svaka čast matayaARfan, mislim da je pogođen bit
. Nemam ništa protiv kolege Daniels1001, čini se da je super momak. Pratim njegove postove i veliku ponudu svega i svačega i vjerovatno ću u doglednoj budućnosti i kupiti nešto od njega. Ali ljudi koji se bave svojevrsnom preprodajom uvijek važu bruto i neto i moraju biti, da kažem proračunati. Znam jer imam nekoliko prijatelja koji odgovaraju tom profilu. Po meni kod Alfe to ne pali, iako je cijela auto industrija otišla u tome smjeru. A opet netko će drljat - mrljat Alfu bez problema, ali ako dođu problemi nebi se smjeli žaliti.
Ja sam sa svojom 147 1.9 JTD 8v prešao 45 tkm, bez ikakvih problema. Na forumu sam uglavnom u off forumu jer nema nikakvih upita i problema sa autom. Moram priznati da nisam do sada bio baš picajzla u održavanju, dosta toga sam sam doma radio, ali bar znam da su ulje i filteri 100% promjijenjeni i da nisu samo naplaćeni, a ostali stari. Sada planiram ju odvesti u kvalitetan servis i tipa Bertol i dobro
jer je to zaslužila. I onda dalje nadam se samo :wz.
i ja se potpuno slažem s matayom.
meni je ovo druga polovna alfa:
1) 156 2.4 JTD 20V M-JET - 2004. kupljena od 1.vlasnika prijatelja sa 60000 original km - auto je bio doslovno apoteka - napravio sam 25000km unutar kojih sam promijenio jednu gornju vilicu(550kn), pierburg ventil(700kn), cilindar kuplunga onaj na pedali(200kn), termostat (460kn), napravio veliki servis i to je to...auto sam prodao lani prvom koji ga je došao pogledati..sve skupa sam dobio 11000 evra
2) Gt 3.2 V6 - 2004. kupljena od alfiste, 2. vlasnika (1.vl. je bio direktor AC-a prvih godinu dana) sa 102000km - na autu je kompletni ovjes bio tvornički tako da sam promijenio sve 4 vilice, sad ide i balansica i spone i kuplung...još sam napravio i veliki servis i promijenio još pokoju sitnicu....
dakle, moj zaključak je da iako sam uzeo alfe od provjerenih ljudi sa original kilometražom i generalno u odličnom stanju koje su bile servisirane kod Bertola i u ovlaštenim servisima da je bilo popravaka iako većina njih ide pod normalne troškove s obzirom na godište i kilometre...
pa mi onda nije ni čudno da se toliko alfi kvari jer je većina tih polovnjaka razvaljeno i loše održavano tako da je glupo generalizirati da su alfe nekvalitetne jer se polovnjaci svih marki kvare ako su loše održavani primjerci
recimo, mi smo imali alfu 33 1.3V koja je 1991. kupljena nova i u 7 godina nikada nismo imali neki značajan kvar osim što je podizač prozora znao zezati...
tako da jedino kompetentno procijenjivati kvalitetu auta ako je kupljen kao novi pa ako se kvari uz redovno održavanje onda se može govoriti o nekvaliteti