03-11-2025, 21:00:01

Autor Tema: Moja Nerica carbonio  (Posjeta: 82465 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline sasa.baska

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
Odg: Moja Nerica carbonio
« Odgovori #540 u: 06-06-2012, 22:06:39 »
:ok: :ok:
daj izmjeri visinu napred i nazad

budem izmejrio sutra  :ok:

Offline Marekk

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 200cup & R26
    • Bedekovčina
« Odgovori #541 u: 06-06-2012, 22:26:01 »
Sa  standardnim  ovjesom  se   nemože  štelat  nagib  kola  na  147/156 ali sa  gevindama da (neznam  svim  ali  boljim  sigurno) a i  na  prednjim  neki  nude  štelovanje  nagiba :ok: a  nagib  kola je  jako  važna  stavka :da:

D2?

Offline signo

• Trade Count: (+27)
  • Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #542 u: 06-06-2012, 22:56:28 »
ja mislim da nema nikakvog stelanja nagiba na mojim  :rolll:

e i sta nije b14 i b16 isti osim naravno sta ti imas stelanje tvrdoce  :?:
Ima  , ima  samo  šta  to neki  meštri  neznaju  a  neki  se  prave da  neznaju  pa  to  obilaze  u  širokom  luku  a  triba  ih  dvojica  za  tu  radnju  a  vrijeme  je  novac  tako  da.... ali  bitno je  da  se  uredno  plati  štelovanje  prednjeg i  zadjeg  trapa jeli tako.

Offline Marekk

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 200cup & R26
    • Bedekovčina
« Odgovori #543 u: 06-06-2012, 22:58:21 »
saša daj izmejri kolko ti je cm od centra felge pa gore 100% vertikalno do ruba blatobrana  :ok: napred i iza, na ravnom

Offline mikela

• Ovisnik o alfistima
  • - fiat 500 abarth- alfa giulietta 2.0jtdm
    • dugopolje-hvar-split
« Odgovori #544 u: 06-06-2012, 23:14:09 »
Sa  standardnim  ovjesom  se   nemože  štelat  nagib  kola  na  147/156 ali sa  gevindama da (neznam  svim  ali  boljim  sigurno) a i  na  prednjim  neki  nude  štelovanje  nagiba :ok: a  nagib  kola je  jako  važna  stavka :da:
sao na boljim i kvalitetnijim gewindama nude štelanje nagiba i mislim da to i nije tako jednostavno naštimat znam da sam sa nekim pričao da je vozio auto u gabreka na 100 posto precizno štelanja a ti meštri na kantunima to i nemogu
jopet će bit alfa pa di puklo da puklo

Offline signo

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #545 u: 06-06-2012, 23:44:43 »
sao na boljim i kvalitetnijim gewindama nude štelanje nagiba i mislim da to i nije tako jednostavno naštimat znam da sam sa nekim pričao da je vozio auto u gabreka na 100 posto precizno štelanja a ti meštri na kantunima to i nemogu
Kolega  nemoj  bit  smišan , svaki   meštar  čiji  stroj  nudi  opciju  tog  štelovanja  može  i mora   to  naštelat traje  duže  malo  ali se  pokušava  dok se  ne  uvate  zadane   mire i  to je  to, nije to neka nauka.,naprid  rjetko  koje  nude  opciju osim  niže klase a to je  više  šminka nego svrha, mogu se  širit  hvatišta amortizera  na muldi  i  eventualno  kemijat sa  gornjim ramenom. 

Offline mikela

• Ovisnik o alfistima
    • dugopolje-hvar-split
« Odgovori #546 u: 07-06-2012, 00:57:44 »
Kolega  nemoj  bit  smišan , svaki   meštar  čiji  stroj  nudi  opciju  tog  štelovanja  može  i mora   to  naštelat traje  duže  malo  ali se  pokušava  dok se  ne  uvate  zadane   mire i  to je  to, nije to neka nauka.,naprid  rjetko  koje  nude  opciju osim  niže klase a to je  više  šminka nego svrha, mogu se  širit  hvatišta amortizera  na muldi  i  eventualno  kemijat sa  gornjim ramenom.
u nas su svi meštri kad dovedeš auto niko ništa nezna

Offline Bandit

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #547 u: 07-06-2012, 00:59:35 »

Točno tako, svaka radiona di se štela trap ima programe za svako auto i sve lijepo vidi u bojama na ekranu, sve što njima triba je nekoliko ključa, ali triba ih znat upotrijebit, kako i gdje. Izgleda da je to filozofija.
Mene uvjeravaju zadnjih 8 godina da se samo može štelovat trag, a da se ostalo ne može... pogotovo na Alfama, one su tvornički tako namještene i to je tako... ma daj  :wal: , kome prodaju tu maglu.

Meni je momak koji je montirao na 156icu D2 gewinde (ZG) rekao da se nagib može štelovat, i preporučio mi neku radnju, međutim nisu znali. Sada, na još boljim gewindama KW to se zasigurno može, isto kao što šteluje trag s par ključa, može i nagib, samo treba znati.... međutim, malo tko to zna napraviti.

Zato molim svih, u temi koju je Jakov otvorio (vezano za tuning majstore/znalce) ako tko ima dobra iskustva s nekim meštrima za optiku trapa, neka ubaci.
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline mikela

• Ovisnik o alfistima
    • dugopolje-hvar-split
« Odgovori #548 u: 07-06-2012, 01:07:29 »
Točno tako, svaka radiona di se štela trap ima programe za svako auto i sve lijepo vidi u bojama na ekranu, sve što njima triba je nekoliko ključa, ali triba ih znat upotrijebit, kako i gdje. Izgleda da je to filozofija.
Mene uvjeravaju zadnjih 8 godina da se samo može štelovat trag, a da se ostalo ne može... pogotovo na Alfama, one su tvornički tako namještene i to je tako... ma daj  :wal: , kome prodaju tu maglu.

Meni je momak koji je montirao na 156icu D2 gewinde (ZG) rekao da se nagib može štelovat, i preporučio mi neku radnju, međutim nisu znali. Sada, na još boljim gewindama KW to se zasigurno može, isto kao što šteluje trag s par ključa, može i nagib, samo treba znati.... međutim, malo tko to zna napraviti.

Zato molim svih, u temi koju je Jakov otvorio (vezano za tuning majstore/znalce) ako tko ima dobra iskustva s nekim meštrima za optiku trapa, neka ubaci.
da mislim da sam baš sa tobom o tome pričao dajte ljudi pišite di štelujete ta auta tu ima ljudi kada su iz druge države sve im bez problema a iz moga iskustva znam da 95 posto meštara po splitu nema pojma to riješit kvalitetno

Offline suspenzija

• Trade Count: (+4)
  • Starosjedioc
    • Makarska
« Odgovori #549 u: 07-06-2012, 01:36:49 »
@mikelich
ima u makarskoj antunović...ima jako puno iskustva...ljudi mu dolaze iz okolnih županija na štelovanje, moja preporuka iako ce se uvik nac neko ko nije zadovoljan  :ok: btw. covik uopce nesteluje priko stroja i kompa nego priko ogledala na stari način  :redf: a stelanje nagiba vjerovatno se moze ako gewinde imaju tu opciju, inace kad sam razgovara sa covikom o stelanju nagiba kaze mi da je radio jednu alfu 156 v6 kojoj je izbacio nagib iz minusa u normalu al kaze da je pila i vario po ovjesu da to uspije  :ok:

Offline signo

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #550 u: 07-06-2012, 13:27:10 »
Ljudi  moji  ja sam  iz Splita  iša  u Makarsku  isto  po preporuci  kod  čovika  ( Duško 098 1697423)tek sad  nakon  3 godine  mi je  optika  u  potpunosti  naštelovana, ima  čovik vrhunsku  optiku  ali  šta je najvažnije  zna  i  želi  radit i  nije  pod  presingom  da je  ograničen  sa  vrimenom.... meni  je sat  ipo  štelova  po  autu  i uistinu  rezultat  je  vidljiv, svaku  kunu  sam   blagosovija i uistinu  bi  ga svakome  priporučija izmeđuostaloga  ima  i  mehaničarsku  radionu i  ja šta sam  upratija   bi  ga  uistinu  toplo  priporučija   a  ima  ogromno  iskustvo  sa  alfama....
 Suspenzija  bušenje  i  varenje  je potribno  kod normalnog  ovjesa di nema  moućnosti  štelovanja... ja  bi ipak  da prednost  naprednoj  tehnici ali  onome  ko je  zna  rabit tj  koristit... moje  mišljenje  je da  je  ovjes  u  zadnjih 20 godina  dosta  evoluirao  da se  štela  po  ogledalima  ai sam  čuja  da  je  dobar i Antunović  mada  i nisu  baš  svi  bili zadovoljni  ipak  je ta tehnika  koju  on  koristi  malo  zastarila :ok:

Offline suspenzija

• Trade Count: (+4)
  • Starosjedioc
    • Makarska
« Odgovori #551 u: 07-06-2012, 17:27:32 »
e znam duska on inace meni servisira alfu i dobar je mestar  :ok: uredno i pedantno napravi  :ok: inace ima svakakvih majstora...bas jedna radnja prije duska isto imaju stelanje trapa priko kompa i meni uopce nisu uspili ga spojit na komp jer navodno prenizak je i triba skidat pranik da bi komp uspio ustelat  :funny: :funny: inace antunovic je super al on samo radi optiku i nista drugo  :ok:

Offline dumpors

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #552 u: 07-06-2012, 21:48:05 »

evo me kao padobranac , ne zamjerite ako lupim, ali mislim da su majstori djelimicno u pravu. Prednji ovjes na na 156 i 147 je takav da se nagib ne moze stelovati osim kao AlanQ4 rezati hvatista vilica ili neke druge zahvate koje ukljucuju pilanje itd. Zadnji mislim moze sa pravim gevindama ali prednji ne
signo je spomenuo tako nesto mislim
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline Bandit

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #553 u: 07-06-2012, 21:52:38 »
evo me kao padobranac , ne zamjerite ako lupim, ali mislim da su majstori djelimicno u pravu. Prednji ovjes na na 156 i 147 je takav da se nagib ne moze stelovati osim kao AlanQ4 rezati hvatista vilica ili neke druge zahvate koje ukljucuju pilanje itd. Zadnji mislim moze sa pravim gevindama ali prednji ne

:da: :da:
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline signo

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #554 u: 07-06-2012, 22:35:56 »
Istina  ,na  malo  kojim  gevindama osim  nekih  proizvođača niže  klase šta dovoljno  govori   koliko su  ozbiljne, kad se  ide kemijat  kao  Alanq tu   se  šire  rupe  u  oval  i  izbaciva  gornja  viljuška  raznoraznim rješenjima... ali  i nagib  samih  zadnjih  kola  je jako  bitan i  ako  ina  mogućnost  štelanja  zašto  to ne  napravit,  sa nenaštelanim  nagibom  zadnjih  kola  se  troši unutarnja  strana  gume, zadnji  ovjes  čudno radi,  na kočenju  moš imat  osjećaj laganog sanjkanja , kako se  minja  visina  auta tako  se  minja  i nagib  kola... evo  meni  konkretno  je  sad auto  na  normalnoj  cesti  čak i malo  mekši  nego  prije sa  neispr  nagibom ...zato  šta sad amortizeri  sad  rade  usklađenije itd, itd.
« Zadnja izmjena: 07-06-2012, 22:39:29 od signo »

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #555 u: 07-06-2012, 22:42:46 »
Istina  ,na  malo  kojim  gevindama osim  nekih  proizvođača niže  klase šta dovoljno  govori   koliko su  ozbiljne, kad se  ide kemijat  kao  Alanq tu   se  šire  rupe  u  oval  i  izbaciva  gornja  viljuška  raznoraznim rješenjima... ali  i nagib  samih  zadnjih  kola  je jako  bitan i  ako  ina  mogućnost  štelanja  zašto  to ne  napravit,  sa nenaštelanim  nagibom  zadnjih  kola  se  troši unutarnja  strana  gume, zadnji  ovjes  čudno radi,  na kočenju  moš imat  osjećaj laganog sanjkanja , kako se  minja  visina  auta tako  se  minja  i nagib  kola... evo  meni  konkretno  je  sad auto  na  normalnoj  cesti  čak i malo  mekši  nego  prije sa  neispr  nagibom ...zato  šta sad amortizeri  sad  rade  usklađenije itd, itd.

evo i ja sam padobranac sta se tice mehanike i stvarno mi nije jasno sta se na zadnjim gewindama moze stelat  :?:

kad sam ih drzao u rukama nisam nista vidio  :?:

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #556 u: 07-06-2012, 22:57:43 »
evo i ja sam padobranac sta se tice mehanike i stvarno mi nije jasno sta se na zadnjim gewindama moze stelat  :?:

pa vjerovatno nema podesavanja na tvojim. Na gornjoj strani bi trebali biti neki dodatni navoji, uglovi ili nesto slicno,a me samo jedan navoj koji ide na leziste amortizera
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #557 u: 07-06-2012, 23:08:09 »
pa vjerovatno nema podesavanja na tvojim. Na gornjoj strani bi trebali biti neki dodatni navoji, uglovi ili nesto slicno,a me samo jedan navoj koji ide na leziste amortizera

a stvarno neznam....al u knjizici sta sam dobio B14 I B16 izgledaju isto na slici i cak su preporucene visine iste...B16 samo ima neki ventil...predpostavlajm da je za stelanje tvrdoce, al ko zna mozda je to i za nagim kod zadnjih  :rolll:

Offline signo

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #558 u: 08-06-2012, 01:07:54 »

Kolega  to je  jako jednostavno  i  primitivno,  radi  se  o tome  da  je  gornja  rupa  od  one dvi vide   koje  fiksiraju  zadnje  amortizere  za  glavčinu bušena  pod  ovalno i samim  time  daje  mogućnost štelovanja, ja sam  uvjeren da  i tvoji  imaju  tu  mogućnost.

Offline signo

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #559 u: 08-06-2012, 01:17:07 »
a stvarno neznam....al u knjizici sta sam dobio B14 I B16 izgledaju isto na slici i cak su preporucene visine iste...B16 samo ima neki ventil...predpostavlajm da je za stelanje tvrdoce, al ko zna mozda je to i za nagim kod zadnjih  :rolll:
A  dobar  si  Saša  malo  si  me  i nasmija  a to je danas  uspjeh,  poz

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #560 u: 08-06-2012, 10:58:39 »
Kolega  to je  jako jednostavno  i  primitivno,  radi  se  o tome  da  je  gornja  rupa  od  one dvi vide   koje  fiksiraju  zadnje  amortizere  za  glavčinu bušena  pod  ovalno i samim  time  daje  mogućnost štelovanja, ja sam  uvjeren da  i tvoji  imaju  tu  mogućnost.

hvala na info...mozda jednom budem i pogledao to  :da:

za sada sam zadovoljan kako mi radi ovjes, a pogotovo zadnji kraj...jedino sta za moj gust mrvicu pretvrd

pratit cu kako se gume budu trosile,  pa ako vidim neku drasticnu promjenu, onda cu probat postelat  :ok:

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #561 u: 08-06-2012, 11:05:09 »
A  dobar  si  Saša  malo  si  me  i nasmija  a to je danas  uspjeh,  poz

Drago mi je da sam te nasmija  :ok: al vidis meni nije nista smišno u mome postu...ja kad neznam ili nisam siguran, onda pitam, pa naucim  :da:
I zahvalan sam da ima ljudi sa znanjem i voljni su podjelit to
A viruj mi od svakog covika imas nesto za naucit, samo triba slusat i ne se podsmijavat  :ok:  :mah:

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #562 u: 08-06-2012, 14:58:32 »
Nericaaaaa  :)  :love:

Offline signo

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #563 u: 08-06-2012, 15:22:52 »
Drago mi je da sam te nasmija  :ok: al vidis meni nije nista smišno u mome postu...ja kad neznam ili nisam siguran, onda pitam, pa naucim  :da:
I zahvalan sam da ima ljudi sa znanjem i voljni su podjelit to
A viruj mi od svakog covika imas nesto za naucit, samo triba slusat i ne se podsmijavat  :ok:  :mah:
Ma  smišno  mi je  bilo  ono  u postu   da  ventil   za stelov možda ima  možda  veze  sa  nagibom, ja sam  iskren  ništa  zlonamjerno.

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #564 u: 08-06-2012, 16:57:38 »

(Image removed from quote.)

jel ovo slikano kod milorada ( nekad imao radionu )  :?:

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #565 u: 08-06-2012, 19:24:34 »
Ma  smišno  mi je  bilo  ono  u postu   da  ventil   za stelov možda ima  možda  veze  sa  nagibom, ja sam  iskren  ništa  zlonamjerno.

...b14 sigurno, a čini mi se da čak i b16 nemaju mogućnost štelanja nagiba...no, zanimljivo je da sama serija b8 amortizera (skraćeni) ili u kombinaciji sa -3cm oprugama (b12), zadnje kotače automatski lagano povuče u negativan nagib...znam da ja, kad god idem na optiku, majstori se "čude" zadnjem nagibu kotača, kažu: e ovo je sporCki... :hap:

...evo kako je to kod mene...

« Zadnja izmjena: 08-06-2012, 19:25:25 od mareo »

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline klaudijo

• Trade Count: (+10)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 WTCC by Klaudijo
    • Ilirska Bistrica, Slovenija
« Odgovori #566 u: 08-06-2012, 19:39:14 »

a ti, Saša, od uzbuđenja kad ju vidiš, automatski slikaš u koso   :)    :hehe:

Offline signo

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #567 u: 08-06-2012, 20:11:42 »
...b14 sigurno, a čini mi se da čak i b16 nemaju mogućnost štelanja nagiba...no, zanimljivo je da sama serija b8 amortizera (skraćeni) ili u kombinaciji sa -3cm oprugama (b12), zadnje kotače automatski lagano povuče u negativan nagib...znam da ja, kad god idem na optiku, majstori se "čude" zadnjem nagibu kotača, kažu: e ovo je sporCki... :hap:

...evo kako je to kod mene...

za  b 14  neznam ali  b 16  ima  na  zadnjim  :da:

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #568 u: 08-06-2012, 21:20:28 »

ma sve 5...u mojoj knjizici na slici od B16 je ventil odzgora na prednjim , a na zadnjim gewindama je ozdola, pa mislio mozda ima neke veze  :ok:

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #569 u: 08-06-2012, 21:21:07 »
jel ovo slikano kod milorada ( nekad imao radionu )  :?:

:da: ma sve znaš  :ok: