sportsku marku. sada 20 godina poslije te kupnje, reci te mi, koji seat bi ste kupili? solidna platforma, solidni motori, solidna zavrsna obrada. znaci sve je ok i sve stima u svezi auta.
ajde, koji???

ajmo o dizajnu
seat dobio valtera da silvu (to je onaj panj koji je nacrtao 156/147/gt), znaci covjek zna crtat i dobio je zadatak da nacrta sportsko auto u zadanim okvirima. vw okvirima. sta je nacrtao? sta je to ispalo? usporedite unutrasnost seat-a i 156-ice. znaci limitiran je upotrebom satova od golfa, kvakom od fabije, retrovizorom od a3, zaruljom od pola i volanom od passata. i nema tu mrdanja. moze covjek biti neznam kakv genije ali ti djelovi se moraju koristiti i tu nema pomoci

ajmo o motorima
vozis 156-icu 1.8, znaci srednja zalost. imas motor koji se vrti do 7000, ali ne da se vrti nizbrdo, nego se razvrtava u svakoj brzini do kraja. radi bolje na 6000 nego na 3000. nisam bas siguran da ima vw takav motor u ponudi (nisam vozio, nemogu tvrditi...)
ajmo neki jaci onda, recimo 156 v6  i vw 1.8 turbo neovisno o snazi. sada vec pocinje biti smjesna usporedba...
dieseli su tu negdje vjerovatno jer su svi isti zbog limitiranosti samog goriva

ajmo o podvozju
da skratim, ono sta ima on napred mi na alfama imamo kao zadnji ovjes. kraj price

uzitak u voznji
kad ste culi nekog vozaca vw koncerna "znam jednu dobru cestu, tri povezana zavoja, treca do kraja..."

uglavnom, nemogu nikako, ama bas nikako povezati vw sa ikakvom koncepcijom sportskog auta. nikako.
vjerovatno rade dobre aute kad imaju toliku prodaju, u to ne ulazim. i zato kazem, ako zelis takav auto, kupi ga i gotovo
trenutno je malo zastala inovatnost u alfi, ali to je u cijelom talijanskom dijelu fiata jer se sreduju te americke marke. mislim da za koju godinu i kad obnove tradicionalne klase tipa punta i una, sta im donosi zaradu doci ce ponovo i alfa na red. kao i 1998-sta je dosla. kao da je onda bilo bolje. bila je onda 145-ica, 155-ica i gtv. nes ti ponude
Kada je riječ o Seatu, pogledajmo Leon.
DaSilva im je nacrtao zbilja lijep auto, VW im je dao Turbo motore, dobru šasiju i ovjes.
Ali zasrali su interijer koji je toliko odvratan da su odbili puno kupaca.
Kako je VW puno uložio a malo dobio vidimo da u nove modele idu puno konzervativnije (Exeo, Mii...).

Realno je da u današnjoj autoindustriji (kada su auti sa istoka konkurencija) nema zarade ako se ne dijele iste komponente za više modela, i tu nema dalje rasprave.

FIAT je recimo na Bravu napravio Deltu i Giuliettu, i tu jedva imaju neki profit, što bi bilo da su radili svaki model posebno ?
Zadnje što su tako napravili je taj Chrysler Dart odnosno FIAT Viaggio i tu će sigurno zaraditi neku lovu.

A bitno je imati i neki kontinuitet, pogledajte kakve su promjene između recimo Golf4, Golf5, Golf6, Golf7...
Drugi proizvođači (VW, BMW...) nikada ne rade novi model full iz početka nego je to uvijek polagana evolucija.
Stara generacija modela se skoro do zadnjeg dana prodaje vrlo dobro, jer treba dobro gledati koje je model novi a koji stari (samo onaj tko poznaje marku na prvu vidi razliku).
Kod Alfe svi očekuju novi model (recimo Giulia) i nitko više ne ne želi kupovati stari model (159) jer znaju da će to biti nešto potpuno drugačije.

Alfa se skoro zakopala upravo takvim potezima (zato su sa MiTo i Giuliettom išli na sigurno)
156 je bila evolucija platforme i motora 155-ice, i to se pokazalo kao uspjeh.
159 je napravljena na potpuno novoj GM premium platformi (koja se i GM-u pokazala kao neisplativa), sa potpuno novim motorima (koje nitko drug nije koristio), i to se pokazalo kao neuspjeh.

Prema onome kako funkcionira VW, uzeli bi trenutnu ponu Audi-a (vjerovanto bez A8, Q7, R8), DaSilva bi nacrtao par novih linija, i naljepili bi AR značku :da:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
@MarinKrk

Mislim da nisi u pravu marine. Ja sam u zadnjih 5 godina gledao jako puno emisija, predstavljanja i testiranja recimo Lamborghinija i svaki put je auto u italiji, šef proizvodnje je talijan, predstavlja ga talijan, vozi ga testni vozač talijan po talijanskim putevima. Ko recimo ne zna da je Lambo u vlasništvu VAG-a teško da bi mogao po izgled, zvuku i pogotovo po predstavljanjima zaključiti da je to njemačko auto. Po pitanju šta ko od auta očekuje to je već individualno ali ja lično očekujem da ne živim za auto, da pola plate ne dajem na auto taman da se radi o ferrariju, znači auto mi se prvo mora svidjeti a koliko god mi se svidi ipak mora imati jednu određenu kvalitetu da se ta ljubav održi. Po meni alfa ne može živjeti samo od emocija a to ko je dioničar u pozadini ne bi smjelo biti bitno nikome.
Šta tebe briga što je sad recimo 15% dionica fiata u vlasništvu nekog arapskog šeika. Zamisli sad da kažeš uh ja neču da vozim arapsko smeće....hoću da vozim izvorno talijansko smeće  :smijeh
Šta misliš da će VAG kupiti Alfu i reć jesmo ih zaHebali sad nećemo ulagati u njih? Mislim da alfa,  nažalost, nikome nije tako opasna konkurencija trenutno da bi se neko zabrinuo šta rade. Fiat se potrudio da to uništi bolje nego ijedna konkurencija.
A to za ključ od lamba što spominješ....hmmm....da li je to baš tako, mislim hajmo malo logički promisliti. Prvi najbogatiji koncern na svijetu preuzme određenu marku , izgradi nove fabrike po svijetu, prilagodi mašine, napravi novi motor, promjeni 90% dijelova šasije, dovuče crtače i dizajnere i zaboravi skinut audi znak sa ključa.  I niko to u lancu prodaje ne primjeti, od proizvođača pa do samih importera pa do salona za prodaju. Mislim stvarno... :hap:
A s druge strane, šta ti voziš alfu radi stilski dizajniranog skakavca kojeg bez flekse ne možeš otvoriti kad mu krepa mikroprekidač, kojeg ne možeš prekodirat. Uz dužno poštovanjem, smiješno
« Zadnja izmjena: 13-05-2012, 13:06:30 od Tare071 »
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
Nazalost vw kvaliteta je gora od fiat kvalitete sto se tice bitnih stvari motora npr.

Gledam sve one trule passate iz 99. Po cesti sa promijenjenih 4 seta ramena od 5000kn, sto je to kvaliteta???

Od 10 passata 9 ih ima hrdavu zadnju haubu, to je cisto olicenje kvalitete?

Ja nisam imao trunke hrde na svom bravu, koji je 2 klase losiji auto, nijednom nosam mijenjao ramena, nijednom mi nije zaribao motor, niti jedan komad plastike u unutrasnjosti mi se nije pogulio..... O kojoj to vw kvaliteti mi pricamo, o manje cvrcaka u interijeru???

Sto je je marketing im je vrhunski, da dan danas uspijevaju na temelju golfa 1 i 2 uvijerit da su proizvodaci kvalitetnih auta, a to sto moras mijenjat motore, dizne, pumpe goriva, servo motore svakih par desetaka tisuca je pod normalno( limarija valjda napokon ne hrdza), o cemu mi pricamo? :funny:
Dsg? Evo frend kupio 5-icu i auto ima 70 kkm, salje dsg na reparaciju, ma sama kvaliteta nema sto, samo sto zatucani vlasnici kvarove skrivaju ko zmija noge da se nebi prosirio los glas i srusio mit o kvaliteti vw-a.
........

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Nazalost vw kvaliteta je gora od fiat kvalitete sto se tice bitnih stvari motora npr.

Gledam sve one trule passate iz 99. Po cesti sa promijenjenih 4 seta ramena od 5000kn, sto je to kvaliteta???

Ja nisam imao trunke hrde na svom bravu, koji je 2 klase losiji auto, nijednom nosam mijenjao ramena, nijednom mi nije zaribao motor, niti jedan komad plastike u unutrasnjosti mi se nije pogulio..... O kojoj to vw kvaliteti mi pricamo, o manje cvrcaka u interijeru???

Sto je je marketing im je vrhunski, da dan danas uspijevaju na temelju golfa 1 i 2 uvijerit da su proizvodaci kvalitetnih auta, a to sto moras mijenjat motore, dizne, pumpe goriva, servo motore svakih par desetaka tisuca je pod normalno( limarija valjda napokon ne hrdza), o cemu mi pricamo? :funny:
Dsg? Evo frend kupio 5-icu i auto ima 70 kkm, salje dsg na reparaciju, ma sama kvaliteta nema sto, samo sto zatucani vlasnici kvarove skrivaju ko zmija noge da se nebi prosirio los glas i srusio mit o kvaliteti vw-a.

o da, moj kum ima 2011g pasata cc 2,0tdi dsg auto od 42000€ 35000km i neki dan mu skoro ispala vozačeva vrata na prakingu poispadali šarafi  :ne2:,

dsg je ok kad radi, kao i selespeed :craz
Nije bolest sve što boli

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo

Sad će neko reči da sam ja zagovornik VW a nisam. Niti vozim VW a niti Alfu, ali volim da se stvari nazovu svojim imenom i ne volim priče koje podilaze određenoj grupi. Znači između mene i mog oca u zadnjih 34 godine se promjenilo sigurno 20 auta i većina su bili VW čisto zato što to stari voli. NITI JEDAN nije imao problema sa hrđom i najveći servis koji je odrađen je zamjena seta kvačila na jednoj Jetti na cca. 180.000km. Ulju se nikad nije pridavala pretjerana pažnja dok god ga je auto imalo. Filteri, svijećice i sve standardno mijenjano bez neke posebne pažnje.
Posebno mi je interesantna izjava o skrivanju kvarova, svi drugi vole skrivat kvarove a alfisti ne vole jer su iskreni do bola. I u svjetlu te iskrenosti imamo temu o potrošnji alfi gdje svi TS-ovi troše od 7-9l poneki 9.5l po zagrebu i splitu. A busso šestaci uredno troše 11-12l poneki 13l ako je na plin. Dizeli se nikad ne kvare ali eto imamo temu o kvarovima na JTD motoru a TS je uzor karakterne mehanike koji eto....nekad popizdi i preleti...... :smijeh
Nazvat stvari svojim imenom, VW nije moj izbor, ne smatram ga svetom kravom...ali da su nekvalitetni...hm. Čitava klasa se zove Golf klasa, što se ne zove Civic klasa, ili Tipo klasa ili Datsun klasa.
Nazvat stvari svojim imenom, nisi veći alfista zato što pljuješ i kudiš druge marke  :ok:
« Zadnja izmjena: 13-05-2012, 13:22:20 od Tare071 »

Offline dario145

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 166 2.0ts i Alfa 156 1.8ts
    • osijek
tare ja se nebih slozio s tobom.. ovo da se jtd kvari..da kvari se potrosni materijal i svatko ko je htjeo mogao je iznjeti svoje kvarove u temi kvarovi jtd.. ja sam sa jtd-om presao stvarno dosta km i nikada nisam imao problema..a sa pasatom tdi sam morao uloziti 17.000kn da bih se mogao voziti..jer je sve bilo za  :metak
135           
••„    
24R

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
 Mogu ti poslikat razlicite vw aute prohrdzale, kvarove ramena ti nemogu poslikat, o kvarovima dizni se moglo cuti, kao i pumpama goriva, o gorenju klipova na 1.4 tfsi.

Ja ti nikad necu mor rec iz prve ruke jel nikad necu kupit vw.
Al evo sestri se fabia 3 cilindra rasipala na 70+ k km da rasipala, jos uvijek joj se pali check engine lampica, a nitko nezna zasto i kazu vozi dalje kad auto radi normalno, svako malo mijenja neke sitnice po autu, a auto se mazi i pazi, nikad preko 3000 rpm-a, pere se svaki drugi dan, garazira i pazi vise od kristalne vaze, dok ja svog punta ne stedim samo redovno odrzavam i vozim koliko ide, do sad sam promijenio termostat i brtvu glave, punto ima 150+ km skoda jos nema ni 100, a da ju ja vozim kao punta vjerujem da bi se raspala
........

Offline dario145

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 166 2.0ts i Alfa 156 1.8ts
    • osijek
Mogu ti poslikat razlicite vw aute prohrdzale, kvarove ramena ti nemogu poslikat, o kvarovima dizni se moglo cuti, kao i pumpama goriva, o gorenju klipova na 1.4 tfsi.

Al evo sestri se fabia 3 cilindra rasipala na 70+ k km da rasipala, jos uvijek joj se pali check engine lampica, a nitko nezna zasto i kazu vozi dalje kad auto radi normalno, svako malo mijenja neke sitnice po autu, a auto se mazi i pazi, nikad preko 3000 rpm-a, pere se svaki drugi dan, garazira i pazi vise od kristalne vaze, dok ja svog punta ne stedim samo redovno odrzavam i vozim koliko ide, do sad sam promijenio termostat i brtvu glave, punto ima 150+ km skoda jos nema ni 100, a da ju ja vozim kao punta vjerujem da bi se raspala
:clap2:  bas to. moja je alfa 1999.g i nigdje ni trunke hrđe a nije bilo ni vecih zahvata a auto broji 200.000km i vozi sto je najvaznije  :ok:
135           
••„    
24R

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
kljuc sam vidio vlastitim ocima na sajmu auta u padovi.
sta se tice kvalitete izmedu talijaskog smeca i vau-vau dalo bi se pisat. frenda su vise kostale dizne na passatu 2.0 tdi ( promjenio ih je vec 5 puta, a svaka 5500 kuna ) nego mene svi troskovi u 8 godina sta vozim alfu ( ne racun servise ) . nekad sam radoi u trgovini auto dijelova i 70 % dijelova je za vau-vau grupu. moj gazda je rekao, sva sreca da postoje barem sam se obogatio.  :hehe:
golf da promjeni ime nebi ga nitko ni kupio, jer ljudi nebi znali koje je to vozilo

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo

Vidi, ne trebaš ti meni ništa slikat niti me ubjeđivati....poenta mog posta nije bila da ja tebe ubjedim u nešto ili da ti mene ubjediš. Ja samo volim stvari sagledati i nazvati svojim imenom, koliko god se to nekome svidjelo ili ne.
Ako ćemo realno gledat stvari, alfa romeo je za fiata ono što je audi za VW, tako da ako ćemo porediti kako spada poredit ćemo recimo Fiat tipo/brava/bravo za golfom a alfu 147 ćemo porediti sa audijem a3.......a nećemo poredit škodu sa alfom.
Naravno da nećeš auto sa 3 cilindra voziti kako ne treba ako imaš imalo tehničke kulture i razumjevanja za šta je to auto namjenjeno.
Opet kažem ubjeđivanje je nepotrebno, alfa ima svoje pluseve i svoje minuse u odnosu na druge marke i tu priča staje.
Ali da je neke vele kvalitete, hm....i šta alfisti na to kažu - kvare se i druge marke. Ako ćemo realno da li to što se jedna škoda kvari ide u prilog jednoj alfi koja je premium segment i dvije klase iznad škode?

@marin za ključ ti i dalje ne vjerujem, sem ako nisi bio na sajmu gdje je prototip prikazan. A ruku na srce, razvozit dijelove i šarafat dijelove nisu iste stvari....sem ako nisi prije bio automeštar - ako jesi duboko se izvinjam u startu.

@Viktor za JTD se slažem, apsolutno i nedvojbeno najkvatiteniji CR dizel u vremenu u kom je nastao.
« Zadnja izmjena: 13-05-2012, 13:47:56 od Tare071 »

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin

Neću ulaziti u druge stvari, ali u diesel motorima (bitna stavka jer je 70% Alfi diesel), VW se ne može mjeriti sa Fiat-Alfa-Lancia motorima.
JTD po kvaliteti spada u sam vrh dizel motora, dok su WV-ovi pumpa dizna konstrukcijski promašeni.

Offline somthing_ugly

• Na probi
  • *
  • Mini R50, Corolla Wagon 1.8 4WD, MiTo 1.6 mJet
    • Karlovac
samo cu citirat clarksona i njegov opis audia a8:

"Do you want an audi a4 that's much more expensive and harder to park?"

mislim da to najbolje opisuje dizajn audia i vw-a u zadnjih 10 godina, a sumnjam da bi alfa bila izuzetak...

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
kljuc sam slucajno vidio kad je vlasnik galarda pokazivao drugom vjerojatno vlasniku nekog lamba. sajam auto depoca i imali su raspravu oko toga.

nisam sarafao po autima vec sam radionama nabavljao dijelove i svaki dan bio po radionama.  tako da sam imao sve te dijelove po rukama, stare i nove. skoro svaki se stari se usporedivao sa novim je po katalozima nije bas stimalo 

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
kljuc sam slucajno vidio kad je vlasnik galarda pokazivao drugom vjerojatno vlasniku nekog lamba. sajam auto depoca i imali su raspravu oko toga.

nisam sarafao po autima vec sam radionama nabavljao dijelove i svaki dan bio po radionama.  tako da sam imao sve te dijelove po rukama, stare i nove. skoro svaki se stari se usporedivao sa novim je po katalozima nije bas stimalo

Ja sam 2006. ili  2007. nisam siguran  u zagrebu sjedio u Galjardu koji je taj dan i prodat i vlasnik je uredno dobio Lambo ključ. No nebitno, ja kad ga budem kupovao obratit ću pažnju na ključ- samo radi tebe   :ok:
« Zadnja izmjena: 13-05-2012, 14:23:13 od Tare071 »

Offline bassi

• Pripravnik
  • **
    • sarajevo bih
Sad će neko reči da sam ja zagovornik VW a nisam. Niti vozim VW a niti Alfu, ali volim da se stvari nazovu svojim imenom i ne volim priče koje podilaze određenoj grupi. Znači između mene i mog oca u zadnjih 34 godine se promjenilo sigurno 20 auta i većina su bili VW čisto zato što to stari voli. NITI JEDAN nije imao problema sa hrđom i najveći servis koji je odrađen je zamjena seta kvačila na jednoj Jetti na cca. 180.000km. Ulju se nikad nije pridavala pretjerana pažnja dok god ga je auto imalo. Filteri, svijećice i sve standardno mijenjano bez neke posebne pažnje.
Posebno mi je interesantna izjava o skrivanju kvarova, svi drugi vole skrivat kvarove a alfisti ne vole jer su iskreni do bola. I u svjetlu te iskrenosti imamo temu o potrošnji alfi gdje svi TS-ovi troše od 7-9l poneki 9.5l po zagrebu i splitu. A busso šestaci uredno troše 11-12l poneki 13l ako je na plin. Dizeli se nikad ne kvare ali eto imamo temu o kvarovima na JTD motoru a TS je uzor karakterne mehanike koji eto....nekad popizdi i preleti...... :smijeh
Nazvat stvari svojim imenom, VW nije moj izbor, ne smatram ga svetom kravom...ali da su nekvalitetni...hm. Čitava klasa se zove Golf klasa, što se ne zove Civic klasa, ili Tipo klasa ili Datsun klasa.
Nazvat stvari svojim imenom, nisi veći alfista zato što pljuješ i kudiš druge marke  :ok:

citava klasa se zove golf ali u njemackim tv i printanim medijima! ja znam Tare da u Sarajevu ne mozes kupiti cestite auto novine npr. EVO koje mozes naci na 2 trafike ako poranis na sabah,jer ih dodje svega 5 komada hahahahahahah i ja zivim u istom tom Sarajevu ali ne citam novine u kojima se poredi opel meriva,lexus ct i alfa giulietta  :?:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo

citava klasa se zove golf ali u njemackim tv i printanim medijima! ja znam Tare da u Sarajevu ne mozes kupiti cestite auto novine npr. EVO koje mozes naci na 2 trafike ako poranis na sabah,jer ih dodje svega 5 komada hahahahahahah i ja zivim u istom tom Sarajevu ali ne citam novine u kojima se poredi opel meriva,lexus ct i alfa giulietta  :?:

Ko i gdje kupuje ikakve novine izuzev dnevne štampe, u doba interneta, ako govoriš strane jezike - onda teško.
Top gear, fifth gear, EVO, DriveTV i svi redom su engleske redakcije tu istu klasu zovu Golf klasa i nema to veze sa njemačkom.
A ne znam gdje ti živiš, očito ne živimo u istom gradu jer nemam problema sa dobavljivošću bilo čega.
« Zadnja izmjena: 13-05-2012, 18:04:13 od Tare071 »

33QO

• Gost

Ja bi volio da Rahan Tata ili bar neki Chunga Lunga kupi Alfu!

Offline tadija

• Ovisnik o alfistima
    • Derventa BiH
 :ok: :ok:   :da: :da:
.....

Offline bestija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac

Ja bi volio da Rahan Tata ili bar neki Chunga Lunga kupi Alfu!

i moj glas za Tatu   :craz

red je da alfa ima i tatu, a ne samo maćehu  :craz

a osim toga svidja mi se i kako vodi jaguar...
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo

i moj glas za Tatu   :craz

red je da alfa ima i tatu, a ne samo maćehu  :craz

a osim toga svidja mi se i kako vodi jaguar...

Tatica vodi jaguar za deset, i niko se ne štreca radi indijaca u igri, to je ono što ja svo vrijeme i govorim. A generalno za VW me đon zaboli, nažalost nisam njihov dioničar a ni Tatin - opet nažalost   :hap:

Offline kizo

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
VW ulaže u reklame ko i ostatak auto industrije pa od tuda u medijima da je nepokvarljiv i ime kao golf klasa, a petica živi užas, 4 neću ni da spominjem vozio ih par srećom ni jedan moj
svi auti na svijetu se kvare nemoguće je da ne

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Zadnja izmjena: 08-11-2013, 23:03:12 od INTCP »

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
Što se tiče VW-a i legende o nepokvarljivosti to vrijedi za one koji se sastoje od točka i karoserije i malo bolje traktore. Ovi malo kompliciraniji su se kvarili ko i alfe pa čak i gore. Koliko se kotrlja golfova gti po cestama a da nije stoput kopano po njima? Ne može se mit o vw- kvaliteti koji je nastao na temelju bube i golfa 1 i 2 diesel prekopirati na sve ostale wagene. I fiat uno fire je kvalitetniji odalfe 75 2.0 TS ako ćemo tako gledati.
« Zadnja izmjena: 04-11-2013, 12:09:46 od INTCP »

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
 :icon_neutral:
« Zadnja izmjena: 08-11-2013, 23:04:14 od INTCP »

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj

od 50-ih pa do negdje 70 i neke za maltene sve u alfi osim boxer alfi je zaslužan ni više ni manje nego Busso. A to vrijedi i za nord, to je njegov motor. I nisu ga mjenjali zbog katalizatora koje je imao i u 75-ici nego zbog napretka, zna se da TS u 155 ima bolje rješenu glavu i bolju pumpu ulja, a i motor je poprečno, normalno da nije isti skroz. I v6 treba neke male izmjene da se ubaci uzdužno.

pa to sam i zelio reci, da auto ne radi ime, marka ili povijest.
aute rade ljudi, ali mislim da je vw na primjeru seat-a pokazao da cak i kad stave nekog genijalca da projektira on ima vezane ruke i nemoze napraviti nista posebno.

Tatica vodi jaguar za deset, i niko se ne štreca radi indijaca u igri, to je ono što ja svo vrijeme i govorim. A generalno za VW me đon zaboli, nažalost nisam njihov dioničar a ni Tatin - opet nažalost   :hap:

ako smijem primjetiti, po meni malo previse "hejtas". ipak je ovo alfa forum i znam da si svjestan toga da ljude pogadas u zivac kad iznosis svoja stajalista u svezi alfe.
pise na vrhu stranice da je klub ljubitelja marke, tako da ne kuzim zasto gubis vrijeme ovdje ako se ne nalazis u ovoj filozofiji strojogradnje

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo

pa to sam i zelio reci, da auto ne radi ime, marka ili povijest.
aute rade ljudi, ali mislim da je vw na primjeru seat-a pokazao da cak i kad stave nekog genijalca da projektira on ima vezane ruke i nemoze napraviti nista posebno.

ako smijem primjetiti, po meni malo previse "hejtas". ipak je ovo alfa forum i znam da si svjestan toga da ljude pogadas u zivac kad iznosis svoja stajalista u svezi alfe.
pise na vrhu stranice da je klub ljubitelja marke, tako da ne kuzim zasto gubis vrijeme ovdje ako se ne nalazis u ovoj filozofiji strojogradnje

Nisi ti taj jakove taj koji treba da se bavi time  zašto sam ja ovde,  a postoji fina razlika između "hejtanja" i razumjevanja pluseva i minusa određene marke. Upravo radi tog razumjevanja mana ja toliko puno znam o alfi da mogu učestvovat u tehničkim pričama koje tebi ne smetaju - ja te ne vidim da se buniš kad postaviš tehničko pitanje pa ti ja odgovorim i dam rješenje. Zato molim te lične komentare zadrži za sebe, i komentariši temu a ne onoga ko piše u temi.

Offline tool75

• Ovisnik o alfistima
    • RI
« Zadnja izmjena: 08-11-2013, 23:03:51 od INTCP »

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
  • Ferrari...Subaru i Micek evoIX
    • PAZIN
Nisi ti taj jakove taj koji treba da se bavi time  zašto sam ja ovde,  a postoji fina razlika između "hejtanja" i razumjevanja pluseva i minusa određene marke. Upravo radi tog razumjevanja mana ja toliko puno znam o alfi da mogu učestvovat u tehničkim pričama koje tebi ne smetaju - ja te ne vidim da se buniš kad postaviš tehničko pitanje pa ti ja odgovorim i dam rješenje. Zato molim te lične komentare zadrži za sebe, i komentariši temu a ne onoga ko piše u temi.

pravi se našao za napisat nešto takvo  :rolll:
Ko pročita, otpala mu kita.