07-07-2026, 22:37:57

Autor Tema: grande s...e,voda u motoru ili?  (Posjeta: 17859 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
Odg: grande s...e,voda u motoru ili?
« Odgovori #90 u: 25-11-2010, 22:43:23 »
dobro da šef voozača nije vidio još ovo  :craz
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline ivica

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • alfa 156 2.0 TS 98'
    • dubrovnik
« Odgovori #91 u: 26-11-2010, 16:25:16 »
a jesi brijač nesrećo jedna.....jest da kažemo za alfe da su svakakve ali ti si vjerovatno prvi koji je testirao amfibijske mogučnosti alfe (ajde dosta sada šege na tvoj račun)

dobio si par uputa ali niš koristi od njih jer već dobrano kasniš sa realizacijom
ako nisi do sada poslušao onda:
odmah ispusti ulje iz kartera,skini filter ulja,rastavi cijeli usis koliko god možeš,rastvori elektroniku (ne doslovce da odlemljuješ i vadiš raznorazne stvari) nego samo da se ćim bolje osuše,izvadi svjećice,hm??pokušavao si ga paliti onakvog mokrog??valjda anlaser nije dobio oštećenja (pregaranja)
sada kada su ti svjećice vani (bez obzira što nema ulja u motoru) probaj ga zaverglati.Poslušaj kako se ćuje dali što lupa (bez svijećica će osijetno brže vrtjeti/verglati.Ako ti se ćini da ništa ne lupa kupi najjeftinije motorno ulje i filter ulja,kad si sve dobro osušio i u uvjerenju si da nema baš puno vlage i vode oko vitalnih dijelova sklopi te sitnice i probaj si upaliti auto.
Ako ti ovo urodi plodom to ulje koje si natoćio i uljni filter nemoj dugo držati u motoru jedno 300-500km plus obavezna kontrola (svakodnevna) dali se radi emuluzija od ostataka vode
Ova spika sa vodom da je došla do cilindara je malo nit vrit nit mimo ako kažeš da je bilo toliko vode koliko je bilo makar preko gljive je sve moguće plus ako si bio na većoj turaži onda je i mogao povući vodu i napraviti štetu kako su neki ćlanovi rekli.Žao mi je što ovaj moj savijet toliko kasni,ja bih prvo to napravio.Prije da se je struja totalno posvađala nego da si polomio motor.

ma amfijske mogucnosti nisu na nekom zavidnom nivou  :hap: :craz ma nije bila turaza iso sam 20-30 kmh jer je lijevalo nisi vidio 20 m ispred sebe.a emulzija postoji i to na sipki i na cepu od ulja.znaci neminovno je da je popio vode pa pretpostavljam da je dobila i klipnjaca.samo ne znam je li brtva glave ili posla glava.danas je trebalo bit rastavljanje ali sticajem okolnosti tek sutra.ne bi trebalo zahrdat ako je pun vode,hm.

CLASS

• Gost
« Odgovori #92 u: 26-11-2010, 20:06:53 »
Ma neboj se ništa. Skini karter povadi sve van,vidi koje klipnjače su skrivljene,nabavi polovne ili nove,vidi stanje ležajeva i zdravo vozi dalje jer koliko mogu naslutiti nema se baš love pa će ovo bit dobro. Glava ne može stradat od hidro udara. Ovo što ti kažem je najbrže i vozi. Sve drugo je milja eura dok si reko keks ako ne i više a sigurno je i više.

Offline ivica

• Sa stažom
  • alfa 156 2.0 TS 98'
    • dubrovnik
« Odgovori #93 u: 26-11-2010, 20:39:29 »
ma nisam ga jos ni otvorio jbg,nadam se sutra.vidicemo kolika je steta pa cu ocijenit s ozirom na financije da li djelomicno popravljat ili totalna generalna.osim toga u opciji su i drugi motori pa ce mo vidjet sta ce dozvolit financije,jer tocno si zakljucio financije su kljucni problem,i koliko god bi moro sve izmjenit a i htio bi pa da sam miran krznate zivotinje ce rec zadnju rijec

Offline ivica

• Sa stažom
  • alfa 156 2.0 TS 98'
    • dubrovnik
« Odgovori #94 u: 27-11-2010, 16:11:31 »
otvoren karter. :o000:3 klipnjace iskrivljene.zapeo na glavi jer nemam torx kljuc velicine preko 50,ne znam tocno koji je,

Offline kristian 33

• Pripravnik
  • **
  • alfa 75- 1.8.87,alfa 75 2.0ts& 1.6,giulia super
    • savudrija(umag)
« Odgovori #95 u: 27-11-2010, 16:20:51 »
znaci treba mijenjati sve 4 klipnjace,i pozeljno ih je nabaviti iz istog motora. :ok:
"obozavam alfe na frgazere"

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #96 u: 27-11-2010, 16:23:00 »
otvoren karter. :o000:3 klipnjace iskrivljene.zapeo na glavi jer nemam torx kljuc velicine preko 50,ne znam tocno koji je,

gore ti je tzv. riba 12 ključ.

mislim da ide sa 60 ili 65 torxom, neznam, ja sam s ribom otvarao.
Betina oznaka je 920 es/14l.

kaj je s radilicom?jel živa? Blok?
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline ivica

• Sa stažom
  • alfa 156 2.0 TS 98'
    • dubrovnik
« Odgovori #97 u: 27-11-2010, 21:16:30 »
a skinuo sam karter i cuj izgleda mi radilica ok,hm barem meni.morace mi to neko pogledat.ali ni ne mogu dobro vidit samo sam skinuo karter i deklo glave.dok ne skinem dole i radilicu i glavu nista tocno ne mogu znat.posto klipnjaca nova a posto polovna,ima li ko i po kojoj cijeni? :mah:

CLASS

• Gost
« Odgovori #98 u: 27-11-2010, 21:54:56 »
Hmm, eto neki pomak. To je dobro kad napreduje. Ako nemaš baš love onda rukni unutra druge klipnjače i vozi,mada bi ja tu bio oprezan. Kad već otvaraš izmjeri si tolerancije cilindara a i letećih ležajeva. Za to će ti biti potrebno malo angažmana sa mjernim instrumentima koje vjerujem da nemaš ali pokušaj to izorganizirat. Isplati se saznat stanje tih dijelova motora. Za mjerenje letećih je procedura sljedeća: Smjesti ih u klipnjaču i stisni na uobičajenu kilažu za taj motor (saznaj),odnesi sve četiri klipnjače nekom da ti izmjeri promjer tako stisnutih. Trebalo bi i na radilici izmjerit promjer na mjestima letećih. Kad to izmjeriš saznat ćeš koja je tolerancija između pojedinih letećih na pripadajućem mjestu na radilici. Saznaj koje su dozvoljene tolerancije. Ne vjerujem da je radilica poderana jer je cementirana ali nikad neznaš. Za promjere cilindara nađi nekog da ti to dođe izmjerit (vjerovatno isti čovjek). Sve mjere stavi na papir,malo ugrubo skiciraj na kojim je to pozicijama.Kad obaviš sva mjerenja znat ćeš točno u kakvoj ti je kondiciji motor i što ti se isplati a što ne. Možda ti ova mjerenja izgledaju komplicirana ali nije tako strašno samo nabavi čovjeka koji to može obavit onako za dvi pive. Probaj u škveru (neznam dali ima u Dubrovniku) Ili u nekom servisu,neznam snađi se.
« Zadnja izmjena: 27-11-2010, 21:57:58 od CLASS »

Offline ivica

• Sa stažom
  • alfa 156 2.0 TS 98'
    • dubrovnik
« Odgovori #99 u: 28-11-2010, 00:07:18 »
ma ja nemam ni garaze nego vani radim u dvoristu.ima neki mali polukanal za grbavce,dobar jedino za ulje promjenit,a kamoli alata.volio bi ja njega sad generalno sredit i to apsolutno sve,ali kad nemam para.a probacu nac nekoga da mi to pogleda,ako ne ici ce nove klipnjace i vozi.a kad se dode do love , nadam se nesto iskemijat u sljedecih 2-3 mjeseca,bi ga napravio totalno tako da mi sljedecih 100 tkm jedini problem budu vilice i varijator-naravno uvjek ocekujem neposlusnost pojedinih elemenata struje i raznoraznih agregata ali to je normala.mislim da radilica i lezaji nisu dobili po pi.ki ,a tako mi je reko i prijo (razumije se u ove stvari) pa sto vi mislite moram li je vadit van-on mi kaze ne vadi ,dobra je ,stavi klipnjace i goni.

CLASS

• Gost
« Odgovori #100 u: 28-11-2010, 09:02:24 »
Da to je i moje mišljene s obzirom na nedostatak sredstava. A ništa,napravi tako. Ali sa ovim mjerenjem bi barem saznao dali ćeš morat bušit cilindre ili su dovoljne samo nove karike. No dobro. Sve u svemu ajde nije loše. nabavi klipnjače i složi to nazad. Ali nemoj onda skidati glavu jer ćeš potrošiti za brtve pun k..rac love.

Offline ivica

• Sa stažom
  • alfa 156 2.0 TS 98'
    • dubrovnik
« Odgovori #101 u: 28-11-2010, 12:26:03 »
a moram skinut glavu za izvuc klipnjace zar ne? :?: za skinut radilicu bi trebo cijeli motor dole ili se varam mozda.savjeti

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #102 u: 28-11-2010, 13:07:06 »
nemreš znati da li je radilica ovalna na oko.
Glava mora dole jer ne možes staviti klipove nazad odzdola.
Da bi radilica išla van moraš skinuti getribu.

FIno zvadi radilicu i odpeljaj to na premjeru. bez toga nema posla, jer češ završiti inače ko RoadRunner sa svojom 33ojkom, isto je na oko bilo ok pa je motor prolupao u istom danu opet.

Specijala ležajevi su 0.25mm debli od standardnih to NE možeš na oko vidjeti niti sa šublerom, mjeri se sa mikrometrom.

Bušenje tj piksiranje cilindara nema smisa, preveć posla, pa treba onda nać i specijala klipove i karike.

Offline ivica

• Sa stažom
  • alfa 156 2.0 TS 98'
    • dubrovnik
« Odgovori #103 u: 28-11-2010, 13:11:43 »
trenutno stanje

Offline ivica

• Sa stažom
  • alfa 156 2.0 TS 98'
    • dubrovnik
« Odgovori #104 u: 28-11-2010, 13:14:27 »
nisam sliko odozdo i upravo sam ulio malo ulja u cilindre da ne zardaju

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #105 u: 28-11-2010, 13:18:58 »
neće ti cilindri tak brzo zahrđat ak ne uđe voda u njih, tj stajaća voda.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #106 u: 28-11-2010, 13:40:52 »
Boxer dobro zbori.
Razmislite malo o sili koja je potrebna da savije klipnjaču. I sad promislite koje je to dinamičko oprećenje na radilicu.

Offline Role 156

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #107 u: 28-11-2010, 13:47:26 »
Stavi si drugi motor unutra  :da: nemoj se uopce zahebavati sa popravcima jer ce ti izvuc novaca i zivaca  :ne2: za par sto eura se a naci dobar motor :ok:
Varijator sekta

Offline ivica

• Sa stažom
  • alfa 156 2.0 TS 98'
    • dubrovnik
« Odgovori #108 u: 28-11-2010, 15:17:42 »
 a i ja sam tog misljenja a ovaj pajdo me uvjerava da je ok.znaci mislite da je bolje novi motor stavljat.naso sam u laki-ja za 4oo e.kaze dobar.ljudi posto je klipnjaca,lezaji su set cinimi se oko 200-300 kn,specijala radilice ako treba-koliko novaca,a brtve kartera i glave?
a klipnjaca je najslabija karika sklopa-je li moguce da su radilica i lezaji prosli liso.NADA UMIRE ZADNJA.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #109 u: 28-11-2010, 15:34:05 »
ma daj budi razuman. nije klipnjača tako slaba. 400€ za 2.0TS?? iskreno to mi je mutno,.

Koja je sila potrebna da se savine klipnjača, na što je klipnjača pričvršćena?vadi radilicu i smjer strojna obrada na premjeru. pazi pitanje je koja je specijala potreba na brušenje, što je s bolcnama? Da nije klip dobio? TO su ogromne sile koje su tu nastajale.

a motor za 400€ bih ja prvo otvorio i premjerio, i ne bih ga uzimao ako ne radi bez da izmjerim tlak ulja

Offline ivica

• Sa stažom
  • alfa 156 2.0 TS 98'
    • dubrovnik
« Odgovori #110 u: 28-11-2010, 16:27:10 »
ma i ja bi rade sreden motor ali jbg financije mi diktiraju uvjete a jebe me sto mi je jedino auto i bez auta sam vise lud.cuj momak je sa foruma,drugi momak iz grada je uzimao u njega vec motore,a motor dolazi mislim skupa s autom iz svicarske tako da bi se moglo i izmjerit kompresiju i tlak ulja.ne znam ni sam ,vidicu.

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #111 u: 28-11-2010, 16:34:36 »
iskrivljena klipnjaca znaci da je radilica 99% mrtva. to je morao bit udarac strasan.

Offline ivica

• Sa stažom
  • alfa 156 2.0 TS 98'
    • dubrovnik
« Odgovori #112 u: 28-11-2010, 18:15:47 »
sve je znaci jasno-sve van na uvid stete da vidimo sto je koliko nahebalo.ajde mi recite cijene potrebnih djelova da znam poslje ocijenit sto mi je isplativije i da vidim uopce koliki je odnos dijelova i drugog motora. :mah:

Offline ivica

• Sa stažom
  • alfa 156 2.0 TS 98'
    • dubrovnik
« Odgovori #113 u: 28-11-2010, 19:52:52 »
mislim da je to najbolje i najjeftinije rjesenje.tako ce vjerojatno i bit.zna li ko laki-ja iz sarajeva.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #114 u: 28-11-2010, 20:03:58 »
ili umeš moj motor na kojem su nove karike, leteći, glavni i svi dihtunzi, semerizni.

Offline ivica

• Sa stažom
  • alfa 156 2.0 TS 98'
    • dubrovnik
« Odgovori #115 u: 28-11-2010, 20:19:19 »
ili umeš moj motor na kojem su nove karike, leteći, glavni i svi dihtunzi, semerizni.
to bi mi bilo najbezbolnije i najsigurnije rjesenje ali problem su mi financije.ovdje imam motor za 400 koji bi trebo proc dovoljno dugo(nadam se)dok ne skupim para za sredivanje ako je potrebno.ima li koga u sarajevu ili okolici ko bi mogo izmjerit komptresiju i tlak ulja na autu.sredio sam u slucaju potrebe i prebacivanje preko grane,zanima me kad ubacim drugi motor sto mi treba od papira sto moram radit,atest i sl.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #116 u: 28-11-2010, 20:20:59 »
nikakav atest, samo stavi i gas dalje.
kompresija ne na većini OK, nemreš znat kakv je iznutra.

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #117 u: 28-11-2010, 22:20:08 »
Mi se to čini ili je 1 brijeg pojeden na ispušnoj bregastoj na 2.cilindru?

CLASS

• Gost
« Odgovori #118 u: 28-11-2010, 22:27:19 »
Brijeg pojeden? Objasni kako se mogao pojesti? Dali ti znaš od čega je napravljena bregasta i čime je presvučena?
« Zadnja izmjena: 28-11-2010, 22:30:15 od CLASS »

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #119 u: 28-11-2010, 22:28:16 »
nemos to na slici vidit.