23-04-2026, 13:54:19

Autor Tema: Alfa Romeo Giulietta  (Posjeta: 628069 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

33QO

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Alfa Romeo Giulietta
« Odgovori #2280 u: 10-06-2011, 09:22:21 »
To sam i napisao, kad izjednačiš opremu i motor dođeš na istu cijenu.
Ali idalje stoji da osnovna Astra na akciji košta oko 15.000 Eura, a osnovna Giulietta košta 22.000 Eura. Naravno, osnovna Astra ima 35 KS manje od osnovne Giuliette i puno manje opreme.
I sve je to meni OK, bilo bi sramotno da Alfa nudi u toj klasi motor od 85 KS, zato ima Fiat.  Ali mi je onda promašen marketing uspoređivanja Alfe sa Golfom, a to je sama Alfa forsirala još od najava Giuliette.
Meni bi logičnije bilo da su radili paralele sa BMW1 i Audi A3 od kojih je bolja, modernija itd. a opet osjetno jeftinija.

Opel je sa Kadettom i Astrom uvijek htio napraviti narodni auto, dok Alfa i Fiat sa 33/145&146/147 i Giuliettom to nikad nisu ni pokušavali. To što nikad nisu napravili civic-a, to je već drugi problem.

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #2281 u: 10-06-2011, 09:24:53 »

Opel je sa Kadettom i Astrom uvijek htio napraviti narodni auto, dok Alfa i Fiat sa 33/145&146/147 i Giuliettom to nikad nisu ni pokušavali. To što nikad nisu napravili civic-a, to je već drugi problem.

Nisu, zato jer je za narodne aute zadužen Fiat u grupaciji. Zato mi je i glupo to što je sam Alfa Romeo u najavama i prezentacijama Giuliette predstavljao usporedne tablice sa Astrom i Golfom  :metak

33QO

• Gost
« Odgovori #2282 u: 10-06-2011, 09:38:22 »
Nisu, zato jer je za narodne aute zadužen Fiat u grupaciji. Zato mi je i glupo to što je sam Alfa Romeo u najavama i prezentacijama Giuliette predstavljao usporedne tablice sa Astrom i Golfom  :metak

Upravo to!

Offline SrdjanBL

• Starosjedioc
    • Banja Luka
« Odgovori #2283 u: 10-06-2011, 11:15:55 »
Alfa 147 u svakom svom dijelu i u svakom paketu opreme izgleda kvalitetnije i bolje od Giuliette. Evo samo jedan izrazito banalan primjer, pretinci u vratima su na najjeftinijoj 147mici obloženi i postavljeni.  I ne samo na vratima svugdje, ako ima pretinac, obložen je. Pričamo o autu koji ima gumirane dugmiće i kontrole klime  :hap: U Giulietti su ti pretinci gola plastika. Tabla 147mice je sa onom hrapavijom plastikom za koju sam siguran da nije teška za napraviti, bolja i djeluje kvalitetnije na dodir nego kod Giuliette. Volan na 147mici sa dvije vrste kože i umecima za dlanove je dobro kvalitetniji od Giuliettinog plastik-fantastik, mada vidio sam i alfu 147 sa guma/plastika volanom tako da to neću potencirati.  I umalo zaboravih, to što neće praviti model sa 3 vrata im je od mene minus godine, ne trebaju mi 5ora vrata i hoću auto sa kupeovskom linijom. Kad se dacia sandero od 7.500e  nudi sa 3 ili 5 vrata....gdje je ovde zapelo?
Mislim ja se upravo slažem sa tim da Giulietta nije narodno vozilo, i upravo joj sve to prigovaram radi toga što ponuda ne stoji uz taj image a cijena je upravo prema tom feelingu i imageu formirana........

Auto sa 3 i 5 vrata po meni je smijesno porediti, nikad ali nikad u zivotu necu kupiti auto sa 3 vrata, prvo, meni licno 147 ruznije izgleda sa troje vrata, drugo o prakticnim uslovima da ne razgovaramo to sam osjetio kada sam dobio dijete, dok spakujes dijete u sjedalicu u auto sa troje vrata treba ti cijela vijecnost (dok dijete samo pocne ulaziti u auto ostaces bez ledja vjerovatno), trece prije ili kasnije kod auta sa troje vrata ces dobiti lampicu air bag-a (nije bitna marka auta kod vecine je tako) zbog stalnog drkanja sjedista naprijed nazad, cetvrto ulazak i izlazak ljudi sa zadnje klupe vecih od 180cm lici na pravo mucenje i napor (o guzvi koje prouzrokujes kada primas nekog u auto u gradu da ne pricam), peto prostor na zadnjoj klupi (mozda se meni samo cini) za noge je daleko manji nego kod verzije sa 5 vrata.

Meni je potpuno opravdano sto se Giulietta nudi samo sa 5 vrata, ako neko hoce troje ima MiTo pa neka uziva, mada ne vidim neku potrebu za tim, svejedno su zadnja vrata "sakrivena".

Mislim da ovih pet razloga je i vise nego dovoljno da se covjek prije odluci za auto sa 5 vrata nego sa 3 vrata. :ok:
« Zadnja izmjena: 10-06-2011, 11:18:58 od SrdjanBL »

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #2284 u: 10-06-2011, 11:37:48 »
Auto sa 3 i 5 vrata po meni je smijesno porediti, nikad ali nikad u zivotu necu kupiti auto sa 3 vrata, prvo, meni licno 147 ruznije izgleda sa troje vrata, drugo o prakticnim uslovima da ne razgovaramo to sam osjetio kada sam dobio dijete, dok spakujes dijete u sjedalicu u auto sa troje vrata treba ti cijela vijecnost (dok dijete samo pocne ulaziti u auto ostaces bez ledja vjerovatno), trece prije ili kasnije kod auta sa troje vrata ces dobiti lampicu air bag-a (nije bitna marka auta kod vecine je tako) zbog stalnog drkanja sjedista naprijed nazad, cetvrto ulazak i izlazak ljudi sa zadnje klupe vecih od 180cm lici na pravo mucenje i napor (o guzvi koje prouzrokujes kada primas nekog u auto u gradu da ne pricam), peto prostor na zadnjoj klupi (mozda se meni samo cini) za noge je daleko manji nego kod verzije sa 5 vrata.

Meni je potpuno opravdano sto se Giulietta nudi samo sa 5 vrata, ako neko hoce troje ima MiTo pa neka uziva, mada ne vidim neku potrebu za tim, svejedno su zadnja vrata "sakrivena".

Mislim da ovih pet razloga je i vise nego dovoljno da se covjek prije odluci za auto sa 5 vrata nego sa 3 vrata. :ok:

Potpisujem!

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #2285 u: 10-06-2011, 12:10:50 »

Sve su to stavke iz tvoje perspektive i ja ih poštujem, isto ko što i ti treba da shvatiš da nismo svi porodični ljudi ne mučimo muku sa sjedalicama i prevozom većeg broja ljudi.    :hehe:
A dio sa ljepšim izledom auta sa pet vrata u odnosu na kupeovskih 3troja vrata to fakat ne razumijem, možeš tvrditi da je nešto praktičnije ali da je ljepše to niđe veze. Isto kao da kažeš da ti je GTV mrak automobil ali što bi bio dobar u karavan izvedbi drug moj, da možeš ubaciti tri vreće cimente.  A za kupovinu mito-a umjesto giuliette ni taj mi argument nije jasan, neću mito koji je manja klasa od moje alfe 147, hoću tu klasu vozila, neću motor od 150konja hoću od 170 ili 235...... Mislim radi se o dva modela istog proizvođača različite klase......
No nebitno, šuplja priča, svako ima svoj ćeif  :mah:
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline SrdjanBL

• Starosjedioc
    • Banja Luka
« Odgovori #2286 u: 10-06-2011, 12:41:52 »
Meni je licno ljepse 147 sa 5 u odnosu na 3, o ukusima se ne raspravlja. Prakticnost 147 sa 3 i sa 5 vrata je neuporediva, ako cemo i na tehnicku stranu onda je i tu 5 vrata daleko u prednosti, pored spomenutog Air Bag-a vremenom se dobija problem i "pada" vrata zbog njihove tezine i velicine, a isto tako mislim da bi giulietta sa 3 vrata izgledala nekako nedoreceno, ne zavrseno, u svakom slucaju izgledala bi  :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:
« Zadnja izmjena: 10-06-2011, 12:53:37 od SrdjanBL »

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #2287 u: 10-06-2011, 12:47:59 »
Meni je licno ljepse 147 sa 5 u odnosu na 3, o ukusima se ne raspravlja. Prakticnost 147 sa 3 i sa 5 vrata je neuporediva, ako cemo i na tehnicku stranu onda je i tu 5 vrata daleko u prednosti, pored spomenutog Air Bag-a vremenom se dobija problem i "pada" zbog njihove tezine i velicine, a isto tako mislim da bi giulietta sa 3 vrata izgledala nekako nedoreceno, ne zavrseno, u svakom slucaju izgledala bi  :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:

Pa ako te interesuje kako bi izgledala sa troja vrata samo se vratiš na početak ove teme i pogledaš slike Giuliette sa troja vrata, upravo je većina promotivnih brošura i rađena prikazom auta sa 3 vrata....pa su kasnije rekli da će trovrata verzija kasniti godinu dana, odnosno dosta naknadno rekli da je neće niti izbaciti  :craz

Offline dove

• Sa stažom
  • Alfa 75 TS
    • Split
« Odgovori #2288 u: 10-06-2011, 13:18:58 »
Ja kada sam kupovao 147 nisam ni htio da gledam onu sa 5 vrata :hap: znaci sve je do razlicitog ukusa i potreba...

p.s. vrata mi jos nisu otpala jer su "teska" i velika i ne pale mi se lampice  :ok: :ok:

Offline Mika

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #2289 u: 10-06-2011, 13:53:43 »
Ovo sa snezorima i padom vrata je bedastoća, imao sam QV-jku staru 14 godina i nikam nisu vrata pala, sve je bilo na svojem mjestu...
Meni su osobno svi auti sa 3 vrata puno ljepši nego isti ti auti sa 5 vrata, a to se posebno odnosi na 147, no svatko ima svoj ukus i svoje razloge zašto je kupio jedno ili drugo...
Kad sam kupovao Stila nisam ni htio gledat aute sa 5 vrata jer su mi puno ružniji od onih s 3 vrata, dok netko tko ima obitelj neće pogledati auto sa 3 vrata iz nekih svojih razloga...

Offline GTV mafija

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #2290 u: 10-06-2011, 14:25:15 »
Zašto vlasnici Alfa Romea u istraživanja JD Powera nisu zadovoljni svojim autima? Uvijek očekuju više! Ne dao Bog da budem zadovoljan ko vlasnik Škode ili Dacije...ili Opela... :hap:

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
« Odgovori #2291 u: 10-06-2011, 14:49:18 »
Zašto vlasnici Alfa Romea u istraživanja JD Powera nisu zadovoljni svojim autima? Uvijek očekuju više! Ne dao Bog da budem zadovoljan ko vlasnik Škode ili Dacije...ili Opela... :hap:
pa oni su zadovoljni jer im se nista nije raspalo dok mi alfisti smo nezadovoljni jer nam alfe nemaju krila da polete

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #2292 u: 10-06-2011, 15:01:49 »
Ja kada sam kupovao 147 nisam ni htio da gledam onu sa 5 vrata :hap: znaci sve je do razlicitog ukusa i potreba...

p.s. vrata mi jos nisu otpala jer su "teska" i velika i ne pale mi se lampice  :ok: :ok:

Mah nisam ja htio da polemišem sa kolegom ali imam i ja konja za utrku, auto sa dvoja vrata ima veću strukturalnu čvrstoću u odnosu na vozilo sa četiri vrata....ali hajd, neise, voli čovjek četvora vrata i furgon i kamp prikolicu i sve za pet  :ok:

33QO

• Gost
« Odgovori #2293 u: 10-06-2011, 17:00:15 »
Ovo sa snezorima i padom vrata je bedastoća, imao sam QV -jku staru 14 godina i nikam nisu vrata pala, sve je bilo na svojem mjestu...
Meni su osobno svi auti sa 3 vrata puno ljepši nego isti ti auti sa 5 vrata, a to se posebno odnosi na 147, no svatko ima svoj ukus i svoje razloge zašto je kupio jedno ili drugo...
Kad sam kupovao Stila nisam ni htio gledat aute sa 5 vrata jer su mi puno ružniji od onih s 3 vrata, dok netko tko ima obitelj neće pogledati auto sa 3 vrata iz nekih svojih razloga...

:ok:

ajmo reć: ljepši su oni sa 3 vrata od onih sa 5  :craz
« Zadnja izmjena: 10-06-2011, 17:01:01 od Q. ORO »

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
  • Ferrari...Subaru i Micek evoIX
    • PAZIN
« Odgovori #2294 u: 10-06-2011, 18:03:35 »

sve to stoji šta pišeš, ali kako je već komentirano to je stvar ukusa...imam 3-je djece...prvi auto koji sam kupio bio je punto 1 sa 3 vrata jednostavno zato što mi je bio ljepši, oženiš ženu koja nije viša od 1,55 m i nemaš problema sa ubacivanjem klinaca na zadnji sic   :hehe:....već 7 godina vozim 145-ticu, klinci polako odrastu i sami se trpaju unutra...
znači slažem se da je 5 vrata praktičnije, ali ja osobno (ako imam love  :sad:) uvijek ću prije kupit auto sa 3 vrata jer ga kupujem iz svog gušta...za gradske gluposti imam unića sa 5 vrata i stvar riješena.......ali 3 vrata kao glavno vozilo obitelji :love: :ok:
ako uleti još koji klinac uzet ću kombi  :smijeh
Ko pročita, otpala mu kita.

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #2295 u: 10-06-2011, 18:15:42 »
Najbolje je ne raditi aute s 2 vrata da se kupci ne moraju misliti. Šta npr. fali Lanciji Delti Integrale koja naravno ima 4 vrata kao i ostale Delte. Da nije možda ružna ili nije sportska ili slabo ide  :cigara:
Naravno 4 vrata ne ugrađivati na dvosjede  :craz

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #2296 u: 10-06-2011, 18:28:36 »
Najbolje je ne raditi aute s 2 vrata da se kupci ne moraju misliti. Šta npr. fali Lanciji Delti Integrale koja naravno ima 4 vrata kao i ostale Delte. Da nije možda ružna ili nije sportska ili slabo ide  :cigara:
Naravno 4 vrata ne ugrađivati na dvosjede  :craz

niš noj ne fali  :craz
ne fali nič ni imprezama (volim i subarete  :hap:) sa 4 vrata, ali ako postoji ista varijanta auta sa 3 i 5 vrati (ili 2 i 4 vrata)...........

ja  :love: manje vrati  :da:

sad ta ljubav (3V) možda ima veze sa mojim godištem proizvodnje  :?:

:hehe: :hehe:

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #2297 u: 10-06-2011, 22:46:59 »
Meni u ovoj prici nije jasno zasto je Alfa u Mita uvela 5ero vrata , ako su rekli da ce Giulietta za to posluzit . Nebi me cudilo da za 2g uvetu 3oje vrata za giuliettu , tako se strpite malo  :hap: :hehe:
Stirling Moss: "Quite frankly, Kimi Raikkonen is the fastest driver in the world"
Ron Dennis: "Kimi is so incredibly cool that I think that aspect of his personality surpasses even Mika.
Fernando Alonso: "Spa only earns the best"

33QO

• Gost
« Odgovori #2298 u: 10-06-2011, 22:55:53 »
.... a možda i 7 vrata u xxl inačicu  :hehe:

Offline ST-alfija

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • junior,alfetta,147,crosswagon,ducati.
    • Split
« Odgovori #2299 u: 10-06-2011, 22:58:24 »
PSC će upropastiti fiat-alfa-lancia brend do kraja QV
:da: :ok:
ALFA je ALFA i omega svega cega.

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #2300 u: 11-06-2011, 09:50:06 »
evo ja npr imam porodicu i nisam htjeo pogledati 147 sa 5 vrata, ledja trpe istina,bas kako rece srdjan ali ja se ne zalim :craz
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #2301 u: 11-06-2011, 10:19:00 »
Meni u ovoj prici nije jasno zasto je Alfa u Mita uvela 5ero vrata , ako su rekli da ce Giulietta za to posluzit . Nebi me cudilo da za 2g uvetu 3oje vrata za giuliettu , tako se strpite malo  :hap: :hehe:

Mito sa pet vrata?! Gdje?!  :?:
GTV V6 TB '96

ex: 147, 159 ti, Giulietta, Mito TB 155ks

Offline ALFA145QV

• Ovisnik o alfistima
    • PAZIN
« Odgovori #2302 u: 11-06-2011, 20:20:38 »
evo ja npr imam porodicu i nisam htjeo pogledati 147 sa 5 vrata, ledja trpe istina,bas kako rece srdjan ali ja se ne zalim :craz
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          :ok:

Offline Marijo

• Sa stažom
  • 147 1.6TS
    • Zagreb
« Odgovori #2303 u: 11-06-2011, 22:04:29 »
Evo i kod mene 147 sa 3 vrata i curica od 8 mjeseci, pa nisam obolio od ukočenja.
Ali svijetli airbag i morao sam mjenjati graničnike na vratima jer su počela škljocati nemilo.
La belleza non basta

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #2304 u: 13-06-2011, 11:37:47 »

Veći izbor, veća prodaja..

Offline ST-alfija

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #2305 u: 13-06-2011, 12:46:02 »
Možda da ponude kabrio verziju (odavno nismo to vidili u ovom segmentu alfe-a bilo bi  :ling:)

Offline Irvine159

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
« Odgovori #2306 u: 13-06-2011, 15:07:39 »
Možda da ponude kabrio verziju (odavno nismo to vidili u ovom segmentu alfe-a bilo bi  :ling:)
za koga? za koji volumen prodaje?  150 kom/mjesečno u italiji?

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
« Odgovori #2307 u: 13-06-2011, 15:39:03 »
Zna li ko kako se kretala prodaja u zadnja dva mjeseca ?

Offline ST-alfija

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #2308 u: 14-06-2011, 08:48:06 »
 :?:  Pa kažu da se u zadnjih 12 miseci prodalo samo u njemaćkoj 6-7 tisuča giulieta  :da:
« Zadnja izmjena: 14-06-2011, 08:49:35 od ST-alfija »

Offline GTV mafija

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #2309 u: 14-06-2011, 12:53:52 »
....u HR svibanj: jedna (1) Alfa...