plinski ecu se ne resetira ( bar brc i stag) skidanjem kleme. Uz to se plinski ecu ne podesava sam kao benzinski ecu. Ono što se desi nije da knock senzor promijeni kut paljenja već ako je mapa plina loše ( netočno) poštelana i ima možda previše ili ( češće) premalo plina u određenoj fazi okretaja motora benzinski ecu pomakne mapu ubrizgavanje benzina kako bi kompenzirao za taj nedostatak goriva ( jer benz ecu ne zna da se voziš na plin). Tu počinju problemi s benzinom jer smjesa bude prebogata i auto ne ide kak spada ni na plin ( jer je loše poštelan) ni na benzin jer se raštelao. Riješenje je odspojiti klemu akumuatora i nakon toga odvoziti s ena bengu da benz ecu podesi mapu benzina prema uvjetima u motoru.
Eto kod mene je tak. Dok se vozim dugo na plin, ide dobro i na pli i benzin. Dok otpojim klemu, ide dobro na benzin, na plin mu treba neko vrijeme da se prilagodi, tj. ispočetka ko da sa zakašnjenjem hvata gas na plin, nakon parsto km ide isto ko i na bengu, bez zadrške hvatanja gasa.
E sad, ja sam to povezao sa različitim oktanskim brojem plina i benzina, a knock senzor je taj koji štela kut paljenja ak dođe do miss-firea u cilindrima.
Ja sam to tak shvatio, jer drugačije mi nema logike.
Inače na plin mi je na valjcima izmjereno 117 KS, na bengu 100 oktana 119 KS