Još da i policija počne to adekvatno kažnjavat i provjeravat bilo bi OK, a ne da mi stari istrunuli golf 2 dolazi ususret sa upaljenim PLAVIM xenonima i u farovima, a i u maglenkama...
Misliš da će policija realno isključivati iz prometa one koji stvarno smetaju?
Zaustavljati će aute niže klase sa jakim svjetlima i ići sljedećom procedurom:
1. sine, de operi malo te farove, malo mi se čine prljavi
2. ako si prošao prvi korak - ajde kad si već unutra ugasi svjetla pa ih upali ponovno da vidim kako idu gore dolje
3. ako si prošao drugi korak (tu su već veće sumnje iako bi spretniji i to odradili) - ajde otvori mi malo haubu da pogledam ja ta svjetla, a čekaj gdje ti je naljepnica upozorenja za visoki napon.. kako misliš na balastu koji se nalazi negdje drugdje?
Poanta je naplatiti kaznu, a ne uvesti red. Morimoto retrofit ili slični su sigurno u rangu sa originalima po kvaliteti, sigurnosti i slično ali platiti ćeš kaznu, istu kao i onaj koji je stavio plinsku ribarsku sviću od 4000W da osvjetljava cijelu županiju ispred njega.
Iskreno podržavam ugradnju HID svjetala, naravno ukoliko se napravi kako treba. Sebi sam tutnuo u farove H7R xenon upalio svjetla i oduševio se kako lijepo osvjetljava. Kada sam izašao van da vidim kako to izgleda odmah je pala odluka da to ide van i do nekog ozbiljnijeg riješenja sa lećom više neću kemijati.