23-06-2026, 22:52:20

Autor Tema: 159 1,9JTD EGR DPF REMAP ISKUSTVA  (Posjeta: 18657 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dugixy1

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
Odg: 159 1,9JTD EGR DPF REMAP ISKUSTVA
« Odgovori #30 u: 09-08-2012, 16:04:49 »
Dpf se ostavi gore,samo se isprazni, vizualno se ne vidi da je ugašen,  ili meni bolja varijanta zamjesnki protočni lonac ili cijev, dpf ostaje čitav i po potrebi može se vratiti te ponovo aktivirati.

na www.alfaowner.com svi se boje tehničkog i hoče li proći ali kolko vidim večina prolazi bez problema.

jedino kod prodaje se slažem sa @ kolgate

evo sam dio uputsva sa neta za kupovinu polovnog auta:

Citat:
•    Upalite automobil. U pravilu mora upaliti pri prvom okretanju ključa, čak i ako je hladan, te mora mirno raditi u leru. Lampica za ulje bi se trebala brzo ugasiti. Dodajte gasa dok je auto u leru. Provjerite ide li plavi ili crni dim iz auspuha. Plavičasti dim ukazuje na istrošene klipne prstene, a crni na izgorjele ventile i opću dotrajalost.

crni dim, što je rezultat gašenja DPF a ne izgorjeli ventili i dotrajalost, pa sad ti objašnjavaj mušteriji.

@kolgate kako je tebi sa crnim dimom, da li dimi jače?
« Zadnja izmjena: 09-11-2012, 23:51:50 od dugixy1 »

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #31 u: 09-08-2012, 16:49:07 »
crni dim ne znači dotrajalost i izgorjele ventile nego da je auto zagušen ili da ima previše goriva za pre malo zraka

dotrajalost se vidi u obliku plavog dima,a kod JTDa to nikad nije bio problem,barem ne ispod 400tkm

na leru češ vidit puno manje dima nego pod opterečenjem,isto tako auto koji ne prolazi tehnički možeš natjerat u blokadu na leru a da ipak prolazi ekotest,dakle ovisi i o načinu dodavanja gasa,tako da ni to nevalja...JTDu treba vremena da napravi dovoljan tlak goriva tako da nikad ne pali čim pipneš ključ nego nakon par krugova

edit: zajeb,crni dim može biti uzrok loših ventila,ali takav auto nebi bio vozljiv i opet,to nikad nije problem na JTDu
« Zadnja izmjena: 09-08-2012, 16:55:47 od sale 75 »

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #32 u: 09-08-2012, 21:10:48 »
Pa kolega @ kolgate je možda i u pravu ili bar ima napravljeno tehnički kako treba.

kolko sam čitao slušao, navodno nije dobro riješenje ugasiti samo EGR , je on je u procesu vezan za DPF,
surađuju u tom očitavanju plinova i recimo na www.alfaowner.com večina ljudi koji rade remap, pogotovo u Engleskoj gase EGR i DPF i to je pravilan način. Zbilja imaju vrhunskih tuning kuća koje ti rješavaju sve,
ako slučajno imaš neki problem ili safe mod sve ti naknadno odrade badava, večina radi na valjcima i dobiješ točne rezultate i ljudi su jako zadovoljni.zbilja profesionalno pristupaju tome.

s  druge strane ja imam power box koji je namjenjen da radi sa DPF. dosad su mi regeneracije bile uredne, sad dolazi vrijeme prve nakon ugašenog EGR. kupio sam OBD II kabl i sa Fiatecuscan vidim koliko je trenutna začepljenost DPF,
i baš me zanima kako će proći sad kad je EGR ugašen.
@ danko0013

i tebi savjetujem da si to kupiš, program sam okačio tu na forumu pa si skini, ako ti regeneracija ne prolazi
imaš opciju da je sam odradiš. 
u svakom trenu vidiš kolika ti je začepljenost i dali regeneracija radi dobro,kolko ti traje čiščenje,kad je zadnji puta bilo,prosjek vremena više čiščenja...

Inače @ kolgate  ima napravljeno točno tako kako treba biti. mene je osobno "strah" crnog dima i ako prodajem auto ljudi će misliti ko zna što. inaće bih maknuo DPF i još uvijek razmišljam o tome.
Nejde mi u glavu da je kod naših tunera to još uvijek problem, pa vani gase softwerski DPF odavno.

ma nemam se vremena toliko igrati po 159 zato sam i kupio jtd servisiraj i vozi, možda ću ako još uhvatim fore do kraja godišnjeg doletiit do zg pa se možemo naći i vidjeti to!
Nije bolest sve što boli

Offline clio

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulia Q4 ,Alfa Romeo Giulietta TCT
    • Lovran
« Odgovori #33 u: 19-02-2018, 08:35:05 »
Kakva bi plocica od egra trebala za blokirat egr na 159 1,9 8v? Kad ga blokiram plocicom, da li moram odmah i softverski ili ce samo svijetliti greska?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #34 u: 19-02-2018, 10:47:32 »
Kakva bi plocica od egra trebala za blokirat egr na 159 1,9 8v? Kad ga blokiram plocicom, da li moram odmah i softverski ili ce samo svijetliti greska?
ak nečeš da pali grešku mora bit profilirana za rupicama, ako ga hočeš isključit nesmije imat rupe i da upalit če grešku dok se SWski ne ugasi
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline clio

• Ovisnik o alfistima
    • Lovran
« Odgovori #35 u: 19-02-2018, 11:44:02 »
ak nečeš da pali grešku mora bit profilirana za rupicama, ako ga hočeš isključit nesmije imat rupe i da upalit če grešku dok se SWski ne ugasi

mislio sam bas na oblik plocice? postoji vise opcija pa zato pitam

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #36 u: 19-02-2018, 11:46:53 »
mislio sam bas na oblik plocice? postoji vise opcija pa zato pitam
dovljno je bilo šta što će sprečit prolaz plinova...običan komad lima...ako hočeš baš kao org onda se javi Viktoru na forumu...on radi te pločice
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline clio

• Ovisnik o alfistima
    • Lovran
« Odgovori #37 u: 19-02-2018, 11:53:25 »
dovljno je bilo šta što će sprečit prolaz plinova...običan komad lima...ako hočeš baš kao org onda se javi Viktoru na forumu...on radi te pločice

hvala,kontaktirao sam ga.

Offline clio

• Ovisnik o alfistima
    • Lovran
« Odgovori #38 u: 15-04-2018, 10:05:23 »
Ako blokiram mehanicki egr na 159 1.9 svjetlit ce greska... Da li je to neki problem ili samo svijetli greska dok ne maknem i softwerski?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #39 u: 15-04-2018, 10:45:04 »
Ako blokiram mehanicki egr na 159 1.9 svjetlit ce greska... Da li je to neki problem ili samo svijetli greska dok ne maknem i softwerski?
samo svjetli greška

Offline clio

• Ovisnik o alfistima
    • Lovran
« Odgovori #40 u: 15-04-2018, 17:43:24 »
samo svjetli greška

hvala,upravo sam blokirao i to,jos ponistiti softwerski i ok.