Ako možeš rješit povoljno polovne cilindriće od GT/147 onda riješi, jer to će bit dvije sitnice manje ako će neš zafrkavat oko kočenja ili nedaj Bože oko odvajnja lamele.
...idem malo logikom...ako je motor (i mjenjač) 1.9 jtd 16V mjet u 156/147/GT potpuno isti, provjerio sam u eperu kataloške oznake za cilindre kvačila i usporedio -> potpuno isti cilindri su na 1.9 jtd 8V i 1.9 jtd 16V...
...dakle samo nosač cilindra premjestim na getribu od Gt i stavim svoj cilindar (bar se nadam da će u praksi biti tako)...
...sajle na 156 8v i 16v imaju različit kataloški broj (kakva im je u stvarnosti razlika zbilja neznam), ali vidim da su prihvati sajle (na getribi), potpuno isti...znači i tu ima nade da se ostave moje sajle...
dakle da rezimiram:
- kućište getribe, poklopac diffa, set kvačila, zamašnjak su isti na svim jtd (osim 2.4mjet)

- ovaj birač ili kako se to već stručno zove i na Gt i na 156 jtd 8v su isti (prilog slike)

- nosač getribe je isti

- cilindre i sajle ćemo kemijat

...volje za poslom imam, grijana garaža sa dizalicom je spremna, pomoć u ljudstvu je tu...nemam više šta čekati, za vikend ide zamjena, pa kud puklo da puklo...