Potpuno te razumijem, iz tog razloga sam uvjek i kupovao stok aute i sam ih slagao (Gewinde, špere, auspuhe, ćipove...) Jer tko god sve to stavi čast izuzetcima kakav smo i sami... takve aute vozi ko da je ukrao, onda kupiš složenu GTA rastresene šasije sa 50000km Zagrebačkih rupa, tračnica i slično i onda to više nikad nije to! Eto i ja mislim kao ti, ti si kupio svoju stok i polako za gušt slažeš, ja sam tvoj auto probao i auto je utegnut ko puška, tako da razumijem što želiš reći...
slažem se djelomično...ja isto volim stock, da sve bude original i tip-top i takvu sam alfu Gt 3.2 i kupio...
I zasad niti ne namjeravam neki tuning jer smatram da je Alfa sa 3.2 V6 motorom i tvornički dovoljno dobra za moje vozačke sposobnosti i za što ju koristim iako s vremenom svakako planiram doraditi neke stvari...
A za ovu crvenu 147GTA o kojoj se govori garantiram da dok je bila kod 1.vlasnika da je bila uvjerljivo najbolja GTA kod nas i to bez konkurencije i to jer je bila kupljena nova kod nas, on ju je pazio bolesno, vožena samo po otvorenoj cesti(bila je valjda 4. auto u obitelji), nikad vidjela snijega i kiše, tvornički full oprema (xenon itd.) i tvornički velike Brembo kočnice koje su puno bolje od onih manjih 305mm... Stavljao je najkvalitetnije tuning komponente na nju - KW gewinde, Supersprint ispuh, Autodelta diskove, usisna cijev, niz alu felgli od BBS RD 17", OZ Crono 18", BBS CH 19", OZ Galileo 3-djelne 19", OZ Ultraleggera 18" itd... jedino sa remapom nije bio zadovoljan ali to je sve bilo 2004./2005. kada kod nas još nije bilo širokog izbora niti iskustva za tuning i remap...
A i remap atmosferskog motora je uvijek dvojbena stvar je bez turba nema ni nekog povećanja snage..
Dakle, samo sam htio reći da je tada to bila najbolja GTA kod nas, a da li je danas ne znam jer je nisam vidio već godinama....
Inače od 1.vlasnika te GTA sam i ja kupio 156 2.4 JTD 20V prije 3.5 godine i auto je tada bila najočuvanija 156 kod nas sigurno...
i ne slažem se da složeni auto nužno mora biti razvaljen jer znam više slučajeva složenih pila koje su apoteka (npr M5 E39 od frenda koji je naj u hrvatskoj - isto je bio u obitelji od ove crvene GTA o kojoj govirimo, zatim E46 M3 od frenda koji je doslovno kao iz dućana, pa ova zlatna Gt 3.2 koja je složena super i 100% ispravna i apoteka....
Problem je kad neku takvu pilu kupi netko ko nema love pa počne šparati i onda auto brzo propada....
A takvi auti i jesu napravljeni za žešću vožnju pa mi to ne bi trebalo predstavljati problem ako su redovito i kvalitetno održavani..