Kad te zaustavi i uzme dokumente, vrlo vjerojatno izvrši provjeru. Ako imaš u evidenciji već poprilično kazni-oprostit će ti prekršaj i reći-bravo samo tako

problem o kojem ekipa piše je taj da se mi vozači svakodnevno suočavamo
s bezobraznim,bahatim,"sirovim",iskompleksiranim(kak i nebi bili kad ih svaki dan drilaju
i ispiru im mozak) policajcima-takav ne zna ništ o pristojnosti i osn.pravilima kulture
Nažalost nisi u pravu. Drilanja nema nikavog, a o pristojnosti uče u školi/tečaju gdje su postali policajci.
Nadalje ne vjerujem da ijedan neznam kako iskopleksiran policajac kad te zaustavi, neće reći "Dobar dan", "Hvala" i "Doviđenja" tako da mislim da se tu pretjeruje.
Makar već policajac može "osjetiti" karakter "problematičnog" vozača, pa možda u startu već zauzme malo "drugačiji" stav nego prema nekom "normalnom" vozaču.
A najzanimljivije je da su revoltirani protiv murje upravo oni koji najviše rade "gluposti". Već se pričalo o tome, svi znamo što i koliko se kažnjava, svi znamo radi čega na autima nas mogu zezati tj. što u biti je "neispravno"-pa ako je sve uredno, ne može ti nitko niš.
Zakon je takakv kakav je i treba mu se prilagoditi, on je samo jedan od mnogih koje moramo poštivati.
Za učinjeni prekršaj koji platiš nije NITKO drugi kriv-osim vozača jer je to njegov propust.
Uostalo zašto bi uopće policajac oprostio ijedan prekršaj?
I vezano za spomenuto rasturanje auta-policajac može PREGLEDATI samo auto, NEMA diranja rukama-za diranje rukam teba nalog-bez toga imate potpuno pravo ne dati da bez naloga on kopa po autu, JEDINO mu možeš otvoriti i pokazati, on NE SMIJE prekapati bez papira-to bi već trebalo biti jasno.
Svaka čast policajcu koji je toliko glupo hrabar da će ići prekopavati auto bez papira
Ovo nije pametovanje, nego savjet. Imam dosta frendova koji su radili bedastoće-i skužili da su si sami krivi. Može se popeljati-al zna se gdje, može se popiti, al do 0.5, preko toga se nema sjedanja u auto, 500kn kazne ili 2 sekunde povlačenja pojasa rukom, ne trebaš se voziti 49km/h kraj znaka 50, za 60km/h po vuri nema kazne itd itd