Pa kolega @ kolgate je možda i u pravu ili bar ima napravljeno tehnički kako treba.
kolko sam čitao slušao, navodno nije dobro riješenje ugasiti samo EGR , je on je u procesu vezan za DPF,
surađuju u tom očitavanju plinova i recimo na
www.alfaowner.com večina ljudi koji rade remap, pogotovo u Engleskoj gase EGR i DPF i to je pravilan način. Zbilja imaju vrhunskih tuning kuća koje ti rješavaju sve,
ako slučajno imaš neki problem ili safe mod sve ti naknadno odrade badava, večina radi na valjcima i dobiješ točne rezultate i ljudi su jako zadovoljni.zbilja profesionalno pristupaju tome.
s druge strane ja imam power box koji je namjenjen da radi sa DPF. dosad su mi regeneracije bile uredne, sad dolazi vrijeme prve nakon ugašenog EGR. kupio sam OBD II kabl i sa Fiatecuscan vidim koliko je trenutna začepljenost DPF,
i baš me zanima kako će proći sad kad je EGR ugašen.
@ danko0013
i tebi savjetujem da si to kupiš, program sam okačio tu na forumu pa si skini, ako ti regeneracija ne prolazi
imaš opciju da je sam odradiš.
u svakom trenu vidiš kolika ti je začepljenost i dali regeneracija radi dobro,kolko ti traje čiščenje,kad je zadnji puta bilo,prosjek vremena više čiščenja...
Inače @ kolgate ima napravljeno točno tako kako treba biti. mene je osobno "strah" crnog dima i ako prodajem auto ljudi će misliti ko zna što. inaće bih maknuo DPF i još uvijek razmišljam o tome.
Nejde mi u glavu da je kod naših tunera to još uvijek problem, pa vani gase softwerski DPF odavno.