05-11-2025, 00:35:07

Autor Tema: LPG  (Posjeta: 348569 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tadija

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Derventa BiH
Odg: LPG
« Odgovori #630 u: 19-10-2011, 20:32:21 »
ok, hvala, probacu  :ok:
.....

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #631 u: 21-10-2011, 22:52:13 »
Tebi se auto gasi dok je na benzinu? Ako je tak pogledaj injektore ali benzinske. A prije toga pogledaj ler gas senzor (TPS) koji ti diže pojačava smjesu goriva (benzina) dok je auto hladan. Potraži na termostatu negdje taj kabel i probaj ga odštekati dok je auto hladan. Ako nema promjene onda ti je on riknuo. Ako je još gore onda ti slini benzinski injektor (zato jer se puno voziš na plin,a malo na benzin pa se to hoće desiti nakon nekog vremena) i daj ih ultrazvučno pročistit.

Offline Marko11

• Trade Count: (+2)
  • Sa stažom
  • PUG 508
    • Sisak
« Odgovori #632 u: 21-10-2011, 23:51:17 »
Alfa 1.8TS, danas prilikom pretjecanja primjetio da nece preko 4500 o/min da ga jbs, do danas bilo sve normalno, na benzin zakucava prema crvenom bez beda, prosli tjedan na autocesti ostao bez plina, da li je moguce da je u filter povukao smece iz boce ili je mozda nesto drugo u pitanju :?:
A bas sutra dogovorio mjerenje na valjcima, sad cu mjerit samo benzin sto mi i nije nesto napeto, posto benzin vidi samo ujutro par minuta, kad je hladna tako da mi je na benzi dosta i 50KS :smijeh

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #633 u: 22-10-2011, 08:26:04 »
Koji sustav imaš plina, injection, flanđa, koja marka?

Offline Marko11

• Sa stažom
  • PUG 508
    • Sisak
« Odgovori #634 u: 22-10-2011, 08:40:44 »
Plin je Autronic, injection, do sada 96tkm na njemu i nikakvih problema do :ok: sada

Offline tadija

• Ovisnik o alfistima
    • Derventa BiH
« Odgovori #635 u: 22-10-2011, 09:06:15 »
Tebi se auto gasi dok je na benzinu? Ako je tak pogledaj injektore ali benzinske. A prije toga pogledaj ler gas senzor (TPS) koji ti diže pojačava smjesu goriva (benzina) dok je auto hladan. Potraži na termostatu negdje taj kabel i probaj ga odštekati dok je auto hladan. Ako nema promjene onda ti je on riknuo. Ako je još gore onda ti slini benzinski injektor (zato jer se puno voziš na plin,a malo na benzin pa se to hoće desiti nakon nekog vremena) i daj ih ultrazvučno pročistit.

Da na benzinu se gasi,aha benzinske da pogledam, to mi je jos neko reko, ok. pa kupio sam nekidan auto, a prije 2 mijeseca je ugradjen plin, ne vjerujem da ga je stalno na plin vozio, ja dosad nisam na plin nikad vozio, ali ovo trosi plina ko tenk, skoro me isto dodje kao i benzin. ok hvala na pomoci.
P.S. cim na plin prebaci radi ko sat i ne gasi se ler gas dobar, vjerovatno je do benzin injektora ili tog senzora. Pozz
.....

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #636 u: 22-10-2011, 09:41:39 »
Plin je Autronic, injection, do sada 96tkm na njemu i nikakvih problema do :ok: sada

Teško je auto popravljati preko interneta  :smijeh
Al može biti samo do filtera plinske faze pa do injektora koje treba očistiti/reparirati ili sam isparivač kojega bi isto trebalo reparirati/očistiti jer je odvrtio skoro 100 000 a to je za taj sustav dosta, jer očito mu na okretajima fali plina.
Kreni s filterom, košta 50 kuna, ak ti plin nije još pod garancijom, zamijeniš ga sam

Offline Marko11

• Sa stažom
  • PUG 508
    • Sisak
« Odgovori #637 u: 22-10-2011, 09:49:52 »
A gdje ima za kupiti tih filtera :?:, isparivac je repariran na cca 60tkm

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #638 u: 22-10-2011, 12:02:29 »
Prodaju ih ovi koji servisiraju plin, sad neki će ti možda ga htjeti prodati uz ugradnju samo.
Ja kupujem tu:

http://www.eko-gas.hr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=27

A imaš i tu:

http://www.autoplin-servis.com/akcije.html

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #639 u: 22-10-2011, 12:03:26 »
A gdje ima za kupiti tih filtera :?:, isparivac je repariran na cca 60tkm

AMK Siget je uvoznik za autronic.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline peco146

• Sa stažom
  • alfa 156 1.9 JTD
    • pula
« Odgovori #640 u: 22-10-2011, 13:27:05 »
da li se može u 146-icu ugraditi plinski spremnik umjesto rezervne gume? čuo sam da ne , navodno zbog instalacija koje prolaze ispod rezervara od benza, pa ne prolazi na tehn. Ja ne znam, a nisam se ni raspitao da budem iskren

Offline zvrk

• Sa stažom
  • nije još alfa...ali je ipak talijan :)
    • Zagreb - Kvatrić
    • www.potrcko.com.hr
« Odgovori #641 u: 22-10-2011, 21:34:04 »
Tako je i sa Bravom, pa se može ugraditi ukoliko se benz.spremnik spusti sa maticama/podloškama od 4cm.....jer mora biti neka propisana udaljenost između benz. i plin. spremnika, + što moraju biti svi odzračnici propisno izvedeni, zadihtani.... (mene su rušili na atestu zbog toga, ali je prošao iz druge...)
potrčko

Offline zvrnn

• Starosjedioc
  • Nema Alfa
    • Rijeka
« Odgovori #642 u: 22-10-2011, 22:26:15 »
Moze se, ja imam na 146ici, kod Boyskoga stavljen okrugal tank umjesto rezerve.
Malo ti podigne tapet od bunkera jer je malo boca visa od prostora za rezervnu gumu, ali nema problema. I dalje imas cijeli prtljaznik za upotrebu.

da li se može u 146-icu ugraditi plinski spremnik umjesto rezervne gume? čuo sam da ne , navodno zbog instalacija koje prolaze ispod rezervara od benza, pa ne prolazi na tehn. Ja ne znam, a nisam se ni raspitao da budem iskren

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #643 u: 28-10-2011, 00:17:25 »
"Alfa 1.8TS, danas prilikom pretjecanja primjetio da nece preko 4500 o/min da ga jbs, do danas bilo sve normalno, na benzin zakucava prema crvenom bez beda, prosli tjedan na autocesti ostao bez plina, da li je moguce da je u filter povukao smece iz boce ili je mozda nesto drugo u pitanju
A bas sutra dogovorio mjerenje na valjcima, sad cu mjerit samo benzin sto mi i nije nesto napeto, posto benzin vidi samo ujutro par minuta, kad je hladna tako da mi je na benzi dosta i 50KS "

Isparivač se može reparirati. Moraš kupiti sita, a i membranu koja nakon određenog broja km postaje manje fleksibilna pa ne šiba dosta plina, a manje fleksibilna postaje zbog plinskog ulja kojeg u našem plinu ima više nego dovoljno. Smeća u boci nemožeš imati osim tog ulja. Jedna od stvari ti može biti i da si pri kraju s plinom ili da plin nije dobar tj. kvalitetan što se meni desilo 5-6 puta u 6 godina koliko vozim aute na plin. Jednostavno kad sam natočio ponovno takvi simptomi + cukanje i slabije ubrzanje, jednostavno su  :mahm. Ptobaj točiti negdje drugdje i pogledaj onda prije nego vadiš lovu za dijelove.

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #644 u: 28-10-2011, 00:20:16 »

Da na benzinu se gasi,aha benzinske da pogledam, to mi je jos neko reko, ok. pa kupio sam nekidan auto, a prije 2 mijeseca je ugradjen plin, ne vjerujem da ga je stalno na plin vozio, ja dosad nisam na plin nikad vozio, ali ovo trosi plina ko tenk, skoro me isto dodje kao i benzin. ok hvala na pomoci.
P.S. cim na plin prebaci radi ko sat i ne gasi se ler gas dobar, vjerovatno je do benzin injektora ili tog senzora. Pozz

Tko zna što je ugrađeno i da li je bilo rabljeno ili novo jer ovi kanibali iz servisa su spremni na svašta. A pošto si sada spomenu da je potrošnja kroz plafon, daj pogledati lamba senzor kod električara. Moj prvi auto, punto 1.6 elx bertone je skočio sa 10l na 14 kad mi je riknula do kraja.

Offline Marko11

• Sa stažom
  • PUG 508
    • Sisak
« Odgovori #645 u: 28-10-2011, 07:02:21 »
RIjesio sam ja to, isparivac je bio pun nekakve crne spene, nesto poput smrvljenog ugljena, sad opet ide kak treba :mah: Nisam bio dosta dugo na plinskom servisu, to je jedini razlog :ok:

Offline tadija

• Ovisnik o alfistima
    • Derventa BiH
« Odgovori #646 u: 28-10-2011, 08:48:10 »
Tko zna što je ugrađeno i da li je bilo rabljeno ili novo jer ovi kanibali iz servisa su spremni na svašta. A pošto si sada spomenu da je potrošnja kroz plafon, daj pogledati lamba senzor kod električara. Moj prvi auto, punto 1.6 elx bertone je skočio sa 10l na 14 kad mi je riknula do kraja.

Ma prije 2 mijeseca ugradjen BRC-ov neki zadnji model, ko god vidi uredjaj kaze da je   :o000:
Samo kazem ti 250km sa 40l predjem ja mislim da bi trebao manje trositi. Ma radim do 4h nikako vremena odvesti auto, a skoro 50km do prvog ovlastenog imam.

.....

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #647 u: 28-10-2011, 09:21:28 »
Ma prije 2 mijeseca ugradjen BRC-ov neki zadnji model, ko god vidi uredjaj kaze da je   :o000:
Samo kazem ti 250km sa 40l predjem ja mislim da bi trebao manje trositi. Ma radim do 4h nikako vremena odvesti auto, a skoro 50km do prvog ovlastenog imam.
pa sa šestakom napravi više km,nešto tu ne štima...
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #648 u: 28-10-2011, 11:22:35 »
di odfurat dizne od benze na ciscenje u zg, krug oko jankomira, zapresica, zapadni dio zg. zabok i taj dio.
da znaju radit poso a ne da mi skure dizne i rastave se
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #649 u: 28-10-2011, 12:16:18 »
di odfurat dizne od benze na ciscenje u zg, krug oko jankomira, zapresica, zapadni dio zg. zabok i taj dio.
da znaju radit poso a ne da mi skure dizne i rastave se

Kolko znam, Roginić iz Grabrovca čisti ultrazvučno dizne

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #650 u: 28-10-2011, 12:23:39 »
jel dobro dela posel ili.?
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline tadija

• Ovisnik o alfistima
    • Derventa BiH
« Odgovori #651 u: 28-10-2011, 12:48:42 »
pa sa šestakom napravi više km,nešto tu ne štima...

vidim i ja da nesto ne stima  :craz
.....

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #652 u: 28-10-2011, 16:00:44 »
jel dobro dela posel ili.?

Pa ne čisti on, nego uređaj  :funny:

A pošto su uređaji nedavno nabavljeni, mora biti dobar posel

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #653 u: 28-10-2011, 18:22:38 »
kaj stvarno, mislio sam da to sa cackalicom on cisti.  :smijeh

nije sve u aparatu, moze imat najnoviji aparat ak nezna kaj dela sjeb ga bude.. u pcz-u su mi sjeb od boxerice injektore da opce jedan nije zatvaral a ostali su samo pisali kaj je po njihovom bilo oke.. navodno da ako se ne stavi dobro u kadu injektor tj. da ako bude u dodiru sa zdjelicom u kojoj se ultazvucno cisti da se moze od vibracija unistit iznutra.. a to nije stvar stroja nego radnika.. isto tako neki ih znaju prekratko drzat pa neke ciste duze neke krace i onda imas polovicno ociscene dizne koje daju otprilike istu kolicinu goriva.. i njima je to oke.. 

zato pitam jer svega ima.!

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #654 u: 28-10-2011, 19:36:13 »
U tajne struke se ne kužim.
Nisam imal nikad dosad niti u jednom autu potrebe čistiti injectore tak da nemam osobnih iskustava  :ok:

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #655 u: 28-10-2011, 21:04:46 »
kaj stvarno, mislio sam da to sa cackalicom on cisti.  :smijeh

nije sve u aparatu, moze imat najnoviji aparat ak nezna kaj dela sjeb ga bude.. u pcz-u su mi sjeb od boxerice injektore da opce jedan nije zatvaral a ostali su samo pisali kaj je po njihovom bilo oke.. navodno da ako se ne stavi dobro u kadu injektor tj. da ako bude u dodiru sa zdjelicom u kojoj se ultazvucno cisti da se moze od vibracija unistit iznutra.. a to nije stvar stroja nego radnika.. isto tako neki ih znaju prekratko drzat pa neke ciste duze neke krace i onda imas polovicno ociscene dizne koje daju otprilike istu kolicinu goriva.. i njima je to oke.. 

zato pitam jer svega ima.!
pa ako ti sjebu dizne sjebi i ti njih :)
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Alfa Dreams

• Gost
« Odgovori #656 u: 31-10-2011, 21:50:00 »

vidim i ja da nesto ne stima  :craz

Otiđi nekome u servis plina tko ti može plinski kompjuter prikopčati na komp i ponovo ti ga izmapirati kako treba. Pošto se radi o direktnom ubrizgivanju plina tvoj problem može biti samo lambda sonda (ja ju na svoj AG plin instalaciju nisam spojio jer više problema nego koristi, a između ostalog lambde na staijim autima nisu predviđene za očitanja plinova koji nastaju izgaranje LPG-a) ili ti je kompjuter loše podešen što nije novost niti revolucija. Pogledaj komp prvo pa ona kopaj dalje. Nema ti drugo što biti jer da ti je kompresija slaba trošio bi ti ulje i ne bi išao kak treba.  :smijeh A možda ti je samo ručna malo pritegnuta  :hehe:

Offline tadija

• Ovisnik o alfistima
    • Derventa BiH
« Odgovori #657 u: 01-11-2011, 07:49:04 »
ma to sam odmah uradio, cim prebaci na plin radi ko sat, nema nikakvih problema, ali dok ujutro ne postigne temp i prebaci na plin ne moze sastaviti sekundu da radi normalno.
 prvi put plinjaru vozim i vec me nervira da dizela naspem u njega da se smiri  :craz :craz :craz
.....

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #658 u: 01-11-2011, 08:59:20 »
ma to sam odmah uradio, cim prebaci na plin radi ko sat, nema nikakvih problema, ali dok ujutro ne postigne temp i prebaci na plin ne moze sastaviti sekundu da radi normalno.
 prvi put plinjaru vozim i vec me nervira da dizela naspem u njega da se smiri  :craz :craz :craz

Ako imaš problema sa jutarnjim radom na bengu, kupi STP injector cleaner, stavi cijelu bočicu na pola rezervoara benzine i malo ga zganjaj. Nakon toga toči neki bolji benzin kao OMV 100 oktana i vrlo vjerojatno će problemi nestati.
Nemiran rad na benzin (INA 95 oktana) je i mene mučio, otkad točim OMV 100, pali ko mina, nema nemirnog rada, nikad čišćeni benzinski injektori, a zadnjim 120 000km su radili jako malo

Offline tadija

• Ovisnik o alfistima
    • Derventa BiH
« Odgovori #659 u: 01-11-2011, 09:47:28 »
probacu i to, ali na benzinu se gasi ne moze ni raditi prvi minut e onda radi al skace i smanjuje obrtaje kako hoce....probacu i sa tim cleanerom pa cu vidjeti.
hvala
.....