21-04-2026, 00:11:58

Autor Tema: 147  (Posjeta: 501363 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Sandi_ill-st

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: 147
« Odgovori #2310 u: 18-02-2014, 20:12:08 »
Pozdrav, novi sam na forumu.

Naime, razgledavajuci mnogo auta najljepsi vizualni doj na mene je ostavila alfa 147. Jako mi se svidja i interijer i eksterijer. Nekako mi se cini bas prikladno za moje godine (20) . Naravno dalje me zanimalo sam ekarakteristike i iskustva pa sam odgovore potrazio ne raznim forumima, neugodno su me odg iznenadili pa sam odlucio pitat ovdasnje korisnike istih alfi.

Jedna od stvari koje sam procitao to je losa kvaliteta plastike u unutrasnjosti, je li to istina? U kakvom su razmjeru ti tkzv cvrci? Takodjer me zanima potrosnja i dizela i benzinca.

Upoznat sam sa onim problemima (citajuci forume) s vilicama i da lose podnose ceste u hrvatskoj, medutim ja inace zivim u njemackoj tak da se nadam da bi mogo imat manje problema s njimma 

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #2311 u: 18-02-2014, 20:23:04 »

Naime, razgledavajuci mnogo auta najljepsi vizualni doj na mene je ostavila alfa 147. Jako mi se svidja i interijer i eksterijer. Nekako mi se cini bas prikladno za moje godine (20) . Naravno dalje me zanimalo sam ekarakteristike i iskustva pa sam odgovore potrazio ne raznim forumima, neugodno su me odg iznenadili pa sam odlucio pitat ovdasnje korisnike istih alfi.

Jedna od stvari koje sam procitao to je losa kvaliteta plastike u unutrasnjosti, je li to istina? U kakvom su razmjeru ti tkzv cvrci? Takodjer me zanima potrosnja i dizela i benzinca.

Upoznat sam sa onim problemima (citajuci forume) s vilicama i da lose podnose ceste u hrvatskoj, medutim ja inace zivim u njemackoj tak da se nadam da bi mogo imat manje problema s njimma

http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=3235.0

http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=18299.0

http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=45587.0

http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=55142.0

Offline Vasko

• Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #2312 u: 18-02-2014, 20:43:35 »
Cinjenica je da unutrasnjost nije najkvalitetnije napravljena, i da se hoce pokvariti tu i tamo bila benzinac ili diesel.

Sto se cvrčaka tiče, moja ima 74000 i recimo da uz nekog Golfa od toliko km zvuci kao zadnja raga. Bas se na proljeće spremam raskopati cijelu unutrasnjost kako bih smanjio ili, dao bog, uklonio cvrcke.

I sad dolazimo do ALI, i to popriličnog ALI.

Ali kada se provozas u njoj, vidiš način na koji drži cestu, kako ide, kako je gušt sjediti u njoj , list goes on. I na kraju te super vožnje, parkiraš je na parkingu i shvatiš da te ljudi malo čudno gledaju jer hodaš u rikverc prema zgradi, ili jos bolje, ne hodas nego ostanes na parkingu pol minute, minutu, gledajući kako je zgodna.

Eto, pa ti vidi!   

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #2313 u: 18-02-2014, 20:49:20 »
budes isao raskopavat poslije neces imat cvrke vec cijeli filharmonijski orkestar  :party

jednostavno je takav materijal koji proizvodi zvukove. moja bivsa iz 2003 nije imala nikad crvcaka , ali zato ova iz 2008 svira orkestar.

drugacije reagira na toplo i hladno tako da i orekestar drugcije svira

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #2314 u: 18-02-2014, 20:57:04 »
E bas to, ima neka kombinacija vlage i temperature kada se mogu voziti u tišini kao da se vozim u BMW-u, ali zato u svim ostalim kobinacijama uh.

Ali ne predajem se, mislim se isplati raskopavanje. To je opasno raditi kada auto ima onaj tump tump preko rupa, a ne truklump tlinkplamp. Uostalom to je moja igračka, ako je ne budem raskopavao, sta da radim s njom he he he

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #2315 u: 18-02-2014, 20:59:40 »
taj tump dolazi sa prednje desne strane - strana suvozaca  :?:

Sandi_ill-st

• Gost
« Odgovori #2316 u: 18-02-2014, 21:02:35 »
Steta jer inace mi jako smeta to cvrckanje plastike a niko pd mojih poznanika ne vozi alfu tako da ne mogu procjenit vrihedi li taj osjecaj voznje slusanja cvrkuta, a stvarno je ljepotica od auta.. A da li se isto odnosi i na alfu gt??

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #2317 u: 18-02-2014, 21:05:16 »
Nee nikakav takav tump.
Mislio sam onomatopejom dočarati onaj super zvuk novog auta kad prelazi preko rupa kada nema ni jednog cvrčka, kada osjetiš rupu ali ne smeta jer imaš osječaj da je auto jedno kruto tijelo bez relativnih međusobnih pomaka bilokakvih sastavnih dijelova.

Sto se Alfe GT tice, ono sto sam ja imao prilike vidjeti, mislim da je ona ipak malo pametnije slozena. Na oko su isti auti unutra, ali kad malo poskidaš sjedala, tapecirunge prtljaznika i slicno, vide se razlike.

Offline clio

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulia Q4 ,Alfa Romeo Giulietta TCT
    • Lovran
« Odgovori #2318 u: 18-02-2014, 21:12:45 »
Ja bi se cak usudio reci da je 147 prva linija kvalitetnije slozena od FL modela,mislim da su poceli skrtariti kasnije,i po nekim dodacima i po materijalima... :?:

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #2319 u: 18-02-2014, 21:13:18 »
a taj tump nema toga kod talijana  :ne2: , kod njih se uvijek nesto mora cut, nije to hladni svabo da mora sve bit u desetinku mm   :da:

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #2320 u: 18-02-2014, 21:14:08 »
Ja bi se cak usudio reci da je 147 prva linija kvalitetnije slozena od FL modela,mislim da su poceli skrtariti kasnije,i po nekim dodacima i po materijalima... :?:

:da: :da:

Offline clio

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulia Q4 ,Alfa Romeo Giulietta TCT
    • Lovran
« Odgovori #2321 u: 18-02-2014, 21:25:33 »
na par novijih sam vidio da nema u seriji npr svijetlo u plastici za sunce onoj kad se spusti,nego samo zrcalo...stari modeli imaju sve to,barem imala moja prosla i sadasnja..

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #2322 u: 18-02-2014, 21:32:40 »
tocno, na fl kod mene jedino je bolja koza na volanu. nakon 156tk i 6 godina nema znakova koristenja, ostalp sve losije naspram stare.

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #2323 u: 18-02-2014, 21:33:42 »
Hebeš auto kojemu ništa ne škripucka, kojem ne pregaraju žaruljice tablica, kojem signalizira da je žaruljica krepana čak i kada nije...kada se pola grešaka rješi na način: ugasiš auto - upališ auto

:D
« Zadnja izmjena: 18-02-2014, 21:34:16 od Antonio »

Offline velikimedo

• Starosjedioc
  • Giulietta2.0JTDMRossoDiavolo&Mito1,4BiancoElegante
    • Kutina
« Odgovori #2324 u: 18-02-2014, 21:37:03 »
Moja je 2.0 TS 2001. i od kako sam promjenio selene na zadnjoj strani i prednje gornje vilice nema više nikakvih zvukova, bar sad po zimi, šta će bit kad zatopli ko zna. Bivša 147-ica je bila JTD 2003 i kad nije bilo lufta na vilicama ili selenima isto je bila tišina. Prije nego sam prešao na Alfe vozio sam Audia A4 i kod njega je bila ista situacija, kad nije bilo lufta na ovijesu tišina, ali čim bi se ovjes razje... škripi i lupka. Cvrčaka po mom iskustvu ima svugdje, zavisi od puno faktora, ali kao što kaže Vasko gušt koji pruža u vožnji je svakako više nego dovoljna nadoknada za poneki cvrčak.  :drive:
POWERED BY Diesel & Gasoline (again)

Sandi_ill-st

• Gost
« Odgovori #2325 u: 18-02-2014, 22:40:16 »
Jel to skripuckanje podnosljivo? U kojim dijelivima najvise se pojavljuje? .. Takodjer sam negdje procitao da alfe znaju imat problema s elektronikom? ..kakva je potrosnja benzinca? Jel 80tak tosuca prodjenih puno za alfu benzinca iz 2006 ili nekih 130 tisuca za dizelasa?

Offline allroad

• Ovisnik o alfistima
    • Travnik, BiH
« Odgovori #2326 u: 18-02-2014, 22:48:29 »
ma gdje ce to biti puno kilometara, samo daj boze da su to pravi kilometri pogotovo ako je auto uvezen iz vana. nije to nista nepodnosljivo, kod mene je 147 FL dizel pa nema nikakvih zvukova koji smetaju sve je to ok :ok:

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #2327 u: 18-02-2014, 22:52:14 »
ma gdje ce to biti puno kilometara, samo daj boze da su to pravi kilometri pogotovo ako je auto uvezen iz vana. nije to nista nepodnosljivo, kod mene je 147 FL dizel pa nema nikakvih zvukova koji smetaju sve je to ok :ok:
covjek je u njemackoj tako da je vrlo mala vjerojatnost da su skidani km... i ne, nije uopće puno kilometara, sasvim normalno... problemi oko elektronike su priče za malu djecu... i bezveze su priče o škripucanju i cvrčcima, ima ih svaki auto tog ranga... ako ti se sviđa alfa, nađi očuvan primjerak i kupi, end of story... nema tu puno filozofiranja..
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline allroad

• Ovisnik o alfistima
    • Travnik, BiH
« Odgovori #2328 u: 18-02-2014, 23:06:39 »
ahaaaa on je u njemackoj  :kokice:
al njemacka puna golfova 4 koji su presli famoznih 180-210 000km kako to? benzincu 99% nisu dirali kilometre al dizelu daj boze da u njemackoj ne diraju kilometre jer tamo niko ne kupuje dizela ko ce malo voziti, nego kupuju ljudi koji prave 50000+ kilometara godisnje jer je skupo osiguranje i te stvari za dizela da bi se pravile male kilometraze...
al svejedno ti tamo imas velik izbor, dok u bosni recimo imas 250 alfi 147 koje su na prodaji, a njih 10 su FL modeli, pa probas odabrati sebi nesto

Offline Dena95

• Starosjedioc
  • GTV
    • Split
« Odgovori #2329 u: 18-02-2014, 23:13:00 »

1. Hvala kolegi 164 na odgovoru :ok:
2. Ja sam mulac isto kao i ti cak i gori (18god) ali uvik sam zelio kad skupin koju kunu vise kupit si crvenu AR 147.
AR ako ces kupovat ne razmisljaj o potrosnji ili cvrcima koji se cuju u voznji,ako mislis da je to ko i svabo onda nije AR marka za tebe.
Pazi AR ne kupis jer je ljepa nego jer ti se uvukla pod kožu sa svim nedostacima i glupostima.
 :welcome:

Sandi_ill-st

• Gost
« Odgovori #2330 u: 18-02-2014, 23:57:38 »
Ja razumijem da auto staro sada cca 7 god ne moze bit kao da je novo, sasvim logicno da se neki materijali istrose i to, samo ne zelim obit dojam ono da je citava unutrasnjost skroz rasklimana :) . Alfica mi je ono lako da kazem momacki auto haha ima sve sta zelim, lijepu instrument tablu, putno racunalo, sportski izgled, naslonjace, vecina uh ako ne i svi imaju bose sistem, oni sitni detalji u autu me brutalno privlace dok je eksterijer apsolitno bez zamjerke.. Znam da su vw opeli i tako to kvalitetnini al u usporesbi s alficom su nekako bez zivotni u svakom segmentu izgleda i dizajna izuzetak mozda opel astre gtc nekak su prazni.. Ovdje gdje ja zivim vise manje je otvorena cesta tak da mogu izdrzat benzinca ako ide nekih 9-10 l u prosjeku, i jos jedan detalj mislim da alfa ima daleko naljepsi dizajn kljuca hahaha mozda ce nekom zvucat smijesno al ono ja jeenostavno bolujem od tako nekih sitnica koje drugi mozda i nikad ne primjete

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #2331 u: 19-02-2014, 00:02:45 »
Ja razumijem da auto staro sada cca 7 god ne moze bit kao da je novo, sasvim logicno da se neki materijali istrose i to, samo ne zelim obit dojam ono da je citava unutrasnjost skroz rasklimana :) . Alfica mi je ono lako da kazem momacki auto haha ima sve sta zelim, lijepu instrument tablu, putno racunalo, sportski izgled, naslonjace, vecina uh ako ne i svi imaju bose sistem, oni sitni detalji u autu me brutalno privlace dok je eksterijer apsolitno bez zamjerke.. Znam da su vw opeli i tako to kvalitetnini al u usporesbi s alficom su nekako bez zivotni u svakom segmentu izgleda i dizajna izuzetak mozda opel astre gtc nekak su prazni.. Ovdje gdje ja zivim vise manje je otvorena cesta tak da mogu izdrzat benzinca ako ide nekih 9-10 l u prosjeku, i jos jedan detalj mislim da alfa ima daleko naljepsi dizajn kljuca hahaha mozda ce nekom zvucat smijesno al ono ja jeenostavno bolujem od tako nekih sitnica koje drugi mozda i nikad ne primjete
ma joj sad su ti ovi malo pretjerali s tim cvrčcima i interijerom, ispalo je da se raspada..uopće nije tako ... nisu bezgrešne, nađe se tu i tamo koja s crvčcima al to su većinom one kojima je u interijeru nešto dirano, rastavljano i sastavljano pa su kopče polomljene ili istrošene... nek te ne brinu te sitnice... ako neka bude sva cvrčala dok ju budeš gledo, zaobiđi, ali nisu takve...  :ok:
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline velikimedo

• Starosjedioc
  • Giulietta2.0JTDMRossoDiavolo&Mito1,4BiancoElegante
    • Kutina
« Odgovori #2332 u: 19-02-2014, 00:15:32 »
"i jos jedan detalj mislim da alfa ima daleko naljepsi dizajn kljuca hahaha mozda ce nekom zvucat smijesno al ono ja jeenostavno bolujem od tako nekih sitnica koje drugi mozda i nikad ne primjete"

Nema ti pomoći, već si zaražen s kroničnim alfitisom, dobrodošao među bolesnike. :undd:
« Zadnja izmjena: 19-02-2014, 07:08:28 od velikimedo »