14-06-2026, 13:16:54

Anketa

Mislite li da bi bilo bolje da VW preuzme Alfu

Da
88 (26%)
Ne
251 (74%)

Ukupno Glasova: 275

Autor Tema: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu  (Posjeta: 181023 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

33QO

• Gost
  • Trade Count: (0)

FIAT konačno iskorištava postojeće platforme bez da to bude unificirano kao kod VW-a (Mito, Giulietta, Giulia, Kamal), i lagano diže Alfu na malo više grane  (8c, 4c, Spider...) što mi se čini OK.

Ovi crveni, šta je to  :?: .   

Više grane?! Nedostižne i nadprosječnom smrtniku.

Offline sfreak

• Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Jadranovo
Za vas koji navijate za VW-ovo preuzimanje

Evo kako jadno to izgleda kada VW da MQB platformu (Golfa VII, A3) i ograničenu mogućnost prekrajanja karoserije da bi što više elemenata ostalo identično, a time i profit maksimalan:
http://www.index.hr/xmag/clanak/pogledajte-novi-leon/626060.aspx

Za starog Leon su im dali potpunu slobodu i DaSilvu i to je bio lijep auto (osim interijera), ali je profit bio slab.
A novi izgleda podjednako loše i izvana i iznutra :)

uz duzno postovanje, ovaj novo predstavljeni Leon je meni puno puno ljepsi od onog DaSilvinog...taj mi pak na nista nije licio, pogotovo nakon m1 modela koji mi je cisto ok (cak i ljepsi od brace golfa i A3)...u principu ni leon m2, ni altea, ni toledo zadnji mi nikako nisu sjeli...em sto nisu niti slicni prethodnicima, em sto svi izgledaju ko da vozim kombi em sto ih ne mogu ni razlikovat...mislim, jasno je svima da su danasnji modeli svi na istu foru u odredjenoj marci vozila...ali ta 3 modele sa identicna, vise nego sto je to cijela gama audija po izgledu

i moram napomenut jer sam zaboravio, apsolutno nisu predstavljala slogan Auto Emocion i ono sto bi seat trebao predstavljat u VAG grupaciji...dal je to krivnja samo VW ili ne, u to necu ulazit
« Zadnja izmjena: 16-07-2012, 17:03:00 od sfreak »

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
Zbog ocajnih motora i tenkovskih sasija nastalih u suradnji s opelom.

Slazem se s piquetom, puno toga obecavaju a nis ne rade.

Ja nemam nikakve zamjerke na šasiju od 159 koju nije razvijao opel nego saab i to za klasu više, za 9-5. Zato i je  teška, al je puno ozbiljnija platforma od ona na 156 koja je ipak bila produžena kompaktna klasa.
« Zadnja izmjena: 16-07-2012, 20:15:49 od INTCP »

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR

Ovi crveni, šta je to  :?: .   

Više grane?! Nedostižne i nadprosječnom smrtniku.

- Giulia - dugo se sprema, prvi dizajn je i evolucija Premium platforme su odbačeni, auto ide na potpuno novu platformu (novi standard za FIAT-Chrysler D-segment) i rezultat mora biti dobar (RWD, novi 1.8 TBi sa Chrysler alu blokom, i novi V6 TBi kojeg radi Ferrari...), dolazi početkom 2014.
- Kamal - pokušavali su par puta i odbacivali koncepte, ali sada se mule i maskirani modeli već voze po IT, ovaj model dolazi 2013.
- 4c - karoserija je finalizirana, radi se na šasiji i ovjesu, a čeka se i 1.8 TBi sa Chrysler alu. blokom, očekuje se 2013.
- Spider - ugovor sa Mazdom je potpisan, dizajn i motor će biti iz Alfe, najavljen ej za 2014.

Nekome će uvijek biti dostižno (recimo američko tržište baš i traži višu klasu), pogledaj BMW, što su skuplji to se bolje prodaju (a dizalica im je na listi dodatne opreme) :hehe:

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
uz duzno postovanje, ovaj novo predstavljeni Leon je meni puno puno ljepsi od onog DaSilvinog...taj mi pak na nista nije licio, pogotovo nakon m1 modela koji mi je cisto ok (cak i ljepsi od brace golfa i A3)...u principu ni leon m2, ni altea, ni toledo zadnji mi nikako nisu sjeli...em sto nisu niti slicni prethodnicima, em sto svi izgledaju ko da vozim kombi em sto ih ne mogu ni razlikovat...mislim, jasno je svima da su danasnji modeli svi na istu foru u odredjenoj marci vozila...ali ta 3 modele sa identicna, vise nego sto je to cijela gama audija po izgledu

i moram napomenut jer sam zaboravio, apsolutno nisu predstavljala slogan Auto Emocion i ono sto bi seat trebao predstavljat u VAG grupaciji...dal je to krivnja samo VW ili ne, u to necu ulazit
Vrijeme i brojke će pokazati koji je uspješniji :hap:

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
Ja nemam nikakve zamjerke na šasiju od 159 koju nije razvijao opel nego saab i to za klasu više, za 9-5. Zato i je  teška, al je puno ozbiljnija platforma od ona na 156 koja je ipak bila produžena kompaktna klasa.
Sama šasija je dobra, vrlo čvrsta, kruta...
Ali za tu klasu auta je preteška, i neisplativa u proizvodnji, čak ni GM nije napravio nijedan model na toj platformi zbog neisplativosti.

Offline sfreak

• Ovisnik o alfistima
    • Jadranovo
Vrijeme i brojke će pokazati koji je uspješniji :hap:

To je neosporivo  :ok:

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
Neprikladna za breru koja je umjesto sporstkog coupea bila lijena prasica fenomenalnog izgleda.
Kockasti auto, najbolji auto.

Alfa Dreams

• Gost
Neprikladna za breru koja je umjesto sporstkog coupea bila lijena prasica fenomenalnog izgleda.

:funny: :funny: :smijeh :smijeh
Koliko takvih znam  :funny:

33QO

• Gost
- Giulia - dugo se sprema, prvi dizajn je i evolucija Premium platforme su odbačeni, auto ide na potpuno novu platformu (novi standard za FIAT-Chrysler D-segment) i rezultat mora biti dobar (RWD, novi 1.8 TBi sa Chrysler alu blokom, i novi V6 TBi kojeg radi Ferrari...), dolazi početkom 2014.
- Kamal - pokušavali su par puta i odbacivali koncepte, ali sada se mule i maskirani modeli već voze po IT, ovaj model dolazi 2013.
- 4c - karoserija je finalizirana, radi se na šasiji i ovjesu, a čeka se i 1.8 TBi sa Chrysler alu. blokom, očekuje se 2013.
- Spider - ugovor sa Mazdom je potpisan, dizajn i motor će biti iz Alfe, najavljen ej za 2014.

Nekome će uvijek biti dostižno (recimo američko tržište baš i traži višu klasu), pogledaj BMW, što su skuplji to se bolje prodaju (a dizalica im je na listi dodatne opreme) :hehe:

Ma znam ja sve to!  :ok:

Hoću reči da rastežu žvaku godinama, a rezultat NULA!

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš

samo ta šasija i je uništila prodaju brere,da je bila 200kg lakša di bi joj bio kraj  :party

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • KRK
Odg: VW kupi redom sve sto valja -opet glasine za Alfu
« Odgovori #1421 u: 17-07-2012, 13:07:43 »
boli talijane ona stvar kakva joj je sasija. nije se prodavala jer nema sta ponudit, 5 motora i to jedan koji nesto vrijedi drugo za k..... naspram konkurencije

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #1422 u: 17-07-2012, 13:25:12 »
ona je pre teška da bi išta od tih motora iskoristila kako spada,nisu to loši motori nego nisu alfini(fiatovi) benzinci pa se svi žale na to ali realno imali bi taj motor

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #1423 u: 17-07-2012, 13:51:36 »
preteska  :?: skoro im je sve isto, a talijani u 95% slucajeva kupuju radije bmw. nije stvar u alfi nego u ljudima. postali su kao i nasi, samo da je dojce, to govorim za one koji imaju lovu, a tko nema ne kupuje takve aute

e46 320 ci
170ks - 2171ccm - 6 cil.
max 224 kmh
tezina 1440 kg
36000 eura

alfa brera 2.2
185ks - 2197 ccm - 4 cil
max 224 kmh
tezina 1395 kg
34000 eura

Offline gturcic

• Pripravnik
  • **
  • Fiat Coupe 20vt+ / Lancia Delta 1.9mjeTT
    • Rijeka
« Odgovori #1424 u: 17-07-2012, 17:55:46 »
preteska  :?: skoro im je sve isto, a talijani u 95% slucajeva kupuju radije bmw. nije stvar u alfi nego u ljudima. postali su kao i nasi, samo da je dojce, to govorim za one koji imaju lovu, a tko nema ne kupuje takve aute

e46 320 ci
170ks - 2171ccm - 6 cil.
max 224 kmh
tezina 1440 kg
36000 eura

alfa brera 2.2
185ks - 2197 ccm - 4 cil
max 224 kmh
tezina 1395 kg
34000 eura

Slažem se, talijani negdje opako kiksaju u marketingu i više nikome ne mogu uvaljati srednje skupi auto. Prodaju se Pande i egzotike (Ferrari &co).

Ipak, u ovoj statistici uspoređuješ bmw e46 coupe, predstavljen 1999 i facelift-an 2001 i 2004; već 2006 predstavljena je e92 serija, koja je puno naprednija. Brera je predstavljena 2005.

Brera 2.2 jts my2005
185ks
težina 1470kg
0-100 km/h 8,60s
CO2 = 225 g/km - ovo je katastrofalan podatak, a vrlo je bitan na zapadu (porezi i ostala davanja)!

BMW 320Ci my2007
170ks
težina 1435kg
0-100 km/h 8,10s
CO2 = 151 g/km

Dakle, 2 godine mlađi BMW je nešto lakši (a RWD pakiranje bi trebalo biti teže od FWD konstrukcije), brži do 100 s manje konja (prednost RWD-a), i ima deklarirane emisije za trećinu manje!

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #1425 u: 17-07-2012, 18:16:12 »
ma to sam ovako ueo za usporedbu, znam da su tu negdje,
bitno je samo koja je euro norma motor,2 3 4 5 nema veze kod osiguranja i reg koliki im je CO2, barem za italiju, bio sam prosli tjedan na teh i gleda samo dali je euro 3 4 5. tvornice imaju taj problem sa CO2 a ja kao privatno nista.
hebes marketing kad nemas ponude. bmw ima vecu ponudu u samo jednoj seriji nego svi modeli alfe  zajedno.

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #1426 u: 09-08-2012, 00:02:28 »
možda  :off ali meni taj leon novi izgleda kao blago prepravljen golf :?: to je njima dizajn

159 ima odličan dizajn istina malo je prasica, samo je nisu nikada izreklamirali marketinški kako recimo gulietu jesu i garantiram da bi se jače prodavala vw seat audi ispadaju iz paštete kad si vidio na rtlu recimo reklamu za 159 ili htv svejedno ja jednom u nekoj emisiji o autima a za golfa sam vidio milijardu puta! proizvod koji se reklamira se bude prodavao bez obzira da li je dobar ili ne fukin top shop zivi od prodaje sranje na tvu i svi kupuju zato jer kaže frajer da je super na tvu :da:
Nije bolest sve što boli

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #1427 u: 09-08-2012, 09:46:31 »
CO2 ti je posao JAKO bitan, nema flotnih prodaju u razvijenim EU zemljama (npr. Njemacka, Austria, Svedska) bez niskog CO2...nadalje taj CO2 placas u regitraciji, cim nizi jeftiniji malus itd...

btw di ces usporedjivati bmw i alfu  :)

bimer dela posal te pored auta imaju i drugu jos bolju masineriju u marketingu i R&Du...crtati danas aute znaju svi, moze vw iz golfa napraviti izgledom sta zeli ali znaju tocno na koji i kakav segment kupaca pucaju...oba brenda su institucija tako da tu sirota AR nema sta traziti...kao da ja udjem u ring sa CroCop-om  :hap:

govorim za italiju,  a ne za europu  :craz

pa to sa cro capom u ringu nebi bilo lose vidit  :hehe: :box:

Offline bumbar 156

• Starosjedioc
  • AR 156 1.9 jtd SW AR Sprint
    • Luka
« Odgovori #1428 u: 09-08-2012, 09:55:20 »
imam ga u visini i tezini, tu je moj  :hap:

a garant i vise mogu popit, pojest, zagalamit  :craz

...ono najbitnije garant si i brži  :n065:
...rakije, rakije amo, jer utjehe nema u vodi...

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #1429 u: 09-08-2012, 10:00:18 »
imam ga u visini i tezini, tu je moj  :hap:

a garant i vise mogu popit, pojest, zagalamit  :craz
to je istina , a i bolji si zajebant  :blabla  :care :funny:

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #1430 u: 09-08-2012, 10:30:44 »
CO2 ti je posao JAKO bitan, nema flotnih prodaju u razvijenim EU zemljama (npr. Njemacka, Austria, Svedska) bez niskog CO2...nadalje taj CO2 placas u regitraciji, cim nizi jeftiniji malus itd...

btw di ces usporedjivati bmw i alfu  :)

bimer dela posal te pored auta imaju i drugu jos bolju masineriju u marketingu i R&Du...crtati danas aute znaju svi, moze vw iz golfa napraviti izgledom sta zeli ali znaju tocno na koji i kakav segment kupaca pucaju...oba brenda su institucija tako da tu sirota AR nema sta traziti...kao da ja udjem u ring sa CroCop-om  :hap:

Lagani je OT ali imao sam priliku da vidim dizajnerske smjernice.....kako da ih drugačije nazovem kod VW - jer imam dobrog druga koji je direktor VW zastupništva u bosni. Elem gledao sam taj jedan dokument koji je analiza auto tokova i konkurencije. Na tom grafu ima i alfa romeo i analiza njenog dizajna i motora, elektronike itd itd.
U svakom slučaju da skratim, zaključak je da VW ne igra na dizajn i na emocije iz razloga što tvrde da prilikom kupnje auta - dizajn igra ulogu samo u prva tri mjeseca posjedovanja auta a poslije većina kupaca traži druge elemente i drugu kvalitetu, pouzdanost, nisku potrošnju, isplativost itd itd.
E sad koliko je to naučnom metodom utvrđeno, taj dio ne znam ali mi je bilo interesantno pročitati kako gledaju na konkurenciju i gdje se vide. Analize tipa, BMW voze uspješni ljudi u tridesetim,  srednji sloj menadžera, mercedes voze sredovječni i uspješni porodični ljudi itd itd.........
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #1431 u: 09-08-2012, 11:00:52 »
ma tko je srednjovjecan?  :p030:  :hap:

ali uspješan....cccc....fokusiraš se na pogrešno  :)

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #1432 u: 09-08-2012, 11:20:00 »
uspjesan  :o000: toga vise nema u srednjoj klasi, ko bi gori sad je doli i obrnuto za cas se okrene...danas je sve na klimavim nogama

Boga mi moj biznis trgovine praškastim proizvodima koji se inhaliraju a porjeklom su iz Kolumbije -cvjeta bolje nego ikad    :icon_1:

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #1433 u: 09-08-2012, 12:02:03 »
Boga mi moj biznis trgovine praškastim proizvodima koji se inhaliraju a porjeklom su iz Kolumbije -cvjeta bolje nego ikad    :icon_1:

:funny: :funny:
da ti proširim horizonte prodaje, ajde pošalji malo i na more , fali turistima  :party

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #1434 u: 09-08-2012, 12:06:54 »
:funny: :funny:
da ti proširim horizonte prodaje, ajde pošalji malo i na more , fali turistima  :party

Nemoj se vaditi na turiste....reci meni treba za moje potrebe i poslat ćemo  :icon_1:

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #1435 u: 09-08-2012, 12:11:52 »
Nemoj se vaditi na turiste....reci meni treba za moje potrebe i poslat ćemo  :icon_1:
pa ja sam turista u svome mjestu  :hehe:
pred para dana prizor na glavnoj plaži. ekipa dečki cirka 14-16 god u 3 popodne smotali 2 jointa i lagano  :cool-smiley-027: :cool-smiley-027: :grinning-smiley-039:
kad ih je uzelo koji  :funny: :funny: :funny: :funny: na plaži

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #1436 u: 09-08-2012, 12:15:20 »
pred para dana prizor na glavnoj plaži. ekipa dečki cirka 14-16 god u 3 popodne smotali 2 jointa i lagano  :cool-smiley-027: :cool-smiley-027: :grinning-smiley-039:
kad ih je uzelo koji  :funny: :funny: :funny: :funny: na plaži

Joint na +40 to je prava stvar    :smijeh

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #1437 u: 09-08-2012, 15:24:50 »

stari moj, to sam i ja sada postao

odkad su svabe pokupovale cijelo selo osjecam se i kao nacionalna manjina

sad su pala dva poljoprivrednika na losinju, skocile ti cijene u nebesa

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #1438 u: 09-08-2012, 16:25:37 »
nisam bio odavno u ovoj temi....ček koja je ono bila tema? :)
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #1439 u: 09-08-2012, 17:58:17 »
pronaci nacin kako da odvratimo ljude da ne kupuju alfe i vau-vau  :craz