Ja ljudi neznam sta vi radite vasim kolima pa se raspadaju , moja
je 99god fl2 drugi sam joj vlasnik auto je presao 250.000km i pre nieki dan sam merio kompresiu na sva 4-cil 12pis a pritom auto se vozi na plin vec 5 godina bez ikakvog problema! 
imao je moj mrtvi motor 14 kompresiju. A radilica je bila većjednom brušena itd, kaos.
Nažalost ti kompresija ne govori niš o stanju radilice, a bogme ti se otkinuće ventila ne manifestira lagano već odjednom.
Flash lube je za podmazivanje sjedišta ventila ne stabljiki.
Ovak nekaj ukazuje na nedostatak ulja u glavi, zakaj je motor ostao bez ulja pa su se ventili otkinuli pitaj boga.
Da plin tak ubija auto bi punto trebao bit mrtaav odavno ima 170 000 od toga 70 000 na plin.
Pregaranje klipa se dešava i na bengi kad nema dovoljno benzina u tom cilindru i temperature su onda puno veće.
ovo je jedan od onih WTF momenata koji nažalost za 2.0 motor nisu toliko rijetki.
@Stiv nema smisla variti pa specijala klip ( di ga nać i po kojoj cifri).
Bolje drugi motor i na taj motor drugu pumpu ulja i gas dalje. kemije zaboraviti. 2.0 je zlopamtilo neodržavanja d nekog od prijašnjih vlasnika i skupa sa svojim običajem da pri žešćoj vožnji strahovito grije ulje dovodi do ovakvih situacija.
Mika, sve se bu sredilo, ak trebaš pomoć viči.