23-04-2026, 10:01:59

Autor Tema: Alfa Romeo Giulietta  (Posjeta: 627772 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
Odg: Alfa Romeo Giulietta
« Odgovori #1740 u: 04-11-2010, 17:12:35 »
to nije moje mišljenje... to san napisa zato šta neki govore da je giulietta zapravo sportski bravo ili prepakirani bravo, kako god... a zapravo nisu slični ni 5%... onda su tu opet kooperacija i globalizacija, rezanje troškova šta je opravdano zbog financijskih problema ne samo u alfi nego općenito u svitu. meni je giulietta za ocjenu 10. potpuno pogođen auto...

Pa normalna je stvar u današnje doba da se unutar tvornice koriste iste platforme i motori za izradu više različitih automobila itd itd... pogledaj samo Mercedese, VW grupu i slično. Zašto onda Passate ne zovu Škode ... uopće nije bitno.

Ne vidim razloga zašto bih onda Giuliettu zvao Fiat-om i slično. Ona je Alfa Giulietta, kao i sve Alfe kroz bogatu povijest. Sve su one prave Alfe i mi smo njihovi ljubitelji.
« Zadnja izmjena: 04-11-2010, 17:14:24 od Bandit »
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Zagy

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #1741 u: 04-11-2010, 17:21:28 »
Pa normalna je stvar u današnje doba da se unutar tvornice koriste iste platforme i motori za izradu više različitih automobila itd itd... pogledaj samo Mercedese, VW grupu i slično. Zašto onda Passate ne zovu Škode ... uopće nije bitno.

Ne vidim razloga zašto bih onda Giuliettu zvao Fiat-om i slično. Ona je Alfa Giulietta, kao i sve Alfe kroz bogatu povijest. Sve su one prave Alfe i mi smo njihovi ljubitelji.
  :ok:  :care

Offline Irvine159

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
« Odgovori #1742 u: 04-11-2010, 17:34:11 »
Nebi baš rekao da je to bacanje pijeska u oči, mislim da su kod projektiranja Giuliette učili na greškama 159-tke, pa su umjesto čelika koristili lakše materijale, i ćini se da im je uspjelo, jer je držanje Giluliette, prema testovima, usporedivo sa držanjem 147-ice, s tim da Giulietta ima puno jednostavniji ovjes...
Kod Giuliette jednostavno korišteni su kvalitetniji čelici koji za manju masu imaju istu ili čak veču tvrdoču,ide se istim putem kao i ostali proizvođači,natjerani ta takve odluke EuroNcap testovima ,Euro normama i zahtjevima kupaca za manjom potrošnjom.

Dok bacanje pijeska u oči odnosilo se je na reklame Giuliette koja kaže na jako marketinški način (s jedne strane je istina s druge (kad se znaju podaci) jako smiješno) da je za platformu korištena upotreba aluminija,znate koji dio šasije je od aluminja?????  e zadnji vezni lim, težine nekih 5 kg i nosač kokpita 5-6 kg!!!! + nosači glavčine prednje ali to spada u ovijes!

Oni koji prvi budu ili več su probali je vozit malo žešče,znači kad u zavoju počnu škripit gume ili kad esp ulazi u ispomoč tad mi budete rekli kako se ponaša ona a kako prava Alfa Romeo.
Da se razumijemo,ne kažem da če se izlijetat u svakom zavoju,tu je esp koji je jako dobro čak potpuno integriran u auto,tako da meni osobno bas ta OBAVEZNA prisutnost esp u ponašanju jednog automobila a posebice jedne Alfe (prema onom na šta sam (smo) naučeni) nije za nikakvu pohvalu,valjda svijet mora u tom smijeru ,NAŽALOST!
« Zadnja izmjena: 04-11-2010, 17:38:08 od Irvine159 »

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #1743 u: 04-11-2010, 18:46:34 »
evo malo citam zadnjih par stranica, pa mi nisu jasna ova prepucavanja koliko aluminija ima u sasiji, dal drzi cestu bolje ili losije od 147 itd
za mene su to sve nepotrebni komentari

tu negdje je kolega 156 rosso rekao '' ili je volis ili ne''  i to je jedino sta stoji

pa auto je pravi pogotak za danasnje vrijeme, a ovo dal je prava alfa ili ne, pa nismo vise u 80ima ili 90ima... vremena se mijenjaju, a tako i auti

Ja mislim da ce G bit definitivno moja sljedeca, ako slucajno Gulia ne bude bolja....a ovo kolko kakva je sasija, dal je nova platforma ili ne ma puca mi k....

:mah:

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #1744 u: 04-11-2010, 18:53:35 »
Ja sam na par mjesta pročitao da je dosta dijelova ovjesa napravljeno od aluminija, neznam od kud tebi info da je samo zadnji vezni lim od aluminija, no dobro...

Na netu nisam naišao ni na jedan test di se kritizira držanje auta, i ako danas, uz sve te sportske aute koji su na tržistu, oni na testovima nisu mogli naći zamjerke u držanju ceste, to je po meni dokaz da auto (unatoč tome što, po tvome, ima jako malo aluminijskih dijelova ovjesa) ipak odlično drži cestu...

A što se ESP-a tiće, sasvim sam siguran da i u premium segmentu automobila, kao što su audi i BMW, postoje iste pojave kod isključivanja ESP-a, i prema tome, ako si jedan BMW može dozvolit tako nešto, zašto nebi mogla Alfa?

Na kraju krajeva, danas je sasvim normalno da auto ima brdo elektronike koja ljudima pomaže u vožnji, i mislim da ne treba kritizirat auto zato što ima nešto takvo, jer ti to jednog dana možda spasi život kad neku neopreznu babu koja vozi prema tebi počne nabacivat po cesti...

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #1745 u: 04-11-2010, 19:09:26 »
copio jednu bijelu danas.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #1746 u: 04-11-2010, 19:12:10 »
evo malo citam zadnjih par stranica, pa mi nisu jasna ova prepucavanja koliko aluminija ima u sasiji, dal drzi cestu bolje ili losije od 147 itd
za mene su to sve nepotrebni komentari

tu negdje je kolega 156 rosso rekao '' ili je volis ili ne''  i to je jedino sta stoji

pa auto je pravi pogotak za danasnje vrijeme, a ovo dal je prava alfa ili ne, pa nismo vise u 80ima ili 90ima... vremena se mijenjaju, a tako i auti

Ja mislim da ce G bit definitivno moja sljedeca, ako slucajno Gulia ne bude bolja....a ovo kolko kakva je sasija, dal je nova platforma ili ne ma puca mi k....

:mah:

Uvijek neke bezrazložne kritike. Ma naravno, svi ti koji pišu "svašta" sutra bi uzeli ključ u ruke i  :drive:

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #1747 u: 04-11-2010, 19:12:41 »

:da:

Još jednom pozivam sve da smanje pljuvanje i kritiziranje Giuliette!!  :kosa:

Jednog dana, ako ne već i danas, će netko doći na forum i poželjeti malo više saznati o Giulietti. Uzet će ovu temu i pročitati svaku stranicu u njoj(kao što sam ja napravio sa temom o 147-ici kad sam kupovao moju). Ono što će on vidjeti je pljuvanje i kritiziranje Giuliette na ama baš svakoj stranicic! Jel to ok?
Šta misliti hoće li je on kupitit?!

Kome treba takva Alfa?!
Svi okolo se gotovo svakodnevno pošprdavaju sa Alfama općenito, ali to se još i može pretrpjeti - vjerujem da to već svi znamo iz iskustva.
Ali da Alfu pljuju i alfisti??
...po meni - neprimjereno... :metak
GTV V6 TB '96

ex: 147, 159 ti, Giulietta, Mito TB 155ks

Offline dumpors

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #1748 u: 04-11-2010, 19:22:27 »

:ok: Sve si rekao
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

33QO

• Gost
« Odgovori #1749 u: 04-11-2010, 19:29:45 »
E sad da ja ne kupim auto koje mi se svidilo zato šta tamo neki lik na forumu kaže da je ružna, nema nikakve veze.

Postoje dvije vrste ljudi, jedni šta prvo gledaju izgled (taj sam  :craz ), a drugi kojima su multilinkovi, aluminijska šasija, ... prioritet. Normalno, vozne sposobnosti i sigurnost su neupitni, ali nikad, baš nikad mene neznam kakva konstrukcija neće natjerati da uzmem ružnu curu, kao što drugi neće neku šta ne zna kuhat. Prema tome, uvjeravanje jedan drugoga (u što se ovo pretvorilo) nema smisla.

Il je voliš ili ne! Nema tu ako  :craz

Online Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 RD4 2018
    • Istra
« Odgovori #1750 u: 04-11-2010, 20:39:43 »

(Image removed from quote.)
ima jake maglenke  :craz
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
« Odgovori #1751 u: 04-11-2010, 20:41:53 »
Vidim da puno njih potpuno nije razumilo moje pisanje,no nema veze,napišeno je ko bude shvatio nek shvati!
 :mah: :mah: :mah:

Offline Metalfista

• Pripravnik
  • **
    • Sokolovac
« Odgovori #1752 u: 04-11-2010, 22:38:27 »

(Image removed from quote.)

Uf kak mi je fuj ta "trendofski bela" farba   :wal:

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #1753 u: 04-11-2010, 22:42:15 »
E sad da ja ne kupim auto koje mi se svidilo zato šta tamo neki lik na forumu kaže da je ružna, nema nikakve veze.

Postoje dvije vrste ljudi, jedni šta prvo gledaju izgled (taj sam  :craz ), a drugi kojima su multilinkovi, aluminijska šasija, ... prioritet. Normalno, vozne sposobnosti i sigurnost su neupitni, ali nikad, baš nikad mene neznam kakva konstrukcija neće natjerati da uzmem ružnu curu, kao što drugi neće neku šta ne zna kuhat. Prema tome, uvjeravanje jedan drugoga (u što se ovo pretvorilo) nema smisla.

Il je voliš ili ne! Nema tu ako  :craz

:da: :da: :ok:

Dobro bi sjela jedna u QV izvedbi, ja ti kažem  :hehe: :ok:

Offline Magnificent

• Učim polako
    • Kaštela
« Odgovori #1754 u: 05-11-2010, 00:42:48 »

ima bit da se nismo razumili jer ja san to napisa da bi istaka da se pljuca po giulietti jer dijeli dosta dijelova sa fiaton dok su in njihove alfe odlične iako je isti slučaj sa njima ka i sa giulietton. da mi je ikad bija cilj govorit protiv alfi ne bi se ode uopće registrira.
i normalno da bi odma sutra uzea i 147 i giuliettu i 159 i  :drive:
kad bi moga  :)
Jeremy Clarkson: "And on top of that, it's an Alfa Romeo!"

Online piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #1755 u: 05-11-2010, 09:49:21 »
došo čovek nešto da pojede! :hap:

MiTo

mtk145

• Gost
« Odgovori #1756 u: 05-11-2010, 10:17:25 »
Pričajte vi šta hoćete ali je isto moćna i vjerovatno puno ljepša od onih koje mi vozimo zato mislim da su svi komentari suvišni na račun izgleda i karakteristika :love:

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #1757 u: 05-11-2010, 10:23:31 »

Offline Magnificent

• Učim polako
    • Kaštela
« Odgovori #1758 u: 05-11-2010, 14:29:47 »
Pričajte vi šta hoćete ali je isto moćna i vjerovatno puno ljepša od onih koje mi vozimo zato mislim da su svi komentari suvišni na račun izgleda i karakteristika :love:

:ok:  :ok:
Jeremy Clarkson: "And on top of that, it's an Alfa Romeo!"

Offline Zagi17

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 33 1.5 ie,Alfa 156 1.9 jtd,Alfa 156 SW 2.4jtd
    • Sv.Martin na Muri,Međimurje
« Odgovori #1759 u: 05-11-2010, 20:34:32 »
Danas vidjena jedna crna Giullieta u Cakovcu sa probnim regama a ispred nje crna 146 a iza crvena 147  :craz  :hehe: :craz :hap:
Hrđa je u zraku  !!!!! Živile stare krame !!!!!
La mia Alfa 33
La mia Alfa 156

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #1760 u: 05-11-2010, 23:42:42 »
bijela je jedina koja mi pase, a ja sam jako kritican prema novim alfama.

Offline Alen166

• Pripravnik
  • **
  • alfa 166 2.4 jtd
    • Velika Gorica
« Odgovori #1761 u: 06-11-2010, 10:49:35 »
Bio sam vlasnik 147-ce i bio je to odličan auto...giuliettu nisam vozio ali bez sumnje je mnogo udobniji i komforniji auto,sad što se tiče voznih osobina 147-ca je imala fenomenalan volan s puno osječaju dok za giuliettu kažu da nema ali ipak gledajući po testovima pogotovo što je radio njemački auto motor i sport giulietta ne da ima puno bolje rezultate na testovima voznih osobina od 147-ce nego i opčenito među svim autima koje su testirali.Za mene je to odličan auto i ja bi ju kupio...  :love3:

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #1762 u: 10-11-2010, 13:53:45 »
GTV V6 TB '96

ex: 147, 159 ti, Giulietta, Mito TB 155ks

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
« Odgovori #1763 u: 12-11-2010, 22:51:24 »
:love:sjedio u njoj....mrak
pao ti mrak pred oči?  ....razumijem te!

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #1764 u: 15-11-2010, 17:22:42 »

Alfa Romeo je objavio cijenu za Giulietta s novim Euro5 2.0 JTDM -2 dizel motorom od 103kW/140KS i 350 Nm, koja je predstavljena na nedavnom Salonu automobila u Parizu.
Točnije, cijene za ovu Giulietta na talijanskom tržištu iznosi 24.000 eura (Progression ), odnosno 25.700 eura ( Distinctive ). Kupci koji auto naruče do prosinca dobivaju popust, pa će Giuiettu 2.0 JTDM -2 sa 140KS dobiti po cijeni jeftinije Giuliette 1.6 JTDM sa 105KS.
Giulietta 2.0 JTDM -2 po tvorničkim podacima prosječno troši 4,5 litara goriva na 100 km i emitira 119 grama CO2 po kilometru (standardna DPF filter i start & stop sustav).
Giulietta s ovim dizelašem postiže maksimalnih 205 km / h, dok ubrzanje do 100 km / h traje 9 sekundi.

ijuric

• Gost
« Odgovori #1765 u: 15-11-2010, 18:06:33 »
vise trosi moj skuter od ovog  :craz cadja majka  :craz

Offline tadija

• Ovisnik o alfistima
    • Derventa BiH
« Odgovori #1766 u: 15-11-2010, 19:20:03 »
 :clap2: :clap2:
.....

XariX

• Gost
« Odgovori #1767 u: 15-11-2010, 21:34:18 »

Alfa Romeo je objavio cijenu za Giulietta s novim Euro5 2.0 JTDM -2 dizel motorom od 103kW/140KS i 350 Nm, koja je predstavljena na nedavnom Salonu automobila u Parizu.
Točnije, cijene za ovu Giulietta na talijanskom tržištu iznosi 24.000 eura (Progression ), odnosno 25.700 eura ( Distinctive ). Kupci koji auto naruče do prosinca dobivaju popust, pa će Giuiettu 2.0 JTDM -2 sa 140KS dobiti po cijeni jeftinije Giuliette 1.6 JTDM sa 105KS.
Giulietta 2.0 JTDM -2 po tvorničkim podacima prosječno troši 4,5 litara goriva na 100 km i emitira 119 grama CO2 po kilometru (standardna DPF filter i start & stop sustav).
Giulietta s ovim dizelašem postiže maksimalnih 205 km / h, dok ubrzanje do 100 km / h traje 9 sekundi.

Iskreno, ja sam razočaran. Aj nek mi netko objasni prednost tog dizelskog agregata u odnosu na isti takav koji se ugrađuje u 159-ku od MY08, i to u vozilu koje je debelo lakše, čisto druge, niže klase itd itd itd.. po meni, niš revolucionarno. 4,5l za taj motor i tu težinu nije niš "extra" u proporcionalnom odnosu. Znam, i to malo veseli, al hežemu miška, ne?  :rolll:

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
« Odgovori #1768 u: 15-11-2010, 22:22:45 »
Iskreno, ja sam razočaran. Aj nek mi netko objasni prednost tog dizelskog agregata u odnosu na isti takav koji se ugrađuje u 159-ku od MY08, i to u vozilu koje je debelo lakše, čisto druge, niže klase itd itd itd.. po meni, niš revolucionarno. 4,5l za taj motor i tu težinu nije niš "extra" u proporcionalnom odnosu. Znam, i to malo veseli, al hežemu miška, ne?  :rolll:
co2 i euro 6 to su prednosti! :)

XariX

• Gost
« Odgovori #1769 u: 15-11-2010, 22:45:29 »
co2 i euro 6 to su prednosti! :)

Pa nećeš vozit auto 20 godina  :)

Tad, kroz 20 godina ćemo ionak svi zujat na elektriku, i odabirat engine sound koji će treštat iz BOSE-a il JBL-a  :rolll: :da: