15-06-2026, 01:08:15

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 181220 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
Odg: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu :(
« Odgovori #120 u: 04-08-2010, 17:31:39 »
Slobodno, ja ne dam na sebe  ni u životu a ni na forumu....Kome to ne odgovara žao mi je, nisam prekoračio granice ukusa, jednostavno odgovorio onako kako se prema meni postavilo.....
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline Narayan

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
« Odgovori #121 u: 04-08-2010, 17:36:47 »
Slobodno, ja ne dam na sebe  ni u životu a ni na forumu....Kome to ne odgovara žao mi je, nisam prekoračio granice ukusa, jednostavno odgovorio onako kako se prema meni postavilo.....

Itekako si prekoračio granice dobrog ukusa...
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #122 u: 04-08-2010, 17:47:42 »
pretjeruješ,meni se ćini da ona ima više argumenata od tebe i to se tebi nesvida  :rolll:

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #123 u: 04-08-2010, 17:49:45 »
Nije problem u količini argumenata nego u vrijeđanju na osobnoj razini. Tare, pretjerao si  :sado:

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
« Odgovori #124 u: 04-08-2010, 17:50:44 »
Meni su vise puta skocili zivci i bija sam u raspravama, ali nisan nikad ovako vriđa. Pogotovo sta je po postovima dama poklopila taru i kad mu je nestalo argumenata onda je pocea vriđat, sta se mene pita momentalni ban zbog bezobrazluka
Prijatelja mozes odgurnuti:
a. rukama b. djelima
Ova druga varijanta je za cili zivot

anarayana

• Gost
« Odgovori #125 u: 04-08-2010, 17:51:12 »
tare071 je navodeci netocne podatke privukao moju paznju pa sam, smatrajuci da nije u redu iznositi krive podatke na javnom dijelu foruma, reagirala svojim postom s konkretnim pitanjima. tare071 nije bio u stanju odgovoriti na postavljena pitanja pa je jedino nasao potrebnim vrijedjati. pretposljednji post u kojem je sastavio "moj" psiho-profil zasluzuje moj vrlo agresivan odgovor! no, to se nece dogoditi.
ostavljam nadleznima da to rijese.

Anton

• Gost
« Odgovori #126 u: 04-08-2010, 17:56:49 »
...ali fkt trebalo bi sloziti coupe na platformi a5 tipicno alfinog dizajna ili jedan mali na shirocco platformi... po diskontnoj cijeni s turbo benzincima.....  :ok:

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
« Odgovori #127 u: 04-08-2010, 18:00:55 »
već neki zamišljaju alfu pod vw :craz

Auto za mene  :love3: :love3:
a. rukama b. djelima

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
  • Fiat Tipo 146 1.6 boxer
    • Zagreb
« Odgovori #128 u: 04-08-2010, 18:56:47 »
Ovaj.... mozda, ali samo mozda, grjesim ali zar ovo nije bio topic o glasinama oko toga da VW razmatra kupnju Alfe?

Ajde da izbjegnemo PONOVO raspru o patentima zaboravimo izume i posvetimo se pitanju: A sta VW ima od Alfe ukoliko je i kupi?
Voziti dizela je kao voditi ljubav sa kondomom. Ide, ali nije to to.

Offline kinggo

• Starosjedioc
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
« Odgovori #129 u: 04-08-2010, 19:54:40 »
 :care :funny: :funny: :funny:
... a htio sam crnu...

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #130 u: 04-08-2010, 20:06:17 »
VW ima od kupovine Alfe uvid u njenu papirologiju koju ce onda predstaviti svim zaposlenim menaderima tako da ovi vide sta ne raditi kad si na vrhuncu. to znanje je neprocjenjivo
:funny: :funny: :funny: :funny:
Kockasti auto, najbolji auto.

XariX

• Gost
« Odgovori #131 u: 04-08-2010, 22:35:51 »
VW ima od kupovine Alfe uvid u njenu papirologiju koju ce onda predstaviti svim zaposlenim menaderima tako da ovi vide sta ne raditi kad si na vrhuncu. to znanje je neprocjenjivo

..za sve ostalo, tu je mastercard  :funny: :funny: :funny:

Mirko

• Gost
« Odgovori #132 u: 04-08-2010, 22:47:22 »
Meni su vise puta skocili zivci i bija sam u raspravama, ali nisan nikad ovako vriđa. Pogotovo sta je po postovima dama poklopila taru i kad mu je nestalo argumenata onda je pocea vriđat, sta se mene pita momentalni ban zbog bezobrazluka

mene si nazva pijancem  :hehe: :hehe:

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #133 u: 04-08-2010, 23:36:34 »
..za sve ostalo, tu je mastercard  :funny: :funny: :funny:

:care :care :care

Offline pingo

• Član Alfa Kluba 8
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 sw & 33 serija 1
    • kamen/split
« Odgovori #134 u: 05-08-2010, 00:24:55 »
mene si nazva pijancem  :hehe: :hehe:

Ali je to tebi uvreda  :funny: :funny:
a. rukama b. djelima

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #135 u: 11-08-2010, 20:01:17 »
copy sa našeg portala

Nije se ništa dogodilo još, ali obično do preuzimanja dođe sa ovakvim početkom. A početak je: Alfa Romeo, uslovno, bi voljela da FIAT stavi na prodaju svoj udio, odnosno većinski paket u ovom renomiranom proizvođaču sportskih automobila. Sa druge strane iz Volkswagena je došao odgovor, da ako se to desi, Volkswagen bi bio ... ...voljan preuzeti većinski paket i imenu Alfa Romeo dati značenje koje je potpuno, nije gruba riječ, doslovno mislimo: potpuno izgubio otkako je pod šapom FIAT-a!

Iz Volkswagena je ovu tvrdnju iznio šef dizajna, Walter De Silva, i nije samo to rekao, nego i to da bi u ovom momentu da se to desi, Volkswagen počeo na radu čak osam novih modela Alfe Romeo! Na ovaj način bi Volkswagen imao boljeg konkurenta BMW-u nego je to trenutno Audi, koji ruku na srce bolje može konkurrati Mercedesu.

I otkud već ideja za osam automobila, ako iza ovoga nema nešto više od pukih "htjeli", "željeli", "ako", itd??? Vidjećemo u mjesecima koji dolaze je li ovo zaista samo ideja ili se već nešto konkretno dešava!

Naše je mišljenje da će Volkswagen najviše problema imati sa, pod uslovom da se desi preuzimanje, dakle najviše problema će imati sa uspostavljanjem kvalitetnog sistema osiguranja i kontrole kvaliteta. I ako je nekada prije postojao, vjerujemo da je to FIAT potpuno uništio!

Prema procjenama transakcija bi vrijedila više od milijardu Eura!

copy: www.automotosvijet.com

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #136 u: 11-08-2010, 20:02:03 »
na pocetku sam bio skeptican no sad mislim da bi to bilo cak i dobro  :da:

Offline Uzzy

• Ovisnik o alfistima
    • Solin
    • GTV
« Odgovori #137 u: 11-08-2010, 23:32:40 »
To je ono o cemu sam ja prica,BMW nema konkurenciju jos od Alfe 75

XariX

• Gost
« Odgovori #138 u: 12-08-2010, 07:01:43 »
a sta sam ti ja reko, napokon pravi auto ako svabe to uzmu  :hehe:

cemu  :sad: u naslovu teme  :craz

Da, upravo tak. :sad: je nepotrebno, wau-wau limene kockice buju i dalje ono kaj jesu: za široke narodne mase, a očito Alfa namjerava uć samo na premium segment tržišta, a to nije loše, iz više razloga. U svemu tome je nebitno ko na kraju godine broji dobit, ko god da je vlasnik, ak se brand ne utopi u sivilo koncerna.

Offline Uzzy

• Ovisnik o alfistima
    • Solin
    • GTV
« Odgovori #139 u: 12-08-2010, 08:26:50 »
Ne moze bit utopljeniji nego je sad

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #140 u: 12-08-2010, 08:29:03 »
Da, upravo tak. :sad: je nepotrebno, wau-wau limene kockice buju i dalje ono kaj jesu: za široke narodne mase, a očito Alfa namjerava uć samo na premium segment tržišta, a to nije loše, iz više razloga. U svemu tome je nebitno ko na kraju godine broji dobit, ko god da je vlasnik, ak se brand ne utopi u sivilo koncerna.

cemu tolika mrznja premu VWu mi nikad nije bilo jasno.
ruku na srce kvaliteta VWovih "limenih kanti" je puno veca od alfinih "strojeva". Jest da je VW auto za mase, al to je i FIAT.

Nemam nista protiv fiata, dapace, ali isto tako mislim da nisu puno toga dobrog napravili.
Boxer - ukinut
Nord/TS- ukinut
V6- ukinut
zadnji pogon-ukinut

dobre stvari
kvalitetniji lim ( kod malih modela)
JTD
Mogucnost da Alfa ipak ostane talijanska..

Ukoliko se desi da VW kupi alfu bit ce potrebo neko vrijeme privikavanja, isto tako ostaje pitanje kakva ce biti opskbljenost orignal djelovima za aktualne modele.

imajuci u vidu cinjenicu da Alfa diejli puno djelova s fiatom, ne vjerujem da ce FIAT bas tako htjet dat licencu za proizvodnju i distribuciju istih VW-u ( iako vecina djelova za oba proizvodjaca dolazi iz istih pogona dobavljaca).

Cijela servisna mreza se mijenja. kod nas je jos neobicno da bude isti ovlasteni servis za razlicite koncerne, vani to nije nis cudno.
npr. u Novom mestu je ovlasteni servis za Fiat grupu ujedno i za Hyundai i za Mercedes,

Za HR trziste preuzimanje Alfe od strane VW-a dovodi i do postenog uvoznika jer Zubak je bar ovako izvana puno bolji od Ac-a.

Neki se boje za dizajn, ja ne. Audiji ne izgledaju tako lose, posebice ovi iz ruke da Silve. Novi VWi su opet bolji od starih, da nemaju takav dizajn ko alfa je jasno jer to se niti ne trazi, ali raci da je jedan passat CC gadan opet nije istina.
Uostalom 145 koja je fiat tipo s duzim vilicama je unutra drugacija, 156/147 nemaju nikakve veze s dizajnom fiata te generacije ( Stilo ), a walter da silva je sa svojim dizajnom bio zasluzan za uzlet alfe sa 156icom, stoga mislim da je strah tu neopravdan.

Kockasti auto, najbolji auto.

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #141 u: 12-08-2010, 09:53:33 »
imao sam namjeru kupit alfu i to mi je bila i još je daleko najdraža auto marka, al ako ju kupi vw onda sigurno neću kupit alfu.

sigurno si mislite da sam zadrti protivnik vw-a al evo mojih razloga:

1. giulietta je na testovima navodno kvalitetna i neznam kakva, a svi su ustvrdili da joj je glavna mana što je prenjemačka i prekvalitetna, te je time izgubila svoju draž(i dizajn je svakakav za prokomentirat)

ako ju preuzme vw onda bi po nekom uvriježenom razmišljanju o vw kvaliteti svaka buduće bila takva, a ja takve alfe ne volim niti mi trebaju, da volim takve aute kupil bi si golfa

2. vw i kvaliteta u zadnjih par godina su suprotan pojam jel za toliko problema sa pumpama goriva, diznama, letvama volana, mijenjačima nisam čuo ni na puno gorim autima-znači može se poboljšat samo kvaliteta u interijeru, kaj mi isto nije bitno, a i "kvalitetan" njemački interijer ne cvrči jel se sastoji od 3 ružna i obična komada, tak da nema kaj ni cvrčat

3.isto to je vw najavljivao sa seatom, pa kruže glasine da bi se seat trebao ugasit jel nije polučio uspijeh kakav su oni htjeli, a to je da im seat bude neki sportski odjel sa vw kvalitetom koji bi se onda bolje pozicionirao na tržištu.
pozicionirat se na tržištu u klasama u kojima je bio seat je puno lakše nego ovo što oni misle sa alfom napravit

4. ako ne uspiju postić taj cilj sa alfom kao što nisu uspijeli sa seatom, znači mogućnost gašenja i izrade vw-a u tvornicama alfe.

5. ako već namjerava propast neka propadne bolje nego da joj z đrmans ube dušu i dostojanstvo

eto mojih razloga i zato je za mene ova vijest vjerojatno najgora vijest iz svijeta automobila koju sam mogao pročitat i veliki :sad: :sad: :sad: na to, daj Bože da nebude tako i da sam u krivu al čini mi se da kako je krenulo da ću u budućnosti vozit lanciu
........

Offline Alfa Wanabe

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #142 u: 12-08-2010, 10:18:54 »
E dobri ljudi i ljubitelji Alfe... niste vi bas meni jasni.... odlucite se da li jeste za koncern i sivilo ili za totalnu propast....
da se razumijemo.... fauve moze obecavati 800 novih modela, ozivljavanje duha ali realnost je da ce pokupiti djelove sa police i uciniti isto sto je ucinio i sa Skodom i Seatom.....
Jest da je seat bio smece prije dolaska njemaca ali mi pricamo o Alfi.... marki koja ima pedigree. Skoda je nekada konkurirala Rolls Roys-u a sada je retardirani brat VW-a. Nema sanse da VW kupi Alfu i posveti se promicanju sporta u srcu.... njima je samo novac u srcu. Zaboravite.
Mislite li da bi fauve dopustio da nova Giullieta bude brza od Golfa? ( da vas podsjetim Leona  ili Ibize ili Fabie) Svi odreda namjerno oslabljeni da budu malkoc sporiji, slabiji samo zato da mogu vise naplatiti fauve.
Neka njemci obecavaju.... ja im nista ne vjerujem po pitanju strasti i ludosti.

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #143 u: 12-08-2010, 10:27:16 »
kaj vam je ljudi, nist se nece promijenit na alfi ako ju kupi VW , to su sfere koje nemaju veze za samom proizvodnjom. tu se radi o preuzimanju dionica, okretanju para i te ekonomske spike. volvo je i dalje volvo iako je vlasnik geely, kuzite.

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #144 u: 12-08-2010, 10:52:29 »
VW je očito već dulje vrijeme prilično zainteresiran da preuzme Alfe Romeo, i već dosta puta su to javno naglasili.

Moguće da žele napraviti žešću konkurenciju za BMW, jer Audi pozicioniraju više kao luksuznu marku, a pozicioniranje SEAT-a kao "Sportske" marke baš i nije uspjelo.
Činjenice:
- Već su im pokupili sve bolje dizajnere (de'Silva, Egger, Giugiaro...).
- Imaju bolju kvalitetu izrade i kontrolu kvalitete, široku paletu motora, hrpu modela na koje je lako naljepiti AR znak.
- Primjer sa preuzimanjem Lamborghini-a je recimo vrlo uspješan.

Ali ako FIAT zbilja popusti i proda AR to je prava sramota za talijansku industriju, i s obzirom na povijest marke mogao bi biti zadnji čavao u ljesu za AR, baš me zanima kako bi Alfisti reagirali na neku Alfu XXX TDI koja je zapravo Passat ili A4 sa drugačije spiganim limom.
Činjenice:
- Priča sa SEAT-om baš i nije uspjela (recimo ovaj novi Exeo koji je kopija A4), i priča se da bi tu marku mogli ukinuti.
- Alfini modeli su duboko ukorjenjeni u FIAT-ovu tehnologiju, dok bi svaki slijedeći model bio baziran na nekom VAG vozilu, pa ne bi imao baš nikakve veze sa prethodnim.
- Ako ni VW ne bi uspio dići prodaju za 5x to bi vjerovatno bio kraj

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #145 u: 12-08-2010, 10:55:10 »
Ja isto ne vidim ništa eksplicitno negativno u ovom potencijalnom preuzimanju. Može da bude negativno ali i ne mora, na kraju krajeva koliko je svijetla sudbina alfa romea danas kad nemaju jasne vizije gdje idu, izbacuju modele vrlo rijetko i vrlo neodređeno po pitanju čemu i kako konkurišu itd itd. Alfa sad igra na kartu duha i strasti prošlih vremena a taj kredit nije bezgraničan i već je na debelom minusu. Ne bih poredio alfu sa škodom i seatom, škoda je za vrijeme drugog svjetskog rata zaista konkurisala markama kao što je RR ali to su bila druga vremena i nije bilo tržišne utakmice kao sad. Škoda je pod VW doživila procvat, bilo tko-tko je sjedio u novim škodama, pogotovo u novoj oktaviji ne može reći ništa protiv tog auta, koncepcijski takva me auta ne zanimaju, ali se ne može prigovoriti kvaliteti i to auto je vrlo blizu passata i recimo audija a4 iz recimo 2004 godine....za pare za koje se prodaje oktavija to je zaista uspjeh, oktavija je jeftinija od vw pola sa boljom opremom, o golfu neću ni da govorim. Ako VWu treba sportski brand za utrku sa BMWom onda bi se tu alfa dobro uklopila i sa tim ciljem bi morala biti bolja od golfa, ne vidim ja da VW gleda da ne konkuriše svojim sestrinskim markama. Čak mi više kalkulantski tu igra FIAT gdje se zna ko kosi a ko vodu nosi..... Seat pod okriljem VW je do sada donio samo gubitak, i to onaj čisti...trust me, provjerena informacija.
Na kraju krajeva ja se zaista slažem da je to samo igra kapitala i dionica i da u konačnici ništa loše (što i onako nije već zadesilo alfu) ne može da se desi za krajnjeg kupca. Na kraju krajeva istorija automobilizma je prožeta markama koje su propale i izgubile se sa scene a bile su u naponu snaga vrh industrije.....
Ne bih volio da se to desi alfi nipošto, to naslijeđe treba sačuvati svakako....

:mah:
« Zadnja izmjena: 12-08-2010, 10:56:03 od Tare071 »
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

XariX

• Gost
« Odgovori #146 u: 12-08-2010, 11:29:22 »
cemu tolika mrznja premu VWu mi nikad nije bilo jasno.
ruku na srce kvaliteta VWovih "limenih kanti" je puno veca od alfinih "strojeva". Jest da je VW auto za mase, al to je i FIAT.

...

Neki se boje za dizajn, ja ne. Audiji ne izgledaju tako lose, posebice ovi iz ruke da Silve. Novi VWi su opet bolji od starih, da nemaju takav dizajn ko alfa je jasno jer to se niti ne trazi, ali raci da je jedan passat CC gadan opet nije istina.
Uostalom 145 koja je fiat tipo s duzim vilicama je unutra drugacija, 156/147 nemaju nikakve veze s dizajnom fiata te generacije ( Stilo ), a walter da silva je sa svojim dizajnom bio zasluzan za uzlet alfe sa 156icom, stoga mislim da je strah tu neopravdan.

Ko prica o mrznji prema wau-wau automobilima? Nema mrznje, al meni je wau-wau jedino kanta za "od A do B". Tocka. Jedino sto se meni osobno dopada u wau-wau proizvodnji je Passat CC, koji je jako dobro pogodjen ekterijerno, al interijer je li-la. Druga je stvar sto je za mene osobno tocno taj Passat CC potpuno neupotrebljivo vozilo.

O novim Audijima ne trebamo raspravljat. Audi je prica za sebe. Izmedju Audija i Alfe uvijek radije biram Alfu. Osim ako bi na duelu bil TT i Spider. Sva sreca da su oba vozila za mene trenutno "neupotrebljiva"  :hehe:

Boxer

• Gost
« Odgovori #147 u: 12-08-2010, 11:42:00 »
Bilo tko da kupi Alfu ood Fiata vjerojatno bi u godinu dana napravio za marku više nego je fiat u zadnjih 24 godine od kad ih je uzeo i tu boga nema....Ja živim za dan kad će ti prokleti žabari dati Lanciu i Alfu nekome u ruke iako iskreno da padne u neki koncern poput vw-a nebih volio jer bi se moglo desiti da ispadne kao u lamboghini-u ključ, ručice, volan, pojasevi i slično iz Fabie :wal: :wal: :wal: :wal: :wal: :wal: :wal:

Offline neno4real

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
    • računala i mreže, servis, izrada programa i web stranica
« Odgovori #148 u: 12-08-2010, 11:42:39 »
mislim da bi bilo super kada bi alfa ostala alfa (only) ali ruku na srce današnja škoda i nije tak loša. dobro, možda izvorna <> današnja škoda nije referntna točka ali ipak...
Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Albert Einstein US (German-born) physicist (1879 - 1955)

Anton

• Gost
« Odgovori #149 u: 12-08-2010, 14:43:53 »
vw je spasio skodu, pocevsi od favoritke pa do danasnjeg superba ili oktavije ili ako ste imali prilike voziti ( ja jesam ) Yeti
Octaviu vozim na poslu, vec drugu, naisao sam nekoliko puta da je po testovima pouzdanosti skoda bolja od vw-a i vjerujem u to
A sad iskreno, nikad nebih kupio skodu, kao sto je netko prije komentirao da su vozila iz VAG koncerna obicno namjenjena prijevozu od tocke A do tocke B
tako se voze krumpiri a ne ljudi, ja osobno zelim da kad svako jutro idem na posao istom cestom, po snijegu, kisi ili suncu
da su mi sva osjetila ispunjena, vizualna, akusticna, vozacka... i da kad parkiram ispred posla da se nekoliko puta okrenem da ju pogledam jer uzivam u tome...
sama cinjenica, pojam da je u njoj nesto tude, svapsko, meni je dovoljno da ju nevolim
kao npr 159-tka, obozavam je, ali nebi ono opelovo govno od benzinca u njoj kupio nikada, meni to nije to.... samo s emotivne strane

a fiat je stvorio 155 ( kad skuzis da je osnova tipo skuzis i da su izveli cudo ) 145 ( takoder ) 156 ( legenda klasik bezvremenski auto ) 147 ( perverzija ) GTA modeli ( !!! ) GT ( ljepotan ) Breru ( svi ionak slinite za njom iako nema postenog motora )  8 C ( znam sav je maseratijev od motora pa nadalje, ali bmk, vw nikad nikad nikad nece dozvoliti takvu alfu, dakle za sto bi svijet ostao uskracen da alfa ode svabama ) Fiat je s alfom i boschom razvio i JTD a svi znamo koliko je alfi bio potreban pravi dizel... Fiat rulz, bit ce jos predivnih auti i talijanskih turbaka i sestaka i kupea.... Neka mene nje tu preko granice, mozda su talijani pametniji od nas jadnih hrvata koji tako ljubimo svoju zemlju da smo ju svu poprodavali.....pa cuvaju svoje nasljede i tradiciju...a alfa to je...