17-04-2026, 12:36:20

Autor Tema: Xenon  (Posjeta: 143329 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zdrle

• Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
  • Spol: Muški
    • Lonjica,Vrbovec
Odg: Xenon
« Odgovori #450 u: 16-09-2012, 14:25:14 »
Zarulje narucene,35w 6000k,pa cu vidjet,7dolara cijena islati se!

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #451 u: 26-10-2012, 09:13:46 »
Jedno glupo pitanje:

Kako se treba okrenut xenon žarulja? Da ona nit bude okrenuta prema gore ili prema dolje?
Frendu nekak čudno svijetli, veli da mu svijetlo uopće nije fokusirano, jel moguće da je krivo okrenuo žarulju?
Radi se o Alfi 147, 2002 godina ako se ne varam

Offline klaudijo

• Trade Count: (+10)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 WTCC by Klaudijo
    • Ilirska Bistrica, Slovenija
« Odgovori #452 u: 26-10-2012, 09:20:49 »
Ako je stavio xenon žarulju u običan far bez feče, svjetlo mu neče bit fokusirano nikako, okretao on žarulju tamo-amo...  :ne:

Inače, ona sjedne isto kao obična halogenka   :ok:

Offline Mika

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #453 u: 26-10-2012, 09:35:39 »
Ako je stavio xenon žarulju u običan far bez feče, svjetlo mu neče bit fokusirano nikako, okretao on žarulju tamo-amo...  :ne:

Inače, ona sjedne isto kao obična halogenka   :ok:

Mislim da ima leću jer je imao orginal xenone ugrađene, ima Boscheve balaste...
Znači, ona nit koja ide prema vrhu žarulje treba biti okrenuta prema dolje...
Budem otišo do njega danas da vidim kaj je napravio  :hehe:

Offline Igica

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 146
    • Varaždinske toplice - Varaždin
« Odgovori #454 u: 26-10-2012, 09:53:09 »
Mogu stavit žarulje druge boje? Sad imam 8000K, a stavil bi recimo 5000K. Mogu promjenit bez da diram balaste? Bu to svetilo?

Offline Mika

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #455 u: 26-10-2012, 10:02:28 »
Trebalo bi sve radit bez problema...  :ok:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #456 u: 26-10-2012, 11:19:18 »
Naravno, neovisno je uopce koliko je kelvina zarulja..
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline VIPER999

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 155 & Alfetta in progress
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #457 u: 27-10-2012, 10:31:50 »
Zanima me dal je itko montirao H4 bi-xenon u far gdje je H1 halogena žarulja, zanima me jer tak je kod mene na 146ci ... pa bih ugradio xenon ... al prije svega da pitam ...

Offline gandi

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
  • Tempra, full+ oprema, bez kože, klime i ABS-a
    • Fiume
« Odgovori #458 u: 27-10-2012, 20:37:34 »
H4 nikako ne može ići u far kamo ide H1 žatulja.
:?: :?: :?: :?: nije valjda da je tolko bila ruzna da si glavu kroz otvor za skije gurnio   :funny: :funny: :funny: :funny:

Offline VIPER999

• Ovisnik o alfistima
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #459 u: 27-10-2012, 23:06:57 »
Danas provjerio i razmotrio varijante i može ić al neću previše kemijat, nego ubaciti xenon x2, jedan par za kratko drugi za duga ... možda bi H3 išle u maglenke ... a kad sam kod toga, kakva su vaša iskustva s xenonom u maglenkama po magli, jel se vidi ili se ne vidi, tj. dali snop xenona se raspršuje ko lud od vodenih kapljica u magli, ili ju razbistri ... ??

Offline gandi

• Sa stažom
    • Fiume
« Odgovori #460 u: 28-10-2012, 17:22:33 »
duga svjetla, stalno paljenje i gašenje i HID u tim uvjetima... hmmmm.... radije ne.
:?: :?: :?: :?: nije valjda da je tolko bila ruzna da si glavu kroz otvor za skije gurnio   :funny: :funny: :funny: :funny:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #461 u: 28-10-2012, 17:45:10 »
Potpis, plus sto je sad to sa xenonom sve rigoroznije i miim da je bolje ne igrati se bas vise sa time..
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline fiatuno

• Trade Count: (+13)
  • Starosjedioc
  • Audi za svaki dan Fiat za vikend...
    • Velika Britanija - Zlobin
« Odgovori #462 u: 28-10-2012, 19:50:26 »
duga svjetla, stalno paljenje i gašenje i HID u tim uvjetima... hmmmm.... radije ne.
ja imamao tako na 155, 156
najslađe od svega je kad ti neko blenda i ono prvo paljenje dugih kad bljesne.
blenda se normalno.
ako si vozio na duga pa na kratka pa opet na duga, prvih par sekundi nemaš pun intenzitet dugih ali i hladne svijetle bolje od običnih sijalica, al to opet nema veze jer kratka svijetle cijelo vrijeme
.....................

Offline deva

• Na probi
  • *
  • 156 1,9 JTD
    • Zagreb
« Odgovori #463 u: 16-11-2012, 22:32:04 »
možda nije pravi topik ali ako može mala pomoć?
koja žarulje ide za kratka svijetla na 156icu?
i ako netko može preporučit nešto do 100 kuna komad
Tu sei tutta la mia vita,
AC Milan

Offline Basta

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 156 1.8+lpg
    • Zagreb
« Odgovori #464 u: 17-11-2012, 09:27:38 »
pazite se jucer bio na teh i regi ruše sve koji imaju xenone a da nisu serijski ugrađeni neki pravilnik od prije navodno 14dana stupio na snagu pazite se i prvo ih pitajte jel kad poslikaju auto sve je gotovo morat cete sve skidat i vracat u serijalu
Dosta je bilo niskih okretaja....

Offline luka05

• Trade Count: (+4)
  • Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #465 u: 17-11-2012, 09:31:08 »
pazite se jucer bio na teh i regi ruše sve koji imaju xenone a da nisu serijski ugrađeni neki pravilnik od prije navodno 14dana stupio na snagu pazite se i prvo ih pitajte jel kad poslikaju auto sve je gotovo morat cete sve skidat i vracat u serijalu

Taj zakon traje već par mjeseci...
Sve se zaoštrava, državi triba love...

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #466 u: 17-11-2012, 09:36:37 »
Taj zakon traje već par mjeseci...
Sve se zaoštrava, državi triba love...

Samo se pocinje pratit i primjenjivati zakon kako je vani (EU) i nista vise..
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline luka05

• Trade Count: (+4)
  • Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #467 u: 17-11-2012, 09:46:45 »
Ali u istom si košu i ako imaš leće, dozvoljeno kelvina i dobar snop kao i onaj koji nema leću, puno kelvina itd.
Meni su rekli xenon ti je odličan ali nemožemo te pustit... Pa dobro ako je odličan i neugrožava nikog a ja s njime puno bolje vidim i sigurniji sam sudionik u prometu zašto je problem...

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #468 u: 17-11-2012, 10:19:29 »
Pa nisam ni rekao da je suprotno, sve to stoji, ja sam se samo nadovezao na ono da treba love drzavi, to sve stoji ali nije glavni razlog, vec je onaj sto sam napisao u prijasnjem postu..
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Basta

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 156 1.8+lpg
    • Zagreb
« Odgovori #469 u: 17-11-2012, 11:23:02 »
ma drzavi treba lova i vise ni sami nezaju kako ukrast pa izmisljavaju gluposti rekao mi lik mozes imat al moras platit atest i ak prođeš i zadovoljis onda nema problema,pam znam da nesmijes imat obican far i da xenoni nesmiju biti full jeftilen by Kina a atest je 1000kn pa to su svi postali lopovi na legalan nacin.I sad netko ko je dao 3500kn za farove i xenone moze sjest i plakat 
Dosta je bilo niskih okretaja....

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #470 u: 17-11-2012, 11:37:00 »
Ali u istom si košu i ako imaš leće, dozvoljeno kelvina i dobar snop kao i onaj koji nema leću, puno kelvina itd.
Meni su rekli xenon ti je odličan ali nemožemo te pustit... Pa dobro ako je odličan i neugrožava nikog a ja s njime puno bolje vidim i sigurniji sam sudionik u prometu zašto je problem...

Objasniš mu-gle gospon, za pol sata dođem s autom nazad s običnim žaruljama, ko da nije nikad xenona bilo. Nakon tehničkog ću opet to vratiti na auto-ne zato jer glumim frajera, nego zato jer bolje vidim s tim svjetlima

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #471 u: 17-11-2012, 11:44:48 »
ma drzavi treba lova i vise ni sami nezaju kako ukrast pa izmisljavaju gluposti rekao mi lik mozes imat al moras platit atest i ak prođeš i zadovoljis onda nema problema,pam znam da nesmijes imat obican far i da xenoni nesmiju biti full jeftilen by Kina a atest je 1000kn pa to su svi postali lopovi na legalan nacin.I sad netko ko je dao 3500kn za farove i xenone moze sjest i plakat

Ne! Apsolutno netocno!

ne izmisljaju se gluposi vec se krece sa provedbom zakona koji je i u EU.. sto je i logicno..

Dalje, atestirat xenon nemozes ako nemas 1. Perace farova 2. Automatsku nivelaciju snopa 3. Lece (to na atetu traze posto auto nije imao tvornicki to (nekolicina modela koja tvornicki ima xenon bez lece to moze jer je tvornicki i jako je malo takvih auta i svi daljnj se vise niti ne konstruiraju vise bez leca)

tako da to sto ti je netko napricao su apsolutno dezinformacije.. pratim sve u vezi atesta, pricao sam i dogovaram sa covjekom za elaborat oko nekih stvari, jer se i sam lagano spremam sa svojim autom na atest posto planiram staviti neke stvari na auto za koje je potreban atest... ljudi kod nas imaju jako velike probleme nazalost oko tih stvari sto je zalosno jer posto se pocinju primjenjivati zakoni kao u zemljama EU, onda bi trebalo omoguciti i laksi i da ne kazem "posteniji" atest (tko prati ili je ikada isao, znat ce zbog cega to govorim) upravo kako je i vani, sve treba biti kako spada ali je onda i puno lakse napraviti sami atest..

Mozes ti njima objasnjavati do jurjevoga da nisi stavio xenon iz zezancije vec radi bolje vidljivosti i same sigurnosti voznj po noci, ali to njemu nista ne znaci... proci tehnicki nije nikakav problem, ljudi problem je kad se zaustavi u prometu auto i salje na vanredni, e onda nastaju problemi i ovo o cemu pricam...

Toliko o tome sta pricaju okolo bezveze sta se moze i nemoze i zasto je zakon takav kakav je i zasto se poceo rigoroznije provoditi.. Raspitajte se kako je npr u Austriji u vezi tehnickog, bilo kakve dorade auta, i atesta, i bit e vam sve jasno, umjesto da se pise ovdje i lupeta, da tako moram reci, bezveze..
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #472 u: 17-11-2012, 12:49:55 »
Da, kad bi to sve štimalo, ne vidim razloga zašto podešen xenon nebi mogao atestirati, dok smiješ staviti žarulju od 100w koja vuće duplo više struje i može ti spaliti sjenilo u faru pa i žice od pregrijavanja.

Isto tak kad si sam doma promijeniš vilicu, a nisi automehaničar po struci, trebao bi s time ići na atest-jer nestručna ugradnja dijelova ovjesa i kočnica, makar oi bili originalni-je opasna za promet.

A nestručno ugrađujemo svi mi kojima nam u radnoj knjižici ne piše zanimanje automehaničar.

Sad su se ulovili tih xenona i dnevnih svjetli ko da su to najveći uzrok tehničkih neipravnosti i prometnih nesreća.

Osobno, vozio sam nove aute sa lećama i halogenom žaruljom po raznim uvjetima-jednostavno po noći i po kiši ja ne vidim s tim svjetlima 10 metara pred sobom-a prejučer sam bio na pregledu vida i prošao sam sa odličnim

Pričam o podešenim svjetlosnim snopovima cijelo vrijeme, ne o onim raznim zračno-ultraljubičastim svjetlosnim "topovima"  :smijeh

A u zadnje vrijeme više viđam aute sa halogenim žaruljama koji su nepodešeni i zasljepljuju ko ludi.

Cijela ta priča je potpuno nedorečena i neistražena-to su izmislili mozgovi sumnjive prošlosti porijekla i školovanja te izvora znanja-a što skoro svakodnevno se na televiziji i vidi po raznim aferama.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #473 u: 17-11-2012, 13:07:34 »
Mike, znas da se slazem i da to sve stoji :ok:

Al mozemo se yebat kak se veli.. krenuli su ko pijani za plot kopirat te druge zakone i normalno da je ekipa (tko ima sve slozeno kako spada) ljuta jer naravno da nije pravedno..

Ono sto je meni najgluplje je da sve kopiraju kao vani a sami atest i dlaje stoji kako je i bilo, i ljudi gube vrijeme,novac,zivce,kosu i da ne na rajam sto sve ne jer napravi se sve na auu kako spada kako su oni naveli, a oni ti i dalje ne garantiraju da to znaci da ces proci.. mislim gdje je tu logika.. vani to drugacije ide al naravno da se regulira onako i ono sto njima pase..

Ja cu atestirati neke sitnice, i nadam se da necu pogubit pola kose dok to sredim ::) budemo vidjeli.. od xenona se mogu pozdraviti sve dok ne nabavim automatsku regulaciju i spojim.. Bez obzira sto nikom ne smeta i snop je super, a sa halogenim ne vidim prst pred nosom.. i mogu se yebat :rolll:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #474 u: 17-11-2012, 13:17:18 »
Onda nek ti je sa srećom........

Offline zdrle

• Na probi
  • *
    • Lonjica,Vrbovec
« Odgovori #475 u: 21-11-2012, 17:54:03 »
Pozdrav,stigle mi napokon nakon 2 mjeseca žarulje xenon,medjutim problem je u tome što mi kablovi za spajanje ne odgovaraju,nemogu spojiti,H7 jesu ali kablovi ne pašu na balaste,ovi su uži a meni su na autu širi,balsati su inače aftermarket znači nisu originalni,ima li tko kakvu ideju kako to pripasati ili da dam žarulje  u oglas  :icon_biggrin:

Offline mali

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 155 2.0 T.spark, AR 145 1.6 T.spark
    • Rab
« Odgovori #476 u: 21-11-2012, 20:06:16 »
u njemačkoj plaćaš atest oko 20 eura, bar je tako prije bilo
uživam u vožnji

Offline VIPER999

• Ovisnik o alfistima
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #477 u: 21-11-2012, 20:49:00 »
u njemačkoj plaćaš atest oko 20 eura, bar je tako prije bilo

Živo TuV ...  ::)

Offline gandi

• Sa stažom
    • Fiume
« Odgovori #478 u: 25-11-2012, 21:49:17 »
Pozdrav,stigle mi napokon nakon 2 mjeseca žarulje xenon,medjutim problem je u tome što mi kablovi za spajanje ne odgovaraju,nemogu spojiti,H7 jesu ali kablovi ne pašu na balaste,ovi su uži a meni su na autu širi,balsati su inače aftermarket znači nisu originalni,ima li tko kakvu ideju kako to pripasati ili da dam žarulje  u oglas  :icon_biggrin:

Ha???

Ajde probaj još jednom, lijepo polako, uz korištenje ostalih interpunkcijskih znakova, objasniti što je točno tvoj problem.

Offline zdrle

• Na probi
  • *
    • Lonjica,Vrbovec
« Odgovori #479 u: 26-11-2012, 21:38:28 »
Riješeno,žarulje prodane,novi kit naručen,neznam što nije bilo jasno iz prijašnjeg posta,žarulje su došle s instalacijom bez balasta, s obzirom da u autu su namontirani balasti nije bilo potrebno cijeli kit naručivati no problem je nastao u tome što  instalacija od žarulja nije pasala na balaste ugradjene,jasnije sad  :mahm
« Zadnja izmjena: 26-11-2012, 21:40:04 od zdrle »