20-12-2025, 13:13:26

Autor Tema: LPG  (Posjeta: 352571 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline automoto

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • Beast V6
    • Zagreb
Odg: LPG
« Odgovori #2460 u: 13-01-2016, 11:48:44 »
lovato je u mojoj bivšoj đurđi 2.5 nove generacije. 55l umjesto rezervnog.
odličan sistem samo ti treba kvalitetan majstor za to ugraditi i složiti mapu.
javi se Kruni na staroj samoborskoj...koji je moju održavao.
oni rade više sistema, kao i za lovato (ovlašteni).
moja računica je bila kad su cijen bile benge oko 11kn, da kad sam preračunao cijene plin-benga, ispadalo je da se kao voziš na 6-7l/100km benge (bez štednje). što će reći da sa današnjim cijenama ispada da takav auto od skoro 200ks voziš za 50-60kn/100km.

savjet.
nemoj to prodavati. ugradi plin i vozi. malo ju dotjeraj vizualno i bit ćeš sretniji nego da uzmeš bilo kaj drugo.
za te pare nikad nečeš naći bolju kombinaciju svega...izgled...strast...zvuk...brzina...luksuz...sigurnost.
ja doduše to gledam po mojoj bivšoj đurđi, ali i tvoja je  :love:
 :ok:

Offline Tomislav_smb

• Na probi
  • *
    • Samobor
« Odgovori #2461 u: 13-01-2016, 12:03:35 »
lovato je u mojoj bivšoj đurđi 2.5 nove generacije. 55l umjesto rezervnog.
odličan sistem samo ti treba kvalitetan majstor za to ugraditi i složiti mapu.
javi se Kruni na staroj samoborskoj...koji je moju održavao.
oni rade više sistema, kao i za lovato (ovlašteni).
moja računica je bila kad su cijen bile benge oko 11kn, da kad sam preračunao cijene plin-benga, ispadalo je da se kao voziš na 6-7l/100km benge (bez štednje). što će reći da sa današnjim cijenama ispada da takav auto od skoro 200ks voziš za 50-60kn/100km.

savjet.
nemoj to prodavati. ugradi plin i vozi. malo ju dotjeraj vizualno i bit ćeš sretniji nego da uzmeš bilo kaj drugo.
za te pare nikad nečeš naći bolju kombinaciju svega...izgled...strast...zvuk...brzina...luksuz...sigurnost.
ja doduše to gledam po mojoj bivšoj đurđi, ali i tvoja je  :love:
 :ok:
Jel mi mozes molim te konkretnije reci o gospodinu Kruni, kako mu se zove obrt da ga mogu kontaktirat.

Kaj se tice prodaje, vise puta sam bio li-la oko prodaje bas zbog potrosnje i uvijek je srce prevladalo, jer su mi svi ostali auti tak nekak bili samo auti pored nje. Sad sam reko nema vise srca, slusaj razum i definitivno je odlucio prodat.
I sad mi ova kombinacija zadrzavanja auta i ugradnje plina zadovoljava kriterije i srca i razuma i opet sam u dilemi...

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Offline Tomislav_smb

• Na probi
  • *
    • Samobor
« Odgovori #2462 u: 13-01-2016, 12:06:44 »
ako nemaš puno vožnje kratih relacija se isplati više..
kad se puno voziš kratke relacije po gradu potroši puno benzina jer motor kad je hladan radi na benzin a to po zimi bude i 4-5 minuta...pa tako par puta na dan i odu 2 litre benge dnevno bez problema
Nemam kratkih relacija, osim do ducana i pekaru po burek i jogurt al to je vec luksuz tak da nije svaki dan...
Uglavnom palim auto i za 5min sam na obilaznici a prije toga opet otvorena cesta.

Offline Darkside

• Starosjedioc
  • Nemam alfu
    • Varaždin
« Odgovori #2463 u: 13-01-2016, 12:08:25 »
Ma daj na -5 kad upališ auto treba mu max 2km da prebaci na plin. Meni potroši po zimi 150 a ljeti 100kn mjesečno benzina. Na tvoj broj km zanemarivo.

Offline draak

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #2464 u: 13-01-2016, 13:24:05 »
bobine su original u alfa servisu oko 1200 kn kom (iste su na 2.5, 3.0 i 3.2)
u Boschu su oko 750kn kom. al daju se nabaviti i za manje
Kod Mrkse kada sam pitao, pred koji mjesec bila je 1400kn+ruke
Pa sam uzeo od Alf-V6 za 200kn ::)
Ma daj na -5 kad upališ auto treba mu max 2km da prebaci na plin. Meni potroši po zimi 150 a ljeti 100kn mjesečno benzina. Na tvoj broj km zanemarivo.
-164- ima bas specifican slucaj, guzva i uzbrdica pa mu moze vise trositi, pogotovo ako je podesena temperatura prebacivanja nesto veca. Meni takodjer po zimi ne potrosi vise od 200kn benzina, ma kakva guzva do posla bila (iz Spanskog na Zagrebacku aveniju, prema remizi)

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
:ar:

Offline velikimedo

• Starosjedioc
  • Giulietta2.0JTDMRossoDiavolo&Mito1,4BiancoElegante
    • Kutina
« Odgovori #2465 u: 13-01-2016, 13:24:56 »
Kontaktiraj čovijeka, provjereno dobar i pouzdan.
http://www.omvl-autoplin.com/kontakt.htm
POWERED BY Diesel & Gasoline (again)

Offline Tomislav_smb

• Na probi
  • *
    • Samobor
« Odgovori #2466 u: 13-01-2016, 15:23:18 »
Evo za sada sam prema preporuci kontaktirao Autofortuna servis na staroj samoborskoj i razgovarao s gospodinom K. On mi preporuca marku AEB, valjda se tako pise.😊  Kaze da do preporuca prije lovata i tartania. 😀
Ugradnja 8500kn. Znaci po njemu najbolja i najpovoljnija varijanta.

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #2467 u: 13-01-2016, 16:05:42 »
AEB je po "haubom" mnogih ecua plinskih, brc-a, Landi Renzo, mislim Lovata itd.
Mislim da AEB ne radi injektore, isparivače.

Offline Tomislav_smb

• Na probi
  • *
    • Samobor
« Odgovori #2468 u: 13-01-2016, 16:15:18 »
Nisam bas sve zapamtio kaj mi je gospon preko telefona nabrojio, bio je dosta ljubazan pa mi je svasta nabrojio a ja malo zapamtio. :rol: Uglavnom kaze da za AEB posjeduje neki kljuc pa apsolutno moze sve postavke i ostalo prilagođavat, kaj u konacnici ispada najbolje za auto...

Offline Darkside

• Starosjedioc
  • Nemam alfu
    • Varaždin
« Odgovori #2469 u: 13-01-2016, 17:14:35 »
Ja to nebi, ali tvoja su kola. Bolje plati 1000kn vise za uredaj sa dobrom servisnom mrezom i poznatom kvalitetom. Pitaj boyskog za Brc ili lovato
« Zadnja izmjena: 13-01-2016, 17:15:58 od Darkside »

Offline abatenoj

• Ovisnik o alfistima
  • 156 light busso
    • Old Castle
« Odgovori #2470 u: 13-01-2016, 17:36:37 »
Ja san na svoju ugradija Tomasseto, bez ikakvih problema prosa atest.
Ugradnja i atest sve skupa 8500 kn.
Razlika u voznji benzin-plin se ni ne osjeti, a potrosi mi nekih 1-1.5 l vise nego benzina.
Kad pogledas auto od 200 ks a vozis se za 50 kn na 100 km.
Ima san ponudu za Lovato i cijena ugradnje je bila 9000 kn. Tako da je za 1500 kn skuplji Lovato set a razlike ni nema.
Otkako san ugradija nemam problema. Znala mi se upalit lampica engine check i taj problem je rijesen malo pojacavanjem plinske mape jer je u odredenim brzinama na nizin okretajima je javljalo gresku. Kako sam to rijesija nema nikakvih problema.
Samo livaj i goni.
A di je tek onaj osjecaj kad stanes na pumpu i nalijes punu bocu a cifra ispod 200 kn  :crazy:

Offline maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #2471 u: 13-01-2016, 17:47:08 »
Jedini je problem što sa jačim motorom moraš svakih 250-300km stajati na pumpi, to bi me ubilo  :D

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #2472 u: 13-01-2016, 18:02:01 »
jači motor vjerovatno znači i veći auto,a onda ti nije problem malo veća boca,ja u 145 imam od 80l pa mi je malo problem jer nemam gepeka  :D

Offline draak

• Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #2473 u: 13-01-2016, 18:33:22 »
Iskreno radije bocu od 55L umjesto rezervnog kotaca nego bojler od 80L u gepek.
Rezervnu gumu uvijek mozes izvaditi i imati cijeli gepek za stvari, pa makar malo cesce tankao. Za razliku od bojlera kojeg ne mozes izvaditi.

Online Sinke

• Član Alfa Kluba 16
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa Romeo 156 GTA
    • Čakovec
« Odgovori #2474 u: 13-01-2016, 19:33:13 »
Pozdrav  :mah:
Dakle ovako, zanima me sve vezano uz LPG za moju alfu 156 2,5 v6 24v 2002god. Nabrzaka sam proletio temu i neke stvari saznao ali dosta toga me jos zanima. Otprilike cijena (samo kvalitetne varijante dolaze u obzir), kako auto reagira na ugradnju, moguci problemi i kvarovi, ostali troskovi,iskustva vlasnika isog motora na LPG itd....
Inace sam vec odlucio prodat alfu ali eto ekipa nagovara da ju zadrzim i ugradim plin pa da malo i tu opciju razmotrim. Radim cca 2000km mj. sto me kosta oko 2200kn benzina (racunato prema 9kn/litra). Potrosnja 12l/100km.
Na plin racunam da bi trosio cca 14l/100km sto me ispada oko 1100kn/mj. (3,7kn/litra). Eto neku kalkulaciju sam bacio i  isplativost se itekako vidi, pa me zanima sve ostalo.
Hvala.  :hap:

:mah:
Ja sam dobio ponudu od thomgasa za brc susta,znači servis i sustav sa svim preporukama,12650 za rate i 11500 za cash..
Evo prije par dana dobio mail,a slično i od ostalih,boyskog npr.a kod njega se dosta čeka na ugradnju..

Offline abatenoj

• Ovisnik o alfistima
  • 156 light busso
    • Old Castle
« Odgovori #2475 u: 13-01-2016, 19:56:15 »
Ja iman bocu od 48 litara umisto rezervne gume i proden oko 400 km. Znaci da sam na pumpi svakih 6-7 dana.

Offline Antonijo

• Sa stažom
  • 166
    • Zagreb
« Odgovori #2476 u: 13-01-2016, 20:34:28 »
Iskreno radije bocu od 55L umjesto rezervnog kotaca nego bojler od 80L u gepek.
Rezervnu gumu uvijek mozes izvaditi i imati cijeli gepek za stvari, pa makar malo cesce tankao. Za razliku od bojlera kojeg ne mozes izvaditi.

Neka rikne pumpa goriva živi užas je promjeniti ako je bojler od 80 litara u gepeku.
Dva puta sam mjenjao pumpu s velikom bocom u gepeku i svaki puta je patnja od posla  :sado:
« Zadnja izmjena: 13-01-2016, 20:36:28 od Antonijo »

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #2477 u: 13-01-2016, 21:04:43 »
Neka rikne pumpa goriva živi užas je promjeniti ako je bojler od 80 litara u gepeku.
Dva puta sam mjenjao pumpu s velikom bocom u gepeku i svaki puta je patnja od posla  :sado:

Nije to 1.2 motor. To je V6 busso. Moze on staviti koliku god bocu zeli ali autonomija je problem. Neka podje prema Njemackoj pa da vidimo gdje ce u Austriji natankati.

Pumpa goriva najcesce odlazi jer je nivo goriva premalen i ne hladi je. Stoga je preporucljivo imati bar 20l benzina, ili spojiti sklopku koja ce iskljucivati pumpu. Koji god da bojler stavi, bice ga potrebno skidati da se pumpa promijeni. A u tocak staje efektivno...48 litara, pa u slucaju V6 to daje oko 300 km autonomije sto bi meni bilo premalo.

Offline maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #2478 u: 13-01-2016, 21:07:43 »
Ja sam na prijašnjem TS-u bio imao 67l spremnik na mjestu rezervnog kotača, jest da je bio par cm viši od samog poda bunkera pa je tapecirung gepeka u sredini bio u zraku, ali nije me to mučilo

Offline Tomislav_smb

• Na probi
  • *
    • Samobor
« Odgovori #2479 u: 13-01-2016, 21:12:02 »
Ja to nebi, ali tvoja su kola. Bolje plati 1000kn vise za uredaj sa dobrom servisnom mrezom i poznatom kvalitetom. Pitaj boyskog za Brc ili lovato
Ponudio mi je i gospon u Auto Fortuni Lovato za 9500kn, ali mi preporuca AEB za 8500kn... :dontno:

Offline Tomislav_smb

• Na probi
  • *
    • Samobor
« Odgovori #2480 u: 13-01-2016, 21:17:04 »
Nije to 1.2 motor. To je V6 busso. Moze on staviti koliku god bocu zeli ali autonomija je problem. Neka podje prema Njemackoj pa da vidimo gdje ce u Austriji natankati.

Pumpa goriva najcesce odlazi jer je nivo goriva premalen i ne hladi je. Stoga je preporucljivo imati bar 20l benzina, ili spojiti sklopku koja ce iskljucivati pumpu. Koji god da bojler stavi, bice ga potrebno skidati da se pumpa promijeni. A u tocak staje efektivno...48 litara, pa u slucaju V6 to daje oko 300 km autonomije sto bi meni bilo premalo.
Nije mi stvarno problem tankirat svakih 5 dana pa i cesce, na putu od kuce do posla i obratno prodem barem uz 4 benzinske sa tocionicom plina.  :) A kaj se tice njemacke i ostalog inostranstva u ovih 8,5 god se s njomnisam nigdje otisnuo pa sumnjam da cu i sada, sta cu gore nemam ojra... :dontno:

Offline Tomislav_smb

• Na probi
  • *
    • Samobor
« Odgovori #2481 u: 13-01-2016, 21:19:05 »
Ja sam na prijašnjem TS-u bio imao 67l spremnik na mjestu rezervnog kotača, jest da je bio par cm viši od samog poda bunkera pa je tapecirung gepeka u sredini bio u zraku, ali nije me to mučilo
Nije ni ova varijanta za bacit.  :hap:

Offline Tomislav_smb

• Na probi
  • *
    • Samobor
« Odgovori #2482 u: 13-01-2016, 21:22:38 »
Kontaktiraj čovijeka, provjereno dobar i pouzdan.
http://www.omvl-autoplin.com/kontakt.htm
Hvala na savjetu, probat cu prvo u ZG ili okolici naci majstora, radi same blizine zbog kasnijeg servisiranja.  :hap:

Offline Tomislav_smb

• Na probi
  • *
    • Samobor
« Odgovori #2483 u: 13-01-2016, 21:26:15 »
Jel netko ima iskustva sa Auto Silvio servisom u Novakima? Zvao danas par puta nitko se nije javio,probat cu sutra ponovno.

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #2484 u: 13-01-2016, 21:36:58 »
Nema potrebe otvarati tolike postove za redom ako nitko nije odgovorio. Dovoljno je pritisnuti u desnom gornjem kutu posta "Uredi" i dodati nove misli.  :thanks

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #2485 u: 13-01-2016, 22:05:30 »
Meni je u 2.5 bila cca 55lit.u rupi i malo je stršala,prelazio sam od 250-400km ako vozi žena,sasvim solidna kombinacija da imaš mjesta još za gajbu u gepeku a ipak neka kilometraža se prevali,ne zabrinajvaj se sa autonomijom na svakom ćošku imaš za tankat plin...
Ja sam ubacio tomasetto i bio prezadovoljan, bez kvarova i vozio sam ju 4,5 godina i mislim da se još vozi
U svakom slučaju plin na šestaka preporučam jer je preporod
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #2486 u: 13-01-2016, 22:08:47 »
Nije mi stvarno problem tankirat svakih 5 dana pa i cesce, na putu od kuce do posla i obratno prodem barem uz 4 benzinske sa tocionicom plina.  :) A kaj se tice njemacke i ostalog inostranstva u ovih 8,5 god se s njomnisam nigdje otisnuo pa sumnjam da cu i sada, sta cu gore nemam ojra... :dontno:

Dobro onda za lokala je boca u prostoru za gumu najbolje rjesenje.
I kako su vec rekli, to je izvrsna kombinacija za lpg.  :witch:

Offline draak

• Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #2487 u: 13-01-2016, 22:28:03 »
Hvala na savjetu, probat cu prvo u ZG ili okolici naci majstora, radi same blizine zbog kasnijeg servisiranja.  :hap:
Tidala je kod Zaboka, ali on je najmajstor za plin u SJZ Hrvatskoj. Neces trebati cesto jod njega, tako da ti 60-70km ne bi trebao biti problem
Jel netko ima iskustva sa Auto Silvio servisom u Novakima? Zvao danas par puta nitko se nije javio,probat cu sutra ponovno.
Meni ga je Tidala preporucio da zamijenim "T" komade za spoj sa rashladnom tekucinom.

A kroz Austriju da se provezes sa tankom plina, a na autoputu gotovo svaka pumpa ima i LPG. Samo pazi da van Hr ne natocis CNG ::)

« Zadnja izmjena: 13-01-2016, 22:29:45 od draak »

Offline automoto

• Pripravnik
  • **
  • Beast V6
    • Zagreb
« Odgovori #2488 u: 13-01-2016, 23:44:54 »
tako je...gospodin Boyski je meni (zbog područja zagreba) preporučio upravo gospodina Krunu na staroj samoborskoj kada sam imao problema sa Lovatom i nerazumijevanjem u isti sistem od plinoserisera u ac zagreb koji su također bili ovlašteni za lovato.
preporodio mi je plinsku mapu i sistem prilagodio kako se spada. od tada je 2.5 radio ko singerica.

a kaj se tiče ovog ili onog sistema mislim da je danas svejedno, jer se svi oni kopiraju i koriste podjednake komponente. bitnan je majstor koji ga dobro složi kao i dali se kuži u te motore (V6) i šta im odgovara ili ne. da ti garanciju i daljnje povoljne servise koji predstoje.

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #2489 u: 14-01-2016, 08:33:14 »
Ponudio mi je i gospon u Auto Fortuni Lovato za 9500kn, ali mi preporuca AEB za 8500kn... :dontno:

Lovato sustavi ima Lovato kompjuter, Lovato isparivač, Lovato multiventil, Lovato priključak za točenje, Lovato dizne
AEB proizvodi SAMO kompjutere za plin tako da je pitanje čije su ostale komponente.
Prije par mjeseci se mijenjao pravilnik radi kojega nije moguće atestirati komponente koje nisu (nemaju logo) istog proizvođača, tak da si to dobro provjeri.

Upravo to je zakompliciralo ugradnju Staga koji radi samo kompove koji imaju odličnu podršku i kompatibilnost s raznim diznama, osobno mislim da Stag 300 ili 4 sa Hana diznama je odlična jeftina kombinacija.
Stag komp je načešće bio dio Tomasetto plinskih kompleta

Prvi put čujem da netko ugrađuje AEB sustav, baš cijeli sustav. TO je u startu OK, al pitanje je kasnijeg (Za 3,4,5 godina) servisiranje kad bude trebalo promijeniti membrane na ispraivaču, zamjeniti/reparirati dizne itd

Ja sam UVIJEK za bocu mjesto rezerve gume, zato jer uključuje najmanje bušenja po šasiji, i dostupnost prtljažnika, nije problem ako boca strši 5 cm iznad razine poda prtljažnika, ako po promjeru ide, slobodne se stavi viša boca.
Plina imaš ionako na svakom koraku gdje god išao