Hvala na odgovoru.
Posjet nekom od servisa koji navodite je skoro nemoguća misija s mojim radnim vremenom a subotom rijetko da itko radi.
Radim od 07-15.30 svaki dan osim vikenda i nema šanse da me netko zamjeni,imam problema i s korištenjem G,O.
Nije problem udaljenost od 300 km već nemogućnost da dođem u radnom vremenu,neće mi nitko raditi u 20 sati.
Slijedeća stvar je što napraviti kad mi ovlašteni servis,bez želje da podcjenjujem,kaže to je tako,da je imao takav slučaj i da nikada nije rješio tu potrošnju.
Zamjenio sam dizne i ništa se nije promjenilo,što dalje,koliko kn dati za pretpostavku da bi moglo biti to i to,da li da mijenjam kompletan uređaj,što napraviti.
Iz tog razloga sam i tražio da se jave oni koji su imali sličan slučaj da mi savjetom pomognu,ali do sada nitko nema neko iskustvo.
Svi govore to nije u redu i dolijevaju ulje na vatru nebuloznim pričama kako njihove alfe troše 8-12 litara u gradu da je BRC najbolji uređaj koji postoji da to treba poštelati i bla bla.
Šta pošteleti,kad je mapa plina dobra,provjereno na dva mjesta,kad sam zamjenio dizne i ovlašteni serviser me uvjerava da je sve u redu.
Tražim konkretne odgovore na pitanja o potrošnji ili nekom iskustvu sličnom mome.
Odmah i odgovor na maXonjin post:
Svi parametri su ispravni,lambda vrijednosti su dobre,motor radi odlično i na plin i na benzin,pali na zub,dobro poteže i ima dobru maksimalnu brzinu,u leru radi mirno bez trzaja.Da je u pitanju lambda ne bi se motor tako ponašao.
Imamo u kući i 156 2.0 TS potrošnja je točno mjereno nekoliko puta od 8-10 l na otvorenoj cesti ovisno o brzini i 13-14.6 l u gradskom ciklusu,nikada nismo uspjeli dobiti tu potrošnju od 10 l u gradu koji vi navodite.
Iskreno ,bez uvrede,sumnjam u to.
tvornički podaci o potrošnji navedenog motora su oko 8.6-11.7 l benzina na 100 km, a 166 od 9.7 do 13.8
Znači kad se tome doda 10% veću potrošnju plina to bi za moj automobil bilo od 11-15.5 l
S takvom potrošnjom ja računam
Probao sam nakon zamjene dizni voziti samo gradski ciklus i potrošnja je od 19-21 l. kombinirano pola pola grad i otvoreno potrošnja neznatno manja oko 17,7 l.
Pozdrav svima