26-04-2026, 02:50:27

Autor Tema: Glasine & Renderi & Novosti iz Alfa Romeo svijeta!  (Posjeta: 168527 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

BigSaint

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Glasine & Renderi & Novosti iz Alfa Romeo svijeta!
« Odgovori #360 u: 12-08-2014, 13:30:11 »
Izgleda kao neki mutant Ferraria i 8C, ali samo neka rade aute! :hello: :hello:

Offline fubabob77

• Sa stažom
  • Spol: Muški
    • SLUNJ
« Odgovori #361 u: 12-08-2014, 13:37:19 »
Ovo kj se vidi na slici meni je do jaja,kad bi bar nekj bilo od toga.

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #362 u: 12-08-2014, 13:48:59 »
Bojim se da je ovo samo jako dobar photoshop sa raznim elementima ostalih auta, npr pragovi su sa M3-ke, zadnja linija mi baca na neke elemente hyundai coupea, felge sa 4c, farovi mutant onih sa 4c i tako, al kao cjelina izgleda odlicno
........

Offline Pol ZF1

• Sa stažom
    • Međimurje
« Odgovori #363 u: 12-08-2014, 14:05:41 »
Naravno da je photoshop.
Ovo su samo želje jednog entuzijaste. Da je ovo crtao neko iz Alfe bilo bi buljooko definitivno...  :funny:

Evo orginalnog članka.
http://www.carscoops.com/2014/08/future-cars-alfa-romeos-next-gtv-coupe.html

Citat:
Alfa Romeo is a special breed to many car enthusiasts; automotive objects of desire with Italian flare and great driving attributes.

For those loyalists on American soil, the brand’s hiatus from the U.S market has finally come to an end with the arrival of the brand’s fantastic little two-seater 4C sports car.

Nonetheless, some may find the 4C and little on the cramped side, so what if Alfa were to build something slightly bigger?

Well let me introduce you to this proposal: a reimagining of the classic GTV coupe. Addressing the size constraints of the smaller 4C, this could serve as a larger, more mature offering to battle against BMW’s 4-Series and Audi’s A5 coupe.

For this design study, the brief was for a design that captured the essence of Alfa’s past. The biggest inspiration came from the GTV coupe of the mid 1990’s - remember those strong side creases running to the rear of that car? Well here, those visual talking points make an comeback - albeit in an fluid and feather-like form.

Think 4C with an dash of Ferrari in the front-end - those teardrop headlights in particular make for an mature look over the bug-eye units found in Alfa’s latest small coupe.

The satin grille sits flush with the leading edge of the hood for a more geometric and horizontally linear appearance. From here, two creases sweep back towards the windshield in a V-shaped format. Further back, the cabin takes on an more evolutionary approach - again similar to GT coupes of old. Here it’s pushed back as far as possible to enhance those classic sports car proportions.

As much as I’ve loved Alfa Romeo interiors in the past, they’ve unfortunately been let-down by somewhat questionable build and/or perceived quality. In recent years, the Italians have improved on this; however, they still haven’t quite reached that Germanic level.

To remedy this, a dose of refinement into the cabin would be hugely appreciated - sans any sober Germanic styling of course. Think 4C mixed with Giulietta; cue 2+2 seating wrapped around by leather surfacing, real aluminum and carbon fibre.

Out of the cabin and under the hood, the GTV powertrain options could come in two different formats. First is a turbocharged 1.75-liter, direct injection four-cylinder unit. Second is a high-tech 3.0-liter petrol V6 for those with a penchant for aural symphony.

Both units would be mated to either six-speed manuals or Alfa Romeo’s current twin clutch (TCT) automatic transmission. Most importantly, power would be fed to the rear wheels underneath a chassis with perfect 50/50 weight distribution and a class-leading power to weight ratio.

Any re-emergence of the GTV will battle against some strong opposition; BMW’s 4-Series currently sits as pack leader along with competition from the likes of Audi’s A5 and TT, and the Lexus RC coupe.

Where Alfa Romeo could have the upper-hand is in its determination to emphasize the brand’s core values; this means great performance, handling and distinct, groundbreaking Italian design.

So come on Alfa Romeo, expand those long-term product plans and re-introduce the GTV to stick it to the Germans!
« Zadnja izmjena: 12-08-2014, 14:28:36 od Pol ZF1 »

Offline fubabob77

• Sa stažom
    • SLUNJ
« Odgovori #364 u: 12-08-2014, 14:14:20 »
Kao i hrpu puta do sad neće od ovog biti ništa,ali svaka ovakva informacija kod nas alfista uzburka duhove. U svima nama je prisutna ta nada i želja za nečim novim iz alfe. Zato kad god neš ovak izađe digne se prašina oko toga i nakon toga razočaranje jer opet kao i sto puta prije ništa nažalst.  :wal:

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #365 u: 12-08-2014, 17:53:05 »
Vidim ovih dana je net prepun tih nekih Photoshop Alfa uradaka. Sve je to super ali činjenica je da mi ništa ne znamo o budućim modelima Alfe osim da će biti RWD. Zapravo znamo još činjenicu da će veći 4-clindraš i 6-cilindraš dijeliti zapremninu cilindra. Drugim riječima ili će biti 2.0  i 3.0 ili ćemo pored povijesne oznake 1750 gledati onu 2600. Isto tako kako Alfa ide na RWD i kako će Giorgio platforma naravno biti za uzdužne motore sama potreba za V6 će nestati, a moram reći da redni 6 ima pregršt prednosti nad V6 uključujući ono da redni 4 i 6 bi mogli u potpunosti skoro dijeliti dizajn što je jako ekonomično.

Vjerojatno nije pravo mjesto za to ali jedan prijedlog za administraciju sitea. Zašto se nebi napravili poduži članci o Alfa tehnici. Recimo da se napravi sekcija motori i posloži na pravi način znači po familijama, Alfa DOHC, Alfa V6 ilitiga Busso, FIAT Pratolla Sera sa TS, JTD i ostalim varijacijama, pa naravno Alfa boxer itd.

Već odavno napisano!
Nakon nekog vremena kada sa izvornog linka nestane ta vijest i onaj koji bude čitao stare postove vidi samo

Nema problema, ubuduće ću uz link stavljati obavezno i originalnu vijest. Ja nisam nešto vijest sa talijanskim tako da za prijevode duže ako može obavlja neko vičniji tome, ali nije problem ukratko izvući bitnije informacije.

Bzveze je to što ja ne kužim što tu piše, a eto lijen sam ići tražiti isti članak na engelskom ili ga vrtjeti kroz google translator :redf:, a pošto vidim da ti revno pratiš novosti oko AR i to ti je područje interesea bilo bi super da ovak kao u zadnjem postu napišeš mali osvrt/prijevod. :clap2:

Znači nije bilo bezveze to što si radio nego kako si radio! :ok:

Ma nažalost ovakvih pikantnijih informacija nema van Italije, neće to doći jer masu medija jednostavno ne prati Italiju pogotovo neke sklopljene ugovore za opskrbu itd. A u biti iskren da budem sve vanka ovoga što daju mediji na engleskom su čista laprdanja.
« Zadnja izmjena: 12-08-2014, 17:53:59 od S.M. »

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #366 u: 12-08-2014, 22:27:46 »

Da to proizvedu i izbace u tom obliku kakva je na slici, prodali bi miljardu primjeraka. Ali naravno da neće....  Oni će se koncentrirati na neki debilni SUV

(Image removed from quote.)

Edit: Za one koji ne mogu vidjeti sadržaj fejsa to bi trebalo biti: "Alfa GTV Coupe koja bi se suprotstavila BMW-u serije 4 i Audiju A5"
Bas sam htjeo stavit sliku kad evo bio si brzi od mene, meni je odlicna.
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
« Odgovori #367 u: 13-08-2014, 12:59:56 »
Vidim ovih dana je net prepun tih nekih Photoshop Alfa uradaka. Sve je to super ali činjenica je da mi ništa ne znamo o budućim modelima Alfe osim da će biti RWD. Zapravo znamo još činjenicu da će veći 4-clindraš i 6-cilindraš dijeliti zapremninu cilindra. Drugim riječima ili će biti 2.0  i 3.0 ili ćemo pored povijesne oznake 1750 gledati onu 2600. Isto tako kako Alfa ide na RWD i kako će Giorgio platforma naravno biti za uzdužne motore sama potreba za V6 će nestati, a moram reći da redni 6 ima pregršt prednosti nad V6 uključujući ono da redni 4 i 6 bi mogli u potpunosti skoro dijeliti dizajn što je jako ekonomično.

Vjerojatno nije pravo mjesto za to ali jedan prijedlog za administraciju sitea. Zašto se nebi napravili poduži članci o Alfa tehnici. Recimo da se napravi sekcija motori i posloži na pravi način znači po familijama, Alfa DOHC, Alfa V6 ilitiga Busso, FIAT Pratolla Sera sa TS, JTD i ostalim varijacijama, pa naravno Alfa boxer itd.

Nema problema, ubuduće ću uz link stavljati obavezno i originalnu vijest. Ja nisam nešto vijest sa talijanskim tako da za prijevode duže ako može obavlja neko vičniji tome, ali nije problem ukratko izvući bitnije informacije.

Ma nažalost ovakvih pikantnijih informacija nema van Italije, neće to doći jer masu medija jednostavno ne prati Italiju pogotovo neke sklopljene ugovore za opskrbu itd. A u biti iskren da budem sve vanka ovoga što daju mediji na engleskom su čista laprdanja.
Recimo npr da Maseratiji imaju uzduzno postavljene motore,pa su opet isli na V konfiguraciju motora. Redni sestaci imaju prednosti u odnosu na V6 konfiguraciju kao sto je bolja izbalansiranost,mirniji rad itd,ali cisto sumnjam da ce ici na tu varijantu. Imam osjecaj da ce to biti isti motori kao i u Maseratijima,neznatne izmjene u snazi (pitanje je samo da li ce biti jaci ili slabiji) sto ce uz laku izradu same sasije doprinjeti vrhunske performanse.
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #368 u: 13-08-2014, 15:12:48 »
Recimo npr da Maseratiji imaju uzduzno postavljene motore,pa su opet isli na V konfiguraciju motora. Redni sestaci imaju prednosti u odnosu na V6 konfiguraciju kao sto je bolja izbalansiranost,mirniji rad itd,ali cisto sumnjam da ce ici na tu varijantu. Imam osjecaj da ce to biti isti motori kao i u Maseratijima,neznatne izmjene u snazi (pitanje je samo da li ce biti jaci ili slabiji) sto ce uz laku izradu same sasije doprinjeti vrhunske performanse.
Nadam se da ostaju na V6

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #369 u: 13-08-2014, 17:55:29 »
šta bude bit će  :n065:

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #370 u: 13-08-2014, 18:15:26 »

E sada ću vas pitati par stvari... Ne odnosi se to samo na tebe Kremenko.

Valjda je jasno da je Alfinom V6 prethodio l6, zadnji je bio u 2600 ako se ne varam. Kao u pravog branda koji teži performansama i tada je blok bio. Zašto su išli na V6 možemo nagađati, jedan od razloga može biti i kraći hod pa je lakše napraviti motor koji se vrti. Sa druge strane većina l6 da bi bili što kraći imaju manji provrt cilindra, samim tim duži hod, a sa tim dobiju barem bolji rad na nižim okretajima. Što neki možda misle da bi se sa l6 izgubio sportski štih?
E da problem l6 je i veća težina zbog nekih stvari, zato je recimo BMW čak išao na blokove od legure magnezija sa aluminijskim stjenkama cilindra pa je bilo svakakvih problema. Drugim riječima čak aluminij ne daje tu nešto lagan agregat.

Znate li da blok za Maserati V6 dolazi iz SAD-a? Bi li imali što protiv takvog bloka te protiv takvog motora koji je pa jako jako dobar ali pomalo neuzbudljiv jer svoju max snagu ovisno o izvedbi razvija na 5000 do 5500 o/min?

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #371 u: 13-08-2014, 19:52:18 »
Ja ne bih imao nista protiv bloka iz SAD.
Mozemo zaboraviti na kraci hod i obrtaje. Atmosferski benzinci ce za koju godinu,pa mogu reci,izumrijeti. Jednostavno ne mogu vise pratiti EU norme. Turbo motori svakako ne trebaju obrtaje. Svakako se sve desava ispod 7000 obrtaja. Vjerujem da ce sve buduce Alfe preci cak i na bi-turbo motore,nesto slicno BMW. Uz dodatak Multiaira i par sitnica,ti motori ce predstavljati bisere autoindustrije.

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #372 u: 13-08-2014, 20:54:32 »
ja bas nisam uvjeren u ovo da ce turbo motori potpuno izbaciti atmosferce, vise gledam ovo kao na neki trenutni trend u autoindustriji. vec je bilo ovakvih faza kad su se najavljivale neke revolucije a zapravo nema nekih promjena. primjer OHV americkih motora, sistem bregaste u bloku je trebao biti odavno zaboravljen a ipak je jos tu, tesko da je zbog same tradicije.

isto sa turbacima, vec je davno trebala doci njihova potpuna dominacija pa ipak se vratilo jednostavnijem i laksem dizajnu motora. ja gledam na to kao neko mazanje ociju, spominju se neke revolucije a zapravo je isto kao i prije.

sama potrosnja hightech usisnih motora je u stalnom padu, tko moze reci da porsche previse trosi?? recimo neka usporedba 911C4 i lancera evo. slicne snage, pogon na sva 4.. potrosnja?

i ovo da je teze napraviti lagani L6 od laganog V6. taj dio mi nije logican, jer V6 ima duplo vise bregastih, duplo vise glava, remenica, nije prirodno u balansu...

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #373 u: 13-08-2014, 21:46:23 »
Nisam mislio da ce skroz nestati.
Npr Mazda je otisla u svom smjeru sa Skyactiv tehnologijom na benzincima. Nisu htjeli ici sa turbo motorima.
Koliko je dugacka glava na L6 motoru,a koliko dvije na V6. Koliko su dugacke bregaste u odnosu na V6. Dodje otprilike na isto.
« Zadnja izmjena: 13-08-2014, 21:47:51 od kremenko »

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #374 u: 13-08-2014, 21:55:08 »
pa pogledaj prvom prilikom V6 ispod neke haube pa si probaj predociti do gdje bi u tom slucaju glava dosla da ove dvije stavis jednu do druge. isto je sa bregastom.
jedino gdje je V6 u prednosti je kraca radilica a to je najtezi pojedinacni dio motora vjerovatno ali opet ne vidim kako to dovodi V6 u toliku prednost

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #375 u: 13-08-2014, 22:17:11 »
Nemam sta gledati V6 kad se on moze staviti i ispred prednje osovine,dok se R6 zbog svoje duzine odmah stavlja iza prednje,pa jedan dio motora skoro sjedi u kabini. Potpuno druga fiziologija je gradnja kompletnog motornog prostora kod R6 i V6. Hladjenje i podmazivanje rednog motora je dosta teze rijesiti.

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #376 u: 13-08-2014, 23:00:23 »
 :icon_confused: :rolll:

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #377 u: 13-08-2014, 23:42:13 »
Postalo je veselo. :hehe:

Prije svega zašto je l6 teži nego V6 barem kod današnji nekih omjera je to što recimo kod BMW-a redni 6 onaj 3.0 ima hod od skoro 90mm, to ga između ostalim čini i težim za pakiranje. Za usporedbu 3.0 Busso je jedva imao 72.6 mm.

Što se američkih OHV tiče vjerujte mi da oni polako nestaju, idu DOHC V6 često naravno bi-turbo, za svaku stranu jedna turbina. Ali evo danas izašao od sestrinske firme Dodge (ipak je i to FCA) najjači serijski sedan Charger Hellcat sa 6.2 litrenim HEMI agregatom i IHI superchargerom koji istiskuje 707 KS.

Alternativa prednabijanju su motori sa visokom kompresijom ali to onda nije Otto. SA druge strane kombinacija turbo + direktno ubrizgavanje spušta CO2 i to je jako efikasno za sustav EU trošarina. Evo sada je Ferrari rekao V8 će biti svi turbaci, V12 hibridi i to je to, nema dalje osim ako ne želiš ključ u bravu.

Da se vratimo na mogući Alfin motor. Da, vrlo lako je moguće da će na kraju biti 3.0 V6 ali to onda isto tako znači da je 1.75 l4 bio jako kratkoga vijeka jer će vjerojatno doći 2.0 l4. zapravo zna se pouzdano da FPT sa američkom stranom kompanije u suradnji radi na 2.0 l4 koji bi ukomponirao MA, DI te twin-scroll turbo tehnologiju. Recimo twin-scroll turbine masovno gura BMW, znači većima BMW-a vam nema dvije turbine nego tu jednu toga tipa. Kod naše grupacije to jedino ima Ferrariev 3.8 V8 bi-turbo koji naravno ima dvije te twin-scroll turbine, BMW-ovim rječnikom ima ih 4. ::)
3.0 V6 ima obične turbine ali dosta dizajna dijeli sa tim Ferrarievim V8, tako da mogu neke dijelove dijeliti, isti je provrt. Samo ipak Ferariev motor je ipak zanimljiviji jer max snagu razvija na 7000 o/min, a ne na 5500 o/min mada to nije nešto što se neda srediti. V6 kao blok uzima Pentastar V6 kao osnovu, ima isti razmak među cilindrima, ali ni blizu iste dimenzije cilindara koje su rađene po Ferrari specifikacijama.

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #378 u: 13-08-2014, 23:46:39 »
Uz problem mase i prostora kod atm-a, u igri je i nikakav zvuk iz malolitraznog turbo benzinca

Vjerojatno će obje verzije još dugo imati svoju publiku

"Some cars take your breath away"

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #379 u: 14-08-2014, 00:20:55 »
:sado: :welcome:
Niđe veze  :hap:

A alfa mislim da ce l4 turbo putem, kao i svi danas...6C, nisu jos ni sami na cisto kaj i kako dalje bez obzira na glasine...

Evo ti veza: 30 metara od kuće mi je koncert. Trenutno su karaoke na rock matrici uz koje pijanoj bandi najviše paše Mišo Kovač. A ja pokušavam obavit anesteziju s crnim vinom-količina unlimited. Arsen Dedić unplugged  :party

Živile platine i dupli karburatori!!!!

Doli ECU!!!!!!!!!  :hehe:

"Some cars take your breath away"

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #380 u: 14-08-2014, 05:59:28 »
Alfa Romeo Giulia GTA to battle the BMW M3 with 480+ bhp

The Alfa Romeo Giulia has been delayed more times than we can count but the setbacks could be worth it as a new report is indicating there will be a high-performance GTA variant.

Set to battle the BMW M3, the Giulia GTA will reportedly feature an aggressive front bumper, a ventilated hood and hidden rear door handles. We can also expect a prominent grille and distinctive alloy wheels.

Motivation will be provided by a Maserati-sourced twin-turbo 3.0-liter V6 engine that produces 480-520 bhp (358-387 kW). It will reportedly be connected to a dual-clutch transmission which sends power to the rear wheels via a limited-slip differential. If everything pans out, the car could accelerate from 0-100 km/h in less than four seconds.

http://www.worldcarfans.com/114081379597/alfa-giulia-gta-to-battle-the-bmw-m3-with-480-bhp---report

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #381 u: 14-08-2014, 09:52:03 »
Ovo je do sad jedina glasina u skladu sa novim Alfinim planom. Inače imena modela i oznake su još nedefinirane.

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #382 u: 14-08-2014, 10:37:08 »
rodjo, ovo je glasina i pol  :hehe:

Bolje išta nego ništa  :craz

Offline alfamarko

• Pripravnik
  • **
  • 159 1.9 JTD
    • Bjelovar
« Odgovori #383 u: 14-08-2014, 10:54:27 »
Render nove Alfe GTV koja bi prema Auto klubu konkurirala BMW-u 4 i Audiju A5.

Inače, u zadnje vrijeme u Auto klubu dosta često pišu o Alfama. Samo se trudim da ne čitam komentare jer ima takvih bisera da je to strašno.

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #384 u: 14-08-2014, 13:18:08 »
Kad je uopste najavljeno predstavljanje Giulie? Hoce li kao i obicno novi model predstaviti u martu u Zenevi ili ce cekati Frankfurt ili Pariz u drugom dijelu godine?

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #385 u: 14-08-2014, 16:05:08 »
Alfa Romeo Giulia GTA to battle the BMW M3 with 480+ bhp

The Alfa Romeo Giulia has been delayed more times than we can count but the setbacks could be worth it as a new report is indicating there will be a high-performance GTA variant.

Set to battle the BMW M3, the Giulia GTA will reportedly feature an aggressive front bumper, a ventilated hood and hidden rear door handles. We can also expect a prominent grille and distinctive alloy wheels.

Motivation will be provided by a Maserati-sourced twin-turbo 3.0-liter V6 engine that produces 480-520 bhp (358-387 kW). It will reportedly be connected to a dual-clutch transmission which sends power to the rear wheels via a limited-slip differential. If everything pans out, the car could accelerate from 0-100 km/h in less than four seconds.

http://www.worldcarfans.com/114081379597/alfa-giulia-gta-to-battle-the-bmw-m3-with-480-bhp---report
Tako su 2005. Najavljivali 159 GTA s Maserovim 4.2 V8 i 440KS....

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #386 u: 14-08-2014, 16:09:44 »
Kad je uopste najavljeno predstavljanje Giulie? Hoce li kao i obicno novi model predstaviti u martu u Zenevi ili ce cekati Frankfurt ili Pariz u drugom dijelu godine?

Po njima bi to trebao biti Frankfurt 2015, naravno osim ako ranije neće prikazati prototip.

Offline irsq4

• Sa stažom
    • Vinkovci
« Odgovori #387 u: 14-08-2014, 17:42:35 »
Nemam sta gledati V6 kad se on moze staviti i ispred prednje osovine,dok se R6 zbog svoje duzine odmah stavlja iza prednje,pa jedan dio motora skoro sjedi u kabini. Potpuno druga fiziologija je gradnja kompletnog motornog prostora kod R6 i V6. Hladjenje i podmazivanje rednog motora je dosta teze rijesiti.

Zašto?

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #388 u: 14-08-2014, 20:09:25 »
« Zadnja izmjena: 15-08-2014, 17:22:45 od kremenko »

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #389 u: 20-08-2014, 22:50:57 »
Nemam pojma sta je, bit ce da je PS. Svida mi se i ako bi stavio 2 auspuha kao sta ima giulietta ili u sredinu 2 auspuha kao sta ima 4C cabrio.

Alfa u srcu, Volvo u garazi.