Alfa 147 u svakom svom dijelu i u svakom paketu opreme izgleda kvalitetnije i bolje od Giuliette. Evo samo jedan izrazito banalan primjer, pretinci u vratima su na najjeftinijoj 147mici obloženi i postavljeni. I ne samo na vratima svugdje, ako ima pretinac, obložen je. Pričamo o autu koji ima gumirane dugmiće i kontrole klime
U Giulietti su ti pretinci gola plastika. Tabla 147mice je sa onom hrapavijom plastikom za koju sam siguran da nije teška za napraviti, bolja i djeluje kvalitetnije na dodir nego kod Giuliette. Volan na 147mici sa dvije vrste kože i umecima za dlanove je dobro kvalitetniji od Giuliettinog plastik-fantastik, mada vidio sam i alfu 147 sa guma/plastika volanom tako da to neću potencirati. I umalo zaboravih, to što neće praviti model sa 3 vrata im je od mene minus godine, ne trebaju mi 5ora vrata i hoću auto sa kupeovskom linijom. Kad se dacia sandero od 7.500e nudi sa 3 ili 5 vrata....gdje je ovde zapelo?
Mislim ja se upravo slažem sa tim da Giulietta nije narodno vozilo, i upravo joj sve to prigovaram radi toga što ponuda ne stoji uz taj image a cijena je upravo prema tom feelingu i imageu formirana........
Auto sa 3 i 5 vrata po meni je smijesno porediti, nikad ali nikad u zivotu necu kupiti auto sa 3 vrata, prvo, meni licno 147 ruznije izgleda sa troje vrata, drugo o prakticnim uslovima da ne razgovaramo to sam osjetio kada sam dobio dijete, dok spakujes dijete u sjedalicu u auto sa troje vrata treba ti cijela vijecnost (dok dijete samo pocne ulaziti u auto ostaces bez ledja vjerovatno), trece prije ili kasnije kod auta sa troje vrata ces dobiti lampicu air bag-a (nije bitna marka auta kod vecine je tako) zbog stalnog drkanja sjedista naprijed nazad, cetvrto ulazak i izlazak ljudi sa zadnje klupe vecih od 180cm lici na pravo mucenje i napor (o guzvi koje prouzrokujes kada primas nekog u auto u gradu da ne pricam), peto prostor na zadnjoj klupi (mozda se meni samo cini) za noge je daleko manji nego kod verzije sa 5 vrata.
Meni je potpuno opravdano sto se Giulietta nudi samo sa 5 vrata, ako neko hoce troje ima MiTo pa neka uziva, mada ne vidim neku potrebu za tim, svejedno su zadnja vrata "sakrivena".
Mislim da ovih pet razloga je i vise nego dovoljno da se covjek prije odluci za auto sa 5 vrata nego sa 3 vrata.