Sarajevska divizija za organizaciju proljetnog eventa se javlja;
Ovako, ja sam nazvao par smještajnih kapaciteta na Ilidži kao jedinom po meni logičnom mjestu gdje bi se moglo ugostiti 50 auta i više i gdje bi se mogao neki defile organizovati zajedno sa slikanjem auta i vlasnika. U osnovi ljudi su jako raspoloženi za prihvat logično puno ljudi bi došlo a cijene se kreću od 50KM preko 75KM pa do 100KM za sobe, i to su dvokrevetne i trokrevetne mahom. Naravno na broj ljudi koji bi došao mogao bi se dobiti dobar popust, tako da ove cijene uzeti okvirno. Što se tiče staze, sarajevo nema istu, tako da tu kaskamo za Banja Lukom, poslao sam dopis Kantonalnoj Policijskoj Upravi radi dobivanja dozvole za okupljanje i pratnje prilikom špalira kroz grad. Pošto nemamo stazu klasičnog tipa, mogao bi se jedan dio puta prema Bjelašnici i Igmanu probati rezervisati u nekom terminu a inače se tu voze brdske utrke ali na taj dip upita poslat PU nisam dobio odgovor, tj. rekli su da je sad prerano pričati na tu temu. Što se tiče multimedijalnog dijela, fotograija i plakata to nije problem, ima nas dovoljno na forumu da se napravi priprema i da se pošalje i odštampa ovde u sarajevu. Ima par fotografa tako da bi i taj dio bio pokriven, imam i ja dva tri profesionalna fotografa koji bi to sve i snimali i slikali......
E sad ide negativni dio priče, ja izuzev svog angažmana nisam uspio nikog dalje animirati od Sarajevskih forumaša, ovi sa kojima sam pričao ili su u tom terminu prvog maja negdje van zemlje ili studiraju pa spremaju ispite. Znači meni bi jednom bilo jako teško ovako nešto organizovati i to na način na koji bi prvi ja bio zadovoljan a opet ne bih volio dovesti ljude po 400-500 kilometara pa da to bude slabo organizovano, mislim da to ne bi bilo fer. Za kraj moj prijedlog bi bio ovaj, neka SrđanBL kaže da li ima dovoljno ljudi da organizuje sve ono što je naveo jer ako ima i ja sam sklon da se priklonim ideji BL iz praktičnih razloga. Kolega Srđan od mene naravno dobiva svu potporu i eventualno ako šta ja mogu iz Sarajeva da završim, ne bježim od angažmana........
S obzirom da je ovo prvi susret ovakve vrste, nadam se ne i zadnji, smatram da ovo treba da bude organizovano besprijekorno........
Toliko od sarajevske divizije