07-02-2025, 20:08:20

Autor Tema: Alfa 156-povratak u Alfa svijet  (Posjeta: 16673 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline matayaARfan

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
    • Zagreb
Odg: Alfa 156-povratak u Alfa svijet
« Odgovori #30 u: 15-11-2011, 19:19:48 »
Ima toga i kod njega, ali izgleda da čeka original.  :craz
http://www.juris.hr/index2.php?kateg=3&sub=24
:ok:
Budem pragove, stignem

Bravo za projekt, vidim ti ja u Ri u Pol-u ako hoces za SP pragove ako hoces, ja sam svoje tamo uzeo oba dva mislim 700 kn
Hvala Dino, si ti riješio renolčeka? Jel ima u Pol-u blatarica?

Da dobre felge :ok: :wal:

Hvala, i još jednom hvala kaj si ih prodao.

:clap: :clap:
Odlicna tema!

Hvala

Offline ALFA145QV

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ferrari...Subaru i Micek evoIX
    • PAZIN
« Odgovori #31 u: 15-11-2011, 20:21:32 »
nisam mislio niš loše za ferodo FDB...vozio ja na 145 QV  FDB i nisam imao zamjerki, odlično su kočile....
pri prvoj izmjeni probaj FQT...još su za pola koplja bolje od FDB-a, a nisu pretjerano skuplje

moram priznat da se takav entuzijazam oko sređivanja auta ne vidi često....ti si za mene  :care :care :care
Ko pročita, otpala mu kita.

Offline matayaARfan

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #32 u: 15-11-2011, 22:55:55 »
nisam mislio niš loše za ferodo FDB...vozio ja na 145 QV  FDB i nisam imao zamjerki, odlično su kočile....
pri prvoj izmjeni probaj FQT...još su za pola koplja bolje od FDB-a, a nisu pretjerano skuplje

moram priznat da se takav entuzijazam oko sređivanja auta ne vidi često....ti si za mene  :care :care :care

Hvala ti, znam da nisi mislio ništa loše. Budem vidio, mislio sam ići i na big break upgrade, ali mislim da će ove biti super u kombinaciji sa ovim pločicama, diskovima, pletenim lajtunzima i uljem. Ak treba lako to promjenim.

Offline matayaARfan

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #33 u: 15-11-2011, 22:59:39 »
Evo slike glavnog inženjera, upravo radi proračune oko slaganja alfe, bez njega bi alfa još uvijek stajala i propadala, dio radi svoje volje za slaganjem, a dio kaj me bodri kroz cijelio vrijeme slaganja.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #34 u: 15-11-2011, 23:07:46 »
ak ti treba prodam ti djelove poda od 145ice, da moš s nečim te rupe poštopat  :craz :craz :craz
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline matayaARfan

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #35 u: 16-11-2011, 08:33:25 »
ak ti treba prodam ti djelove poda od 145ice, da moš s nečim te rupe poštopat  :craz :craz :craz

Haha stigao je, pa de si Isusek. Nisam te dugo čuo i vidio i baš sam se zabrinio tko će mi auto blagoslovit ak si ti tak zauzet.
Hvala ti na ponudi, jako si ljubazan, budem ja poslao ove dijelove sa 156ice kaj smo stavili sastrane za jedan pošten upgrade na 75ici, da napraviš auto od tih kolica.

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
« Odgovori #36 u: 16-11-2011, 13:26:42 »
Hajde cestitam na kupnji!
Mora biti i jedna Alfa. Nije ti dosta francuzica nego sada i na talijana presao.
Cccc! Hajde de. Bistro!!
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Offline matayaARfan

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #37 u: 25-11-2011, 00:11:35 »
Došla je hrpa lima napokon doma. Evo par slika. Promjenio sam tepihe, original alfa 156, bočne žmigavce i počeo se igrati sa promjenom žaruljica koje ne rade. Evo par slika, za sada je u garaži dok je citroen vani, ali morat ću nekaj smislit za parkiranje.

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v, GP 1.4 8v
    • ZAGREB
« Odgovori #38 u: 25-11-2011, 17:04:36 »
Nekako bi mi bijele žmige bolje bile.......ne toliko bitno.

Kako ti se čine gewinde na prvu loptu, i hoće li gume poslužiti ............?
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #39 u: 25-11-2011, 17:15:44 »
Super je alfica...jesi bio kod Bobe?

P.S i ja mislim da bi original alfini bijeli žmigavci bili ljepši ali dobro, to uvijek stigneš zamijeniti hehe

Offline matayaARfan

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #40 u: 26-11-2011, 00:12:39 »
Super je alfica...jesi bio kod Bobe?

P.S i ja mislim da bi original alfini bijeli žmigavci bili ljepši ali dobro, to uvijek stigneš zamijeniti hehe

Nisam bio kod Bobe, idem u subotu na pranje, kod njega je obično pranje ko kemisko i poliranje.
Crni su žmigavci iz razloga kaj planiram napraviti GTA look prednje farove i mislim da bu onda bolje, ak ne stavim bijele.
Nekako bi mi bijele žmige bolje bile.......ne toliko bitno.

Kako ti se čine gewinde na prvu loptu, i hoće li gume poslužiti ............?

Gewinde su ok, nije toliko tvrdo jer gume su 16 i imaju dosta profila. Gume su super, pravi test je prvi snijeg i sljeme i bjelolasica.

kamo ces gewinde dati stelati? je ide na neku vagu ili ce biti odakativna metoda :?:

Za sada smo namjestili da bude ok za svaki dan, a štelanje ide na prvom grobniku, uzimamo dizalicu i gospon. Tomo i ja bumo štelali po osjećaju. Sad mi je napred niži nego odozada i ok je za svaki dan. Nisam uspio ni pošteno isprobati, moram špur naštelati i onda negdje po zavojima napraviti test.

Offline -164-

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #41 u: 26-11-2011, 00:16:07 »
Nisam bio kod Bobe, idem u subotu na pranje, kod njega je obično pranje ko kemisko i poliranje.
Crni su žmigavci iz razloga kaj planiram napraviti GTA look prednje farove i mislim da bu onda bolje, ak ne stavim bijele.
Gewinde su ok, nije toliko tvrdo jer gume su 16 i imaju dosta profila. Gume su super, pravi test je prvi snijeg i sljeme i bjelolasica.

Za sada smo namjestili da bude ok za svaki dan, a štelanje ide na prvom grobniku, uzimamo dizalicu i gospon. Tomo i ja bumo štelali po osjećaju. Sad mi je napred niži nego odozada i ok je za svaki dan. Nisam uspio ni pošteno isprobati, moram špur naštelati i onda negdje po zavojima napraviti test.
mene naručio Bobo sljedeći petak...frenda sa 147icom i mene....a i felge od Getejke su mi još gore na pranju..baci oko jel su na mjestu hehe

a jedan dan bi se mogao zaletiti do leggiera ak si za pa da popijemo cugu i vidimo pile...možemo zvat još kojeg alfistu da se pridruži :)

Offline matayaARfan

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #42 u: 26-11-2011, 00:20:18 »
mene naručio Bobo sljedeći petak...frenda sa 147icom i mene....a i felge od Getejke su mi još gore na pranju..baci oko jel su na mjestu hehe

a jedan dan bi se mogao zaletiti do leggiera ak si za pa da popijemo cugu i vidimo pile...možemo zvat još kojeg alfistu da se pridruži :)

Može, javite se. Budem sutra vidio, odnosno danas. Koje pereš? Meni su one sa 5 krakova odlične, jel su one 17ice?

Offline -164-

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #43 u: 26-11-2011, 00:22:03 »
Može, javite se. Budem sutra vidio, odnosno danas. Koje pereš? Meni su one sa 5 krakova odlične, jel su one 17ice?

ostavio sam mu na pranju one multispoke 18" koje sam imao sa ljetnim gumama
sad imam ove s 5 duplih krakova isto original od Gt i isto 18" sa zimskim gumama

Offline matayaARfan

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #44 u: 26-11-2011, 00:24:01 »
ostavio sam mu na pranju one multispoke 18" koje sam imao sa ljetnim gumama
sad imam ove s 5 duplih krakova isto original od Gt i isto 18" sa zimskim gumama

Ak buš imao kaj viška felgi javi se...sve koje imaš meni odgovaraju :hehe:
Mogli bi napraviti neki mini susret tu na ravnicama, pa tko dođe, dođe.

Offline -164-

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #45 u: 26-11-2011, 00:29:05 »
Ak buš imao kaj viška felgi javi se...sve koje imaš meni odgovaraju :hehe:
Mogli bi napraviti neki mini susret tu na ravnicama, pa tko dođe, dođe.

One Ultre 18" sa gumama bi ti mogao rješiti prek frenda

a slažem se za mini susret...možda u nedjelju ili drugi tjedan

Offline matayaARfan

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #46 u: 26-11-2011, 15:50:11 »
Stavljeni tepisi danas i promjenjene lampice, sad svijetli ko božićno drvce. Par slika

Offline Italofan

• Starosjedioc
  • Bravo Sport, 33 1.5 ie S
    • SLO - Il. Bistrica
« Odgovori #47 u: 28-11-2011, 21:35:44 »
Stavljeni tepisi danas i promjenjene lampice, sad svijetli ko božićno drvce. Par slika

:o000: zanimljivo, umjesto ventilacije mijeri se pritisak ulja... :) :) :)

:mahm
Fan Italianskih Avtomobila Također :drive: / / / / /   i    QV

http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=70755.0

Offline matayaARfan

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #48 u: 29-11-2011, 00:05:38 »
znaci neces ici visine riktati na vagu nego na cisti osjecaj? ili si auto paralelo spustao pa je ostao u tvornickoj ravnotezi?

Pa vidiš to do sada nikad nisam radio. Gewinde su baš za taj auto i spuštao sam prednji kraj i zadnji jednako, odnosno prednji je isti, lijevi i desni i zadnji je isti. Iskreno ovo da se ide na vagu prvi put čujem.

Offline matayaARfan

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #49 u: 29-11-2011, 00:08:02 »
:o000: zanimljivo, umjesto ventilacije mijeri se pritisak ulja... :) :) :)

:mahm

Iskreno, taj otvor za ventilaciju mi ne koristi baš, puše bezveze po ruci i smeta mi, tako da sam stavio mjerač pritiska ulja jer smo odlučili da je to ipak dosta važno u autu sa 302tkm. Auto mi je većinu vremena podešen na puhanje po staklu i nogama, to mi najmanje smeta. Uvijek mogu vratiti sve u original. Na kontra stranu, kod suvozača možda stavim tem. ulja, jel neznam gdje bi drugdje stavio, a da prviše ne iskače odnosno strši.

Offline matayaARfan

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #50 u: 29-11-2011, 07:55:59 »
a upravo to mene najvise muci jer nisam izmjerio koliko mi je auto imalo na tvornickim amortizerima od poda pa recimo do blatobrana. onda paralelno spustis prednji i zadnji kraj za odredenu visinu da ostane u tvornickoj vagi. pa sam mislio da ces mozda ti zbog veceg izbora tih deckiju koji pripremaju auta za krug (skode i te fore) mozda baciti auto na vagu i promjeniti malo omjer ili nesto pa olaksati nama koji nemamo vremena, novaca ili neceg trecega  :craz

kod mene ima mjesta ispred rucice selespeeda na podu a ti bis mozda umjesto pepeljare mogao staviti, jos bis i mogao pokriti poklopcem pepeljare da te ne bode u oci kad recimo ides po krumpire, pa neces gledati tlak i temp stalno

Izmjerili smo kak je bio auto prije i onda smo poslje spuštali jednolično. Sad je trenutno auto spušten da bude ok za gradsku vožnju i za tehnički. Na ovom ovjesu nemaš kaj puno štelati osim visinu, dobro samim time je onda auto nešto tvrđi odnosno mekši. Nema puno nauke oko ovog ovjesa, relativno je jednostavan. Fino štelanje će biti prvi grobnik. Za sada je otprilike ko i original, samo malo niži.

Offline matayaARfan

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #51 u: 29-11-2011, 09:24:46 »
..khm.. :redf: :redf: bis mogao mozda reci koje su ti visine napred/nazad. recimo od poda do vrha blatobrana..

mogu, samo kaj ti to nije najprecizniji način za mjerit, odnosno mi smo drugačije mjerili.

Offline Ivek...

• Sa stažom
  • 156 2.4 JTD 10V
    • Zagreb
« Odgovori #52 u: 29-11-2011, 09:37:00 »
naaaaaaaaaaaaajs :craz
Tko drugom jamu kopa, trecom proklizava!

Offline matayaARfan

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #53 u: 29-11-2011, 09:41:41 »
na koji nacin si mjerio? mislim, dobro bi mi dosao bilokakav standard za mjere jer bi zelio svakako prije bilo kakve igre staviti auto u tvornicku vagu pa onda od toga krenuti dalje. nadam se da cu vec ovaj vikend malo se provozati po stazi. se kod tebe sta promjenilo? je dolazis ovaj vikend sad?

Ja idem na kolinje, sumnjam da ću biti gotov i uspjet otići na grobnik. Šteta kaj nije u nedjelju.
Najbolje ti je da je auto na klocnama ili dizalici, prednji kraj ti mora biti malo zapiknut, znači niži nego zadnji. Meni je na R26 zadnji kraj bio pre nizak i pre mekan i svaki malo oštriji zavoj mi je guzica pobjegla. U principu napraviš neku osnovu i onda bi bilo najbolje ako možeš slagati finese na grobniku. Odvoziš nekoliko krugova, pa poštelaš i tak dok ne nađeš kak ti odgovara. Samo kaj će ti onda auto biti malo neudobniji za svakodnevnu vožnju.

Offline mare-ri

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • 147 GTA & Stelvio 2.2
    • Fiume
« Odgovori #54 u: 29-11-2011, 09:45:35 »
na koji nacin si mjerio? mislim, dobro bi mi dosao bilokakav standard za mjere jer bi zelio svakako prije bilo kakve igre staviti auto u tvornicku vagu pa onda od toga krenuti dalje. nadam se da cu vec ovaj vikend malo se provozati po stazi. se kod tebe sta promjenilo? je dolazis ovaj vikend sad?
Ja sam sebi mjerio od sredine felge do ruba blatobrana ali nemogu sad nac mjere  :rolll:
No turbo, No problem...

Offline matayaARfan

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #55 u: 29-11-2011, 09:49:55 »
naaaaaaaaaaaaajs :craz

Hvala Ivek, kak je tvoja, jel se voziš?

Offline matayaARfan

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #56 u: 29-11-2011, 10:39:54 »
a vidis, meni se cini da su mi oba kraja recimo negdje u ravnini, i sad mi se cini da mi je guzica prelagana jer mi krene preko nosa relativno lako i na pustanje gase se odmah "uhvati" onaj ebd ili kako se vec zove jer guzica se pomakne. znaci tebi bi guzica radila pomake i prilikom prolaska sa gasom kroz zavoje?

:ok: a ici cu na delltu ili rivu pa cu tamo mjeriti, valjda me nece nitko napenaliti  :hehe: :hehe:

Sa jako malim gasom mi je zadnji kraj biježao, dobro on voli bacati guzicu, ali ne pri laganijoj vožnji. To smo riješili jer smo digli prednji i zadnji kraj, prednji manje nego zadnji i i stvrdnuli smo ovijes tako da smo povečali rebound. E sad meni je to pomoglo, još nije to to. Probaj spustit prednji kraj i stvrdnut zadnji, ako ima opciju kontroliranja rebounda onda sa tim stvrdni guzicu. Mora ti iza biti malo viši. Ja sam pričao sa dosta ljudi koji su kupovali raznorazne ovijese, lošije, bolje, samo za stazu itd. i svi oni kažu da možeš kupiti najbolji na svijetu ovijes, ali ako ga neznaš podesiti kak treba, onda ti je ko da imaš najgori mogući ovijes. Meni je oko Alfe pomogao Tomo, a oko Renaulta braća Belinići tu kod nas na Trešnjevci. Ja ti izmjerim danas popodne kak je na mojoj alfi, jel mi se čini za ovak jurckanje na sljeme i po lokalnim cestama dobro podešenim. No velim jedno je to jedno je Grobnik.
Evo možda ti ova slika pomogne.

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #57 u: 29-11-2011, 10:48:36 »
Daj mi reci posto sam u fazi stavljanja satova za pritisak i temperaturu ulja ,dali si dolje kod filtera ulja stavio senzore ili negdje drugdje,i ako je dolje kod filtera koje mi redukcije trebaju(jer vjerovatno nije isti navoj) i dali si stavio bakrene brtve na redukcije ili nesto drugo ?  Sto se tice satova temperatura mi ide gdje i tebi pritisak a pritisak umjesto sata u sredinu  :hap:
Varijator sekta

Offline matayaARfan

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #58 u: 29-11-2011, 10:59:39 »
znaci ti misis da bi trebalo spustiti prednji kraj u odnsou na zadnji? neznam, ja kad sam imao sp ovjes, cinilo mi se da je zadnji kraj recimo spusteniji od prednjeg. sad nemou reci tocne mjere jer mozda i nije bio nego je to samo stvar dizajna karoserije pa opticka varka... ali nekako mi se ovako cini ako imam prelagan zadnji kraj (zeli se premjestiti na pustanju gasa) da mu treba vise tezine, odnosno da ga jos malo spustim (zadnji kraj). onda bi rasteretio prednji kraj od malo tezine i na taj nacin smanjio podupravljanje u dugim zavojima na gasu koji se voze (onaj rijecki zavoj, nikako proci, kao da sam 2 minute samo u njemu)..

imam d2 amortizere sa odovojenom visinom i tvrdocom. ima i za stelanje amortizera isto samo nisam siguran dal je to za stelanje tvrdoce sabijanja ili povratka.. sudeci po tvojem ostu to je za brzinu povrata jel?

sta se tice stelanja amortizera, tu se potpuno slazemo i zato mi je jedino zao sta nisam uzeo bilstain b8 i skratio pricu jer ocito je da neznam.. ali naucit cu pomalo valjda  :hehe:

Nek ti prenji bude niži nego zadnji možda 1 do 2 cm. E sad neznam na koliko ti je klikova rebound naštelan. To je brzina povrata. D2 ima od 0 do 36. Mislim da ako se misliš vozit po grobniku nemoj stavljati rebound ispod 20, odnosno za grobnik bi bilo dobro ga zašarafit do maksimuma, znaći 36, a za kombiniranu vožnju probaj krenut od 20, ali mislim da će ti sve ispod 20 biti pre mekano za neku žešći vožnju. Opet samo da napomenem nisam stručnjak, to ti je čisto iz mog iskustva što znaći da se nemoraš držati toga ko pijan plota. Neki imaju drugačije podešeno i njima je super, meni ne. Isto mi se dešavalo ko tebi i ja sad imam kak sam ti napisao samo kaj mi je rebound na 25, a mislim da mi za grobnik treba biti još tvrđi, odnosno povećan rebound jer mi na završetku ciljne na grobniku guzica pleše nenormalno (iako je takav asfalt tamo pa i to malo pomogne). Prednji je super.

Offline mare-ri

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • 147 GTA & Stelvio 2.2
    • Fiume
« Odgovori #59 u: 29-11-2011, 11:08:54 »
Daj mi reci posto sam u fazi stavljanja satova za pritisak i temperaturu ulja ,dali si dolje kod filtera ulja stavio senzore ili negdje drugdje,i ako je dolje kod filtera koje mi redukcije trebaju(jer vjerovatno nije isti navoj) i dali si stavio bakrene brtve na redukcije ili nesto drugo ?  Sto se tice satova temperatura mi ide gdje i tebi pritisak a pritisak umjesto sata u sredinu  :hap:
Daj molim te poslikaj to kad budes radio, i ja sam to mislio ali neznam kako maknut onaj sat ca jer je to sve u jednom komadu.
Ides na sandwich plate ili ces na one inbuse prikopcat senzore?
No turbo, No problem...