14-06-2026, 00:51:46

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 180985 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Philip145

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • No free ride, gas or ass.
    • Zagreb
skoda je zbilja ok auto.
a kaj se ti ce audi, vw i to... pogledajte samo dizajn..ovih novijih modela, svi su si jako jako slicni, a sad i ovi novi modeli skode kaj uskoro izlaze , sve to slicno, na istu shemu..

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
vw je nesto kao fiat samo je uspjesan u tome, samo ih zanima zarada. Kad vidim zmigavce sa golfa 3 na alteama, octaviama i par godina starim vw-ima(neznam za novije ne pratim, ali lako) odmah mi nije dobro. Ni prica o kvaliteti im vise ne drzi vodu, tako da neznam sto bi alfa dobila time, losije motore i bolji marketing koji bi sve uvjerio da su bolji i bolje sklopljenu unutrasnjost sa 2 cvrcka manje
........

Offline dizelas 156

• Sa stažom
  • 156 2,4jtd
    • Vukovar-Mitnica
je svaki VW koji mi dođe na pranje (govorim o novijim godištima) moram pazit da još i ono malo boje ne skinem sa plastike i gumbića, stvarno smeće to čak ni korejanci nemaju tako lošu plastiku.
Svi automobili imaju nešto ali samo jedan ima srce! ALFA ROMEO

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
e kad bi fauveisti brinuli za tako šta  :hehe:

njima je važno da prođe tehnički i to je to,to što troši ulja koliko i goriva,raspada se,škripi njih nije ni malo briga

dok na alfi nešto zaškripi odmah mjenjanje,ako troši previše ulja generalka itd.

zato je vw u očima fauveaca '' kvalitetan'' zato što ide a ne traži puno para,i alfa bi išla bez para samo bi se kao i 90% vw-ova na cesti raspadala  :ok:

Offline 156 sp1 rosso

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB

Jadna je ta naša Alfa .......

Dva modela u ponudi katastrofa. Ostale marke su davno prepišale našu voljenu AR.

Mislim ili zatvori butigu ili daj prodaj nekome.
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline Igica

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 146
    • Varaždinske toplice - Varaždin

Jadna je ta naša Alfa .......

Dva modela u ponudi katastrofa. Ostale marke su davno prepišale našu voljenu AR.

Mislim ili zatvori butigu ili daj prodaj nekome.

Potpis, nek netko to više kupi i gotovo. Na kraju krajeva, kupio ju je fiat krajem osamdesetih pa je za večinu i dalje ostala alfa. Ako veliš da je fiat onda se ekipa uvredi. Nije bitno dal da ju kupi VW, audi, kinezi, indijci, turci... Bitno da se dofura lova.

Cuore_Sportivo

• Gost
Ma dajte ljudi molim vas. Ako VW kupi Alfu onda stvarno nemam šta vozit. Ovo je smješno! Kupe sve živo što postoji (Audi,Seat,Škoda,Porsche,Bentley,Lamborghini...) i onda od toga naprave konfekciju i prodaju. Samo mi treba da danas sutra kupim neku novu Alfu i imam prekidače od klime ko u škodi ili VW. Pa ima da se ubijem.

Pogledajte samo lambo. Daš 200k € za auto i kad sjedneš u njega osim instrumenata je ko audi. Sigurno su to svi vlasnici htjeli vidjet. SMRT!!!

Ne kužim te talijane. Da oni nisu u stanju godinama napravit nešto pametno da se izvuku iz dubioze. Nekad su talijanski automobili bili pojam za brzinu, tehniku i dizajn strah i trepet u sportu a danas padaju na to da ih kupuju kojekakvi koncerni koji o automobilima znaju zadnjih 20-30 godina. Kad su oni pravili aute ¨šporete¨ alfa je pravila zvijeri od automobila.

Nemojte me krivo shvatit ali frustriran sam s tim vau vau koncernom i idu mi na živce njihova narodna kola svih vrsta. Prodaju pamet a sve što su naučili o automobilima su naučili kupnjom drugih tvornica

KUDA IDE OVAJ SVIJET

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
Ma dajte ljudi molim vas. Ako VW kupi Alfu onda stvarno nemam šta vozit. Ovo je smješno! Kupe sve živo što postoji (Audi,Seat,Škoda,Porsche,Bentley,Lamborghini...) i onda od toga naprave konfekciju i prodaju. Samo mi treba da danas sutra kupim neku novu Alfu i imam prekidače od klime ko u škodi ili VW. Pa ima da se ubijem.

Pogledajte samo lambo. Daš 200k € za auto i kad sjedneš u njega osim instrumenata je ko audi. Sigurno su to svi vlasnici htjeli vidjet. SMRT!!!

Ne kužim te talijane. Da oni nisu u stanju godinama napravit nešto pametno da se izvuku iz dubioze. Nekad su talijanski automobili bili pojam za brzinu, tehniku i dizajn strah i trepet u sportu a danas padaju na to da ih kupuju kojekakvi koncerni koji o automobilima znaju zadnjih 20-30 godina. Kad su oni pravili aute ¨šporete¨ alfa je pravila zvijeri od automobila.

Nemojte me krivo shvatit ali frustriran sam s tim vau vau koncernom i idu mi na živce njihova narodna kola svih vrsta. Prodaju pamet a sve što su naučili o automobilima su naučili kupnjom drugih tvornica

KUDA IDE OVAJ SVIJET

A dali si zadovoljan Alfom trenutno ,a pitanje dali je bolje da postoji ili da ju kupi VW.

Dobro oni su nešto naučili kupnjom drugih,a što je naša voljena Alfa naučila?

I što bi to VW mogao naučiti danas od Alfe?.

Ni ja nisam sretan da netko kupuje Alfu ,ali na aparatima je definitivno..........
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
ja nebi imao ništa protiv jednog 3.0 jtdm quattra u 159ki, po mogućnosti sa DSG-om  :)

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
misliš 3.0 TDI  :)

dobro,barem bi se vračali na staro jer je alfa imala tu oznaku prije vwa

ja mislim da će uskoro krenit na bolje :hehe:

Offline dario145

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 166 2.0ts i Alfa 156 1.8ts
    • osijek
da se razumijemo, alfe imamo otkako sam polozio, passata sam vozio oko 150.000 km u 4.g do 80,000 km nije bilo nikakvih problema ali kada je doslo 90,00 km onda se moralo ama bas sve ukupno promjeniti u auto je bilo utuceno oko 17.000kn a kupljen je bio novi i dao sam pun k**** para za prokletog njemca. (radilo se o 1.9 tdi)
poslje njega sam kupio isto vw polo disel 1997.g oko 150.000 km i isto je bilo sve radilo do 200.000 km i onda sam morao napraviti generalku..i to me izaslo oko 10.000 kn sa majstorom..(1.9 sdi)
prije 3.g. sam kupio 146. 1.9 jtd za malo novaca i nikada nikakvih problema,,
nedavno sam kupio 145. 1.4 ts sa 200.000 km i evo vec je odvrtio 10.000 km..samo sam morao promjeniti termostat..  :wal:
135           
••„    
24R

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
nije fiat unistio alfu nego prijasnji vlasnik. znaci talijanska vlada. sta mislite da su talijanski politicari imalo bolji od nasih?
ok, zamislite pasalica, linica i mog voljenog cacica u upravnom odboru alfe. jer to su ljudi koji su vodili alfu 40 godina. to su ljudi koji su 50-tih dobili u ruke totalnu eskluzivu, svjetskog prvaka f1 (tolika je bila razlika da su auto na poliranje u zadnji krug dovodili da bude lijep za slikanje), pojam brzine i stila
oni su napravili deal sa ruskim celikom. oni su otvorili tvornicu na jugu italije. oni su USRALI alfu kakva je nekad bila.

fiat je dobio u ruke marku sa predvodnikom 75-icom (tehnika iz 70-tih), 33-ojku koju je ruzina toliko oblatila da se divim ljudima u marketingu kako su je uspjeli prodavati jos 5 godina, spidera (sa tehnikom iz 60-tih) i nord blok koji nije mogao raditi na katalizator bez preinaka koje su dobili ti motori u 155-ici i 164-ki.
jedino dobro sta su dobili je busso v6 koji su proizvodili do samog moguceg kraja i eco normi.

isto tako jos da pitam, sta bi bilo da nije prijasnja garnitura pocela a fiat dovrsio posao? bi ste li vozili alfu?
nebi ste, jer bi kostala u rangu porshea.
zato ja volim, vozim i zelim imati alfu. jer je tehniku sa trka u svom tom cumezu na neki nacin prenijela na cestu. skoro svaki model mozes poistovjetiti sa nekim od modela na stazi (ima par novijih iznimaka). bila je predvodnik u dosta stvari. na kraju i placa cijenu toga sa kvarovima koje smetaju ljude naviknute na neki drugi nacin pristupa osnovnoj konstrukciji automobila.
mene ne smeta sta tu i tamo mi zaskripi feder u sicu, ne smeta mi sta cu morati glavu skidati da je ocadim, ne smeta mi jer vilice idu u sklopu velikog servisa, i to sta je motor na kontrukcijskom limitu. ne zato jer sam mazohist, nego zato sta to tako mora biti na istinskom sportskom autu, mora biti na limitu...
uzasno bi me smetalo da vidim neki auto pored sebe sa bolje rjesenim trapom, sa motorom koji je navinut do kraja, sa boljom tehnikom dostupnom masama... zato me nervira 159-tka... taj auto je dno, a zapravo u nekim okvirima je najbolje sta je alfa proizvela.

zato ne kuzim vas tu. ako zelite vw kvalitetu, vw motore, nacin na koji vw pristupa projektu konstrukcije auta, (ili sta vas vec zanima kod njemacke autoindustrije) zasto jednostavno ne kupite audi a4, ili passata ili skodu octaviju?
sve su to dobri auti vjerovatno, volite taj vw pristup ili sta vec, imate ih po cijenama za svaki sloj drustva...

ovdje mislim nije najvece pitanje sta bi bilo da vw kupi alfu, nego je pitanje: zasto ste vi kupili alfu?

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
nije fiat unistio alfu nego prijasnji vlasnik. znaci talijanska vlada. sta mislite da su talijanski politicari imalo bolji od nasih?
ok, zamislite pasalica, linica i mog voljenog cacica u upravnom odboru alfe. jer to su ljudi koji su vodili alfu 40 godina. to su ljudi koji su 50-tih dobili u ruke totalnu eskluzivu, svjetskog prvaka f1 (tolika je bila razlika da su auto na poliranje u zadnji krug dovodili da bude lijep za slikanje), pojam brzine i stila
oni su napravili deal sa ruskim celikom. oni su otvorili tvornicu na jugu italije. oni su USRALI alfu kakva je nekad bila.

fiat je dobio u ruke marku sa predvodnikom 75-icom (tehnika iz 70-tih), 33-ojku koju je ruzina toliko oblatila da se divim ljudima u marketingu kako su je uspjeli prodavati jos 5 godina, spidera (sa tehnikom iz 60-tih) i nord blok koji nije mogao raditi na katalizator bez preinaka koje su dobili ti motori u 155-ici i 164-ki.
jedino dobro sta su dobili je busso v6 koji su proizvodili do samog moguceg kraja i eco normi.

isto tako jos da pitam, sta bi bilo da nije prijasnja garnitura pocela a fiat dovrsio posao? bi ste li vozili alfu?
zato ja volim, vozim i zelim imati alfu. jer je tehniku sa trka u svom tom cumezu na neki nacin prenijela na cestu. skoro svaki model mozes poistovjetiti sa nekim od modela na stazi (ima par novijih iznimaka). bila je predvodnik u dosta stvari. na kraju i placa cijenu toga sa kvarovima koje smetaju ljude naviknute na neki drugi nacin pristupa osnovnoj konstrukciji automobila.
mene ne smeta sta tu i tamo mi zaskripi feder u sicu, ne smeta mi sta cu morati glavu skidati da je ocadim, ne smeta mi jer vilice idu u sklopu velikog servisa, i to sta je motor na kontrukcijskom limitu. ne zato jer sam mazohist, nego zato sta to tako mora biti na istinskom sportskom autu, mora biti na limitu...
uzasno bi me smetalo da vidim neki auto pored sebe sa bolje rjesenim trapom, sa motorom koji je navinut do kraja, sa boljom tehnikom dostupnom masama... zato me nervira 159-tka... taj auto je dno, a zapravo u nekim okvirima je najbolje sta je alfa proizvela.

zato ne kuzim vas tu. ako zelite vw kvalitetu, vw motore, nacin na koji vw pristupa projektu konstrukcije auta, (ili sta vas vec zanima kod njemacke autoindustrije) zasto jednostavno ne kupite audi a4, ili passata ili skodu octaviju?
sve su to dobri auti vjerovatno, volite taj vw pristup ili sta vec, imate ih po cijenama za svaki sloj drustva...

ovdje mislim nije najvece pitanje sta bi bilo da vw kupi alfu, nego je pitanje: zasto ste vi kupili alfu?

pa nebi Vw kupio Alfu da napravi drugi Vw ili Audi od nje  :)..to je samo kupovanje trzista i sirenje monopola na prodaji vozila
ko sta je vec neko napisao, bolje da uloze u Alfu, nego da je drze na aparatima i na 2 modela

Offline Greco

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • 156 sp 2.4 m-jet
    • Apsyrtides

Sve stoji, ali mislim da si malo fulao, ne iritira ljude ovdje na forumu , niti mene, barem nas alfiste što škripe,
federi, vilice, što svaki dugi benzinac vrisne, i tako to, nego što alfa nema automobila u ponudi, samo 2.
Ima alfista koji mogu i žele mjenjat i kupovat nove alfe, a drugi kupovat od njih opet kao rabljene.
I ja navijam da alfu kupi neka korporacija koja će joj dati novi uzlet ali da i dalje ostane Alfa Romeo i koja će
poštivat njenu tradiciju s barem 4-5 modela u non stop proizvodnji.
"There's nothing the world needs less and there's, nothing I want more..."

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk

Sve stoji, ali mislim da si malo fulao, ne iritira ljude ovdje na forumu , niti mene, barem nas alfiste što škripe,
federi, vilice, što svaki dugi benzinac vrisne, i tako to, nego što alfa nema automobila u ponudi, samo 2.
Ima alfista koji mogu i žele mjenjat i kupovat nove alfe, a drugi kupovat od njih opet kao rabljene.
I ja navijam da alfu kupi neka korporacija koja će joj dati novi uzlet ali da i dalje ostane Alfa Romeo i koja će

:ok:
upravo tako...a ko ce onda ubirat profit od prodaje tisuce i tisuce  :) predivnih  :love: Alfi, dal ce to bit Vw, Audi ili Fiat, iskreno mene nije previse briga

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
 :wzonaj tko ocekuje da ce vw kupit alfu i pustit da sve radi sama, a nece imat prekidace iz skode ili nije upoznat s politikom vw-a ili se samo nada bez veze.
Pa u lambo trpaju sto je vise moguce sranja sa svojih polica, njih zanima samo cisti profit, nista drugo u alfi vide slavno ime obozavano i sa nedostacima, te to zele iskoristit svojim marketingom i okrenut lovu sto im nije uspjelo sa seatom, zato sto seat nema niti karizmu niti povijest koja je potrebna za takav sportski nastrojen stil marke, tako su na kraju zavrsili sa "ormar" autima kao altea, altea xl i toledo, cak ni ibiza i leon vise nisu dizajnom na nivou.

Cak ni vw-ov marketing nije uspio uvjerit ljude koji kupuju sportski nastrojene aute da kupe seat, bas zbog nedostatka onoga sto alfa ima vise od svih drugih proizvodaca i zato zele kupit alfu.

Ako ju(nedaj Boze) kupe, to ce bit identicna stvar kao sa seatom, samo sto bi onda svi kupovali alfu za razliku od seata, bez obzira sto bi alfa bila samo jos jedan vw/skoda/seat i dalje bi ona imala prekidace iz skode, bocne zmigavce s golfa 3-ke.......

Tko god misli da se to nebi dogodilo zivi u zabludi, a tko zeli vozit tdi i sve ovo sto je Jakov naveo ima dosta toga na izbor.

Nazalost to su cinjenice i lijepo je nadati se da bi vw odlucio odreci se dodatne zarade trpanja stvari s polica, da od alfe napravi opet neku premium marku, al i u audia trpaju iste stvari koji vec je premium i ne zele se odreci zarade, zasto i bi kad ljudi kupuju.

Cinjenica je takoder da 80% kupaca auta kupuje auto da ga odfura na posao, plac.... Neka povijest i to je samo stvar koju u nekoj raspravi moze napomenut i hebe mu se sto auto ima prekidace iz fabije.
........

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
upravo tako...a ko ce onda ubirat profit od prodaje tisuce i tisuce  :) predivnih  :love: Alfi, dal ce to bit Vw, Audi ili Fiat, iskreno mene nije previse briga

bolje neka zatvore nego da moram svijetla palit sporet prekidacem

prva serija lamba nakon preuzimanja od grupe vw , kljucevi su imali znak audija. klasicni skakavac kljuc. dodes negdje vozis alfu a na kljucevima ti pise das probles  :mad:
Jakove  :ok: :ok:

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk

prva serija lamba nakon preuzimanja od grupe vw , kljucevi su imali znak audija. klasicni skakavac kljuc. dodes negdje vozis alfu a na kljucevima ti pise das probles  :mad:
Jakove  :ok: :ok:

Ja mislim da su Švabe tako glupe da uniste dušu i ljepotu Alfe sa kojekakvim ''prekidacima'', nebi oni imali sada desetke modela na prodaji i bili u poziciji širiti se i napredovat...
ovo sta svi mi pricamo je mašta a stvarnost je nešto drugo, htjeli mi to ili ne
 :mah:

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
alfa bi se 10x bolje prodavala samo kad bi bila pod vwom,to je činjenica,ali to više nebi bila alfa

iako ni ovo sada više nije ''alfa'' kakvu je znamo,sve samo za bolju prodaju

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj

kazu kolege ima ih koji bi kupili novu.

Cak ni vw-ov marketing nije uspio uvjerit ljude koji kupuju sportski nastrojene aute da kupe seat, bas zbog nedostatka onoga sto alfa ima vise od svih drugih proizvodaca i zato zele kupit alfu.

Ako ju(nedaj Boze) kupe, to ce bit identicna stvar kao sa seatom, samo sto bi onda svi kupovali alfu za razliku od seata, bez obzira sto bi alfa bila samo jos jedan vw/skoda/seat i dalje bi ona imala prekidace iz skode, bocne zmigavce s golfa 3-ke.......

bas taj primjer Seata je pokazatelj svega. lako za Lambo, to je jedna druga dimenzija u koju ne ulazim. ali evo Seat, to je marka koja je blizu nasih novcanika.
znaci vw kupuj to od (tko bi rekao) FIAT-a i zeli napraviti konkurenciju temperamentim jeftinijim sportskim autima (znaci alfa, honda).
krecu u akciju, stavljaju seat u rally. godinu-dvije, nije islo, ne ulaze se vise novaca nego se krece na etcc (wtcc). tamo ponovo neide sa 2.0 N/A motorom i pod cijenu odustajanja FIA im dopusta da protiv svih pravila udu sa (turbo) diesel motorima i tamo rade rezultat sa nelegalnim autom (alfa je dobila limatotor na 8000, bmw radi sestaka na 7500 a chevrolet i lada bez limitatora tako da se privuce jos koji proizvodac pa makar se unistio sport (F1 primjer  :rolll: )

znaci krece vw u sportskom smjeru i radi sportsku marku. sada 20 godina poslije te kupnje, reci te mi, koji seat bi ste kupili? solidna platforma, solidni motori, solidna zavrsna obrada. znaci sve je ok i sve stima u svezi auta.
ajde, koji???

ajmo o dizajnu
seat dobio valtera da silvu (to je onaj panj koji je nacrtao 156/147/gt), znaci covjek zna crtat i dobio je zadatak da nacrta sportsko auto u zadanim okvirima. vw okvirima. sta je nacrtao? sta je to ispalo? usporedite unutrasnost seat-a i 156-ice. znaci limitiran je upotrebom satova od golfa, kvakom od fabije, retrovizorom od a3, zaruljom od pola i volanom od passata. i nema tu mrdanja. moze covjek biti neznam kakv genije ali ti djelovi se moraju koristiti i tu nema pomoci

ajmo o motorima
vozis 156-icu 1.8, znaci srednja zalost. imas motor koji se vrti do 7000, ali ne da se vrti nizbrdo, nego se razvrtava u svakoj brzini do kraja. radi bolje na 6000 nego na 3000. nisam bas siguran da ima vw takav motor u ponudi (nisam vozio, nemogu tvrditi...)
ajmo neki jaci onda, recimo 156 v6  i vw 1.8 turbo neovisno o snazi. sada vec pocinje biti smjesna usporedba...
dieseli su tu negdje vjerovatno jer su svi isti zbog limitiranosti samog goriva

ajmo o podvozju
da skratim, ono sta ima on napred mi na alfama imamo kao zadnji ovjes. kraj price

uzitak u voznji
kad ste culi nekog vozaca vw koncerna "znam jednu dobru cestu, tri povezana zavoja, treca do kraja..."

uglavnom, nemogu nikako, ama bas nikako povezati vw sa ikakvom koncepcijom sportskog auta. nikako.
vjerovatno rade dobre aute kad imaju toliku prodaju, u to ne ulazim. i zato kazem, ako zelis takav auto, kupi ga i gotovo
trenutno je malo zastala inovatnost u alfi, ali to je u cijelom talijanskom dijelu fiata jer se sreduju te americke marke. mislim da za koju godinu i kad obnove tradicionalne klase tipa punta i una, sta im donosi zaradu doci ce ponovo i alfa na red. kao i 1998-sta je dosla. kao da je onda bilo bolje. bila je onda 145-ica, 155-ica i gtv. nes ti ponude

thjooooooj, do sada sam imao nocnu moru koja je ukljucivala onu instrument tablu od golfa IV a sada si me podsjetio na ovaj prekidac  :o000: :o000: :o000: :o000: :o000:
i to ljudi plate 30 000 eura  :wal: :wal: :wal:

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
baš što jakov kaže,alfa je i prije bila u ovakvim situacijama pa se sjetimo šta je poslje toga došlo,potpuno nova gama(što očekujem uskoro) dakle 147/156/166/gt i ni jedan od njih nije bio razočaranje

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk

bas taj primjer Seata je pokazatelj svega. lako za Lambo, to je jedna druga dimenzija u koju ne ulazim. ali evo Seat, to je marka koja je blizu nasih novcanika.
znaci vw kupuj to od (tko bi rekao) FIAT-a i zeli napraviti konkurenciju temperamentim jeftinijim sportskim autima (znaci alfa, honda).
krecu u akciju, stavljaju seat u rally. godinu-dvije, nije islo, ne ulaze se vise novaca nego se krece na etcc (wtcc). tamo ponovo neide sa 2.0 N/A motorom i pod cijenu odustajanja FIA im dopusta da protiv svih pravila udu sa (turbo) diesel motorima i tamo rade rezultat sa nelegalnim autom (alfa je dobila limatotor na 8000, bmw radi sestaka na 7500 a chevrolet i lada bez limitatora tako da se privuce jos koji proizvodac pa makar se unistio sport (F1 primjer  :rolll: )

znaci krece vw u sportskom smjeru i radi sportsku marku. sada 20 godina poslije te kupnje, reci te mi, koji seat bi ste kupili? solidna platforma, solidni motori, solidna zavrsna obrada. znaci sve je ok i sve stima u svezi auta.
ajde, koji???

ajmo o dizajnu
seat dobio valtera da silvu (to je onaj panj koji je nacrtao 156/147/gt), znaci covjek zna crtat i dobio je zadatak da nacrta sportsko auto u zadanim okvirima. vw okvirima. sta je nacrtao? sta je to ispalo? usporedite unutrasnost seat-a i 156-ice. znaci limitiran je upotrebom satova od golfa, kvakom od fabije, retrovizorom od a3, zaruljom od pola i volanom od passata. i nema tu mrdanja. moze covjek biti neznam kakv genije ali ti djelovi se moraju koristiti i tu nema pomoci

ajmo o motorima
vozis 156-icu 1.8, znaci srednja zalost. imas motor koji se vrti do 7000, ali ne da se vrti nizbrdo, nego se razvrtava u svakoj brzini do kraja. radi bolje na 6000 nego na 3000. nisam bas siguran da ima vw takav motor u ponudi (nisam vozio, nemogu tvrditi...)
ajmo neki jaci onda, recimo 156 v6  i vw 1.8 turbo neovisno o snazi. sada vec pocinje biti smjesna usporedba...

ajmo o podvozju
da skratim, ono sta ima on napred mi na alfama imamo kao zadnji ovjes. kraj price

uzitak u voznji
kad ste culi nekog vozaca vw koncerna "znam jednu dobru cestu, tri povezana zavoja, treca do kraja..."

uglavnom, nemogu nikako, ama bas nikako povezati vw sa ikakvom koncepcijom sportskog auta. nikako.
vjerovatno rade dobre aute kad imaju toliku prodaju, u to ne ulazim. i zato kazem, ako zelis takav auto, kupi ga i gotovo
trenutno je malo zastala inovatnost u alfi, ali to je u cijelom talijanskom dijelu fiata jer se sreduju te americke marke. mislim da za koju godinu i kad obnove tradicionalne klase tipa punta i una, sta im donosi zaradu doci ce ponovo i alfa na red. kao i 1998-sta je dosla. kao da je onda bilo bolje. bila je onda 145-ica, 155-ica i gtv. nes ti ponude

thjooooooj, do sada sam imao nocnu moru koja je ukljucivala onu instrument tablu od golfa IV a sada si me podsjetio na ovaj prekidac  :o000: :o000: :o000: :o000: :o000:

u šta si se raspisao....bolje ti je da baciš oko na poziciju, da ti nije sidro zaoralo  :hehe:

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
u šta si se raspisao....bolje ti je da baciš oko na poziciju, da ti nije sidro zaoralo  :hehe:

uh... sinoc je na refule bacalo na 10 forci, prekopali smo pola ove Bahia Blanca-e  :hehe: :hehe:
15 metara dubine, 8 u moru i imali smo brzinu 0.5  :craz

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk

uh... sinoc je na refule bacalo na 10 forci, prekopali smo pola ove Bahia Blanca-e  :hehe: :hehe:
15 metara dubine, 8 u moru i imali smo brzinu 0.5  :craz

kakav je to brod kad tolko cekate na sidristu..bulk ili  :?:

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
kakav je to brod kad tolko cekate na sidristu..bulk ili  :?:

Stena Polaris
product tanker, bio je porat zatvoren radi vjetra a i neka frka je sa teretom. netko nije nesto platio pa nam je charterer zabranio vez.

a trebam doma sad iz ove rupe  :wal:

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
Stena Polaris
product tanker, bio je porat zatvoren radi vjetra a i neka frka je sa teretom. netko nije nesto platio pa nam je charterer zabranio vez.

a trebam doma sad iz ove rupe  :wal:

al češ se fino naletit do doma  :)

ajde uživaj tamo...bolje se i dosadjivat na sidru nego svaki dan 2 manovre imat
malo smo  :off

Ae mirno more i ugodan let  :mah:

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
al češ se fino naletit do doma  :)

ajde uživaj tamo...bolje se i dosadjivat na sidru nego svaki dan 2 manovre imat
malo smo  :off

Ae mirno more i ugodan let  :mah:

to i ja kazem, nema bolje navigacije nego na sidru visiti  :craz

a bit ce nekih 12-15 sati leta da  :rolll:

hvala pa se vidimo u sloveniji  :craz

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
ma nije samo stvar u prekidacu. dobio bi das problem sa alfa znakom. mene nije briga koliko ce alfa auti prodat i koliko ce imat modela, da ima i sto modela i da mi se ni jedan ne dopada nebi je kupio. kupujes ono sta ti je zapelo za oko.  zelim je takvu kakva je, a ne da mi je neki mutant sa vau-vau porodicom. jel ima tko arnu  :?:

mislis da bi ti se alfa vozila tako kao sta se vozi sada da je pod vau-vau  :?:   :ne:
da bude bolja od audija ili vw  :ne: :ne: , a tek kakva bi cijena bila kod kupnje nove  :) :)

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)

ajde, koji???

ajmo o dizajnu

ajmo o motorima

ajmo o podvozju

uzitak u voznji

Daleko od poredjena u korist alfe 146 1.9 jtd opere golf mk4 1.9 tdi (sem ona dva od 130 i 150 ks) vidjeno x puta ... Da ne idem presiroko ali ima razlike i to velike i u voznji i u potrosnji (tdi ne smije se nagaziti odma ode potrosnja preko 50% 2.5tdi trosi preko 15L ako ga se poganja,a smijesno ga je porediti sa 2.4 20v motorom)
I believe da ce se opet ponoviti nesto kao 147/156/166/gt

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk

to i ja kazem, nema bolje navigacije nego na sidru visiti  :craz

a bit ce nekih 12-15 sati leta da  :rolll:

hvala pa se vidimo u sloveniji  :craz

:da:  :ok: