U četvrtak, nakon špura, odem ja do svojih majstora koji mi slažu R26 i koji me non stop zafrkavaju za alfu. Uđem u radio napravim tužno lice kak mi se alfa razletila, na to oni skoče i odjure van da vide kaj ima (iako su rekli da je ne želi ni vidjeti ispred radione), a ja se na to nasmijem i kažem ih kak sam ih zafrkavao. Ostanemo mi malo pričati, popijemo kavicu, naleti poznanik sa cliom od nekih 400 ks i dalje zafkancija. Sjednem se ja nakon nekih pol sata sat u alficu i razmišljam kak ću otići malo na sljeme sada kad je špur gotov. Zavergla ona dva puta i čuje se neki duboki udarac. Odmah na šlepu i kod Tome jel auto nije htio zapaliti. Izgleda da je varijator zablokirao, stajao je auto dugo i izgleda da je staro ulje zaštopalo, razletila se usisna grana i zupčasti preskočio za jedan zub. No ništa nije potučeno, hvala bogu osim kaj trebam novi varijator i novu usisnu. I dalje se motor neda nakon 308800 km. Tomo se odmah razveselio kak bu slagal još jednog 24 ventilca, ali morat će još malo pričekati.