07-04-2020, 19:47:33

Autor Tema: FIATECUScan / MultiEcuScan  (Posjeta: 21963 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

medijaadi

  • Gost
  • Trade Count: (0)
FIATECUScan / MultiEcuScan
« u: 25-02-2011, 09:37:32 »
Pozzdrav.Ima li neko tekst file na hrvatskom jeziku za FIATECUScan program.Hvala
 

medijaadi

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: FIATECUScan / MultiEcuScan
« Odgovori #1 u: 25-02-2011, 18:00:41 »
Imam jos jedan problem.Imam program AlfaDiag 3.1 i njegov loader koji nemogu nikako da pokrenem da bi ga registrovao pa ako neko ima molio bi da mi posalje na medijaa@gmail.com.Hvala
 

Offline Argor

  • Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 12885
  • Karma: 528
  • Spol: Muški
  • 156 JTD + 33 Boxer
    • Koprivnica
Odg: FIATECUScan / MultiEcuScan
« Odgovori #2 u: 25-02-2011, 20:00:17 »
Ako ima win7 pro, onda ima i emulator xp, tu bi moralo raditi.  :?:  Jasno ako ga pokrene.
 

medijaadi

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: FIATECUScan / MultiEcuScan
« Odgovori #3 u: 25-02-2011, 20:03:25 »
Ok hvala na odgovoru.Moze li FiatECUScan na ovaj OBD II kabel sto sam dobio uz AlfaDiag 3.1 ili mora biti neki drugi kabel ?
 

medijaadi

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: FIATECUScan / MultiEcuScan
« Odgovori #4 u: 25-02-2011, 20:14:52 »
Evo slike
 

medijaadi

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: FIATECUScan / MultiEcuScan
« Odgovori #5 u: 25-02-2011, 20:28:41 »
to sam uradio kod mene je taj com 8 a evo i slike interface_a.Da li je to ovaj i da li on moze sa FiatECUScan ?Izbini jara sto peglma al stvarno sam danas sve probao i nista.Ti si mi jedina nada da ce proraditi :)
 

medijaadi

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: FIATECUScan / MultiEcuScan
« Odgovori #6 u: 25-02-2011, 20:33:58 »
reci mi da nema veze sa ovim tip interfejsa sa slike.Koji da postavim ?Znaci ovako sam uradio
1.Ustekao interfejs u comp i pokrenuo program
2.Ustekao obd u auto i dao kontakt
3.odabrao svoj model i nemoze da se spoji sa kompjuterom
 

Offline bax145Q4

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 100
  • Karma: 6
  • Spol: Muški
  • Alfa145Q4,147GTA,159 2.4TI,500 1.2 16v,Yugo 1.6...
    • Zlobin-Rijeka
Odg: FIATECUScan / MultiEcuScan
« Odgovori #7 u: 26-02-2011, 00:39:44 »
Moras u fiatecuscan setingsu stavit tip interfejsa pa ce ti radit
 

Offline Robertino

  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 1929
  • Karma: 35
  • Spol: Muški
    • Pazin
Odg: FIATECUScan / MultiEcuScan
« Odgovori #8 u: 26-02-2011, 01:20:34 »
da se ja ubacim,di ima kabel za kupit najjeftinije (da radi na mom bravou),i di se moze nabaviti full verzija programa?
 

Offline bax145Q4

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 100
  • Karma: 6
  • Spol: Muški
  • Alfa145Q4,147GTA,159 2.4TI,500 1.2 16v,Yugo 1.6...
    • Zlobin-Rijeka
Odg: FIATECUScan / MultiEcuScan
« Odgovori #9 u: 26-02-2011, 09:53:56 »
imas na ebayu kabel najjeftinie
 

medijaadi

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: FIATECUScan / MultiEcuScan
« Odgovori #10 u: 26-02-2011, 14:46:10 »
Evo ti i link gdje mozes skinuti FES ako je ovo dozvoljeno ako ne molim moderatora da izbrise post :)

http://www.megaupload.com/?d=YWY7A11R
 

Offline Robertino

  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 1929
  • Karma: 35
  • Spol: Muški
    • Pazin
Odg: FIATECUScan / MultiEcuScan
« Odgovori #11 u: 26-02-2011, 16:40:57 »
hvala!!  :clap:
 

Offline bax145Q4

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 100
  • Karma: 6
  • Spol: Muški
  • Alfa145Q4,147GTA,159 2.4TI,500 1.2 16v,Yugo 1.6...
    • Zlobin-Rijeka
Odg: FIATECUScan / MultiEcuScan
« Odgovori #12 u: 28-02-2011, 19:53:54 »
Dal zna neko kako se moze spojit na neki stariji fiat, alfa koji ima 3pin konektor
Imam kabel elm 327 usb na obd2 i obd2 na 3pin kabel i nemogu spojit ne ocitava mi na 3pin, a na obd2 normalno radi
 

Offline Argor

  • Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 12885
  • Karma: 528
  • Spol: Muški
  • 156 JTD + 33 Boxer
    • Koprivnica
Odg: FIATECUScan / MultiEcuScan
« Odgovori #13 u: 28-02-2011, 19:57:32 »
Ovako je meni rekao Loša.
Citat:
Inače za dijagnostiku ECU motora na Alfama starijima od '98 (koje imaju takav konektor) mislim da šljaka samo VISA UNISCAN.
Najbolje provjeriti.
 

medijaadi

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: FIATECUScan / MultiEcuScan
« Odgovori #14 u: 07-03-2011, 16:16:38 »
Kupio sam ELM327 v1.5 sa eBay insalirao drivere i opet neradi sa FiatECUScan.Jel neko zna sta treba podesiti jer kad stavim u postavkama od FiatECUScan interface ELM327 v13+ i idem na test kaze mi timeout
a na samom uredjaju kad ga prikljucim na kompjuter svijetli samo jedna crvena dioda.Ako neko zna pomagajte.Hvala
 

medijaadi

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: FIATECUScan / MultiEcuScan
« Odgovori #15 u: 07-03-2011, 22:06:04 »
Evo i slike
 

Offline dstormyd

  • Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • *
  • Postova: 495
  • Karma: 78
  • Spol: Muški
    • Zagreb
Odg: FIATECUScan / MultiEcuScan
« Odgovori #16 u: 08-03-2011, 07:58:36 »
Kupio sam ELM327 v1.5 sa eBay insalirao drivere i opet neradi sa FiatECUScan.Jel neko zna sta treba podesiti jer kad stavim u postavkama od FiatECUScan interface ELM327 v13+ i idem na test kaze mi timeout
a na samom uredjaju kad ga prikljucim na kompjuter svijetli samo jedna crvena dioda.Ako neko zna pomagajte.Hvala

Imaš USB interface?
na "My Computer" klikni desnim mišem, odaberi "Manage", u prozoru koji ti se otvori klikni na "Device manager" (ili nešto slično što ima "Device" u sebi), na desnoj strani klikni na "Ports" i pogledaj pod kojim PORTom ti je USB registriran (može čak biti i COM8 ili tako nešto "veliko")

Zatim taj COM8 izaberi na listi u FiatECUScan i mora raditi  :ok:
 

Offline LOŠA

  • Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 4247
  • Karma: 144
  • Spol: Muški
  • AR 146 TD, AR Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
Odg: FIATECUScan / MultiEcuScan
« Odgovori #17 u: 08-03-2011, 08:26:29 »
reci mi da nema veze sa ovim tip interfejsa sa slike.Koji da postavim ?Znaci ovako sam uradio
1.Ustekao interfejs u comp i pokrenuo program
2.Ustekao obd u auto i dao kontakt
3.odabrao svoj model i nemoze da se spoji sa kompjuterom
Jesi li instalirao drivere i podesio COM-PORT u "Device Manager" ?

Kupio sam ELM327 v1.5 sa eBay insalirao drivere i opet neradi sa FiatECUScan.Jel neko zna sta treba podesiti jer kad stavim u postavkama od FiatECUScan interface ELM327 v13+ i idem na test kaze mi timeout
a na samom uredjaju kad ga prikljucim na kompjuter svijetli samo jedna crvena dioda.Ako neko zna pomagajte.Hvala
Ponovno pitanje jesi li instalirao drivere, i na koji COM-PORT si podesio interface ?
Timeout greška se obično javi ako nisi izabrao dobru brzinu, za ELM327 treba 38400.

medijaadi

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: FIATECUScan / MultiEcuScan
« Odgovori #18 u: 08-03-2011, 11:27:44 »
Com port 1 instalirani drajveri i brzina podesena na 38400.Probao na dva laptopa isto se desava neprepoznaje interfejs.Ni jedan od programa ne poznaje interfejs a probao sam sve sto sam nasao na netu.ja mislim da kad prikljucim na auto interfejs treba da svijetli neka dioda da se zna da je povezan ali samo svijetli crvena kad prikljucim na laptop a to je od napajanja uredjaja.Neznam sta mi je ciniti dalje.Jedan sam interfejs vec kupio onaj obicni bez ELM cipa i on mi radi jedino na programu alfadiag a onda mi je receno da moram uzeti ovaj ELM327 da bi mogao sa FiatECUScan da ocitam moj procesor u autu i tako sad mogu kupovati kablove i kablove i gledati ih :) Hvala svima na odgovorima ako neko zna sta mi je ciniti osim da bacim ovo sve neka se javi.Hvala
 

Offline drazen

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 158
  • Karma: 15
  • Spol: Muški
  • 159 SW 1.9 16v JTDm
    • Labin
Odg: FIATECUScan / MultiEcuScan
« Odgovori #19 u: 08-03-2011, 12:28:47 »
FiatEcuScan bi trebao radit i sa ovim drugim kabelom koji radi sa AlfaDIag-om. Probaj naci program ScanMaster pa probat ELM sa njim