23-04-2026, 09:13:25

Autor Tema: Alfa Romeo Giulietta  (Posjeta: 627727 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Boksi

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Pula
Odg: Alfa Romeo Giulietta
« Odgovori #1710 u: 04-11-2010, 10:39:31 »
Po meni je ovo više alfa nego 159, šta god drugi mislili! Alfa je uvijek radila auto kojima su se ljudi čudili i komentirali! A ovo je upravo auto koji ima sve to što treba  :da:

Meni je Giulietta Trenutno uz Mito predobra kombinacija za kupnju  :da:
Alfa--Fiat--Lancia

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
« Odgovori #1711 u: 04-11-2010, 10:48:38 »
Po meni je ovo više alfa nego 159, šta god drugi mislili! Alfa je uvijek radila auto kojima su se ljudi čudili i komentirali! A ovo je upravo auto koji ima sve to što treba  :da:

Meni je Giulietta Trenutno uz Mito predobra kombinacija za kupnju  :da:
Si vozio Giuliettu i Mito?  i 159?

Offline Boksi

• Ovisnik o alfistima
    • Pula
« Odgovori #1712 u: 04-11-2010, 10:49:17 »
Si vozio Giuliettu i Mito?

Nisam!  :mah:

šta želiš s time reći?
« Zadnja izmjena: 04-11-2010, 10:50:05 od Boksi »
Alfa--Fiat--Lancia

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
« Odgovori #1713 u: 04-11-2010, 10:50:37 »
Nisam!  :mah:
Onda osim izgleda koji je idividualni pokazatelj ,kako možeš reči da je bolja od 159?

Offline Boksi

• Ovisnik o alfistima
    • Pula
« Odgovori #1714 u: 04-11-2010, 10:53:04 »
Onda osim izgleda koji je idividualni pokazatelj ,kako možeš reči da je bolja od 159?

:ok: neću dalje! Vidim da ti se giulietta ne sviđa baš, ali da ti je 159 vrh! Meni je jbga obrnuto (s time da ne govorim da je 159 ružna!) i tu nemam šta više dodati  :mah:
« Zadnja izmjena: 04-11-2010, 10:54:35 od Boksi »
Alfa--Fiat--Lancia

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
« Odgovori #1715 u: 04-11-2010, 11:17:18 »
:ok: neću dalje! Vidim da ti se giulietta ne sviđa baš, ali da ti je 159 vrh! Meni je jbga obrnuto (s time da ne govorim da je 159 ružna!) i tu nemam šta više dodati  :mah:
Nije stvar ljepa /ružna ja ne govorim o tome,ali ako bi ti kupio ili bar govoriš da bi kupio auto jer je lijep ili cool , i još govorit "baš je bolja od te i te" a nisi je vozio jednu i drugu za usporedit, malo je bezveze!  Mislim budimo objektivni i malo ozbiljniji!

Jednog dana,kad več budeš imao priliku provozaj seriju 932 i provozaj Giuly i Mita i 939 pa češ mi znat reč šta je više sportko šta je više Alfa i šta je Sportski Bravo!

djjd

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #1716 u: 04-11-2010, 11:18:54 »
Ja znam da se za 159 uvijek okrenem na cesti, za mitom ne. A Giuliettu još nisam vidio uživo.  :craz

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
« Odgovori #1717 u: 04-11-2010, 11:21:45 »
Ja znam da se za 159 uvijek okrenem na cesti, za mitom ne. A Giuliettu još nisam vidio uživo.  :craz
To isto ima svoj značaj, ali izgled vidim kao površinsku stvar, koja (moja mišljanje) nemože bit presudna za kupnju jednog auta ili za hvaljenje istog kao boljeg od nekog drugog!

Kad se automobili budu koristili kao roba za gledanje onda budem opravdavao i taj način ocijenjivanja!

djjd

• Gost
« Odgovori #1718 u: 04-11-2010, 11:24:30 »
Ma htio sam reći da je Alfa osim voznih osobina uvijek bila među najljepšim autima u klasi.

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
« Odgovori #1719 u: 04-11-2010, 11:25:48 »
Ma htio sam reći da je Alfa osim voznih osobina uvijek bila među najljepšim autima u klasi.
Istina!

XariX

• Gost
« Odgovori #1720 u: 04-11-2010, 11:34:24 »

Kad ti MiTo il Giulietta voze iza tebe po autocesti, tesko da ce te proc trnci i tesko da ces dobit impuls da se maknes na desnu traku.
Dijametralno suprotni osjecaji se javljaju kad iza tebe vozi brža 159-ka. Ovo nije tvrdnja "samo zato kaj ja vozim 159-ku", neg je i tvrdnja i vozaca drugih marki.

Btw i MiTo i Giulietta ce bit super ak ce pronac 10x vise kupaca neg 159-ka. A mi "jadnici u 159-ama" cemo vozit eksluzivu  :da: :hap:

"Svakom svoje."

I da, jos jedna opaska, jos nisam srel vozaca nit MiTa nit Giuliette koji "razumije" pozdrav, bilo blicanjem, bilo 2x svjetlom zmigavaca. Pitam se zakaj. Mozda to nisu "Alfisti vulgaris"?  :) :rolll: :hap:
« Zadnja izmjena: 04-11-2010, 11:35:33 od XariX »

Offline Neven

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 JTDm
    • Varaždin
    • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
« Odgovori #1721 u: 04-11-2010, 12:48:44 »
to se je dešavalo još više sa 147,a koliko je 156 uzela wv klienata nebude giulietta nikad više!  :rolll:

Meni se čini da je 156 više klijenata uzela BMWu, Hondi isl. nego VW-u. Ne vjerujem da je netko umjeso Passata otišao po 156, to je drugi profil kupaca.

A Giulietta bi mogla baš marakama poput VW, Renaulta ili Opel uzet dio tržišta, manje više svi za nju tvrde isto, da je dobar auto prilagođen svima, ali to nije tipično za Alfu

BigSaint

• Gost
« Odgovori #1722 u: 04-11-2010, 13:32:08 »

I da, jos jedna opaska, jos nisam srel vozaca nit MiTa nit Giuliette koji "razumije" pozdrav, bilo blicanjem, bilo 2x svjetlom zmigavaca. Pitam se zakaj. Mozda to nisu "Alfisti vulgaris"?  :) :rolll: :hap:

Pa dobro dokle se više možete istezati sa dokazivanjem da ovo nisu ''prave Alfe''. Ja dok sam bio ''mald i nadobudan'' sam skoro zgurao nekog lika u GTVci jer sam htio vidjeti auto iznutra, ali me lik nije uopće doživio i koji je zaključak; oni koji voze GTVjke nisu pravi alfisti? :?: :rolll:

Banč of krep! :rolll:

Offline Magnificent

• Učim polako
    • Kaštela
« Odgovori #1723 u: 04-11-2010, 14:39:27 »
ne razumin kako je Fiat Giulietta manje Alfa od Opela 159. a i giulietta je napravljena na skroz novoj platformi koju je napravila Alfa tako da ne nije baš to sportski bravo. pogotovo u verziji  QV u kojoj je i motor koji je razvila alfa tako da je to najviše alfa od svih alfi u zadnjih 15 - 20 god. jedina vidiljiva sličnost je u volanu, osin motorizacije koji su isto iz fiat grupe. i giulietta i 159-ka su oba lipa auta, svaki na svoj način. 159-ka je limuzina a giulietta kompaktni auto koji je isto najlipši u svojoj klasi i mislin da je glupo uspoređivat izgled ta dva auta jer su proizvod različitih filozofija i tvorničkih politika koje se stalno minjaju kako se minjaju i trendovi. o uspjehu giuliette dovoljno govore brojke o prodaji. 159-ka je isto najlipše auto u klasi ali to je sve šta ima ili to šta ima nije prepoznato od strane kupaca...
Jeremy Clarkson: "And on top of that, it's an Alfa Romeo!"

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #1724 u: 04-11-2010, 14:48:17 »
ne razumin kako je Fiat Giulietta manje Alfa od Opela 159. a i giulietta je napravljena na skroz novoj platformi koju je napravila Alfa tako da ne nije baš to sportski bravo. pogotovo u verziji  QV u kojoj je i motor koji je razvila alfa tako da je to najviše alfa od svih alfi u zadnjih 15 - 20 god. jedina vidiljiva sličnost je u volanu, osin motorizacije koji su isto iz fiat grupe. i giulietta i 159-ka su oba lipa auta, svaki na svoj način. 159-ka je limuzina a giulietta kompaktni auto koji je isto najlipši u svojoj klasi i mislin da je glupo uspoređivat izgled ta dva auta jer su proizvod različitih filozofija i tvorničkih politika koje se stalno minjaju kako se minjaju i trendovi. o uspjehu giuliette dovoljno govore brojke o prodaji. 159-ka je isto najlipše auto u klasi ali to je sve šta ima ili to šta ima nije prepoznato od strane kupaca...

:?: :?: Uvijek ista priča.... :wal:

Jeli Bravo ili bilo kojeg Fiat-a zoveš "Alfa Bravo" i slično?
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

XariX

• Gost
« Odgovori #1725 u: 04-11-2010, 15:06:55 »
Mislim da tema polako, kao i neke druge "zahebanije" odlazi u kujac, jer ljudi nit kuze smisao smajlija kao zahebanciju, a nit kuze da piskaranje po forumima samo usputno ubijanje vremena. S moje strane EOD prema "mladicima u ozbiljnim godinama", kad prestanu bit mladici, mozda progledaju svijet i s neke druge tocke gledista, nevezano uz boju koze, rasu, vjeroispovijest, vozilo koje tenutno voze, il zivotnu situaciju u kojoj se trenutno nalaze.

Nema smajlija.

Offline Magnificent

• Učim polako
    • Kaštela
« Odgovori #1726 u: 04-11-2010, 15:18:50 »
:?: :?: Uvijek ista priča.... :wal:

Jeli Bravo ili bilo kojeg Fiat-a zoveš "Alfa Bravo" i slično?

to nije moje mišljenje... to san napisa zato šta neki govore da je giulietta zapravo sportski bravo ili prepakirani bravo, kako god... a zapravo nisu slični ni 5%... onda su tu opet kooperacija i globalizacija, rezanje troškova šta je opravdano zbog financijskih problema ne samo u alfi nego općenito u svitu. meni je giulietta za ocjenu 10. potpuno pogođen auto...

Offline Magnificent

• Učim polako
    • Kaštela
« Odgovori #1727 u: 04-11-2010, 15:23:46 »
Mislim da tema polako, kao i neke druge "zahebanije" odlazi u kujac, jer ljudi nit kuze smisao smajlija kao zahebanciju, a nit kuze da piskaranje po forumima samo usputno ubijanje vremena. S moje strane EOD prema "mladicima u ozbiljnim godinama", kad prestanu bit mladici, mozda progledaju svijet i s neke druge tocke gledista, nevezano uz boju koze, rasu, vjeroispovijest, vozilo koje tenutno voze, il zivotnu situaciju u kojoj se trenutno nalaze.

Nema smajlija.

ne razumin  :?:
nisan sra ni po crncima, ni po židovima ili muslimanima, niti po bilo kojoj vrsti vozila niti po sirotinji niti po tajkunima...
a to šta je zajebancija a šta nije, u svakon drugon postu se uspoređuje giuliettu sa 159/brera ili sa 156/147 i u takvin usporedbama giulietta ostane posrana. i šta će zaključit neko koga zanima giulietta i kad vidi koliko je se sere od strane onih kojima bi tribala bit najdraža ( alfistima ) onda će kupit golfa ili astru.

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #1728 u: 04-11-2010, 15:32:57 »

Slažem se s kolegom, glupo je uspoređivat 159 i Giuliettu...

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
« Odgovori #1729 u: 04-11-2010, 16:06:58 »
to nije moje mišljenje... to san napisa zato šta neki govore da je giulietta zapravo sportski bravo ili prepakirani bravo, kako god... a zapravo nisu slični ni 5%... onda su tu opet kooperacija i globalizacija, rezanje troškova šta je opravdano zbog financijskih problema ne samo u alfi nego općenito u svitu. meni je giulietta za ocjenu 10. potpuno pogođen auto...
(ozbiljno)Ako imaš takve informacije mogu ti reči da si loše informiran, a vjerojatno i nisi baš ni vidio svojim očima ni vozio Giuliettu. Platforma Brava Delte i Giuliette je zajednička u 90% ,motori su 100% a sve ostalo (unutrašnjost i limarija) su drugi (bar to). Priče koje su govorile o sasvim novoj platformi držale su vodu dok nije pokažena gola platforma na sajmu (ženeva?) ,zadnji je trap modificirani s Fiat Dobloa dok je prednji jedina njena poslastica (ne još za dugo) a to je taj modificirani mcpherson.

Offline Irvine159

• Ovisnik o alfistima
  • Možda Giulia
    • Istra
    • bučino ulje iz istre
« Odgovori #1730 u: 04-11-2010, 16:11:36 »
Slažem se s kolegom, glupo je uspoređivat 159 i Giuliettu...
Slažem se u potpunosti.
Šasija modela 939 rađena je koncepcijski samo za taj model (nakon šta je GM prepustio Fiatu razvijanje i komercializaciju) s tim da je odmah implementiraolo u šasiju i krutost i vrhunski ovijes,problem stao kad je Fiat (radi uštede) umjesto aluminija odlučio koristiti čelik za izradu šasije....ostlo svi več znamo nažalost.

Dok je Giulietta dobila šasiju polugotovu na koju se je nadodalo malo aluminija i magnezija za bacit ljudima pijeska u oči, i to je marketing!

BigSaint

• Gost
« Odgovori #1731 u: 04-11-2010, 16:42:07 »

Nema smajlija.

FACEPALM smajli!

33QO

• Gost
« Odgovori #1732 u: 04-11-2010, 16:43:23 »
FACEPALM smajli!

:?: daj prevedi

Mirko

• Gost
« Odgovori #1733 u: 04-11-2010, 16:45:41 »
smajlić na kojega je pala palma  :hehe:

33QO

• Gost
« Odgovori #1734 u: 04-11-2010, 16:46:59 »
smajlić na kojega je pala palma  :hehe:

Ja se mislim je li neko lice šta riga napalm  :hehe:

Mirko

• Gost
« Odgovori #1735 u: 04-11-2010, 16:47:53 »
i meni je to palo napamet samo san zaboravija kako se zove napalm

Offline Mika

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #1736 u: 04-11-2010, 16:49:55 »
Slažem se u potpunosti.
Šasija modela 939 rađena je koncepcijski samo za taj model (nakon šta je GM prepustio Fiatu razvijanje i komercializaciju) s tim da je odmah implementiraolo u šasiju i krutost i vrhunski ovijes,problem stao kad je Fiat (radi uštede) umjesto aluminija odlučio koristiti čelik za izradu šasije....ostlo svi več znamo nažalost.

Dok je Giulietta dobila šasiju polugotovu na koju se je nadodalo malo aluminija i magnezija za bacit ljudima pijeska u oči, i to je marketing!

Nebi baš rekao da je to bacanje pijeska u oči, mislim da su kod projektiranja Giuliette učili na greškama 159-tke, pa su umjesto čelika koristili lakše materijale, i ćini se da im je uspjelo, jer je držanje Giluliette, prema testovima, usporedivo sa držanjem 147-ice, s tim da Giulietta ima puno jednostavniji ovjes...

BigSaint

• Gost
« Odgovori #1737 u: 04-11-2010, 16:50:40 »
Guglajte

33QO

• Gost
« Odgovori #1738 u: 04-11-2010, 16:51:48 »
Nebi baš rekao da je to bacanje pijeska u oči, mislim da su kod projektiranja Giuliette učili na greškama 159-tke, pa su umjesto čelika koristili lakše materijale, i ćini se da im je uspjelo, jer je držanje Giluliette, prema testovima, usporedivo sa držanjem 147-ice, s tim da Giulietta ima puno jednostavniji ovjes...

hm, hm, ne bih baš uspoređivao držanje 147-ice sa 159-kom  :ne2:

Offline Mika

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #1739 u: 04-11-2010, 16:53:17 »
:?: daj prevedi

Sličano značenje ovome :  :wal: