05-11-2025, 00:09:08

Autor Tema: LPG  (Posjeta: 348561 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Mirsad

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
    • [Premier ĐĄasual Dating  Actual Women]
Odg: LPG
« Odgovori #1710 u: 02-09-2014, 11:58:06 »
Pozdrav, imam problem na hladno kad mi prebaci na LPG ili se ugasi ili varira , ako se ugasi onda  zna jos jednom kad prebaci da se na praznom hodu opet ugasi cim se malo zagrije sve je OK. Interesuje me dali je do senzora temperature ili da se u kompu podesi na malo veca temperatura za prebacivanje. Hvala

:?: bio na dijagnostici nista ne pokazuje da je u kvaru podigli temperaturu prebacivanja na 34c. Interesantno mi je sto mi ugasi vozilo a ne prebaci na benz, i to se desi samo dok se malo ne zagrije onda je sve super  (dok kad vozim na lpg i nestane on automatski prebaci na benz)  :?: :?:

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #1711 u: 02-09-2014, 12:06:18 »
kad prebaci na plin a ne radi nije namješten da ti vrača na benzin,a kad ostaneš bez plina namješten je da automatski prebaci na benzin,tu nemaš problema nego imaš problem sa plinom iz nekog razloga,možda je senzor temp na krivom mjestu pa očitava veću temp a plin još nije dostigao temp koju treba,ili su krivo postavljene cijevi grijanja itd.....probaj potražit drugo mišljenje kod drugog servisera

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1712 u: 02-09-2014, 12:10:49 »
Treba plinski komp spojiti na dijagnostiku dok je motor hladan i dok ti se to događa i onda ćeš sve vdjeti. Odmah se gleda smjesa preko.sonde i trimovi. Ovako napamet može biti do isparivača, nema dobar protok dok se ne ugrije jer je možda star, ima puno km ili su memrane otvrdnule, itd. Pravi plinski majstor MORA tvoje simptome odmah povezati s uzrokom

Offline Mirsad

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
« Odgovori #1713 u: 03-09-2014, 12:03:20 »
Treba plinski komp spojiti na dijagnostiku dok je motor hladan i dok ti se to događa i onda ćeš sve vdjeti. Odmah se gleda smjesa preko.sonde i trimovi. Ovako napamet može biti do isparivača, nema dobar protok dok se ne ugrije jer je možda star, ima puno km ili su memrane otvrdnule, itd. Pravi plinski majstor MORA tvoje simptome odmah povezati s uzrokom

Auto je na plinu vec 5 godina jednom sam radio servis mjenjali su nesto i stelovali dizne sve je bilo OK do u zadnjih par dana se desava samo kod prvog paljenja vozila kad prebaci na plin radi i malo poslje stani-kreni on samo ugasi vozilo obrtaji jednom-2x zaplesu do 1000 i samo se ugasi, ponovo upalim i onda je sve uredu nema vise gasenja da se ponovo ugasi samo mi se 1-2x desilo ? na dijagnostici nista ne pokazuje da je u kvaru, kad auto radi sve je super vuce tegli potrosnja ok nema gasenja, samo na prvo paljenje na hladno  :?:

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1714 u: 03-09-2014, 18:59:43 »
5 godina na plinu, koliko km je dorađeno na plin?
Koji je uređaj-koji je naziv dizni, isparivača, kopjutera.

Gle, začepljene dizne, ili dizne koje propuštaju plin, smanjen protok isparivača radi ulja u njemu ili membrana koje su otvrdnule-NIŠTA od navedenog neće pokazati direktno dijagnostika, jedino preko lambda sonde i kvaliteti smjese.

Znači FALI ti plina dok se isparivač ne ugrije malo, ili spmenuti senzor temperature od plina krivo prikazuje vrijednosti ili je stvarno isparivač spreman za reparaciju.

AK ti isparivač ima 100 000km odrađeno, može biti da je do njega i da ga treba reparirati

Offline Mirsad

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
« Odgovori #1715 u: 03-09-2014, 20:36:59 »
5 godina na plinu, koliko km je dorađeno na plin?
Koji je uređaj-koji je naziv dizni, isparivača, kopjutera.

Gle, začepljene dizne, ili dizne koje propuštaju plin, smanjen protok isparivača radi ulja u njemu ili membrana koje su otvrdnule-NIŠTA od navedenog neće pokazati direktno dijagnostika, jedino preko lambda sonde i kvaliteti smjese.

Znači FALI ti plina dok se isparivač ne ugrije malo, ili spmenuti senzor temperature od plina krivo prikazuje vrijednosti ili je stvarno isparivač spreman za reparaciju.

AK ti isparivač ima 100 000km odrađeno, može biti da je do njega i da ga treba reparirati

pozdrav, sistem je NX gas sa valtek diznama force3 komp presoa sam cc 40.000 KM na lpg  dosad je jednom radjen servis stelovanje dizne i nesto su radili na isparivacu ? sve je bilo uredu do unazad 20 dana kad mi se pojavio pomenuti simptom znaci miljenja si da je do isparivaca doduse kad prikopcam dijagnostiku pokaze mi greske lambda sonde? kazu da je to normalno ???  :mahm

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1716 u: 03-09-2014, 21:00:19 »
Koliko sam slušao i čitao s NX gas uređajima je bilo popriličnih problema, jako teško su se naštelali da rade.
Greška lambda sonde NIJE normalna, sonda mjeri količinu KISIKA u ispuhu zato se inače i zove oxygen sensor na eng.,  ona ne zna dal se voziš na plin ili benzi.n Zato nešto ne štima očito i trebalo bi to složiti

Koje su boje dizne?
Inače valtek dizne bi trebalo reparirati oko nekih 15-20 000km.
A što su oko isparivača radili?

Offline Mirsad

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
« Odgovori #1717 u: 04-09-2014, 11:15:15 »
Koliko sam slušao i čitao s NX gas uređajima je bilo popriličnih problema, jako teško su se naštelali da rade.
Greška lambda sonde NIJE normalna, sonda mjeri količinu KISIKA u ispuhu zato se inače i zove oxygen sensor na eng.,  ona ne zna dal se voziš na plin ili benzi.n Zato nešto ne štima očito i trebalo bi to složiti

Koje su boje dizne?
Inače valtek dizne bi trebalo reparirati oko nekih 15-20 000km.
A što su oko isparivača radili?

Valtek sive reparirali su ih i nastelovali a oko isparivaca su mislim mijejali filter i mozda mijenjali membranu ?
prije servisa mi je postojala samo jedna graska na labda sondi, poslje reparacije od toga ima i 2 godine mi prikazuje 2 graske labde sa razlicitim kodovima ?? ""kazu majstori da je to greska kad prebaci na lpg pa lambda nesto ko pobudali ja sam lajik i prenosim sta su mi rekli " i kad pokusam da im kazem da smatram da to nebi tako trebalo ma jok nisi u pravu ?? velilko ti hvala na tvom utrosenom vremenu za pomoc, veoma cijenim tvoje misljenje.

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1718 u: 04-09-2014, 12:35:13 »
Ono što govorim, znam iz svog iskustva.
Imao sam auto koji od dana ugradnje u jednom jako hvaljenom servisu, nije radio kak spada. Od tada sam jako puno naučio i najveći problem je u plin majstorima koji se prave pametni i u biti nemaju pojma.
Na kraju sam našao majstora za plin kakvog nadaleko nema, posebno za probleme koje nitko ne zna riješiti

Znači dizne su nedavno reparirane, pa bi morale biti dobre ako su dobro kalibrirane, sive su boje, znači 2-ohmske su tj dovoljno brze za taj motor.
Ako je isparivač repariran, morao bi bolje raditi, a u tvom slučaju je gore, tj. još jednu grešku imaš nakon toga.

U mom auto je turbo benzinac Euro4 kojeg je daleko teže naštelati da dobro radi, nego tvojega. Dobro radi i bez paljenja lampice greške motora. S tme da ga je stručnjak poštelao da radi dobro.

Ja znam tko ti bi to mogao složiti, al nije ti baš blizu. Ili možda da mu se obratiš preko auto plin foruma ili tu:

http://tidala.bloger.index.hr/

Osobno samo k njemu hodam jer čovjek zna

Offline siki

• Sa stažom
  • kapa coupe 2.0 turbobenzina&Tucson 1.6 turbobenzin
    • Benkovac,Kruševac
« Odgovori #1719 u: 04-09-2014, 14:15:41 »
http://tidala.bloger.index.hr/

moram priznati da sam oduševljen ,o čemu sve piše i kako-dosta toga ima za naučiti.bravo :party :handclap:
iz tema koje sam pročitao-prepoznao sam zašto mi je riknuo samo 1 ventil na lanciji kad sam je ganjao na plinu-možda su i meni plinske dizne(jedna)ušrafljena pod lošim uglom.

Offline Mirsad

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
« Odgovori #1720 u: 04-09-2014, 14:59:32 »
 :?: ma iskreno neznam vise ni sam svi se hvataju posla da uzmu silne pare a blage veze nemaju ili ako su bili na edukaciji najdraze mi je kad kazu ma sranje je to sta oni znaju ja to radim ovako sve neki inovatori a na svoje auto ugrade kako treba  :wal:

Offline Mirsad

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
« Odgovori #1721 u: 05-09-2014, 09:28:13 »
:?: ma iskreno neznam vise ni sam svi se hvataju posla da uzmu silne pare a blage veze nemaju ili ako su bili na edukaciji najdraze mi je kad kazu ma sranje je to sta oni znaju ja to radim ovako sve neki inovatori a na svoje auto ugrade kako treba  :wal:

:?: :?: jucer sam se sjetio da imam jedan stari filter plina i nesto kontam da nije do filtera ? i uzeo sam stari filter i dobro ga ocistio isplao je svakakvog smeca, skinem postojeci i postavim ovaj "stari" upalim probam sve radi za 5 ali cekam jutro !. Filter koji sam skinuo sa auta trehnem kad iz njega jos vise smeca no iz onoog starog komadi ispadaju nevjerovatno, hajde sad da ne vracam ovaj ostavim onaj stari koji sam dobro ocitio i ovaj dobro osictim da nema vise smeca. Jutros upalim auto bez problema i gasenja koje sam imao dodjem na posao ?? Hmm dali je to bilo do filter ili je trenutno stanje vidjeti cu jos para dana da istestiram pa javim rezultate  :?: :?: :ok:

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1722 u: 05-09-2014, 11:28:12 »
Sve je moguće. Očito je da ti na hladno fali plina. Kad se sve ugrije, ima bolji protok.
Možda se u filtru skupilo ulja pa kad je hladno, stvara veći otpor

Offline Mirsad

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
« Odgovori #1723 u: 05-09-2014, 11:44:25 »
Sve je moguće. Očito je da ti na hladno fali plina. Kad se sve ugrije, ima bolji protok.
Možda se u filtru skupilo ulja pa kad je hladno, stvara veći otpor

Ma brate kad sam skinuo filter i lupno ga 2x od asfalt to je smeca iz njega ispalo za nevjerovati komadi ko filter od cigare
za ne vjerovati a ovaj stari je ima znasto smece .

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1724 u: 05-09-2014, 12:22:30 »
Koji je to tip filtera? Očito je da se raspao, provjeri cijevi prema injektorima da nije nešto dalje uletjelo

Offline Mirsad

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
« Odgovori #1725 u: 05-09-2014, 14:37:18 »
ma nebi reko da je sta uletilo ni da se filter raspo no izgleda da sam smeca navuko kvalitetan plin nema sta :)

Offline dinko156ti

• Pripravnik
  • **
    • sisak
« Odgovori #1726 u: 05-09-2014, 18:50:54 »
Ja na autu imam isti filter za plin već nekih 30000km jer ga "ne stignem" promjenit i još uvjek radi bez greške, valjda čekam isto da mi počne crkavat. A i ti majstori promjene sve živo osim filtera  :metak
« Zadnja izmjena: 05-09-2014, 18:53:26 od dinko156ti »

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1727 u: 05-09-2014, 21:07:19 »
ma nebi reko da je sta uletilo ni da se filter raspo no izgleda da sam smeca navuko kvalitetan plin nema sta :)

Pa nemoguće da se to provuklo kroz cijev par mm promjera koja ide od boce do isparivača, pa kroz filter plinske faze koji je u isparivaču, da bi došlo do filtera plinske faze. Ulje mi je jasno da može proći, al neki komadi i komadići- to nije moguće.

Offline Mirsad

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
« Odgovori #1728 u: 08-09-2014, 21:45:04 »
Ma vjerovatno se tokom skoro 2 godine skupilo smece malo po malo se naljepilo filter je limeni mozda i on samo od sebe ljepi smece okolo ??

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1729 u: 09-09-2014, 07:12:55 »
Ak 2 godine nije filter mijenjan, niš čudno. Al velim, neki komadi da dođu iz boce do njega,  to mi je malo vjerojatno, mislim da je unutarnji promjer 6mm bakrene cijevi za dovod plina oko 3-4mm pa zato mislim da teško nešto dođe do filtra.
Svejedno, osobno mijenjam filter plina svakih 10 000km, kod mene je uložak koji se mijenja, vrli majstori hoće za njega 120kuna, al ima na e-bayu za 120 kuna 3 (s armiranom mrežicom) ili 5 (bez mrežice) komada

Offline ftfool

• Pripravnik
  • **
  • trenutno bez alfe :(
    • Zagreb
« Odgovori #1730 u: 09-09-2014, 08:37:05 »
 :mah:
ima netko za preporuku di u zagrebu (i bližoj okolici) za ugradit plin u alficu.... info može i na PM ukoliko se ne želi reklamirat ovdje....

a može i isto tako i one koje se bolje izbjegavat :)

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1731 u: 09-09-2014, 09:09:23 »
Pa mislim da Bertol i BRC su dobitna kombinacija. Jedino vidi jel još ugrađuje plin

Offline ftfool

• Pripravnik
  • **
  • trenutno bez alfe :(
    • Zagreb
« Odgovori #1732 u: 09-09-2014, 12:10:10 »
Pa mislim da Bertol i BRC su dobitna kombinacija. Jedino vidi jel još ugrađuje plin

poslao sam bio njemu upit i ako sam dobro shvatio da se valjda ne bavi s tim više... ali kažem ako sam ga dobro shvatio

Offline velikimedo

• Starosjedioc
  • Giulietta2.0JTDMRossoDiavolo&Mito1,4BiancoElegante
    • Kutina
« Odgovori #1733 u: 09-09-2014, 13:40:10 »
poslao sam bio njemu upit i ako sam dobro shvatio da se valjda ne bavi s tim više... ali kažem ako sam ga dobro shvatio
to je i meni odgovorio početkom 7. mjeseca kad sam se odlučio za ugradnju, tako da sam ugradio kod Vratarića u Karlovcu jer sam na više mjesta čuo o njemu samo dobre stvari, nakon dva mjeseca na plinu mogu i sam potvrditi da je (za sad) sve super.
http://www.omvl-autoplin.com/index2.htm