Sve stoji, ali mislim da si malo fulao, ne iritira ljude ovdje na forumu , niti mene, barem nas alfiste što škripe,
federi, vilice, što svaki dugi benzinac vrisne, i tako to, nego što alfa nema automobila u ponudi, samo 2.
Ima alfista koji mogu i žele mjenjat i kupovat nove alfe, a drugi kupovat od njih opet kao rabljene.
I ja navijam da alfu kupi neka korporacija koja će joj dati novi uzlet ali da i dalje ostane Alfa Romeo i koja će
poštivat njenu tradiciju s barem 4-5 modela u non stop proizvodnji.
upravo tako...a ko ce onda ubirat profit od prodaje tisuce i tisuce
predivnih
Alfi, dal ce to bit Vw, Audi ili Fiat, iskreno mene nije previse briga
kazu kolege ima ih koji bi kupili novu.
Cak ni vw-ov marketing nije uspio uvjerit ljude koji kupuju sportski nastrojene aute da kupe seat, bas zbog nedostatka onoga sto alfa ima vise od svih drugih proizvodaca i zato zele kupit alfu.
Ako ju(nedaj Boze) kupe, to ce bit identicna stvar kao sa seatom, samo sto bi onda svi kupovali alfu za razliku od seata, bez obzira sto bi alfa bila samo jos jedan vw/skoda/seat i dalje bi ona imala prekidace iz skode, bocne zmigavce s golfa 3-ke.......
bas taj primjer Seata je pokazatelj svega. lako za Lambo, to je jedna druga dimenzija u koju ne ulazim. ali evo Seat, to je marka koja je blizu nasih novcanika.
znaci vw kupuj to od (tko bi rekao) FIAT-a i zeli napraviti konkurenciju temperamentim jeftinijim sportskim autima (znaci alfa, honda).
krecu u akciju, stavljaju seat u rally. godinu-dvije, nije islo, ne ulaze se vise novaca nego se krece na etcc (wtcc). tamo ponovo neide sa 2.0 N/A motorom i pod cijenu odustajanja FIA im dopusta da protiv svih pravila udu sa (turbo) diesel motorima i tamo rade rezultat sa nelegalnim autom (alfa je dobila limatotor na 8000, bmw radi sestaka na 7500 a chevrolet i lada bez limitatora tako da se privuce jos koji proizvodac pa makar se unistio sport (F1 primjer :rolll: )
znaci krece vw u sportskom smjeru i radi sportsku marku. sada 20 godina poslije te kupnje, reci te mi, koji seat bi ste kupili? solidna platforma, solidni motori, solidna zavrsna obrada. znaci sve je ok i sve stima u svezi auta.
ajde, koji???
ajmo o dizajnu
seat dobio valtera da silvu (to je onaj panj koji je nacrtao 156/147/gt), znaci covjek zna crtat i dobio je zadatak da nacrta sportsko auto u zadanim okvirima. vw okvirima. sta je nacrtao? sta je to ispalo? usporedite unutrasnost seat-a i 156-ice. znaci limitiran je upotrebom satova od golfa, kvakom od fabije, retrovizorom od a3, zaruljom od pola i volanom od passata. i nema tu mrdanja. moze covjek biti neznam kakv genije ali ti djelovi se moraju koristiti i tu nema pomoci
ajmo o motorima
vozis 156-icu 1.8, znaci srednja zalost. imas motor koji se vrti do 7000, ali ne da se vrti nizbrdo, nego se razvrtava u svakoj brzini do kraja. radi bolje na 6000 nego na 3000. nisam bas siguran da ima vw takav motor u ponudi (nisam vozio, nemogu tvrditi...)
ajmo neki jaci onda, recimo 156 v6 i vw 1.8 turbo neovisno o snazi. sada vec pocinje biti smjesna usporedba...
dieseli su tu negdje vjerovatno jer su svi isti zbog limitiranosti samog goriva
ajmo o podvozju
da skratim, ono sta ima on napred mi na alfama imamo kao zadnji ovjes. kraj price
uzitak u voznji
kad ste culi nekog vozaca vw koncerna "znam jednu dobru cestu, tri povezana zavoja, treca do kraja..."
uglavnom, nemogu nikako, ama bas nikako povezati vw sa ikakvom koncepcijom sportskog auta. nikako.
vjerovatno rade dobre aute kad imaju toliku prodaju, u to ne ulazim. i zato kazem, ako zelis takav auto, kupi ga i gotovo
trenutno je malo zastala inovatnost u alfi, ali to je u cijelom talijanskom dijelu fiata jer se sreduju te americke marke. mislim da za koju godinu i kad obnove tradicionalne klase tipa punta i una, sta im donosi zaradu doci ce ponovo i alfa na red. kao i 1998-sta je dosla. kao da je onda bilo bolje. bila je onda 145-ica, 155-ica i gtv. nes ti ponude
bolje neka zatvore nego da moram svijetla palit sporet prekidacem
thjooooooj, do sada sam imao nocnu moru koja je ukljucivala onu instrument tablu od golfa IV a sada si me podsjetio na ovaj prekidac

i to ljudi plate 30 000 eura