20-12-2025, 13:30:36

Autor Tema: LPG  (Posjeta: 352587 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
Odg: LPG
« Odgovori #2760 u: 09-10-2016, 06:46:00 »
Kod Lepusa nisi bio?

jedno pitanje gdje ugradit ok  plinsku istalaciju u auto za dobru cijenu posebno pitam ekipu iz zagreba jer tu u nas u splitu za euro 4 direktni plin ispod 6500kn nema koliko znam ?

Ja nebi za taj motor baš šparao radi problema u budućnosti. Za taj motor trebaš malo bolje dizne. Pitaj u ZG u Ekogas, Pejki, Auto Silvio
http://auto-silvio.hr/autoplin-cjenik/

Puno jeftinije od 6500kn teško, a računaj da moraš na servise, ak nešto ne bude dobro radilo da ti je blizu za reklamacije

Offline draak

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #2761 u: 09-10-2016, 12:24:19 »
Rezultat rješavanja problema s potrošnjom
Posjetio ovlašteni servis Tomas,pregledao sve i po njegovom sve je ispravno da nemože biti ispravnije,podesio mapu plina kaže bila malo bogata u leru ,malo siromašna u okretajima i to je to,plati 300 kn.
Letim na pumpu sipam pun tank i vožnja.
Vozim umjereno,do 3000 o/min i potrošnja ista,18-20 l na 100 km.
Vraćam se nazad u servis,majstor klima glavom i kaže to je sve u redu ljeto klima i bla bla.
Na pitanje da li predlaže što samo klima glavom i kaže da je sve u redu.
Iznerviran takvim ponašanjem odlazim kod drugog,neću ga imenovati,čovjk mi je odmah rekao da sve što radim radim bez veze jer je imao takav skučaj na svom autu i nikada nije rješio problem ,ali predlaže mi da zamjenim dizne.
Rekoh pa mijenjaj,1600 kn i to je to.
Opet pun tank,opet vozanje  do vukovara na kavu pa nazad da vidim koliko će biti kombinirano kad nisam skroz u gradu.Nakon 250 km ostajem bez plina tenkiram ,potrošnja poražavajuća 21,20 na 100 km ,znači viša nego prije.
Vraćam stare dizne ponovo pregledana mapa plina,majstor pregledao isparivač maltretirao se dva sata nije naplatio ništa,dizne mi ostaju za uspomenu.
Dana sipam pun tank,gradski ciklus,nema klime zima je,prosjek 17,1 litara.
U razgovoru s poznanikom preporuča mi da pogledam da nije slučajno kod mijenaja remenja promašeno za zub kaže iz svog iskustva da je imao takav slučaj.
To ću slijedeće napraviti ovaj tjedan iako motor radi izuzetno dobro.Da je promašeno paljenje to bi se osjetilo u radu,ali probat ću i to uzet ću novi set remenja da se uvjerim i u tu priču.
Razmišljam ili sam ja lud ili ljudi lažu o potrošnji jer nemoguće je da bude tolika razlika.
Razmišljam i o tome da nema pravog majstora na ovom terenu.
Kome otići na servis kad zbog posla ne mogu osim vikendom a tada nitko ne radi.
Ukratko nemam rješenje pa opet moli vlasnike 166-ica 2,0ts da mi iskreno jave potrošnju da ne investiram novac ako je ta potrošnja normalna za taj model s 6 brzinskim mjenjačem.
Unaprijed hvala i pozdrav svima.
Ta potrosnja nije normalna.
3.0 mi u prosjeku trosi 16-18L plina, litru-dvije vise nego benzina. -164- njegova 3.2 trosi otprilike kao i moja. U gradu hoce i 30 L potrositi, ali to je stani/kreni voznja u najvecoj guzvi.
Tidala u Zaboku,
Boyski u Rijeci,
PCZ na staroj Samoborskoj je isto ok
I ima jos jedan na staroj Samoborskoj, ali ne znam tocno mamo se zove

Sent from my HTC One_M8 dual sim using Tapatalk
« Zadnja izmjena: 09-10-2016, 12:25:09 od draak »
:ar:

Online maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #2762 u: 09-10-2016, 13:33:43 »
2.0TS meni u 156-ici trosi 9-10l, znaci u 166-ici max 11-12l smije trositi
Nesto ne valja sigurno... Meni je recimo trosila 14l kad mi je lamda sonda krepala

Šime

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #2763 u: 09-10-2016, 14:05:02 »
2.0TS meni u 156-ici trosi 9-10l, znaci u 166-ici max 11-12l smije trositi
Nesto ne valja sigurno... Meni je recimo trosila 14l kad mi je lamda sonda krepala

:da: Tako je i meni 1.8 TS trosio definitvno ne stima potrosnja kod kolege nikako  :ne2:

Offline alka

• Učim polako
    • osijek
« Odgovori #2764 u: 09-10-2016, 14:18:45 »
Hvala na odgovoru.
Posjet nekom od servisa koji navodite je skoro nemoguća misija s mojim radnim vremenom a subotom rijetko da itko radi.
Radim od 07-15.30 svaki dan osim vikenda i nema šanse da me netko zamjeni,imam problema i s korištenjem G,O.
Nije problem udaljenost od 300 km već nemogućnost da dođem u radnom vremenu,neće mi nitko raditi u 20 sati.
Slijedeća stvar je što napraviti kad mi ovlašteni servis,bez želje da podcjenjujem,kaže to je tako,da je imao takav slučaj i da nikada nije rješio tu potrošnju.
Zamjenio sam dizne i ništa se nije promjenilo,što dalje,koliko kn dati za pretpostavku da bi moglo biti to i to,da li da mijenjam kompletan uređaj,što napraviti.
Iz tog razloga sam i tražio da se jave oni koji su imali sličan slučaj da mi savjetom pomognu,ali do sada nitko nema neko iskustvo.
Svi govore to nije u redu i dolijevaju ulje na vatru nebuloznim pričama kako njihove alfe troše 8-12 litara u gradu da je BRC najbolji uređaj koji postoji da to treba poštelati i bla bla.
Šta pošteleti,kad je mapa plina dobra,provjereno na dva mjesta,kad sam zamjenio dizne i ovlašteni serviser me uvjerava da je sve u redu.
Tražim konkretne odgovore na pitanja o potrošnji ili nekom iskustvu sličnom mome.
Odmah i odgovor na maXonjin post:
Svi parametri su ispravni,lambda vrijednosti su dobre,motor radi odlično i na plin i na benzin,pali na zub,dobro poteže i ima dobru maksimalnu brzinu,u leru radi mirno bez trzaja.Da je u pitanju lambda ne bi se motor tako ponašao.
Imamo u kući i 156 2.0 TS potrošnja je točno mjereno nekoliko puta od 8-10 l na otvorenoj cesti ovisno o brzini i 13-14.6 l u gradskom ciklusu,nikada nismo uspjeli dobiti tu potrošnju od 10 l u gradu koji vi navodite.
Iskreno ,bez uvrede,sumnjam u to.
tvornički podaci o potrošnji navedenog motora su oko 8.6-11.7 l benzina na 100 km, a 166 od 9.7 do 13.8
Znači kad se tome doda 10% veću potrošnju plina to bi za moj automobil bilo od 11-15.5 l
S takvom potrošnjom ja računam
Probao sam nakon zamjene dizni voziti samo gradski ciklus i potrošnja je od 19-21 l. kombinirano pola pola grad i otvoreno potrošnja neznatno manja oko 17,7 l.

Pozdrav svima

Šime

• Gost
« Odgovori #2765 u: 09-10-2016, 14:29:36 »
A ako ti je sve ''savrseno'' kao sto velis, a brate  jedino ti preostaje da negdje pusta plin , neznam  :dontno: Ja tu potrosnju niti teoretski nisam mogao dobit na TS-u da ju gazim neznam kako  :?
« Zadnja izmjena: 09-10-2016, 14:31:33 od Šime »

Offline draak

• Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #2766 u: 09-10-2016, 14:32:51 »
Potrosnja ovisi i o nacinu voznje. Meni moze trositi i 13L u prosjeku. Ali takva voznja je za mene mucenje.
Probaj se dogovoriti sa Tidalom za subotu, ako ne mozes u nekom drugom terminu izaci ce ti u susret. A i zaista je dobar majstor. Ako ne zna nesto rijesiti to ce ti i reci

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
« Zadnja izmjena: 09-10-2016, 15:31:05 od draak »
:ar:

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #2767 u: 09-10-2016, 14:58:01 »
Tako je s Tidalom probaj dogovoriti

Online maXonja

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #2768 u: 09-10-2016, 15:07:59 »
Ja mislim da bi TS trebao biti konstantno u crvenom podrucju da bi dobio potrosnju 20l  :o000:

Ovu potrosnju koju ja spominjem, 9-10l je kombinacija 20% grad / 80% otvorena cesta s time da ga po otvorenoj ne stedim jer imam dosta preticanja

100% grad nisam nikad odvozio jer nemam gdje

Offline alka

• Učim polako
    • osijek
« Odgovori #2769 u: 09-10-2016, 15:10:02 »
A ako ti je sve ''savrseno'' kao sto velis, a brate  jedino ti preostaje da negdje pusta plin , neznam  :dontno: Ja tu potrosnju niti teoretski nisam mogao dobit na TS-u da ju gazim neznam kako  :?
Neznam gdje ste da dođem do vas i da se sami uvjerite,nemam razloga pretjerivati jer meni treba pomoć.

Uputio sam mail tidali sa kratkim opisom što se događa pa ću vidjeti što će mi savjetovati.
Na području Osijeka sam definitivno završio sa traženjem odgovora jer ga nitko mena,mijenjati dio po dio nema svrhe jer što god kupim ostaje na kraju da nije to i dokle tako,kupiti novi uređaj ili kako mi je jedan rekao pa kud ste baš alfu kupili.

Offline alka

• Učim polako
    • osijek
« Odgovori #2770 u: 09-10-2016, 15:19:24 »
Ja mislim da bi TS trebao biti konstantno u crvenom podrucju da bi dobio potrosnju 20l  :o000:

Ovu potrosnju koju ja spominjem, 9-10l je kombinacija 20% grad / 80% otvorena cesta s time da ga po otvorenoj ne stedim jer imam dosta preticanja

100% grad nisam nikad odvozio jer nemam gdje

E to je prvi konkretan odgovor.
Potrošnja koju ste naveli je potpuno u redu nakon pojašjnjenja da se radi o kombiniranoj vožnji 20-80 % i to vjerujem.
Poanta cijele priče je da sam isključivo na gradskom ciklusu i tko je bio u Osijeku zna kako se vozi.
Moj problem počinje i završava što nema neke razlike u potrošnji između otvorene ceste i gradskog ciklusa pa mi ostaje velik prosjet potrošnje.
Što se tiče načina vožnje nisam ni blizu"crvenog" vozim do 3000 okretaja,ne jurcam od semafora do semafora ,potrošnja je takva kako sam napisao.

Online maXonja

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #2771 u: 09-10-2016, 15:36:46 »
Natoci do vrha plin, probaj nekako odvoziti ciste otvorene ceste 100-200km pa natoci do vrha, potrosnja nebi smjela biti iznad 12l, ma niti toliko, dam ruku u vatru

Ako bude veca potrosnja, onda ili nesto ne stima od senzora (vrlo vjerojatno lamda sonda) ili ti negdje pusta plin, drugog objasnjena nema

EDIT:
Zaboravio sam pitati, jesi mjerio dal ti troši isto plina i benzina ili ti samo plina troši više?
« Zadnja izmjena: 09-10-2016, 21:36:44 od maXonja »

Offline Darkside

• Starosjedioc
  • Nemam alfu
    • Varaždin
« Odgovori #2772 u: 09-10-2016, 16:04:48 »
Ovo su naklapanja i nagadjanja. Ovdje ti nitko nece pomoci. Nazovi tidalu i dog dijagnostiku u subotu.
Taj tidala je dijagnosticar za automobile ne samo za plinske sustave

Offline NeoSky

• Ovisnik o alfistima
    • BIH
« Odgovori #2773 u: 09-10-2016, 16:10:50 »
100% grad za 2.0 se vrti od 13,5 do 15...
When life gives u lemonade, make lemons!!

Offline Antonijo

• Sa stažom
  • 166
    • Zagreb
« Odgovori #2774 u: 09-10-2016, 20:41:40 »
Moja 166 2.0 TS sa 6 brzinskim mjenjačem, normalne vožnje po gradu troši oko 14 litara plina, (kuća-posao/posao-kuća) na otvorenoj cesti oko 10 litara, na autoputu 9 litara LPG-a. U svim režimima vožnje kolika je potrošnja prikazana na putnom računalu takva je izmjerena metodom utočeno litara/prijeđeno kilometara.
Možda ne bi bilo na odmet da provjeriš da li negdje curi plin...
« Zadnja izmjena: 09-10-2016, 20:46:33 od Antonijo »

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #2775 u: 10-10-2016, 07:26:42 »
Da, može curiti na priključku za točenje, ako kuglica ne dihta. Al to se mora osjetiti, da negdje i malo curi, osjeti se taj miris

Offline dinko156ti

• Pripravnik
  • **
    • sisak
« Odgovori #2776 u: 10-10-2016, 07:43:49 »
Može curit na priključku ali samo ono šta je u cijevi između boce i priključka jer je na boci također isti ventil sa kuglicom, znači morala bi oba biti neispravna da bi se tu gubio plin.

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2777 u: 10-10-2016, 12:50:09 »
meni je 145 2,0 TS u 9 godina posjedovanja prosječno trošila 11,5l

Online maXonja

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #2778 u: 10-10-2016, 13:11:14 »
Može curit na priključku ali samo ono šta je u cijevi između boce i priključka jer je na boci također isti ventil sa kuglicom, znači morala bi oba biti neispravna da bi se tu gubio plin.

Može curiti na bilo kojem spoju...

Šime

• Gost
« Odgovori #2779 u: 10-10-2016, 13:17:31 »
Može curiti na bilo kojem spoju...

:good post

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2780 u: 10-10-2016, 13:21:08 »
ako ne i vodu

Offline alka

• Učim polako
    • osijek
« Odgovori #2781 u: 19-10-2016, 21:21:47 »
Evo sada sam malo lakši za nešto kuna,skinuo dekl provjerio remenje,Sve ispravno i iako je remenje mijenjano prije 27tkm promjenio set  i jedan i drugi.
Znači i taj savjet da postoji mogućnost da je krivo uzubljen remen sam apsolvirao.
Usput zamjenio svječice i premjerio kompresiju.
Po ovom ispada da je sve u redu.
Kontaktirao sam Tidalu mailom te je zatražio kontakt telefon rekavši da će mi se javiti kad bude imao vremena.
Ostaje mi jedino pokušati dogovoriti termin subotom ako za to postoji mogućnost.

Online Big D

• Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #2782 u: 22-10-2016, 14:52:48 »
A potrošnja benzina je normalna?

Offline Darkside

• Starosjedioc
  • Nemam alfu
    • Varaždin
« Odgovori #2783 u: 22-10-2016, 15:03:10 »
Evo sada sam malo lakši za nešto kuna,skinuo dekl provjerio remenje,Sve ispravno i iako je remenje mijenjano prije 27tkm promjenio set  i jedan i drugi.
Znači i taj savjet da postoji mogućnost da je krivo uzubljen remen sam apsolvirao.
Usput zamjenio svječice i premjerio kompresiju.
Po ovom ispada da je sve u redu.
Kontaktirao sam Tidalu mailom te je zatražio kontakt telefon rekavši da će mi se javiti kad bude imao vremena.
Ostaje mi jedino pokušati dogovoriti termin subotom ako za to postoji mogućnost.
Primit ce te u subotu i ja sam gotovo siguran da ce rijesiti problem

Offline alka

• Učim polako
    • osijek
« Odgovori #2784 u: 04-11-2016, 14:29:31 »
PROBLEM S PLINOM RIJEŠEN!!!!!
Prodao sam Alfu.
Svi moji pokušaji nisu urodili plodom,naslušao sam se takvih gluposti kakve nism mogao niti sanjati.
Najjači mi je lik iz vukovara koji prodaje alfu 166 2.5 koji kaže da prodaje alfu samo zato jer ima jedan problem:auto mu u gradu troši 11 litara a vani 9.
Nakon prodaje slučajno sam upoznao dva britanaca na proputovanju kroz Hrvatsku,koji su mi jedini iskreno odgovorili na pitanje vezano za potrošnju.
Ovo pišem ne da bih vrijeđao sve one koji su na ovom forumu navodili potrošnju svoji Alfi već za informaciju onih drugih koji imaju dileme da li njihova Alfa troši puno.
Potrošnja u gradskom ciklusu od17-18l je NORMALNA
Potrošnja na otvorenoj cesti od 10-13 je NORMALNA
U ljetnom periodu s klimom potrošnja do 20l je NORMALNA.
HVALA SVIMA KOJI SU MI POKUŠALI POMOĆI,HVALA NA SAVJETIMA,ALI DAJTE CIJENJENE KOLEGE PIŠITE ISTINU I SAMO ISTINU.
ZAHVALJUJUĆI GLUPOSTIMA PRODAO SAM ISPRAVAN AUTOMOBIL.

Mora da mi se gospodin koji je kupio moju Alfu,slatko smijao kada sam mu pričao o problemu potrošnje jer nije ni trepnio,isplatio me i pozdravio i odjurio u posljednjem automobilu koji mi se sviđao.
Bit ću pošten i reći i ovo,prodao sam je za dobru cijenu,ali prodao auto koji je ,bez pretjerivanja bio u izuzetno dobrom stanju i što je najvažnije ISPRAVAN 100%
Pozdrav svima i hvala svima koji su mi pokušali pomoći

Offline Face_Off

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS + Honda CBR600RR
    • Vrgorac
« Odgovori #2785 u: 04-11-2016, 14:33:31 »
Prodao sam Alfu.
Svi moji pokušaji nisu urodili plodom,naslušao sam se takvih gluposti kakve nism mogao niti sanjati.
Najjači mi je lik iz vukovara koji prodaje alfu 166 2.5 koji kaže da prodaje alfu samo zato jer ima jedan problem:auto mu u gradu troši 11 litara a vani 9.
Nakon prodaje slučajno sam upoznao dva britanaca na proputovanju kroz Hrvatsku,koji su mi jedini iskreno odgovorili na pitanje vezano za potrošnju.
Ovo pišem ne da bih vrijeđao sve one koji su na ovom forumu navodili potrošnju svoji Alfi već za informaciju onih drugih koji imaju dileme da li njihova Alfa troši puno.
HVALA SVIMA KOJI SU MI POKUŠALI POMOĆI,HVALA NA SAVJETIMA,ALI DAJTE CIJENJENE KOLEGE PIŠITE ISTINU I SAMO ISTINU.

Mora da mi se gospodin koji je kupio moju Alfu,slatko smijao kada sam mu pričao o problemu potrošnje jer nije ni trepnio,isplatio me i pozdravio i odjurio u posljednjem automobilu koji mi se sviđao.
Bit ću pošten i reći i ovo,prodao sam je za dobru cijenu,ali prodao auto koji je ,bez pretjerivanja bio u izuzetno dobrom stanju i što je najvažnije ISPRAVAN 100%

Za 166 ne znam al sto se 156 tice to nije normalna potrosnja za taj motor... tocka..
btw, ljudi ti pokusali pomoc savjetima, na tebi je da li ces ih uzet u obzir ili ne - i nitko ti nije reka da prodas auto, to si sam zakljucio pa... Krivi sebe a ne dobronamjerne ljude  :ok:

:mah:
Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
I loved it! I'm not sure if the Michael did.."

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2786 u: 04-11-2016, 14:38:33 »
Prodao sam Alfu.

grad bi ti potrošnja trebala biti oko 16l
otvorene 3 - 4 litre manje
20l je ako frkaš dosta

mislim da sam ti već i pisao, a vjerujem da je bilo i onih koji su tvrdili da ide ispod 10  :lol

EDIT:

meni su isto govorili kako 2,0 TS u gradu troši 10 a na otvorenoj 7 - 8 - basna za djecu :D
« Zadnja izmjena: 04-11-2016, 14:39:26 od IgoRR »

Offline cava

• Trade Count: (+8)
  • Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #2787 u: 04-11-2016, 14:42:28 »
ajde moj covik...
ja imam 2 156 obe su V6 pa znam sta govorim.
zadnja 2 tanka su 14l grada na jednoj, a na drugoj koja je malo nadrogirana i ima 220ks je 16l grad. Obe su na otvorenoj cesti tipa Split-Dubrovnik ISPOD 11 l, a najbrzi sam. Kad se dobro upiru po gradu i zimi, potrosnja zna doc do 18 19 za ovu jacu 156.
Tvoj najveci problem je sta imas 4 cilindra i jako tesko auto i vjerovatno tesku nogu, loseg mestra za plim ili los sustav.
Ovo sta sam ti napisa je ko amen.. Svi koji voze sestake i imaju plin im je ovakva potrosnja i nema ni vise ni manje.

P.S. Ko uopce kupuje 166 sa TS-om?!?  :000:
« Zadnja izmjena: 04-11-2016, 14:44:18 od cava »
Behind the red line

Offline abatenoj

• Ovisnik o alfistima
  • 156 light busso
    • Old Castle
« Odgovori #2788 u: 04-11-2016, 14:59:53 »
ajde moj covik...
ja imam 2 156 obe su V6 pa znam sta govorim.
zadnja 2 tanka su 14l grada na jednoj, a na drugoj koja je malo nadrogirana i ima 220ks je 16l grad. Obe su na otvorenoj cesti tipa Split-Dubrovnik ISPOD 11 l, a najbrzi sam. Kad se dobro upiru po gradu i zimi, potrosnja zna doc do 18 19 za ovu jacu 156.
Tvoj najveci problem je sta imas 4 cilindra i jako tesko auto i vjerovatno tesku nogu, loseg mestra za plim ili los sustav.
Ovo sta sam ti napisa je ko amen.. Svi koji voze sestake i imaju plin im je ovakva potrosnja i nema ni vise ni manje.

P.S. Ko uopce kupuje 166 sa TS-om?!?  :000:
Ma pusti ga, vidis da on zna bolje.
On zna koliko moja trosi i rec ce da lazen ako kazen potrosnju.
A i to sta kazes 166 i TS ne mogu ni u istu recenicu skupa.
Kupija je ogromno auto, jer ima plin i tija je da mu trosi po gradu 6 litara i da se vozi dzaba.
Ajde moj sinko lovi rake gomnjare

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #2789 u: 04-11-2016, 16:45:45 »
Frendov A6 4.2 quattro s plinom s 300tinjak konja, po gradu Zg troši prosječno 20-25 litara plina.
Otvorene ide 15l, prosjek mu je 18-20 litara.
Tak da i ja smatram da ova potrošnja Alfe nije ni blizu normalne